Şimdi Ara

Analitik Telefon kampanyası analizi ve hesabı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hepimiz şu tartışmayı mutlaka yapmışızdır ya da yapacağız:

Lüks bir telefonu:
    1- Yurtdışında getirme ihtimalimiz varsa getirmek, ya da alternatif olarak Türkiye'den almak mı
    2- 18 ya da 24 aylık Kampanya ile almak mı akıl karı.

Benim yapmaya başladığım hesap ortada kalmışa benziyor bir el atabilirmiyiz?
    1- Bu 18-24 aylık planlara yazılınca 12 ay sonra bir değişiklik olursa bu kampanyaya geçmiyor değil mi? yani şimdi sınırsız internet ayrı bir plan olarak 45 TL ise, 1 sene sonra bu 25 TL olursa lüks telefonla yazıldığımız kampanya'da bu indirim yapılmıyor. Aylık 140-155 ödemeye devam ediyoruz.

2-Cep telefonu planlarının son 1 senede ne kadar düştüğünü nasıl görebilirim? 1 sene önce ya da 1.5 sene önce 4gb lık internet planına ne kadar ödüyorduk hatırlayan var mı? Cep telefonu operatörleri danışıklı olarak bir -kartel- tarzında telefon planı indirimine gidiyorlar diye tahmin ediyorum. Hepsinin planları birbiri ile örtüşüyor mecbur kalmadıkça da inmiyor.

3- Iphone telefonunda yurtdışında getirmek telefonun işlevini ciddi derecede kısıtladığı için (güncelleme yapamamak, itunes dan application alamamak) yurtdışından getirmenin hesabı daha da zorlaşıyor. Bu tip başka bir telefon yok değil mi? blackberry vs. Windows Mobile de hiçbir kısıtlama olmadığını biliyorum.

Şimdiki tablo şöyle gözüküyor siz ne diyorsunuz merak ediyorum. Bu plana göre 10 ay sonra 500 dakkalık telefon planlarında %30 indirim olacağını tahmin edip bunu da hesaba ekliyorum.

Kampanyasız yurtdışından gelmiş bir telefonu alırsak, ve 18 ay sonra telefonu 400TL ye satarsak, toplam telefon harici masrafımız 2458 oluyor.
    Aynı operatörün Iphone kampanyasına katılsak ve telefonu Türkiye'de destekli olduğu için daha pahalı olarak 600 TL ye satarsak, toplam telefon harici
    masrafımız 2082 TL oluyor.
    KARŞILAŞTIRMA HESAP TABLOSU:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nervusvagus -- 24 Ocak 2011; 14:01:29 >

• en iyisi sadece mesaj gönderip konuşulabilen bir telefon almak 80-100 TL ye
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.