DDR3 800 ve 1066 destekleyen anakartım, DDR2 hayli hayli destekler diye düşünüyorum. DOĞRU MUDUR?
Degildir. ddr3 ram destekli ise ddr3 alin. mhz olarak 1333 de alabilirsiniz anakartiniz 1066 mhz de acabilir bir cogunu...
Bunun kesinliği ve performans durumu nasıl olur. 1066 da çalıştırsın, problem değil. O halde ddr3 olarak 1333 alabilirim diyorsunuz? Donanımsal bir probleme yol açmasın?
zaten satan "ddr3 e geçtiğim için satıyorum" demiş. Senin sistem zaten ddr3 :)
Sadece DDR3 ram kullanabilirsiniz. DDR2 alsaniz da zaten takamazsiniz yuvalari farkli. 1066 MHz bulabiliyorsaniz alin yoksa 1333 Mhz'de alin o da zaten 1066 olarak calisacaktir.
DDR3 1333'lük alsam 1066'da otomatik olarak çalışacaktır anladığım kadarıyla. Bu herhangi bir elektrik uyuşmazlığı, donanımsal hata yada fiziksel bir zarar verir mi peki arkadaşlar? Son sorumda bu, emeğinize sağlık.
quote:
Orijinalden alıntı: metalorcun
DDR3 1333'lük alsam 1066'da otomatik olarak çalışacaktır anladığım kadarıyla. Bu herhangi bir elektrik uyuşmazlığı, donanımsal hata yada fiziksel bir zarar verir mi peki arkadaşlar? Son sorumda bu, emeğinize sağlık.
1600 Mhz alsaniz bile diger ram 1066 Mhz oldugu icin ve anakartiniz da zaten 1066 Mhz'e kadar destek verdiginden o da ayni hizda calisacaktir.
Ender de olsa anakart ya da diger ramlerle cakisma ihtimali vardir ama kimse bunun garantisini veremez. En garanti yol rami satin aldiginiz yerin teknik servisinde taktirin deneyerek alin. Herhangi bir sikinti olmaz.