Şimdi Ara

Anakartıma Ve Ramime Uygun İşlemci Arıyorum (LGA 775 İçerir!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Intel® Pentium® E5400 2,70 GHz işlemcili
    ATI Radeon x1500 512 MB Ekran kartlı
    2 GB Kingston 800 MHz Ramli

bilgisayarım var. Şuanda csgo kaldırmıyor elimde biraz para var. işlemciyi ve rami değiştirmek istiyorum (lga 775 işlemci)

ama şöyle bir sorum var.

İşlemci şuan 800 mhz ram destekliyor. Bende 2 gb 800 mhz li bir ram var zaten. Bu elimdeki rami de satıp, 4 gb 800 mhz ram + işlemci mi alayım, yoksa işlemciyi hiç değiştirmeden 2 gb 800 mhz işlemci mi alayım?

bu arada bildiğiniz iyi bir lga775 işlemci varsa (csgo yu kaldırabilecek ve çok pahalı olmayacak) aşağıda belirtirseniz sevinirim.

• up acil cevap lazım :(
  • Ram tek parça mı? Yanına bir 2GB daha takarak 4'e çıkarabilirsiniz. Tek parça 4GB takamazsınız. (Raminizin DDR2 olduğunu tahmin ederek söylüyorum.)

775'lerin P4 tabanlı olanları 4GB'ta sorun çıkarabilir. Daha yeni Core tabanlı olanlarda(sizinki onlardan) sorun çıkmaz.

Kaç slot var, çipset ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 1 Mayıs 2018; 9:8:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakartı hatırlamıyorum ama arkadaşıma zamanında 8GB RAM'li Q6600 sistem kurduğumu çok iyi hatırlıyorum. İnsanlara yanlış bilgi vermeyin lütfen.

Bu sistem için yapacağınız her harcama ölü yatırım olacaktır. Para biriktirip yeni bir sistem kurmak en mantıklısı. Alacağınız ürünlerin sorununuzu çözeceği garantisi yok çünkü.

Edit: ASUS P5Q3 Deluxe anakartı LGA775 olmasına rağmen 16GB bile destekliyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Griffith -- 30 Nisan 2018; 13:37:57 >
  • Bende Foxconn G41MXE var 775 pin.
    Anakart 8 gb ram destekliyor. (DDR3)
    2 Slot. Ben 4gb+2gb şeklinde kullanıyorum.

Anakartın modeli önemli. 775pin'e 4gb takılmaz diye bir kural yok.
    Arkadaş modeli yazsın. Zaten ona göre herşey çıkar meydana.
  • Quad core işlemci yanınada 2+2 yada tek 4 ram taktın mı tamamdır tabi cs go ekran kartını sömüren bir oyun ekran kartın iyimi kötümü tam bilemiyorum ama ekran kartın kötüyse hiç bu parçalara parank harcayıp çöp etme önce kart al sonra işlemci ram düşünürsün
    Edit: o ekran kartı ölü hiç boşa paranı harcama kardeşim para biriktir sistem topla daha iyi hiç uğraşma bununla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melih Albayrak -- 1 Mayıs 2018; 2:8:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anakart modeli ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Core 2 Quad Q9650
  • hocalarım tüm her şeyi yazıyorum. yardım ederseniz sevinirim cidden.

Anakart: Gigabyte ga-g41m-es2l DDR2 , LGA 775 , G41 Chipset , FSB 1333 MHz desteği , 800 mhz ram (Rev 1.0 değil. 1.1 veya 1.4 arasından) (linki burada:http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-g41m-es2l_11#kf )

Şuanki işlemci: Intel® Pentium® E5400 2,70 GHz

Şuanki Ekran Kartı: Asus Radeon x1600 PRO

Şuanki Ram: HWInfo'da 400 MHz clock gösteriyor. (bilgisayar arkadaşımın o 800 mhz ram ama diyor)

---------------------------------------------------------------------------------

bir de almak istediklerimi(zi) yazıyorum:

İşlemci: (c2duo ve c2quad hangisi destekliyor/öneriyorsanız:) Intel® Core™2 Duo E8400 İşlemci / Intel® Core™2 Quad Q8400 İşlemci (hangisi destekliyorsa ve öneriyorsanız onu söylerseniz sevinirim. ve daha ucuz/performansı varsa onu belirtirseniz çok daha sevinirim.)

Ekran Kartı: nVidia GT 710 2 GB DDR3 64 Bit (en ucuz ve iyi olanın bu olduğunu düşünüyorum)

Ram: (şimdi işlemcilerin ikisi de fsb 1333 mhz. anakart da destekliyor. bi g41 chipset uygun mu onu anlamadım. bir de 1333 mhz ram türkiyede yok sanırım. 800 mhz var hep. 2 tane ddr2 = 4 gb 800 mhz ram taksam olur mu? en sormak istediğim buydu.)

cevaplayan hocalarımın elleri dert görmesin.

• LGA 775 sistemin kralı için ilanıma bakabilirsin.. Bu arada gt710 a yaklaşma bile para ziyanı. Benim bu 3 lüyü GTX 650 ile kullanmıştım gayet iyiydi..

https://forum.donanimhaber.com/msi-g41m-p33-combo-q6600-4gb-ddr3-ram--132586762#132586762
  • WonderCx W kullanıcısına yanıt
    hocam arkadaşa bir danışayım tamamen değişmek isterse kesinlikle ilanınıza hazırım ben.
  • gt 1030 nasıl olur hocalarım? darboğaz yaşanmasını da istemem :(
  • 300 liradan aşağı 2. el gt 1030 bulamazsın. Sana tavsiyem GTX 650'dır. LoL-CS için 1gb lık versiyonu yeterli. 20 30 lira daha fazla verip 2gb lık versiyonunu alırsan fortnite low ayarda 60fps ile oynayabilirsin.

Yani Ekran kartına 200 liradan fazla vereceksen lga 775 sisteme değmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WonderCx -- 1 Mayıs 2018; 22:6:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.