Şimdi Ara

Android'den iPhone'a geçiş yapanların oranı giderek artıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
2.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Android'den iPhone'a geçiş yapanların oranı giderek artıyor
    CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) analiz şirketine göre Android kullanıcıları toplu halde Apple akıllı telefonlara geçmeye devam ediyor. Yakın zamanda yapılan bir araştırma, son beş yılda Android'den iOS'a geçen kullanıcıların sayısında önemli bir artış olduğunu ortaya koydu.

Ayrıca Bkz.Dünyanın ilk ekransız dizüstü bilgisayarı Spacetop tanıtıldı

Ankete katılan yeni iPhone sahiplerinin %15'i önceki akıllı telefonlarının bir Android cihaz olduğunu söyledi. Kıyaslama açısından bu oranın bir önceki yıl %11, ondan önceki sene ise %10 olduğunu belirtelim. Yayınlanan veriler 2018 yılında da %15 seviyesine ulaşıldığını gösteriyor.

Android'den iPhone'a geçiş yapanların oranı giderek artıyor

Son 9 yıldaki en yüksek geçiş 2016'da

Bundan önceki yıllarda Android'den iOS'a geçiş oranının daha yüksek olduğunu görüyoruz. Özellikle 2016 yılında %21'lik oranla en yüksek seviyeye ulaşılmış olması dikkat çekiyor. Bu, son dokuz yıldaki en yüksek geçiş olarak kayıtlara geçmiş durumda.

Söz konusu araştırma Mart 2023'te sona eren bir yıllık dönemi kapsıyor. Bunu göz önünde bulundurarak platform değişikliğindeki önemli artışı iPhone 14 serisinin başarısına bağlayabiliriz. Birçok kullanıcının dikkatini çeken yeni iPhone serisi, Android'den iOS'a geçiş kararında önemli bir rol oynamış görünüyor.

Kaynak:https://9to5mac.com/2023/05/17/android-switching-to-iphone-highest-level

• Amiral gemisi seviyesinde Android ile Apple fiyatları birbirine yakın olduğundan meraklısına Apple daha cazip geliyor.Çünkü henüz kırılamamış Apple parasına Samsung mu alınır algısı var :) Öyle ki parası üst modellere yetmeyenler bile 16-17 bin liraya iPhone 11 yapıştırmaktan geri durmuyor.Bu yıl çıkmış Amiral Gemisi seviyesi evet tartışılır.Ama bana göre 3 nesil eski Apple cihaza verilecek para ile aynı fiyat bandında daha yetenekli Androidlere bakmak daha mantıklı.
    Geçen sene Android'den iPhone 13 Pro'ya geçtim. Umulduğunun aksine herhangi bir kalite artışı deneyimi yaşamadım. Hatta ios kısıtlamalarından dolayı pişman olduğum pek çok nokta var. Telefonu yurtdışından aldığım için adıma kayıtlı ve 3 yıl kullanmak zorundayım. Daha sonra elden çıkarırım ve bundan sonraki telefonumun asla iPhone olmayacağına eminim. Android tarafının en kaliteli telefonu olan Huawei baltalanmasaydı bu kadar iPhone geçiş olmazdı zaten. Her neyse iPhone kullanmayan ama İphone öven arkadaşlara söylüyorum. Gelmeyin! Bu tarafta öyle fanboyların abarttığı gibi bir şey yok.
  • 15 promax gelince beni de yazsınlar

• Android özgürlüktür. Bedava YouTube premium yt music premium dur. Apple arayüz isteyen Xiaomi kullansın. Tertemiz iştir. Türk işidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h0ja -- 21 Mayıs 2023; 14:30:3 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tersi % kaç?

• Normal değil mi bu istatistik oranı zaten?

Apple ve iOS ekosisteminin karşısında Amerikan Google ve Güney Koreli Samsung haricinde bir tane bile rakip çıkmıyor. Çin menşeili olmayan. Bu markaların da Amerikan pazarından ekseriyetle uzak durduğunu biliyoruz.

HMD ile Sony belli pazarlardan öteye gidemiyor zaten. Kendileri de rekabetçi piyasa modelini çoktan terk etti. HMD aynı Gigaset gibi Avrupa pazarında tutunmaya çalışıyor. Sony de Kuzey Avrupa ve Kuzey Amerika pazarı ile Japon pazarı dışında tarih oldu. Lenovo çok uluslu bir şirket, (IBM ile Motorola sayesinde.) hatta Moto markası ile ABD'de tutunabiliyor fakat o da genel itibariyle alt-orta segment ürünleri ile.

Google'ın evet ABD pazarında belli bir payı var ama üst segment klasmanında orta segment donanımlı cihazlar tanıtması ile bilinçli tüketiciyi kendisinden başarıyla uzaklaştırıyor.

LG ve HTC'nin hazin sonunu zaten hepimiz biliyoruz.

Geriye hangi markalar kalıyor? TCL, HUAWEI, HONOR, XIAOMI, VIVO, OPPO, ONEPLUS.

BBK grubu Almanya başta olmak üzere çoğu Avrupa pazarından men yemek üzere. Nokia ile davalık oldular. HUAWEI özelinde de işi rast gitmiyor Avrupa'nın.

• Amiral gemisi seviyesinde Android ile Apple fiyatları birbirine yakın olduğundan meraklısına Apple daha cazip geliyor.Çünkü henüz kırılamamış Apple parasına Samsung mu alınır algısı var :) Öyle ki parası üst modellere yetmeyenler bile 16-17 bin liraya iPhone 11 yapıştırmaktan geri durmuyor.Bu yıl çıkmış Amiral Gemisi seviyesi evet tartışılır.Ama bana göre 3 nesil eski Apple cihaza verilecek para ile aynı fiyat bandında daha yetenekli Androidlere bakmak daha mantıklı.

• h0ja H kullanıcısına yanıt
    Hırsızlığı özgürlük sanmak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şu sadece Amerikada yapılan değerlendirmeleri globalmiş gibi yayınlamaktan vazgeçin artık.

• Umarım pc office Windows dan tut idm tüm programlar orjinal dir

• Kullanıcıların hem parasını alıp hem takip etmek

• Algı sadece. Benim ne düşündüğüm önemli.

• iPhone kraldır ya

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yoo ben de tam tersi iostan androide geçiyorum

• Mevcut fiyatlarla Iphone almak 👀😁

• Artar tabii Tv gibi telefon yapmaya devam ederlerse daha çok artar

• İphone la hayatta işim olmaz. Herşey kısıtlı ve paralı. Yemişim optimizasyonunu..

• O araştırmayı türkiyede yapın tam tersi olacak faturaya ek 100 200 lira olsa buradada artardı

• Normal çünkü eskiden android fiyatları ile iPhone fiyatları arasında uçurum vardı şimdi android cihazlarda yükseldi iPhoneyi hem kullanıp hem değer kazanmasını kim istemez 25 liraya aldığım 13 Pro Max 256gb şuan 52.000₺ olmuş 😃

• ülkemizde ise 100 dolarlık telefonlara olan ilgi artıyor

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.