Şimdi Ara

Android'den iPhone 14 Pro'ya Geçişim ve Pişmanlıkarım (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
312
Cevap
7
Favori
16.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • en azından artık "kullanmadığın bir telefon hakkında ne atıp tutuyorsun" diye kimse laf söyleyemez. daha şarja bile takmadan satma kararını verdim. helal sana iphone. ama bataryası iyi gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 18 Aralık 2022; 13:19:52 >
  • funnel kullanıcısına yanıt

Fiziksel tuş mu kaldı, yada ekranın altından çıkan geri tuşu gibi özellikler?

Açıkçası bir telefonda geri tuşunu ne fiziksel ne de alttan çıkan yazılımsal bir şekilde aramıyorum.

iPhone'da ki geri veya ileri gitme özellikleri bence (bana göre) yeterli. Ekranın sağından veya solundan yapılan el hareketleri ile istenilen yerlerde geri veya ileri gidilebiliyor.

• iPhone ile yaşadığım ilk şok işletim sisteminin kararsızlığı oldu. iOS 16'nın ilk sürümlerinin ne kadar sorunlu olduğu her yerde yazıldı uzun uzun. Benim tecrübem de bu yazılanlardan pek farklı değildi, ve açıkçası Çinli bir amiral gemisinden geçiş yaptığım iPhone bende pişmanlık hissi yaratmıştı. En büyük ikinci sorun ise pil ömrüydü. Telefonumu değiştirmemdeki en büyük sebep pil ömrünün oldukça azalmış olmasıydı fakat yeni iPhone ile tam sarjda bir günü zor cıkarıyordum. Fakat bu kadar büyük bir finansal harcamadan sonra telefona bir şans daha vermek istedim. Aynı zamanlarda da iOS 16'nın ne kadar sorunlu ve hatalı bir işletim sistemi olduğu, Apple'ın yıllar sonra yaptığı en başarısız lansman olduğu şeklinde içerikler de paylaşılmaya başlanmıştı ve bu telefonu elimde tutmam için bir bahane daha oldu.

Dostum bu yazdıklarına katılmıyorum.

ProMax kullanıyorum , Pro kullanan arkadaşlarımda var. Pil konusunda hiçbirisi senin bahsettiklerinden bahsetmiyor. Pilin hızlı tüketilmesi tamamen telefonu kullanım alışkanlığına göre değişebilir. Kullandığın uygulamaların optimazsyonları da keza bunu etkileyebilir. Kullandığım 14 ProMax cihazım 2 gün pili dayanıyor. Çok yoğun kullanımlarımda ise 1.5 günü fazlasıyla çıkarıyor. (oyun oynayan birisi değilim).

Ben yazılımsal olarak telefonu ilk aldığım günden beri bir sorun yaşamadım. İlk aldığımda zorunlu yapılması gereken bir güncelleme vardı, onu yapmadan önce bile bir sorun yaşamadım. Çok ufak hatalar yok mu? var inkar edemem. Ama bunlar beni olumsuz etkilemedi.

Bunları yaşamadın veya sallıyorsunda demiyorum, yanlış anlaşılmasın. Mutlaka yaşamışsındır, ki düşüncelerini aktarıyorsun. Ama ben yaşamadım, teknoloji işi şans işi. Belki de o şanslı kişilerdenim , o da olabilir.

• Yıllardır android telefonların türlü türlüsünü kullandım. Bir ara dedim ki iphone deneyeyim. Aldım. 10 gün zorla sabır ettim. Iphone'u sadece onuşmak için, 3-5 fotoğraf çekmek için kullanan varsa müthiş kolaylık.

Bizim gibi insanlar sabır edemez. Dayanamaz. Bu kadar basitliğe alışamadım. Canım istediği zaman farklı rom deneyemedikten sonra, arayüzü kendime göre ayarlayamadıktan sonra, bi root atıp adaway kuramadıktan sonra benim için telefonun anlamı yok. Şuan halihazırda Mi 11 Ultra kullanıyorum. Bu telefon da çok üst seviye ama rom desteğini yeterli görmedim. Bu yüzden her an değiştirme ihtimalim var :)

Ev arkadaşımda iphone 13 pro var. Ara sıra ona göstermem gereken şeyler oluyor. Alıp kullanmaya çalışıyorum. Resmen eziyet gibi. Menüde gezinirken bile zorlanıyorum. Mesaj yazarken zorlanıyorum. Geri giderken zorlanıyorum. İşlevsellik sıfır.

Özetle daha önce iphone kullanmış biri olarak maddi imkanım olmasına rağmen kesinlikle iphone almam.

• Konu sahibine teşekkürler, kendisi de dahil bayağı bir elemanı blokladım. Bir daha denk gelmeyelim..

• İphonenun güzel tarafları faceid çok iyi çalışıyor, telefon cepteyken direk titreşim moduna geçiyor. Batarya tüketimini baya geliştirmişler. Dün akşamdan beri telefonun kendi şarjıyla (75) kullanıyorum

Bu arada yön tuşları olmadan kullanım özelliği androidde de var ama o özelliği sevmediğim için hiç kullanmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 18 Aralık 2022; 15:35:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CheckVizoR kullanıcısına yanıt
    rom root olayları tabiki herkese göre değil ama iPhone da herşey sorun üniversite ler eduroam isminde wifi ağı kullanıyorlar ben bilgi işlemci olduğum halde elime iPhone verip eduroam kur dediklerinde bile zorlanıyorum hatta çoğuna kuramıyorum bile kullandığımız konfigürasyon dosyası ios un her sürümünde farklı çalışıyor.
    Yani en basitinden aletin 802X desteği bile sorunlu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahmut_emmi kullanıcısına yanıt
    hocam face id ,ekrandan parmak izi falan bunlar çok absürt özellikler bunun en güzeli yandan güç tuşu üzerinde parmak izi okumadır.Fiziksel olarak ta zaten daha hızlısı ve pratiği mümkün değil öyle okudu okumadı olayı yok.

tuşsuz kontrol olarak da şuan Xiaomi üstüne yok Samsung unkini sevmedim.

Android'den iPhone 14 Pro'ya Geçişim ve Pişmanlıkarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 18 Aralık 2022; 15:41:17 >

• Meeb hocam ben zaten aslen Xiaomiciyim. Xiaomiyi bana övmene gerek yok. 11 Lite 5G çok iyi eski versiyonu NE değil.

• mahmut_emmi kullanıcısına yanıt
    selamlar övmek değil amacım zaten miui nın ne kadar sorunlu bir arayüz olduğunu bilen biliyor.Yazmam daki amaç miui kadar olmasa da ios ta da sıkıntıların olduğunu dile getirmek.İos 16 nın konusuna göz atıyorum ara sıra millet garip garip sorunlardan şikayetçi.Yani konu sahibi arkadaşın yazdıklarını destekler türden bir sürü yorum var.

Şu da bir gerçek bizim ülkemizde bu kadar pahalı aletler almakta sıkıntı az önce bir konu gördüm, arkadaşı iPhone 14 pro max ini çaldırmış birde üzerine iCloud hesabını patlatıyorlarmış dolandırıcılar .Geçen polemiğe girdiğim çaycı arkadaşa bile son yorumum şu oldu elindeki alet 40 bin benim elimdekini 2700e aldım 2 yıl önce şuan 5000 civarı.İkimizde düşürelim ikiside çöp oluyor mu oluyor kırılıp tuz buz oluyor diye hiç bir şey diyemedi.Arkadaşlar kabul edin bunlar telefon abartmaya gerek yok bu felsefe de zaten 2 yılda bir değiştirip yeni teknolojileri kullanmaya gayret ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 18 Aralık 2022; 15:57:37 >

• Yıllarca iphone kullananlarla dalga geçerdik, yanınızda şarj cihazıyla geziyorsunuz diye. Adamlar bitmeyen pil koymuşlar. Bu özelliğini çok sevdim ama reklamsız uygulamaların (youtube, maçkolik vs) daimi paralı olması çok kötü hiç sevmedim.

• Her şeyi bi bırakıp ve benim gibi öncelik uzun kullanımda performans ise iPhone derim

• Performans derken telefonu 100 mt koşusuna mı tutuyorsun? İş yerindeki abimde Mi 6 var hala çatır çatır çalışıyor sadece bataryası kötü. Dandik android (tcl, general mobile, reeder vs) alırsan tabiki kasılır takılır. Keşke apple şu ios’taki telif hakkını serbest bıraksa diğer markalar da ürünlerinde ios yüklü telefonları piyasaya sürse. Emin ol rekabet kaliteyi doğurur bir daha apple kullanmayıp ios işletim sistemine sahip başka markaları kullanırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 18 Aralık 2022; 16:36:39 >
  • Uzun kullanımdaki performanstan bahsetmiş ki bence doğru

• xiaomi mi 6 denen telefon 5.5 yıllık bir telefon bu sizce kısa bir süre mi?

• Apple ios’ta tekel olmayı bırakmadıkça ios çok daha iyi kullanışlı olmayacaktır. Serbest bıraksın, bak gör diğer firmalar nasıl daha iyisini üretiyor.

• meeb kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de xiaomi de bu özelliği seviyorum. İphone alacağım fakat bu durumu bilmiyordum yani sağdan sola çekip geri gelemiyor muyuz iphone da veya tüm uygulamalar için aşağıdan yukarıya?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Adaletli Türk kullanıcısına yanıt
    yok hocam illa soldan çekmeli siniz diye biliyorum ayarı varsa da bulamadım ben.

• meeb kullanıcısına yanıt
    Telefonu aldım fakat gelmedi daha. X3 pro kullanıyorum bu konuyu okuyunca iphone dan hiç memnun kalmayacak gibi oldum pişman olmam inşallah

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Adaletli Türk kullanıcısına yanıt
    inşallah kalırsınız , elinize geçtikten kısa bir süre sonra ve uzunca bir süreden sonra objektif yorumlarınızı aktarırsanız seviniriz.iyi günlerde kullanmanız dileğiyle hayırlı akşamlar diliyorum.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.