Asus P4V8X-X Anakart ve malumunuz sata hdd mevcut.Format atmaya çalışıyorum sata hdd yi görmüyor.Nlite adlı bir programdan sata driver lı bi XP formatı hazırladım yine olmadı.Biostan da çok iyi anlamadığımdan bir türlü sorunu çözemiyorum.Problemi çözmeme yardımcı olacak arkadaşlara kocaman teşekkürler edicem valla.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
bilgisayarın harddski ide olarak görüyor sata ya çevir IDE HDD AUTO DETECTION senin anakartta inşallah değişik deildir burdan ide i sata yap
hemen deiyorum neticeyi bildiricem.teşekürler
Bazılarında F6 ya basıp devam ediyosun.Bazılarında ise biosta SATA bişeyini disable ediyosun.Biosu karıştır biraz.
maalesef sorunu çözemedim başka bir öneriniz var mı?
bios ayarına gir. Bios menusunden "integrated Peripherals" a gir. Bu menuden "onchip ide device" vardır. Burdan da Serial-ATA ya bi mod seç(primary,secondery). Görecektir hdd'yi.
arkadaşlar hala çözemedim ben bu işi saatler oldu az daha uğraşıp kasayı camdan aşağı atıcam.kurtarın bu kasanın hayatını yardımcı olun bana
anakart sitesinde sata diskler için driver vardır onları denesene anakart cd si elinde var ise ondada vardır
evet indirdim driverı fakat driverın boyutu 7 küsür mb.kurulum esnasında F6 ya basarak hdd yi tanıtabilmek için disketten yükleme yapmam gerekiyor.malumunuz disketlerin boyut sorunu. öööf öf daral geldi sabah ber çıkış yok.atayım en iyisi balkondan aşağı bunu ben
kardeş bios una girip ordaki menüleri bana söylermisin ??
eğer bahsettiğin konu , kur bilgisayarınıza takılı disk bulamadı diye bir uyarı veriyorsa sana yardımcı olabilirim