Merhaba, 19 inch 1440x900 wide screen analog baglantili lcd monitor kullaniyorum. 1.5m vga-vga uzatma kablosu (hd15pm/hd15pm) aldim bir ucuna da mini gender changer yazan donusuturucu taktim. Bu sekilde kasaya baglayinca cozunurluk dustu, goruntu kalitesi bozuldu. 1440x900 secenegi kayboldu yerine 1366x768 secenegi cikti. Ekran karti surucusunu kaldirip tekrar yukledim, 1440x900 secenegi yine yok. 1024x768 kullaniyorum su anda goruntu biraz daha duzgun ama renk kalitesi dustu. bu kabloyla 1440x900 kullanmamin yolu var mi? bir de bu kablo 10 liraydi. 20 liraya direk erkek/disi uclu bir kablo gormustum baska yerde. Onu alirsam sorun cozulur mu yoksa kalite, cozunurluk kaybi yasar miyim yine.
tesekkurler
internet üzerinden aldıysan ürünün linkini yollar mısın. galiba kablo o çözünürlüğü desteklemiyor çeşit vga kablolar var çünkü
Ekran kartın ATI ise sanırım 20mtden sonra belli bir çözünürlükte sinyal yolluyabiliyordu monitörüne.
Sagolun. ekran karti palit 7300gt monitor de samsung 932nw . kablo zaten kisa 1.5 metre sadece. amacim lcd yi dizustune takmam gerektiginde masa altinda kasayla ugrasmamak pratik sekilde masa ustunden baglanti noktasindan cikarmak.
kablo cin mali, bilpa diye yerel bir bilgisayarcidan aldim. sitesi var ama bu urun gozukmuyor. kablonun uzerinde vga low voltage computer cable yaziyor, posetinde vga: HD15pm/hd15pm yaziyor.
su anda zaten erkek-erkek uclu kablo var ve ucuna ayrica donusturucu takmam gerekti baglayabilmek icin. karisik anlattim herhalde. uzatma kablosunun bir ucu disi digeri erkek olmali ki monitorun kablosunu uzatmanin disi ucuna, uzatmanin erkek ucunu da kasaya ekran kartina takabileyim. bilmedigim bi durum yoksa boyle olmali sanirim. sorunum zaten bendeki kablo ve ucunda donusturucu ile uzatma yapinca cozunurluk dustu. linkte gosterdigim kabloyu alirsam cozunurluk dusmeden ya da goruntu kalitesi azalmadan kullanabilir miyim. yoksa onda da ayni sorun olursa bosuna masraf olacak.
ya diyorumki dişi-erkek almadan direk erkek-erkek alırsan araya dönüştürücü ve monitorün kablosunu takmadan direk bağlarsın. çözürünürlüğün düşmeside elindeki kablo kalitesiz, vga xga bilumum vga kablo war büyük ihtimal elindeki 1440*900 desteklemiyor.
haklisin ama her seferinde monitor ya da kasadan kabloyu takip cikrmak istemiyorum, film vs izlicegimde laptopu monitore baglamam gerekiyor ve lcd nin girisi de kasanin yeri de pratik degil. ikinci bi kablo baglarsam baglanti yeri masanin uzerinde duracagi icin daha rahat olacak. tabi sorunum goruntu kaybi olmamasi. soyle sorayim
1 goruntu de kayip olmamasi icin hangi kabloyu almaliyim nasil anlicam? uzerinde yazmazsa, saticiya sormak da ise yaramayabiliyor. 2 1440x900 cozunurlugu destekleyen kablo bulursam, diger kabloya uzatma yapinca yine de goruntu de onemli kayip olur mu? (bosuna masraf olmasin) 3 monitor cikisini ikiye ayiran boylece monitoru hem kasaya hem laptopa baglayabilecegim ve goruntu alabilecegim (tabi ayni anda degil)bir kablo mevcut mu?
sagolun
hama marka disi-erkek bir kablo aldim sorun cozuldu. uzerinde cozunurlukle ilgili bir bilgi yazmiyordu ama calisan magazadaki lcd lerde ayni kabloyu kullandiklarini soyleyince aldim. sagolun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme