Şimdi Ara

Anakartta AHCİ yok..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anakartim G41M-P23. İCH7 yani raid ve ahci yok bildigim kadariyla.Ben ocz vertex3 alacaktim ogrenene kadar bunu.Simdi bu ssd benim anakartta ne kadar bir hizla calisir hdd ile arasinda fark olur mu?
    Seagate Barracuda 500gb ile vertex3 arasinda sisteminde nasil fark olur almaya deger mi ssdyi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.Team -- 22 Şubat 2012; 20:17:40 >

• http://www.productwiki.com/msi-g41m-p23/

Anakartta AHCI mod yok. SATA III port yok. SSD IDE modda da çalışır fakat vaat ettiği performansa ulaşmak mümkün olmaz. SATA II SSD alıp IDE modda çalıştırdığınızda eğer Win7 kullanıyorsanız optimizasyon otomatik olarka gerçekleşir fakat ödediğiniz paranın (SATA II almak kaydıyla - SATA III alırsanız bu oran iyice düşer) %100 karşılığını alamazsınız (Tam olarak ölçemesem de %20'ye varacaktır. Gerçi bu haliyle bile saatte 80 KM hızdan 800 KM hıza geçeceksiniz (örnek doğru değil ama açıklayıcı)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

http://www.productwiki.com/msi-g41m-p23/

Anakartta AHCI mod yok. SATA III port yok. SSD IDE modda da çalışır fakat vaat ettiği performansa ulaşmak mümkün olmaz. SATA II SSD alıp IDE modda çalıştırdığınızda eğer Win7 kullanıyorsanız optimizasyon otomatik olarka gerçekleşir fakat ödediğiniz paranın (SATA II almak kaydıyla - SATA III alırsanız bu oran iyice düşer) %100 karşılığını alamazsınız (Tam olarak ölçemesem de %20'ye varacaktır. Gerçi bu haliyle bile saatte 80 KM hızdan 800 KM hıza geçeceksiniz (örnek doğru değil ama açıklayıcı)

Anladim aciklayici oldu simdi ssd ortalama ne kadar hiz olur 100mb olur mu ornek olarak yoksa hdd ile ayni perdormansi mi verir.

• SSD ile HDD arasındaki asıl fark, veri aktarımı sırasındaki (kopyala - yapıştır vb...) okuma - yazma hızı değildir. Asıl fark erişim süresidir. Yani mouse ile bir oyunu çalıştırdığınızda verdiğiniz komutu uygulamak için oraya buraya saçılmış dosyaları bir araya getirmeye uğraşırken mouse imlecindeki kum saati veya daire dönerken, SSD çoktan oyunun arayüzüne girmiş oluyor. HDD bu konuda 10 birim hıza sahipse SSD 10000 birim hıza sahip. Yüklü dosyaya sahip bir oyunun açılışı 1 dakikadan fazla sürüyorken bu süre SSD ile saniyeler içinde gerçekleşiyor. Bendeniz SSD olmayan bir kasanın güç düğmesine basmaya içim elvermeyen bir noktaya geldim.

Özet: SSD win7 yüklenecek bir PC'de AHCI - IDE farketmez inanılmaz fark yaratır ama SSD'nin maksimum performansına ulaşma isteği bazen komple sistem değiştirebilir.
  • Sadece erisim suresi icinde 200 -250tl vermek ve 60gb icin icime sinmiyor anakartta ahci yok sata3yok %100 kullanamicam.Ayrica pcde gecirdigim surenin %98i oyun oynamaktir.Oyuna loading disinsa bir yarari olmucak tahminen yeni bir hdd isimi gorecektir diye dusunuyorum yinede kararsiz kaldim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.Team -- 22 Şubat 2012; 23:08:14 >
  • Önceliğiniz hız mı kapasite mi? Bu konuda kesin karar verin. SSD şu an kendisine ödenen paranın karşılığını en fazla hissettiren PC bileşenidir. 200 - 250 TL o sebep için ödemem dediğiniz sebep, SSD almanın tek sebebidir.
  • quote:

Önceliğiniz hız mı kapasite mi? Bu konuda kesin karar verin. SSD şu an kendisine ödenen paranın karşılığını en fazla hissettiren PC bileşenidir. 200 - 250 TL o sebep için ödemem dediğiniz sebep, SSD almanın tek sebebidir.

eyvah eyvah bizde aldik ssd gerginix yardımlarınla sağolasın ama benim dektopda AHCI yok :(( bu kotu oldu trimide desteklemezmi bu durumda nasıl bir kullanım izlemeliyiz sence
    anakrtım bu p6n sli v2 http://uk.msi.com/product/mb/P6N-SLI-V2.html

veya tek basına raid olarak mı seçsem ? ssd gelmediği için deneyemedim merak ediyorum

Yazmış adamın biri haklı heralde :(((
    @ thorazione74
    AHCi Mode might be activated in the BIOS. Wasn't it via the RAID activation ? (Not shure) Plain AHCI is not available

Burdada driverini vermiş varmı acaba şimdi şupeye düştüm :(((
    http://www.msi.com/product/mb/P6N-SLI-V2.html#/?div=Driver&os=All

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaYTo -- 11 Mayıs 2012; 3:38:14 >

• Trim meselesi işletim sistemi ile ilgilidir. Win7 kurulu makinede sorun olmaz merak etmeyin. SSD'yi IDE modda çalıştırmak zorunda kalsanız bile terfi etmiş olursunuz o konuda da canınız sıkılmasın. Şimdi sistemin en ileri parçası SSD oldu, diğer parçaları da zamanla ona yakışır hale getirirsiniz.
  • quote:

Trim meselesi işletim sistemi ile ilgilidir. Win7 kurulu makinede sorun olmaz merak etmeyin. SSD'yi IDE modda çalıştırmak zorunda kalsanız bile terfi etmiş olursunuz o konuda da canınız sıkılmasın. Şimdi sistemin en ileri parçası SSD oldu, diğer parçaları da zamanla ona yakışır hale getirirsiniz.

SSD Hocamız durum nasıl sizce ?
    P6n sli v2 - anakartım var daha fazlasını beklemek sizce hayal mi ?
     Anakartta AHCİ yok..

• Elbette o anakart ile alınabilecek sonuçlar maksimum olmayacaktı. Sıralı okuma yazma hızı HDD kıvamında, IOPS değerleri olması gerekenin 1/3 seviyesinde... 4K değerleri olması gerekenin yarısı seviyesinde... Ancak erişim süresi HDD ile kıyaslanamayacak kadar iyi durumda ve yine olması gerekene yakın sayılır. Siz Bench sonucunu boşverin PC açıldığı zaman masaüstünün hazır hale gelmesi ne kadar sürüyor ve herhangi bir komut verdiğinizde PC'nin tepkisi gözle görülür şekilde sıçradı mı ona bakın. Son olarak anakart sürücülerinin ve BIOS'un güncel olup olmadığını kontrol edin ve Intel SATA sürücüsünü edinin. Bu söylediklerim ile bir miktar daha toparlanıp total skorda 200'ün üstüne çıkmasını bekliyorum. Gerçi Intel'in son güncel SATA sürücüsünün bu anakartı da kapsayıp kapsamadığını gerçekten bilmiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.