Şimdi Ara

Anakarta gömülü ram bozuldu! Bios uzun bip sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar cihazım Asus X550JK i5 işlemcili 4+8gb ramli model. Mavi ekranlar sıklaşınca ben de Memtest yaptım ve bayağı hata ile karşılaştım. Onboard ramlerin bozulmuş olduğunu düşünüyorum. Anakartı komple değiştirmem mi gerekiyor, ne yapmam lazım yardımcı olursanız çok sevinirim. iyi forumlar.

güncelleme: Bios'dan her zaman olmasa bile ara ara bilgisayar çalışırken uzun bip sesi geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KrmzSgn -- 12 Mart 2017; 18:12:33 >

• Sadece ram değişimi yapılıyor diye biliyorum ama ne kadar sağlıklı olur ondan emin değilim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevap için teşekkür ederim. Anakartı internette arattım ama bulamadım eğer iyi bir tane bulsam kendim değiştirirdim muhtemelen. Gömülü ram olunca anakart komple değişir diye düşünmüştüm
  • o modellerde işlemci gömülü ama ram gömülü değil diye biliyorum kontrol ettinizmi?
  • teşekkürler cevabınız için. Garantisi bittiği için açtım baktım anakartı komple çıkarmadım ama Samsung marka ram olduğunu düşündüğüm 4 parçacık vardı, anakartın altına bakamadım çıkarmadığım için. Eğer dediğiniz gibiyse çok iyi olur. Bios üzerinden ramleri deaktif etme gibi bir durum var mı? Tek 8gb ile devam etmek istesem.
  • konu yukarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: KrmzSgn

teşekkürler cevabınız için. Garantisi bittiği için açtım baktım anakartı komple çıkarmadım ama Samsung marka ram olduğunu düşündüğüm 4 parçacık vardı, anakartın altına bakamadım çıkarmadığım için. Eğer dediğiniz gibiyse çok iyi olur. Bios üzerinden ramleri deaktif etme gibi bir durum var mı? Tek 8gb ile devam etmek istesem.

malesef öyle bişey yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ram gömülü model malesef ki. Tamir edilmesi zor gibi. Deaktif etmek var midir biosunda emin degilim ama bu sekilde yola devam ettirmez gibime geliyor. Anakart degisimi cok pahaliya mal olabilir. Tamir secenegi daha mantikli olurdu CİZGİ elektronik hayatta olaydı...
  • teşekkürler cevap için. Artık gidebildiği yere kadar kullanacağım, madem anakart değişimleri pahalı yeni laptop almak belki daha mantıklı olur
  • Çift ekran kartı olan modellerde, ekran kartlarından birisi bozulduğu zaman uma denilen bir işlem ile bozuk olan ekran kartı iptal edilerek diğer ekran kartı ile çalışması sağlanıyor. Bu uma denilen işlem bemzer şekilde uygulanabilir, sabit olan ram iptal edilebilir. Anakart servislerine bir sorun hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biostan iptal edilebilir diye dusunuyorum. Ama tamir ettirmek isterseniz İstanbulda profesyonel anakart tamiri yapanlar var. Tum anakartı sokup yeniden toplayabiliyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevabınız için teşekkür ederim. Teknik servise yahut Asus'u arayıp bir konuşayım o halde. iptali varsa çok daha iyi olur benim için. İstanbul'da yaşamıyorum kargo ile gönderebilirim ama o da yazın anca.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.