Şimdi Ara

Anakartta Dahili Ekran Kartı Gücü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

anakartlarda dahili ekran kartları oluyor onların gücü ne kadardır?

mesela pcde ekran kartı yok sadece anakartın dahili ekran kartıyla oyun felan oynayabilir miyim?
    oynayabilirsem hangi oyunları?

mesela şu anakartlar...

Cevaplarınızı bekliyorum...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Anakartta Dahili Ekran Kartı Gücü

Anakartlar, bilgisayar sistemlerinin temel öğeleridir ve birçok farklı bileşenin bir araya getirildiği devre kartlarıdır. Bu bileşenler arasında, görüntüyü monitöre çıkarmaktan sorumlu olan dahili ekran kartı da yer alır.

Dahili Ekran Kartı Nedir?

Dahili ekran kartı, anakartın kendisine entegre edilmiş bir grafik işleme birimidir (GPU). Kendi özel belleğine ve işlemcisine sahip olmayan birleşik bir güçtür. Bu nedenle, dahili ekran kartları genellikle ayrık grafik kartlarına göre daha az güçlüdür.

Ancak dahili ekran kartları, temel grafik ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli güce sahiptir. Günlük görevler, video oynatma ve hafif oyunlar için uygundurlar. Ayrıca, dahili ekran kartları güç tüketimini azaltmaya yardımcı olarak dizüstü bilgisayarlar ve küçük form faktörlü bilgisayarlar için idealdir.

Dahili Ekran Kartı Gücünü Etkileyen Faktörler:

Dahili ekran kartının gücü, aşağıdakiler gibi çeşitli faktörlerden etkilenir:

• Anakart Çip Seti: Anakart çip seti, dahili ekran kartının performansını doğrudan etkiler.
    • GPU Nesli: Daha yeni GPU nesilleri genellikle daha güçlü performans sunar.
    • Bellek Band Genişliği: Bellek band genişliği, dahili ekran kartının verileri işlemesini etkiler.
    • Soğutma: Yeterli soğutma, dahili ekran kartının yüksek performansta çalışmasını sağlar.

Dahili ekran kartının gücünü, belirli görevler için uygunluğunu değerlendirmek ve gerekirse ayrık bir grafik kartı ekleyip eklememe konusunda bilinçli bir karar vermek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Cevap verebilecek olan yokmu????
  • Dahili grafik birimi işlemcide oluyordu ama mesela intel hd 4600 yaklaşık gt630 kadar performans veriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmedaltair kullanıcısına yanıt
    Gt 630 daha iyidir
    Max (bence )5570 gt 420 kadardir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakart seçerken dahili ekran kartı olanıda var olmayanıda şimdi ben şunu merak ediyorum dahili ekran kartı olanını alsam bana ne gibi bir faydası olacak? Yani iyimidir dahili ekran kartının gücü? Oyun felan oynatırmı? oynatırsa hangilerini? bunu soruyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xlack -- 17 Mayıs 2014; 17:41:24 >
  • Valla kesinlikle uzak dur.Bi işe yaramazlar.

• Tamam Oyunu geçtim. Pc'de indirdiğimiz full hd 1080p videoları oynatırmı kastırmadan? ses ve görüntü kaymadan karışmadan?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oyun ve üst düzey grafik programlarının ihtiyaçlarını karşılamazlar. 1080p filmi 10 sene önceki anakartlar bile açabilir, yeterki işlemci biraz iyi olsun.

Burada önemli olan hangi işlemciyi kullanacağındır. 1150 soket işlemcilerin çoğunda HD4600 grafik çipi (işlemci içinde dahili) vardır. Tüm oyunları açar bir çoğunu da üst ayarlarda oynatır. Ama bir oyuncu için yeterli tatmini veremez. Ucuza ekran kartı masrafından kurtulmak ve üst düzey oyun zevkin yok ise işlemcini bu hususlara dikkat ederek tabiki biraz daha fazla ödeyerek uygun modellerden seç.

Örneğin en uygun fiyat 1150 soket HD4600 grafik çipli i3- 4360 i3-4350 i5-4460 anakartını da parana göre Z87-Z97 seç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IQRI -- 18 Mayıs 2014; 23:53:03 >
  • Anakart üzerinde dahili ekran kartları eskidendi. Yeni nesil işlemcilerde işlemcinin içerisinde yer alıyor. Dahili ekran kartı işlemci içerisinden çalışıyor diyebiliriz. Anakart sadece aktarım görevi görüyor. Verdiğin anakartlarda dahili ekran kartı bulunmuyor. Çok eski anakartlarda mevcut dediğim gibi.

Dahili ekran kartlı işlemcilerde AMD ilk sırada yer alıyor. Intel Amd kadar başarılı değil. Fakat tam olarak ne istediğini sistemini veya sistem mi toplayacaksın bunu belirtirsen daha sağlıklı veriler ile ilerleriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acbold

Anakart üzerinde dahili ekran kartları eskidendi. Yeni nesil işlemcilerde işlemcinin içerisinde yer alıyor. Dahili ekran kartı işlemci içerisinden çalışıyor diyebiliriz. Anakart sadece aktarım görevi görüyor. Verdiğin anakartlarda dahili ekran kartı bulunmuyor. Çok eski anakartlarda mevcut dediğim gibi.

Dahili ekran kartlı işlemcilerde AMD ilk sırada yer alıyor. Intel Amd kadar başarılı değil. Fakat tam olarak ne istediğini sistemini veya sistem mi toplayacaksın bunu belirtirsen daha sağlıklı veriler ile ilerleriz.

+1
  • Şu an anakartım "Asus P5B" anakartım var. 2GB ddr2 ram kullanıyorum. Dahili ekran kartlı bir anakartmı alayım yoksa

"Shappire HD7850 1GB GDDR5 256BİT" Ekran kartımı alayım? Oyunları ve Full HD videoları oynatması için.
  • Birde oyunlarda ddr2 ve drr3 ram fazla etki ediyormu? farkı nasıl? 8gb ddr2 ram nasıldır? 8gb ddr2 ram 8gb ddr3 ile eşit sayılırmı?
  • Sen komple sistemini bi yaz sonra konuşalım
  • Tamam arkadaşlar gerek kalmadı. Herşeyi ayarladım komple sistemi baştan topluyorum. En iyisinden...

Bu arada İntel AMD'DEN daha iyidir!

• quote:

Orijinalden alıntı: Xlack

Tamam arkadaşlar gerek kalmadı. Herşeyi ayarladım komple sistemi baştan topluyorum. En iyisinden...

Bu arada İntel AMD'DEN daha iyidir!

Evet iyi

• öldürmüyorsa da güldürmüyor işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhanbilgin

öldürmüyorsa da güldürmüyor işte

Öyle bir dünya yok dostum!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.