Merhaba arkadaşlar, akşam düzgün olarak kapattığım bilgisayarı sabah açmak için power tuşuna bastığım andan 2-3 saniye sonra makina kendini geri kapatıyor.5-6 denemeden sonra bu sefer makina kendini kapatmadan açıldı fakat bu sefer hiç bir görüntü alamadım bilgisayardan,yani ne ekran kartı biosu ne de anakartın görüntüsü çıktı.yani hiçbir görüntü alamadım.açılış seside gelmedi.Ev arkadaşımın bilgisayarında tüm parçalarımı denedim anakart dışında herşey sağlam.kasamın güç kaynağını bile denedim.
sizce sorun anakartın neresindedir.kurtarabilirmiyim ve durduk yere neden böyle bir sorunla karşılaştım.
Yardım ederseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.BYE
Bilgisayarı yeni topladıysan Kasadaki atx/at vidalarından birini sökmeyi unutmuşsundur..o da kısa devre yapmıştır..
Bu durum ya boardını arızalandırmıştır..yada BIOS kendini korumaya almıştır...
Kasada Kısa devre olup olmadığını kontrol et ve BIOS Clear işlemi yap pili çıkararak yapabilirsin..Dikkatli ol.. Bilgisayarı açtığında durumu gözle..
Ayrıca kısa devre yoksa ve Main board'un arızalı ise...büyük olasılıla PowerSupply'ın da arızalıdır. Test etmen ve çalışıyor gözükmesi sağlam olduğunu göstermez... (PS yükteyken voltaj kablolarının sürekli ölçülmesi lazım..)