< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Android'den iPhone 14 Pro'ya Geçişim ve Pişmanlıkarım (9. sayfa)
-
-
@uzil
Yuh hocam, siz iphone kullandığınıza emin misiniz? Cihazda NFC mevcut, bankacılıkta NFC gerektiren bütün işlemlerimi sorunsuz olarak halledebiliyorum. Değil şuan kullandığım cihaz, iphone 7 plusta da yapıyordum bu işlemleri. Sizin tam olarak yapamadığınız nedir? Ülkemizde Apple Pay olmadığı için NFC ödemeleri yapılmıyor sadece. Onun dışında bütün NFC işlemleri geçerli ve yapılıyor.
Edit: İstanbul kart'a; papara ve istanbul kart uygulaması üzerinden NFC ile hızlı bir şekilde yükleme yapılıyor. Garanti Bankası ile çalıştığımdan dolayı Garanti ve Bonus Flash kullanıyorum Bonus Flash uygulaması üzerinden yükleme yapıldığında Dolum makinesine tutman gerekiyor ki bu da uygulama geliştiricisiyle alakalı bir durum adamlar uygulamayı güncellemiyorsa telefon ne yapsın ? Papara'da sorunsuz bir şekilde akbili okutarak dolum gerçekleştirilebiliyor ki bu tarz durumlar için ayrı ayrı uygulama kullanmak yerine papara tek başına zaten yetiyor bana kalırsa.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru1ns -- 7 Ocak 2023; 1:56:53 >
-
tamam ben de onu dedim zaten sonuçta bankacılık işlemlerinde NFC kısıtlaması var..yapı krediden android üzerinde NFC ile bakiye yüklenirken ios ile yüklenmiyor..sonuçta ödeme yapmıyoruz bilgi transferi ama izin vermiyor..
sonuç olarak android üzerinde NFC ile hiçbir kısıtlama yokken ios ile uygulama seçiyor yapcak bişey yok İOS
-
Bu söylediğinizin aslı astarı yok. Nereden anlıyorsunuz iOS'un uygulama seçtiğini? Yoksa bununla ilgili Apple'ın açıklaması mi var Ben bankacılık uygulamarında herhangi bir işlemde biyometrik kimlik onayı verirken NFC kullanabiliyorken, aynı uygulamada akbil için bakiye yüklerken NFC kullandırtmaması; iOS değil, uygulamayı geliştiricisinin sorunu diyorum bende. Yani en kötü mobil bankacılık şifresini değiştirmek istediğinde NFC ile kimlik taratman gerekiyor uygulama üzerinde. Kısaca, biyometrik kimlik onayı verirken NFC kullanmama izin veriyor bu uygulamalar, iOS uygulama seçiyorsa o zaman hiç izin vermesin NFC kullanmasına? Saçmalık burada başlıyor zaten.
Diğer ikincisi: Papara veya belediye ait olan İstanbul kart uygulaması ile akbil'e bakiye yüklerken anında NFC ile okutarak aktarıyorum ve dolum cihazlarına okutmama gerek kalmıyor. Şimdi siz diyorsunuz ki, birisi kurumsal bir banka bile olmayan ve diğeri şehir belediyesine ait olan uygulamarın NFC özelliğini iOS aktif ediyor ve izin veriyor ama bankacılık uygulamarına izin vermiyor
Benim iOS cihazlarında sıkıntı ettiğim 1 tek konu var o da Apple Pay'in ülkemizde olmaması.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru1ns -- 7 Ocak 2023; 2:26:21 >
-
uygulamayı yapanlar gerizekalı mı da koymayı bilmiyor diyorum bende..hiçbir banka üzerinden (en azından benim kullandığım bankalar) (kaldı ki sen garanti dedin ben yapı kredi) NFC ile aktarma yapamıyor..android versiyonları yapıyor da ios da niye yapılmıyor...hadi yapı kredi gelişticileri yapmayı bilmiyor garanti de mi bilmiyor..iş bankası da mı bilmiyor...
varsa başka bankadan yapabilen yazsın öğrenelim o zaman bankanın uygulama geliştiricilerine sorarız 'birader siz hayırdır koymayı mı beceremiyorsunuz, bak başka bankada var sizde niye yok' diye..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzil -- 7 Ocak 2023; 2:37:40 > -
Demek ki gerizekalılar hocam ? Ben mi düşüneceğim bunu ? App Store'da kıçık bi ton uygulamada ben bu işlemi yapabiliyorsam onlarda bu işi becersin ?? Sonuç olarak ben başka uygulamada yapabiliyor muyum bu NFC ile bakiye aktarımı işlemini sorunsuzca ? Yapabiliyorum. Ne yapayım gidip adamların kulağını ben mi çekeyim ? Ben size diyorum ki belediye uygulaması ile ben bu işlemi yapıyorum, demek ki adamlar bile isteye koymuyor o özelliğini aktif etmiyor. Artık Apple politikasıyla mı uğraşmak istemiyorlar, başka sebep mi vardır beni ilgilendirmez bu konu. Papara veya kıçı kırık belediye uygulaması bunu çözebiliyorsa onlarda çözer herhalde ??? iOS napsın adamlara gidip birader uygulamarınızda NFC ile bakiye aktarımını aktif edin artık nolur mu desin ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru1ns -- 7 Ocak 2023; 2:43:58 > -
konu nerden nereye geldi..ben ne dedim ilk başta ios uygulama seçiyor..sen ne dedim şimdi Artık Apple politikasıyla mı uğraşmak istemiyorlar, başka sebep mi vardır beni ilgilendirmez..apple diyorsa sen bankasın güvenlik açığı doğar o yüzden izin vemiyorum (bu bi varsayım) o zaman ne olmuş oluyor ios uygulama seçiyor...konuyu dağıtmanın lüzumu yok..
yoksa banane kim ne yapmış yapmamış..ortada böyle bi gerçek var mı var..ha şimdi banka üzerinden iletişime geçicem neden koymadıklarını öğrenicem bakalım..
-
Apple politikasıyla uğraşmak istemiyorlarsa, uygulamayı tamamen kaldırsınlar. Ne diye varlar? Zira bankanın yapamadığını yapan uygulamalar varsa, iOS degil bunlar secim yapıyor :) Yıllardır bu ülkeye Apple Pay'in gelmemesinin sebebide bu bankalar değil mi zaten...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru1ns -- 7 Ocak 2023; 3:7:49 > -
tamam o zaman sana bi soru..apple pay kullanamıyoruz..hadi senin dediğin gibi suçlu bankalar olsun..apple pay bankalar yüzünden ülkemizde kullanılmıyor..e samsung pay da var..o da kullanılmıyor ülkemizde (aklımda kalan en son kullanılmıyordu)..ama andorid demiyor ille de benim ödememi kullanacan diye..andorid veya samsung nfc yi kısıtlamıyor bankalar kendi sistemi üzirinden nfc ile ödeme yapıyor
hadi iphone a gelelim nfc var mı var..apple pay kullanılmıyor ülkemizde..ama nedense bankalar kendi uygulaması üzerinden temassız ödeme yapamıyor..neden acaba..
bence uygulamayı yapanlar yapmayı bilmiyor beceremiyor..yoksa apple NFC sini kısıtlayacak(!) hali yok ya ödeme için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzil -- 7 Ocak 2023; 3:26:45 > -
Ustam konuyu uzattıkça uzatıyorsun, bu son cevabım, bir daha yazmayacağım. Sade ve anlaşılır yazımaya çalışacağım. Apple Pay ile ilgili zaten ana konu mevcut aynı şekilde Google Pay, Samsung Pay dahil olmak üzere forumda insanlar neden gelmediği konusunda tartışıyorlar. Şimdi bu bir kenara.
Şimdi gelelim NFC olayına. Bu konudaki tartışma banka uygulamaları ile NFC ile işlem yapılıp yapılmadığı. Sizin iddianız; banka uygumalarında NFC’lerin kullanılmadığı, ancak bu yanlış bilgilendirme. NFC ile bir çok “bankacilik” işlemi yapılabiliyor. Bahse geçen konu banka uygulaması ile NFC üzerinden akbile bakiye yüklenememesi. Bu doğru bunda da sıkıntı yok.
Bende diyorum ki; İstanbul.kart uygulaması bile bu NFC ile bakiye yüklemesini kusursuzca yapabiliyorken banka uygulamaları neden yapmıyor? Sorun nedir? Belediyenin yapıp, koskoca milyar dolar teknoloji ve yazılım altayapısına sahip bankaların bunu yapmak istememesinin sebebi nedir? Eğer komisyon, Apple dayatması varsa arada belediye bunu yapabiliyor ve başarabiliyorken bankalar neden yapamıyor? Sonuç olarak ben başka uygulamada zahmetsizce bu işi yapabiliyorum demek ki NFC özelliğini çatır çatır kullanabiliyoruz ve akbile o zıkkım parayı kıçımı koyduğum yerden kaldırmadan NFC ile yükleyebiliyorum. Peki bankalar neden buna uğraşmıyor? Hani cihazda hiç NFC olmasa anlarım ama o da var :)
Sen kendi kendine triplere girmişsin, güyya iğneleme yapıyorsun. Adamlar demek ki beceremiyor ne deme mi bekliyorsun? Çok basit ya benim demek istediğim; hatalarla, buglarla dolu vasat uygulamada ben bu işlemi yapabiliyorken, banka uygulamalarında BU İŞLEMİ YAPAMIYORSAM demek ki onlarda bir sıkıntı var… iOS’da sorun varsa ben diğer vasat uygulamada nasıl halledebilirim… Değil mi? Kişisel algılamanın bir anlamı yok sanki bankalar senin iOS benim malım gibi tribe girmişsin. Bir daha söylüyorum; akbile bakiye aktarabileceğim uygulamalar var mesela Papara, mesela İstanbul.kart uygulaması, bunlarda oluyorsa DEMEK Kİ BU MÜMKÜN. Bunların yaptığını yapamayan banka beceriksizdir. iOS’dan Memnun değilseniz, elinizdekini acilen satıp Android ile mutluysanız ona geçmeniz. Neyse uzatmıyorum, sağlıcakla kalın
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Androidin fake uygulama ve apk kurma dışında hiçbir artısı yok. Onlar da ne kadar güvenilir tartışılır. Ha bir de pil konusu var, evet iPhone’larda ekran süresi Androidlere göre yetersiz. Ama geri kalan tüm konularda iPhone ve iOS ekosistemi fersah fersah ötede.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
mesela ios'ta fersah fersah ötede ne yapıyorsun ama ben bunu androidde yapamıyorum. örnek verebilir misin? pil sağlığına bakmaktan gözleriniz ve akıl sağlığınız yorulmuyor mu?
-
UI ve UX yani kullanıcı arayüzü ve kullanıcı deneyimi tasarımında çok ötedeler. Kullandığın cihazın üst segment olduğunu ve diğerlerinden başka bir deneyim yaşattığını hissediyorsun. Bu iki konu teknolojide son yıllarda en çok değinilen şeyler.
Pil sağlığına bakmak akıl sağlığımı olumsuz etkilemiyor, neticede garantim var. İstediğim zaman gider değiştiririm Pil sağlığından ziyade ekran süresi can sıkıcı. Androidde 8-10 saat alabiliyorken şuan 5 saat civarı gidiyor. Ha bir günü çıkartıyor mu evet çıkartıyor onda sıkıntı yok. Ama daha fazla gitse hiç fena olmazdı.
En iyisi en kötüsü iOS
En iyisi en kötüsü android
Yer yüzünde tek bir canlı kalmayıncaya kadar bu muhabbet bitmez
Şu konuyu hortlatmayın :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A94FA7CCA -- 7 Ocak 2023; 13:2:10 >
yazmayam yazmayam dedim ama yazayım yine de.
İos u , iPhone ve Apple den ayırmak bana pek doğru gelmiyor netice bütün olarak yorumlamak lazım.Evet iPhone alanlar ios için aldıklarını öne sürerler ancak ios un eksikleri ve kötü yönlerini hiç bir zaman eleştirmez kullanan fanboylar.
Biz nasıl halen Android in en büyük sorunun stabilite ve güncelleme olduğunu açıkca söylüyorsak nedense ios sevdalıları eleştirelere kapalılar.
Ben android cihazlarıda donanımla bir olarak görürüm ki iPhone ları donanım ve özellik eksikliği olan cihazlar olarak tanınlarım.
Uzun uzun yazmak istemiyorum sadece Günün birinde bir iPhone elimdeki redmi note 10 nun yapabildiklerini yaparsa ancak iPhone alabilirim.
Çift sim kart desteği (bazen iş gereği birden fazla hat kullanmak şart oluyor,E sim henüz yaygın ve standart değil)
Hafıza kartı desteği ( ne olursa olsun verileri arşif olarak ayrı bir fiziki ortamda depolamak daha rahat ve güvenli geliyor)
Çift uygulama desteği(Pazaryeri platformlarını indirim kuponu ve fırsatları için kullanıyorum aynı uygulama da birden fazla hesaba girince kuponları siliyorlar ve pratik değil)
irda kızılötesi uzaktan kumanda ( birden fazla cihazımı tek kumanda ile yönetmek harika)
çoklu oturum ve misafir oturumu desteği(ios ta varsa da bulamadım)
Pop up küçük pencerede uygulama desteği (aynı anda birden fazla uygulama kullanmak çok pratik ve mükemmel deneyim)
çift tıkla ekran açma ve kapama ( fiziksel tuşu yıpratmıyor çok pratik)
kablosuz ekran yansıtma ( YouTube dışındaki görüntüleride anında tv ye yansıtmak mükemmel)
Gelişmiş wifi yönetimi ( şifreyi qr ile güvenle paylaşma, wifi trafik yönetimi, gelişmiş performans ve pil tasarrufu,veri kullanımı, hücresel wifi geçişi yönetimi)
Bluetooth ile kayıpsız dosya aktarımı
Always on display ile her seferinde telefonu uyandırma gereği olmadan bildirim takibi, saat hava durumunu minimum pil kullanımı ile görebilme)
Gelişmiş ve seçenekli bildirim, ses, titreşim , rahatsız etme modları yönetimi
ister parmak izi,ister yüz tanıma gibi güvenlik seçenekleri
Hareket kısayolları, tek elle kullanım modları
game turbo,video araç kutusu,
yaklaşık konum gibi gelişmiş güvenlik ve gizlilik özellikleri
Kopyalama panosu ile birden fazla kopyalananları hafızada tutma
otomatik doldurma ile kolayca veri girişi
Gelişmiş tema simge wigdet desteği ile sınırsız özelleştirme.
Son bir ekleme herşeyi ile çalışan nfc, 67 watt 120 watt hatta 210 watt gibi yarım saat hatta 10 dk da şarj teknolojisi, her zaman çalışan 120 hz ekran, type c ile sorunsuz hızlı veri aktarımı ile android cihazlar iPhone ların çok ötesinde 😀
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 7 Ocak 2023; 14:50:47 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yazdıklarınızdan yakın zamanda güncel bir İphone modeli kullanmadığınızı varsayıyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hiç iPhone kullanmadım, elime alıp 10 dk kurcalarım en yakın 13 pro max alıp inceledim.Mesala yazdıklarımın hangileri var yazın hocam?
benim için hayati olan kızılötesi irda, çift sim kart ,hafıza kartı desteği geldi de haberim mi yok? Kopyalama panosu, otomatik doldurma, çift uygulama, pop up desteği gibi basit şeyler halen yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 7 Ocak 2023; 15:38:22 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Herşeyi geçtim, kişiselleştirilebilir arayüz felan herşeyi geçtim. Ben paramla telefon alıyor isem aksesuarları kutudan çıkacak aga.
O yüzden Samsung'da, Apple'da suçlu tüketici olarak bunu savunan fanboydur.
Redmi Note 12 Discovery'nin kutusundan 210watt şarj aleti çıkıyor. En üst seviyede bile değil bu cihaz 🥳🥳
Emek vere vere paranla cihaz satın alıyorsun, kutuda telefonu şarj edecek cihaz yok 😄😄 Apple yapınca, Samsung'da yaptı ya ikiside beş para etmezler. Biri bişey yapiyor. Diğeri hemen "kopyala kopyala" ...
Hepsiburada'dan 2.el iPhone aldım onun kutu içeriğinde bile şarj aleti var ya. kıytırıkdan bişey ama koymuş adamlar 😅
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ObjektifEye -- 7 Ocak 2023; 19:46:55 >
katılıyorum, sorsan çevreciyiz derler.
bu arada redmi note 12 yi bekliyorum bende.
Telefonu yatırım için alanlar evet iPhone alsınlar ama sırf gösteriş olsun cafe de arkadaş ortamında hava atıcam diye iPhone alanlara acıyorum gerçekten.
Güvenlik falan da hikaye bağımsız testler linux altyapısından dolayı hep android sürümlerini daha güvenilir buluyorlar .
Evet 2. el ve marka değerini kimse tartışmıyor zaten ama 50 bin liralık cihazda düşürünce kırılıp çöp oluyor 10 bin liralık android te.
Ben zaten Xiaomi yada Samsung un amiral modellerinin pahalı olmasına da karşıyım hatta kimse kusura bakmasın okadar para verecek olsam bende iPhone alırım.
Son olarak bunlar bilgisayar yada dayanıklı tüketim ürünleri değil güncel teknoloji için android cihaz alıp 3 sene de bir değiştirmeye gayret ediyorum.Hem bozulmadan elimden çıkmış oluyor hemde üzerine ekleyip değiştiriyorum.Ben öyle pil değişimi bilmem ne tamiri uğraşamam.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X