Şimdi Ara

Anakarta yeni işlemci taktım, görüntü gelmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bende p5pl2 asus anakart var, pentium4 3.06 ghz işlemci takılıydı. Günümüz koşullarında işlemci yetersiz kaldığı için bir upgrade yoluna gittim ve anakartımın sitesinden desteklediği en iyi işlemciyi ikinci el, bu forumdan satın aldım. İşlemci elime ulaştığında, anakartımı eski işlemci ile bios update yaptım, 1808 versiyonuna yükselttim ve oldu mu diye biosa girerek kontrol ettim. Bios update başarılı olduktan sonra eski işlemciyi söküp yeni aldığım E2220 işlemciyi taktım. Macunları falan sürmeden, fanı takmadan bir kontrol etmek istedim. Amacım 5 saniye bilgisayarı açıp, en ufak bir görüntü geldiğinde bilgisayarı kapatmaktı, fan olmadığı için hızlı ısınmaya başlar farkındayım, bir elimle de işlemciye dokundum sıcaklığı kontrol etmek için. Fakat bilgisayarı açtığımda ne ekrana görüntü geldi, ne de işlemci ısınmaya başladı. İşlemci buz gibiydi. Daha sonra eski işlemcimi geri takıp aynı şeyi yaptım, hemen görüntü gelmişti ve anında ısınmaya başladı, hemen kapattım. Yeni işlemciyi buradan ikinci el aldığım için, bozuk olduğundan şüphelendim. Arkadaşımın bilgisayarına taktım ve onda çalıştı da ısındı da, herşey normaldi, işlemci normal çalışıyordu. Şimdi ben biosu son versiyonuna güncellememe rağmen ve anakart sitesinde bu işlemciyi desteklediğini yazmasına rağmen neden görüntü alamıyor olabilirim yada ne yapmam lazım, lütfen bir fikir verin. Teşekkür ederim şimdiden.

• BeNBeNfdnzm B kullanıcısına yanıt
    Güç kaynağınız kaç watt ?

Bir de şöyle açmaya çalışın, Bios Pilini çıkartıp bir süre bekleyin kesin olsun dye 1 dk falan. Daha sonra eski işlemciyi anakarta takıp bios'a girin. Biosu default(varsayılan) ayarlara geri döndürün kaydedip çıkın. Bundan sonrada yeni işlemciyi bilgisayara takıp çalışıp çalışmadığını bir deneyin.
  • 280 watt ama e2220 daha az elektrik tüketiyor diye biliyorum. Dediğinizi deneyeceğim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chıp set desteklıyormu cok dusuk bır ıhtımal ama bazı modellerde boyle sorunlar olabiliyor.
  • Cpu fani takılı değilse sistem başlamıyor olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi bir konuya değindiniz ama daha önceden tecrübeli olduğum için onu da düşünüp şöyle yapmıştım. Cpu fanı takılı, sadece fanı işlemcinin üzerine oturtmamıştım o kadar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.