Selamlar. Anakartım: Gigabyte B550 Gaming X V2. Sistemde şuan şu takılı : AGI NVMe M.2 SSD 1TB M.2 2000/1690 MB/s İkinci bir m2 almak istiyorum. Almak istediğim M2 PCIe 4.0 Yalnız Anakarttaki M2 slotunun biri PCIe 4.0 diğeri 3.0 galiba. Şuradan bakınca : http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/B550-GAMING-X-V2-rev-14/kf Yeni aldığım M2 yi Anakarttaki üstteki slota eskisini alttaki slota takmayı düşünüyordum. Ama alttaki slota u uyumlu olmaz mı elimdeki ssd? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Anakartım Bu M2 SSD yi Destekler Mi?
-
-
Sisteminize 3.0 destekli yere 4.0 kullansanızda hızı düşük kalır fakat kullanda bir sıkıntı çıkarmaz. Tecrübeyle sabit....
Sistemimde takılı 6 adet nvme ssd mevcut, sata'dan takılı 128GB Corsair,
Anakart üzerinde 4 adet nvme var. diğer ikisini PCI-exp çevirici kartlarla taktım.
2 slot kullanıp ayrıca ihtiyaç halinde pci-express slotu bile kullanabilirsiniz.
Hatta, ihtiyaç halinde pci-exp 1.0 slotları bu çeviciyle kullanmanız mümkün.
Eski Sistemim MSI Gaming Pro Carbo Z270 di. 2 adet nvme slot mevcuttu fakat yukarıdaki bütün ssd'leri çalıştırıyordu.
Hız konusuna gelince, Evet vaad edilen hızları vermez fakat oyun yüklemeleri , dosya aktarımlarında çok fark olmuyor.
Ayrıca usb porttan kullandığım bir nvme ssd mevcut, oyun yükleme hızıdan dışarından usb'den hızı 900 mb okumada kalmasına rağmen, kusursuz kullanıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahcey -- 15 Ocak 2024; 14:24:7 >
-
Teşekkür ederim hocam. Bildirim sistemi çokmuş herhalde çok geç gördüm cevabınızı.
Fury Renegade 2tb gen4 aldım.
Agi marka gen3 ssd yi alttaki gen3 slota taktım.
Kingston'ı da gen4 slota taktım o şekilde kullanıyorum.
Uyum problemi çıkmadı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X