Şimdi Ara

ABD'de gençler arasında iPhone'un popülerliği artıyor: Yüzde 88'i iPhone sahibi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
23
Cevap
0
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ABD'de gençler arasında iPhone'un popülerliği artıyor: Yüzde 88'i iPhone sahibi
    iPhone özellikle gençler arasında en popüler akıllı telefon olmayı sürdürüyor. Küresel olarak görülen bu eğilim, ABD'de çok daha yüksek seviyede seyrediyor.

ABD'deki gençlerin %88'i iPhone sahibi

ABD'deki gençler arasında yakın zamanda yapılan bir ankette, iPhone'un en çok tercih edilen akıllı telefon olmaya devam ettiği görüldü. Anket sonuçlarına göre, şu anda gençlerin yüzde 88'i bir iPhone'a sahip durumda. Bu rakam geçtiğimiz seneki yüzde 85'lik orana göre önemli bir artışı temsil ediyor.

ABD'de gençler arasında iPhone'un popülerliği artıyor: Yüzde 88'i iPhone sahibi
    Ayrıca, gençlerin yüzde 88'i bir sonraki akıllı telefon tercihlerini iPhone olduğunu ifade etti. Yüzde 25'i ise sonbaharda çıkacak olan iPhone 17'ye terfi etmeyi planladığını belirtti. Bu artan rakamlar, iPhone'un özellikle genç tüketiciler tarafından ne kadar çok tercih edildiğini gösteriyor.

Ayrıca Bkz.iPhone 17 Pro ve Pro Max için kılıf görüntüleri ortaya çıktı: İşte tasarımı

Apple'ın bu başarısı, yalnızca yazılım, donanım ve estetik açıdan kusursuza yakın ürünler üretmesinden kaynaklanmıyor. Aynı zamanda iPhone'un bir statü sembolü olması ve gençlerin de statü belirten sembollere oldukça duyarlı olması önemli bir etken olarak öne çıkıyor.

Kaynak:https://wccftech.com/teens-want-their-next-phone-to-be-an-iphone-as-apple-continues-to-dominate-the-smartphone-space/

• "Aynı zamanda iPhone'un bir statü sembolü olması ve gençlerin de statü belirten sembollere oldukça duyarlı olması önemli bir etken olarak öne çıkıyor."

her 10 insanın 9'unda olan bir şey nasıl statü sembolü olabilir gerçekten anlayamıyorum :D Statü dediğin ya entelektüel birikim ve saygın meslekle olur ya da özel jetle falan gelir yani nadir görülen bir özellik olması lazım...

Ben de iPhone'nun statü cihazı sayılma olayını pek anlayamıyorum. Bu kadar yaygın ve jenerik hale gelmiş bir alet - hem de yapay zeka gibi çeşitli trend konularda geri kalmışken, çoğu rakip muadilinden açıkça daha aşağı donanım sunarken - nasıl statü sembolü olabilir?

Uzun yıllar amiral gemi android telefonlar kullandıktan sonra iphone a geçen bir insan olarak durumu gayet iyi anlıyorum. Android son zamanlarda iosla rekabet edemiyor zaten samsung dışında çoğu marka yok oldu gitti. Appleın ekosistem olarak sundukları, basitliği, güncelleme politikası vs vs kısaca alanın kafası rahatlıyor...
    Şu anda S24 FE kullanıyorum,Iphone'dan geçtim.
    Android amiral gemileri ve Android üst seviye cihazları bana daha yakın geliyor.Yani tam dosya erişimi var ve bu sayede antivirüs ve anti malware yazılımlarını yükleyip kullanabiliyorum.Benim Android kullanmak istememin en büyük artısı bu oldu çünkü amiral gemisi Android cihazlarda virüs tehlikesi,virüs dosyası mı geldi SMS'ten vs derdi olmuyor,direkt yüklüyorum Eset Mobile Security ve Malwarebytes uygulamalarını,işlem tamam oluyor,spam derdi kalmıyor.
    Ama Iphone'da bu özellik yok,antivirüs yükleniyor ama kısıtlı yani kendine özel VPN bağlantısı açıyor.
    Android cihazlar daha güvenli Iphone'lardan tabi Google ve Apple'ın her ikisinin de veri hırsızı olduğu gerçeğini göz ardı edersek.
    Not:32 yaşında bir mühendisim ve artık telefonda macera aramıyorum ve kafa rahatlığı istiyorum.Bundan dolayı S24 FE seçimim belki ilginç gelebilir ancak benim için gerçek Android'e geri geçmek oldu.
    iPhone pahalı bir ürün olduğu için sosyal statü simgesi olması gayet normal. 10 kişiden 9'unda varsa, bu durumda en üst seviye ve en yeni modeller, Pro ve Pro Max gibi, statü simgesine dönüşür. Zaten bütün iPhone kullananlar statü için alıyor demedim.

Hepimiz lise okuduk, kimsede olmayan veya çoğu kişinin alamayacağı şeyleri giyen bir grup varlıklı çocuk her zaman olmuştur. Bu tip kıyafetler ve eşyalarla, ait olduğun sınıfı dışarıya sinyallersin, insanın doğası böyle.

Statü sadece parayla olur gibi bir iddiam da olmadı. Saydığın niteliklere katılıyorum ancak, para da gayet açık bir şekilde statü sinyaller. Ayrıca, entelektüel birikim ve saygın meslek, her zaman olmasa da çoğu zaman zenginlikle korelasyona sahip.
  • imessage

• Şaşırtıcı değil. Alım gücünün makul olduğu bir ortamda çoğu kişi iPhone’u tercih eder. Basittir, daha smooth bir yapıdadır, tasarımı daha iyidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun yıllar amiral gemi android telefonlar kullandıktan sonra iphone a geçen bir insan olarak durumu gayet iyi anlıyorum. Android son zamanlarda iosla rekabet edemiyor zaten samsung dışında çoğu marka yok oldu gitti. Appleın ekosistem olarak sundukları, basitliği, güncelleme politikası vs vs kısaca alanın kafası rahatlıyor...

• Şu anda S24 FE kullanıyorum,Iphone'dan geçtim.
    Android amiral gemileri ve Android üst seviye cihazları bana daha yakın geliyor.Yani tam dosya erişimi var ve bu sayede antivirüs ve anti malware yazılımlarını yükleyip kullanabiliyorum.Benim Android kullanmak istememin en büyük artısı bu oldu çünkü amiral gemisi Android cihazlarda virüs tehlikesi,virüs dosyası mı geldi SMS'ten vs derdi olmuyor,direkt yüklüyorum Eset Mobile Security ve Malwarebytes uygulamalarını,işlem tamam oluyor,spam derdi kalmıyor.
    Ama Iphone'da bu özellik yok,antivirüs yükleniyor ama kısıtlı yani kendine özel VPN bağlantısı açıyor.
    Android cihazlar daha güvenli Iphone'lardan tabi Google ve Apple'ın her ikisinin de veri hırsızı olduğu gerçeğini göz ardı edersek.
    Not:32 yaşında bir mühendisim ve artık telefonda macera aramıyorum ve kafa rahatlığı istiyorum.Bundan dolayı S24 FE seçimim belki ilginç gelebilir ancak benim için gerçek Android'e geri geçmek oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALK1993 -- 10 Nisan 2025; 23:6:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• "Aynı zamanda iPhone'un bir statü sembolü olması ve gençlerin de statü belirten sembollere oldukça duyarlı olması önemli bir etken olarak öne çıkıyor."

her 10 insanın 9'unda olan bir şey nasıl statü sembolü olabilir gerçekten anlayamıyorum :D Statü dediğin ya entelektüel birikim ve saygın meslekle olur ya da özel jetle falan gelir yani nadir görülen bir özellik olması lazım...

• ALK1993 kullanıcısına yanıt
    Bende dün S24FE aldım 256'lık versiyonunu. İos'e göre farklılıkları mevcut eksileri ve artıları var. Fakat 2020 SE telefonumu hem keyif alarak hemde nefret ederek kullanıyordum. En ucuz İPhone16E'de 50k neredeyse... Eko sistem ve gibi bir derdim de yok. Keyifli geldi Samsung, bakalım biraz kullandıktan sonra ki fikrim ne olacak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iPhone'un Amerikan gençleri arasında statü sembolü olarak görüldüğüne dair bir cümle haberin hiçbir yerinde geçmiyor. Amerikada herkes iPhone kullanıyor zaten, standart olan o. Android kullananların sayısı tek tük. Tasarımı güzel, kullanımı pratik bir telefon. Alım gücü daha yüksek olsaydı Türkiye'de de 10 gençten 9'u iPhone kullanmayı tercih ederdi.

• jasonw kullanıcısına yanıt

Ben de iPhone'nun statü cihazı sayılma olayını pek anlayamıyorum. Bu kadar yaygın ve jenerik hale gelmiş bir alet - hem de yapay zeka gibi çeşitli trend konularda geri kalmışken, çoğu rakip muadilinden açıkça daha aşağı donanım sunarken - nasıl statü sembolü olabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jasonw kullanıcısına yanıt
    iPhone pahalı bir ürün olduğu için sosyal statü simgesi olması gayet normal. 10 kişiden 9'unda varsa, bu durumda en üst seviye ve en yeni modeller, Pro ve Pro Max gibi, statü simgesine dönüşür. Zaten bütün iPhone kullananlar statü için alıyor demedim.

Hepimiz lise okuduk, kimsede olmayan veya çoğu kişinin alamayacağı şeyleri giyen bir grup varlıklı çocuk her zaman olmuştur. Bu tip kıyafetler ve eşyalarla, ait olduğun sınıfı dışarıya sinyallersin, insanın doğası böyle.

Statü sadece parayla olur gibi bir iddiam da olmadı. Saydığın niteliklere katılıyorum ancak, para da gayet açık bir şekilde statü sinyaller. Ayrıca, entelektüel birikim ve saygın meslek, her zaman olmasa da çoğu zaman zenginlikle korelasyona sahip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz_1903 -- 11 Nisan 2025; 01:41:58 >
  • 6s gibi eski modellerin ağırlığı yüksektir. Reklamcılık = algı. abdli bile gelir eşitsizliğinden muzdarip

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Çünkü birşeyin statü sembolü olması için teknik açıdan en iyisi olmasına gerek yok. Apple ve iphone markasının kendisi bunu yaratan. Akıllı telefon piyasasını değiştiren ürün olması, yıllar boyunca diğer rakiplerinden çok daha üstün (yazılım, donanım ve tasarım anlamında) olması bu algıyı yarattı. Durumun değiştiğini varsaysak bile bu algı kolay kolay değişmez. Şirketler markalaşmaya bu yüzden bu kadar çok önem veriyor. Apple da bu işin zirvesi.

• aslında bu çok normal çünkü ABD mağazalarında gittiğinizde sadece iPhone Samsung’un 2/3modeli ve Motorola 2 modeli bir de Google pixel cihazları var bunlar dışında telefon yok zaten

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Apple'ın bu başarısı, yalnızca yazılım, donanım ve estetik açıdan kusursuza yakın ürünler üretmesinden kaynaklanmıyor.

*_*_*_KUSURSUZA YAKIN_*_*_*

• Amerikada çogu android modeli satılmıyor sanırım.

• Buda Haber Mi Şimdi

• ALK1993 kullanıcısına yanıt
    Android cihazlar daha güvenli değil. Aksine iPhone daha güvenli. Uygulama yüklendikten sonra seni takip edip etmemesini soruyor. Sırf bu yüzden Facebook milyarlarca dolar kaybetti. Mesela Android’de böyle bir şey yok. Safari tarayıcı olarak izleme yapmaz. Ama Chrome yapar. Hatta masaüstü tarafında artık iyice azıttılar. Manifest V3 güncellemesiyle reklam engelleyiciler bile artık çalışmıyor. Sitelerdeki reklamlardan kullanıcı korunamaz hale geldi. Bugün en büyük siber güvenlik kurumları mutlaka bir reklam engelleyici kullanılması gerektiğini söylüyor. Çünkü sitelerden bulaşabilecek zararlı yazılımlar olabiliyor. İşte Google bu eklentileri çalışmaz hale getirdi. Sadece SMS konusunda hak veriyorum. Diğer güvenlik konularında iPhone daha güvenli.

• ZALMAX kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun S24 FE telefonunuz.Benimki de yeni alındı ama 128 GB olandan.
    Şimdilik sıkıntı yok,bakalım 6-7 ay sonra ne olacak yani kasma donma vs olacak mı merak ediyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.