< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Android'den iPhone 14 Pro'ya Geçişim ve Pişmanlıkarım (7. sayfa)
-
-
Hocam alışmak ile ilgili. Bende iphone kullanıyorum yıllardır, artık siri ile akraba olmuşum resmen, geçenlerde Android telefona siri diye seslendim.
Çok mu işlevsel değil, Android çok mu iyi değil ama ikinci elini koruyan tek marka.
14 pro max aldım ancak alırken bir kez olsun düşünmedim, hep zarar etmeden üst modele geçtim.
Alışmak ile ilgili, alışınca başka marka kullanamıyor insan. Ha xiaomiye alıştıysanız değişime kapalıysanız sıkıntı çekersiniz evet.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence kullananların amaçları değer kaybının az olması yoksa android kullanan birisinin kolay kolay İphone kullanmak isteyeceğini pek sanmıyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Zaten android tarafta da yok artık fiziksel tuş, işte geri tuşunuz olmadığından muhtemelen nekadar önemli olduğununz farkında değilsiniz. İosda uygulamadan uygulamaya değişen bir yapı var, yan çevirince bile geri gitme işlevi değişiyor. Bu gibi çok işlem pratik değil, sadece örnek vermek istedim.
-
aslında değer kaybıda göreceli, zaten alırken emsal android telefondan 3 veya 4 kat ücret ödeniyor haliyle enflasyon yada diğer ortam şartlarına göre değer kazacaksa buna göre kazanıyor kaybedecekse de alırken 4 katı fazla ücret ödendiği için ancak yarısına düşüyor fiyatı.Misal ben redmi note 10 nu 2 yıl önce 2700 e almıştım şuan sıfırı 5000 civarında, ikinci elide 2800 tl falan.Benzer iPhone cihaz ise ikinci eli ikiye katlamıştır ortalama.
Ben telefonların ikinci el değeri olarak alınmasına prensip olarak karşıyım ,bir kere akrabaya sattım sıfır cihaz pişman oldum. Düşünün birine 20 binlik cihaz sattınız ertesi gün bozuldu böyle bir ülkede adamı öttürürler 5 lira için adam öldürülüyor bu memlekette.Ben akrabaya sattım bozuldu yerine emsal ucuz bir model aldım gitti ,bozulanı da ekranı için falan parçalarını sattım az bir üstüne koyarak telafi ettim.Ama iPhone da benzer durum oldumu sakat.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ama android de kullandım hocam , iOS fani değilim.
Lg
Htc
Samsung
Kullandım. Fiziksel tuş olsa da olur , olmasa da olur havasında idim hep.
Ya tabi yine de fiziksel tuşun önemi kişiden kişiye değişir. Ben kendi adıma konuşup yorumumu yaptım, Yanlış anlaşılmasın.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hayırlı olsun, bulabildiniz mi istediğiniz fiyata?
-
Sağolun yok 32500 e denk geldi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aşağı yukarı 1 yıldır Iphone 13 pro sahibiyim. Hocam ne yazık ki haksızsınız. Haklı olduğunuz tek konu ise, Desire pazarda biraz daha durmak için ürettiği telefonlardı çok yakından takip ettim o ara ama cidden rezillikti.
HTC android dünyasında öncü konumdaydı evet ulaşılabilir değildi telefonlar htc10 veya 8 tam hatırlamıyorum o zaman sıfır almaya kalktığınızda Türkiyede en son çıkan iphone dan 2 tane alabiliyordunuz Türkiyede ki fiyat politikalarından dolayı. Bu bir yana teknoloji konusundada öyleydi sense arayüzüne aşık çok insan var sevmeyende çok var bir markayı bence bu şekilde değerlendirmek pek akıl işi değil. Dünyanın ilk android telefonu, ilk çift kameralı telefonu, ilk basınç sensörü olan telefonu 11 de hatırlıyorum telefonu tutup sıkma aralığına göre uygulama falan açılıyordu 1-2 yıla iphone a gelir zaten kesin, ilk tamamı ile hifi ses çıkışı bulunan telefonu, bu özelliklerin bir çoğunu şuan kullanmanıza vesile olan firmadır.
Bende bir iphone kullanıcısıyım ama şunuda bilir insan yani, o çok beğendiğiniz iphone 6-7-8 tasarımlarıda tamamı ile htc den çıkmadır m7 dönemini hatırlayın lütfen 80 ülkede satıldı 2013 lerde... 2014 te iphone 6 çıktı aynı tasarımla. Sonra M8 ile çift kamera şoku yaşandı apple sevenler tarafından dalga geçildi hatta o zaman baya (yıl 2014) :) . Aslında Evo 3D diye bir model vardı çift kameralı 2010 veya 2011 olabilir evet evet yanlış duymadın iphone 4 zamanlarında
Şuan kullandığımız telefonların tamamı qualcomm chipsette ne varsa ona göre kameralar sensörler vb. şekilde gruplandırılıyor apple şuan kullandığım telefon dahil bunlardan bir kısım ayrıldı ama oda kendi ürettiği chipset olsa dahi piyasada ki teknolojilere göre dolduruyor telefonları fakat yenilik olmuyor bayadır.
Bu kadar uzatmazdım ama ip 13 pro sahibi olarak bu fanboyluğunuzu çözemiyorum kararlılık falan yok arkadaş yani telefonda sadece call&text yapıyorsan her türlü götürür. Bundan önce ki telefonumda mi 8 di ondan da çok memnundum hatta satmaya yakın google tarafından sağlanan pixel rom vardı apple a geçince baya zorluk yaşamıştım ne kadar çöp ios diye. Herkesin beklentisi farklı. 2014 te iphone 6 kullanıyordum sattım htc m8 aldım 3-4 yıl kullanıp bir xiaomi aldım sonrasında tekrar iphone a bir şans verdim ama ne istersem onu kullandım. Bilgi işlem uzmanı olarakta çalıştığım için yoğun kullanıldı bu telefonlar ama kimseyede "yav he he aynen" böyle demedim çocuk gibi...
-
Telefonu ne zamandır kullanıyorsunuz? Hangi işletim sistemi ile kullanıyorsunuz?
İlk mesajda da yazdığım gibi ben 16 Eylül'de teslim aldım telefonumu (Avrupa'da satışa çıktığı ilk gün). Uzun bir süre 16.0.0 ve 16.0.1 kullandım. Gerçekten çok kararsız, hatalarla dolu işletim sistemleriydi. 16.2 kullanıyorum şu an ve hala karşılaştığım hataların hepsi çözülmüş değil, fakat pil ömrüyle ilgili bir şikayetim kalmadı. Söylediğiniz gibi benim şanssızlığım da olabilir tabi bu.
Geri tuşu hakkında:
Android'den geçiş yapınca alışamama sebebimiz bu geri hareketinin tamamen uygulama geliştiricisine bırakılmış olması. Android'de hangi ekranda olursa olsun soldan sağa (ya da sağdan sola) kaydırdığınız zaman bir önceki ekrana geri dönebiliyorsunuz. iPhone'da Facebook uygulamasından bir örnek vereyim.
Marketspace'de bir ürüne girdim, fotoğrafına tıkladım. Şimdi Facebook anasayfasına dönmek istiyorum.
Fotoğraftan çıkmak için yukarıdan aşağıya kaydırıyoruz. Şimdi ilan sayfasındayım.
İlandan çıkmak için yukarıdan aşağıya kaydırıyoruz. Şimdi kategori sayfasındayım.
Yukarıdan aşağı kaydırınca ilanlar yenileniyor. Alttaki bardan ana sayfayı seçmek zorundayım. Daha önce iki kere kullandığım hareket ile bir geri sayfaya dönemiyorum.
Instagram'da hikayesini gördüğüm bir profile giriş yaptım. Fotoğraflarına baktım. Geri çıkacağım.
Profilden geri çıkmak için soldan sağa kaydırmak gerekiyor.
Sonra hikayeden geri çıkmak için yukarıdan aşağıya kaydırmam gerekiyor.
Aynı uygulama içinde iki farklı bölümde, iki farklı hareket ile bir üst sayfaya geri dönüyorum.
İşletim sistemi genelinde çalışan tek bir hareketin olmaması, o işleme alışınca büyük eksiklik hissettiriyor.
-
roman okur gibi okudum bütün yazılanları çok güzeldi yazmaya devam edin sonunu merak ettim
-
Arama geçmişinin kaydı Androidde olduğu gibi yok mu ? Kişiye giriyorum en son arama kayıtları yok. Ne zaman aramışım ne kadar konuşmuştuk yok. Her gün farklı bir problemle karşılaşmaya başladım. Keşke 22+ alsaydık bu fiyata
Arama içerisinde süre bilgisi var ama kişiyle olan son aramaların kaydı yok. Android de iyiydi ne zaman, ne kadar konuşmuşuz görebiliyorduk. Yine bir ios saçmalağı basitte aslında niye eklememişler garip.
bazen 50 bin lira da versen sorun yaşıyorsun işte.
teknoloji haberleri - shiftdelete.netiPhone 14 Pro modellerinde korkutan hata: Apple harekete geçti!https://shiftdelete.net/iphone-14-pro-hatasi-apple-harekete-gecti
şahsen 50.bin lira verilen üründe sıfır kusur olmalı çıktığı gibi birde bu sorun vardı.Bu sorunların ne kadarı güncelleme ile düzeltiliyor oda belli değil.
webteknoiPhone 14 Pro’nun Kamerasında Sorun Ortaya Çıktıhttps://www.webtekno.com/iphone-14-pro-kamerasinda-ilginc-sorun-ortaya-cikti-h128012.html
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Telefon arama sayfasında klavye numerik tuşlar ile kişileri arayamıyor muyuz? Birini aramak gerçekten işkence.
Androidde mesela Cemal adında bir arkadaşımı aramak istediğimde 2 3 6 ya hızlıca basardım cemale tıkalrdım direkt arardı.
iosda ise telefon>kişiler>arama>cemal> kişi kartına gir>cepe tıkla
androidde tek sayfada 1 saniyede yapabildiğim işi iosta 4 sayfada anca yapabiliyorum
Telefonda herşey işlemleri uzatmak ,zorlaştırmak adına yapılmış..
-
Hayır olmuyor. Hatta numaranın tamamını yazmadan numaralar arasında bile aramıyor.
Ben de yılların androidçisi olarak ve çevremdeki kimseye iphone aldırmayan biri olarak eşime aldığım 13 pro max'a bayılıp 14 pro max ile ios sistemine geçiş yaptım :) Ben de ilk başta bocaladım tabii ama şimdi alıştım sayılır.. Androidde olup da iphoneda olmayan ve çok aradığım ilave özellikleri ben de belirtmek isterim :))
- Rehber kullanışı. Mesele androidde tuş takımında t9 harfler ile arayacağım kişiyi 1 saniyede arardım, ama iphoneda rehbere girip kişinin adını yazıp bulup arıyorum :))
- Dns ekleyememek.. Androidde eklediğin dns ile reklamsız telefon kullanmanın keyfini yaşarken iphoneda parayı bastırıp reklamlardan kurtulabilirsin :))
- Klon uygulama :)
Artılarını zaten kullanan arkadaşlar biliyordur, yazmaya gerek yok :))
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X