Şimdi Ara

anakrtım sata hdd'mi görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus P4V8X-X Anakart ve malumunuz sata hdd mevcut.Format atmaya çalışıyorum sata hdd yi görmüyor.Nlite adlı bir programdan sata driver lı bi XP formatı hazırladım yine olmadı.Biostan da çok iyi anlamadığımdan bir türlü sorunu çözemiyorum.Problemi çözmeme yardımcı olacak arkadaşlara kocaman teşekkürler edicem valla.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• bilgisayarın harddski ide olarak görüyor sata ya çevir IDE HDD AUTO DETECTION senin anakartta inşallah değişik deildir burdan ide i sata yap
  • hemen deiyorum neticeyi bildiricem.teşekürler
  • Bazılarında F6 ya basıp devam ediyosun.Bazılarında ise biosta SATA bişeyini disable ediyosun.Biosu karıştır biraz.
  • maalesef sorunu çözemedim başka bir öneriniz var mı?
  • bios ayarına gir. Bios menusunden "integrated Peripherals" a gir. Bu menuden "onchip ide device" vardır. Burdan da Serial-ATA ya bi mod seç(primary,secondery). Görecektir hdd'yi.
  • dostum bios ta dediğin menu yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI anakat M.2 SSD mi görmüyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar hala çözemedim ben bu işi saatler oldu az daha uğraşıp kasayı camdan aşağı atıcam.kurtarın bu kasanın hayatını yardımcı olun bana
  • anakart sitesinde sata diskler için driver vardır onları denesene anakart cd si elinde var ise ondada vardır
  • evet indirdim driverı fakat driverın boyutu 7 küsür mb.kurulum esnasında F6 ya basarak hdd yi tanıtabilmek için disketten yükleme yapmam gerekiyor.malumunuz disketlerin boyut sorunu. öööf öf daral geldi sabah ber çıkış yok.atayım en iyisi balkondan aşağı bunu ben
  • kardeş bios una girip ordaki menüleri bana söylermisin ??

eğer bahsettiğin konu , kur bilgisayarınıza takılı disk bulamadı diye bir uyarı veriyorsa sana yardımcı olabilirim
  • Bios Menüsü aynen şöyle.Sistem saatini filan yazmıyom işimize yarayacak bölümler şunlar sanırım

Main altında
    Prıımary IDE MAster (TSSTCorp CDR/W TS)
    Primary IDE Slave (Not Detected)
    Secondary Master (Not Detec....)
    Secondary Slave (Not Detec..)

Syst İnformation

ADVANCED Altında

Jumper Free Conf..
    USB Conf...
    Chipset
    Onboard Devices Conf...
    PCI PnP

dostum bekliyorum yardımlarını
  • yaw sizin balkon nerde? aşağıda bekleyelim olmazsa...
  • ozaman yapılacak tek şey var başka bilgisayarda ilk kurulumu yap ikinci ekranda kendi pc ne tak
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrahokan

Bios Menüsü aynen şöyle.Sistem saatini filan yazmıyom işimize yarayacak bölümler şunlar sanırım

Main altında
    Prıımary IDE MAster (TSSTCorp CDR/W TS)
    Primary IDE Slave (Not Detected)
    Secondary Master (Not Detec....)
    Secondary Slave (Not Detec..)

Syst İnformation

ADVANCED Altında

Jumper Free Conf..
    USB Conf...
    Chipset
    Onboard Devices Conf...
    PCI PnP

dostum bekliyorum yardımlarını

arkadaşım ADVANCE altında Chipset ayarına gir orda sata yazar işaretle olsun bitsin
  • biostan ide ayarlarına gir, ordan sata emulation mu ne öyle bişey vardı onu encached ve diğer seçeneği de AHCI yap...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.