Şimdi Ara

Android’in özgürlüğünden kast edilen nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iOS’u kısıtlayıcı bulup, androidi sunduğu özgürlükten ötürü tercih ettiğini ifade eden kullanıcılar mevcut, buna karşılaştırmalı birkaç örnek verebilir misiniz? Android’de olan ve iosta olmayan faydalı bulunan olanakların birkaç örneğini öğrenmek isterim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Konuyu yanlış yere açtığınız için cevap alamama ihtimaliniz çok yüksek. https://forum.donanimhaber.com/android-telefonlar--f709 bu adreste açmanız hepimiz için daha iyi olacaktır.

Ben de bu özgürlük nedeniyle orta vadede yavaş yavaş geçmeyi düşünüyorum.

Apple artık geriden takip etmeyi ama kaliteli içerik oluşturmayı bırakıp aynı şeyi boyayıp satmaya başladı. Kulaklık, cep telefonları, saatler nerdeyse çıkardığı son ürünler hiçbir fark ortaya koyamaz hale geldi. Sadece rengi değişti diye ürünlerini alacaklar varken yaptığı da anormal değil. ios 18 için tek gelen özellik yapay zekayı bile hala getiremediler.

Özgürlük meselesine gelince ise cihazımı tv’e aktarmak çok sıkıntılı ve kim bilir daha nice şeyler vardır.

Mesela hala NFC’e erişim imkanı yok bu yüzden de insanlar Apple Pay’e mahkum!

Android’i düzenli olarak hiç kullanmamış biri olarak fazla diyeceğim bir şey yok ama ios kısıtlamaları artık katlanacak seviyenin üzerinde. Sport uygulaması, tv+, news, apple one gibi nice servisi de gelmedi ve gelmeyecek. Herhangi bir apple ürünü için alacağınız aksesuarlar da sırf elma logosu var diye daha pahalı oluyor.

• yusufd84 Y kullanıcısına yanıt

androidin özgürlüğüne bi kere kavuştu mu artık ios sizi tatmin etmez. insanlarda hep şöyle bi önyargı vardı senelerdir. android telefon 2 seneye kalmaz kasmaya donmaya başlar. ios çok stabil iphone 6s bile hala kullanıyorlar. ios çok uzun süre güncelleme alıyor. iphone kameraları çok iyi androidlerin 40 fırın ekmek yemesi lazım. ama gelin görünki son 6-7 senedir android tarafında çok hızlı gelişimler meydana geldi. artık her android telefon üreticisi 3-4 sene sürüm güncelleme garantisi veriyor. android cihazlar stabilleşti kasma donma yok. bugün bi s23 alsanız muhtemelen sizi en kötü 5-6 sene götürür. android kameraları iphone u yakaladı. fotoğrafta iphone dan daha iyi çeken cihazlar var. adamlar 1 inc sensör koyuyor artık telefonlara. video kısmı da keza öyle iphone u yakaladı. yani android tarafında artık iphone stabilliğinden kamera stabilliğinden eksik kalır yanı kalmadı. üstüne üstelik artı olarak avantajları da var. misal stremio ile androidde film dizi izleyebilirisniz ama iphone da yok. androidde apk özgürlüğü var paralı oyun uygulamaları ücretsiz modlu indirebilirsiniz. en basitidinden iphonun o kadar çöp oğlu çöp bi dosya yöneticisi var ki anlatamam. savefrom net ten twitterde bi video indirmek istedim. linki kopyaladım ama videoyu iphone indiremiyorum. androidde öyle bişey yok mesela indirme tuşuna basıyon indiriyon. daha böyle böyle yazsam roman olur ama işte adam iphone 5s ten beri ios sistemine alışmış kullanıyor. alışkanlıkları değişmek zor. iki kere iphone alıp geri sattım. çünkü istediğim şeyleri iphone da yapamıyorum ne yazıkki. hele hele s23 ultra s24 ultra gibi bi amiral gemisi kullanıyosanz , o spenin kolaylığına bi kere alışsanız, bundan sonra da düz andorid bile kullanmak istemezsiniz hep s pen li samsung almak istersiniz . Apllle marka değerim var diye diye yüksek fiyat çekip milleti kazıklamaya çalışıyor. sözde yapay zeka getirecekti onu bile beceremedi kademe kademe veriyor. uzun lafın kısası androide alıştın mı artık iphone gözüne telefon gibi gelmez senelerdir işkence ediyomuşum kendine dersin

• abidik gubidik özelleştirmelerden başka bir halt değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben telefona şunu yapmak istiyorum diye başlayan çılgın bir fikir aklına geldiğinde o şeyi Android bir cihazda yaparsın. İstersen biraz uğraşıp Windows bile kurarsın, bilgisayar ve konsol oyunlarını doğrudan emülatörle açarsın, istediğin temayı kullanır her uygulamayı istediğin titizlikle ayarlarsın. Apple tarafı eskiden çok kısıtlıyordu, şuan birçok temel şeye Apple da izin verir duruma geldi. Ama üstte yazdığım standart kullanıcı deneyimini aşan uçuk özelleştirmeler için hala bir Android cihaz kullanıyor olmanız gerek. APK yüklemek gibi basit işlere girmiyorum zaten ve onu çok isteyen iPhone ile de yapar.

Bir de Applenin hala çözmediği basit detaylar var, mesela tuşlu nokiada bile olan alarm erteleme seçenekleri neden şu cihazlarda hala yok anlamak güç. Çok mu gerekli dersek değil ama neden yok yani 😀

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 18 Aralık 2024; 19:27:47 >
  • yusufd84 Y kullanıcısına yanıt
    Ben apple forumundaki kullanıcıların gözünden, her iki işletim sistemini de deneyimlemiş ve bilgisi olan üyelerin görüşlerini öğrenmek amacıyla buradaki üyelere sormak istedim. Ancak önerinizi değerli buluyorum, bu sebeple android forumundaki kullanıcıların da konuyla ilgili fikrini almak için orada da konu açtım.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160281707

Kendim de yıllardan beri hep iPhone kullanırım android telefon hiç almadım. Ancak iPhone’ların eskisi kadar iyi olduklarını düşünmüyorum. Hem geliştirme anlamında, hem software kusurları ve kısıtlılığı anlamında, hem hardware anlamında, hem ücretlendirme anlamında. Hatta birkaç gün önce macrumors forumunda da bununla ilgili, aynı görüşleri savunan iki büyük konu açılıp bunlara çok ciddi sayıda cevap yazıldığını gördüm. Öyle ki macrumors forumunun trafiğinin çoğu bu başlıklar üzerinde dönüyor gibi görünüyordu.

İyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 18 Aralık 2024; 19:42:38 >

• Bugün ekşide gündem olan konulardan biri:

ekşi sözlük
    iphone'dan samsung'a geçmek
    https://eksisozluk.com/iphonedan-samsunga-gecmek--5994333

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iOS vs. Android karşılaştırmasını veri gizliliği ve güvenlik anlamında da yapar mısınız? Android bu alanlarda çok eleştiriliyordu eskiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 18 Aralık 2024; 20:12:39 >
  • H4- H kullanıcısına yanıt

Android hala kötü ama eskisinden iyi en azından güvenlik açıklarına 5-7 sene yama alıyor çoğu yeni Android. Eskiden maksimum 1-2 sene destek alırlardı.

Apple ise eskisi kadar süper değil, eskiden asla kırılamaz denen cihazın şuan nadiren de olsa hackenebildiği konuşuluyor.

Yani eskiden Android güvenliği 3/10 Apple 10/10 diyebilirken şuan Android 6/10 Apple 9/10 diyebiliyorum.

• Byblack58 kullanıcısına yanıt

iphone kullanan kişiler araştırılsa belki de iphone kullanma nedeni; sanılanın aksine itibar/statü göstergesi değil de ekosistemine alışmış olmak çıkabilir. Türkiye’de ayrıca fiyatı da düşmüyor sanki değerleniyor gibi bir algı var.

iphone 15PM çıkmadan önce araştırdım ama geçmeye cesaret edemedim. Korkaklık yapıp bildiğim sistemde devam ettim.

1-Apple pay ödeme yöntemine o kadar alıştım ki benim için vazgeçilmez bir şey haline geldi. En son Ekim ayında Napoli’ye gittim hırsızlık olaylarının çok olduğunu öğrendiğimden yanıma sadece 150 Euro nakit aldım, ödemelerimi Apple pay ile yaptım ve orada cepçilerden korkmadan rahatça gezdim. Birisi acaba pos cihazını yaklaştırır da kartımdan çeker mi diye endişe etmedim. Apple pay her yerde geçiyor en güzeli de bu! Android cihazlarda nfc’e tanımlı kart eklenebiliyor diyorlar ama bir pos cihazı gelir gelmez rahatlıkla çekebiliyorlar mı ya da 2-3 bin euroluk bir harcamaya izin veriyor mu bilmiyorum. Bir de ödeme yaparken daha önceden kayıtlı olduğum kartlar arasından anında seçim yapabiliyor muyum? Birisi telefonu ele geçirse bilgisayara bağlayıp kolayca sisteme erişebiliyor mu yoksa iphone bul kilidi gibi bir kilit var mı? Sil komutuyla telefondaki herşeyi silebiliyor muyum. Daha yeni telefon aldığım için bu ve benzeri takılan sorunlarıma cevap bulmaya çalışacağım. Zaten 6-7 seneye kadar ne olur tahmin etmek zor

2-Eğer huawei yasaklanmasa belki de ona geçmiştim çünkü o da bir ekosistem oluşturdu.

3-iphone4le başladığım alışkanlığı bahsettiğiniz gibi değiştirmek çok zor. Yazılımını kullanmak benim açımdan rahat ve sıkıntısız.

Android ilk döneminde ios’in kesinlikle gerisindeydi. Belki şimdiki seviyede olsa kimse iphone tercih etmeyecekti.

nokia 6680’den iphone’a geçmeden önce ipad almış ve uzun süre kullanımdan sonra yazılımına hızlı da adapte olunca da iphone’a geçmeye karar vermiştim.

Bir gerçek var ki Apple artık aşırı büyümenin verdiği yan etkiden dolayı çok geriye gitti. Her zaman geriden takip ederdi ama kendi içinde yeni şeyler getirir eskisini boyayıp satmazdı. Çoğu servisi bile artık sadece ABD için çıkar oldu.

iphone çıkış nedeni tuşsuz telefon olmasıydı fakat artık her sene yeni bir tuş ekler oldular, android’in tasarım özelliklerini yeniymiş gibi sundular eskiden bu özelliklerle dalga geçen fanlar şimdi öve öve bitiremediler. Uygulamanın simgesi siyah olsa ne olacak renkli olsa ne olacak?

tek elle kullanımı kolay dedikleri iphone artık uzadıkça uzadı.

bu kadar eleştirmeme rağmen büyük almamın tek nedeni pro ile olan kamera farkıydı. Sözde mini telefon çıkardı ama 3-4 sene önceki özelliklere sahip bir cihazdı. Airpods max 1’e usbc ekleyip 2 diye satıyorlar, ios 18 AI destekleyecek dediler ama o özellikler gelene kadar nerdeyse yeni cihaz ve yazılım çıkacak. Zaten sadece İngilizce ve belli bölgeler için çıkıyor.

Apple artık ne yapsam satın alıyorlar görüşünde ve kullanıma katacağı faydayı artık düşünmüyorlar. Satışları ciddi şekilde düşmedikçe de bu değişmeyecek. iphone 15 ve plus modelleri 1 sene içinde 5 yıl eskimiş oldu!

Oraya açmayı rica etme nedenim benim de arayış içinde olmam ve senenin belli dönemlerinde bu şekilde araştırabiliyorum.

Burada olan kişiler kullanmışsa bile kim bilir kaç sene önce kullanmış olanlardır.

Bence araştırırken dikkat etmeniz gereken şey android kullananlar hangi modeli kaç sene önce kullanmış olmalı. iphone modellerinin hepsinin alternatifi android için amiral gemisi statüsünde olmalı. Samsungun J serisini kullanan birinin yorumunu dikkate almamak gerekir. Aynı şekilde bükülebilir ekran gibi deneysel cihazlar da bence değerlendirme dışı olmalı.

Açıkçası Apple’ın ürünlerine yaklaşımı çok değişti. iphone bu hızla/yavaşlıkla giderse yaşlı telefonu olacak. Ellerinde var olan tek şey güvenlik algısı eğer android o algıya da odaklanır ve iphone kilidi gibi bir çözüm bulursa, (belki getirdi ama bize duyuramadılar), Apple çok zor günler yaşar. Bu sene getirdiği en büyük yenilik belki de 10-15 senedir android cihazlarında bulunan özelleştirilebilme seçeneğinin kısıtlı olarak gelmesi!

Apple kötüye gitmeye başladı. Tüm yatırımlarını sadece gözlüğe yaptılar. Onda da çuvallayınca hazırlıksız yakalandıkları konuyu parayla satın alarak çözeceklerini sandılar!

• Yapılabilecek şeyler birazda kişinin hayal gücüne kalmış. Doğru programlar ile hem görsel olarak hemde işlevsellik olarak istediğinizi yapabiliyorsunuz. Şuan s23 kullanıcısıyım, iphone 13'den geçtim, ilk 1 yıl mevcut one ui arayüzü kullandım gayet akıcı ve kullanışlıydı ama bir yerden sonra sıkılıp yeni birşeyler denemek istedim ve sonuç :
    Android’in özgürlüğünden kast edilen nedir?

İos a kötü demiyorum fakat böyle bir özgürlük sunması android tarafında benim için bir artı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sMug -- 20 Aralık 2024; 0:34:8 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• iPhone ve Android Deneyimlerim

Sırasıyla iPhone SE 2020, Galaxy S20, iPhone 12 Mini, iPhone 14 Pro Max ve S24 Ultra modellerini kullandım. İki işletim sistemi de güçlü, ancak farklı alanlarda belirgin avantajları ve eksikleri var.

1. Akıllı Saat Kullanımı
    Apple Watch SE 2020 kullandığım dönemde, şarjın sadece bir gün dayanması beni zorladı. Günlük şarj gereksinimi nedeniyle cihazı kullanamadım. Daha sonra Huawei Watch GT3 Pro'ya geçtim. Ancak, bildirimlerin gelmemesi ve bağlantı sorunları gibi sıkıntılar yaşadım. S24 Ultra'da bu tür uyumsuzluklar yaşamıyorum.

2. Windows ile Entegrasyon
    İş gereği Windows işletim sistemi kullanıyorum. SolidWorks uyumsuzluğu nedeniyle Mac bilgisayar alamıyorum. iPhone’da iş yerinde çektiğim fotoğraf ve videoları Windows’a aktarmak çok zahmetliydi. Unison ve LocalSend gibi çözümler denesem de verim alamadım. S24 Ultra işe Windowsda kablosuz airdrop benzeri bir dosya transferi sunuyor. Ayrıca, bilgisayarda kopyaladığım metni telefona yapıştırma gibi özellikler de çok pratik. Microsoft'un "Telefonum" uygulaması da entegrasyonda harika işler çıkarıyor.

3. WhatsApp Kullanım Sorunları
    Yaşadığım bölgede internet hızları düşük (upload: 1-1.5 Mbps). Is yerinde ürün resim ve videolarını WhatsApp üzerinden paylaşmam gerekiyor. iOS'ta, HD videolar gönderirken WhatsApp’i açık tutmak zorundayım; aksi halde gönderim başarısız oluyor. S24 Ultra’da ise pil optimizasyonundan WhatsAppi kapattim. Artık işletim sistemi benim yerime programı engellemiyor. Gönder tuşuna bastıktan sonra WhatsApp’i arkaplana atsam bile dosyalar sorunsuz yükleniyor.

4. TV ile Bağlantı
    Android telefonlar, videoları Android TV’ye kolayca yansıtma imkanı sunuyor. Udemy gibi platformlardan ders izlerken videoları televizyona aktarmak çok pratik. Ancak iOS'ta bir Apple TV’niz yoksa bu mümkün değil.

5. iPhone’un Güncellemeleri Sınırlaması
    Apple, iPhone 14 Pro Max gibi güçlü bir cihaza AI özelliklerini vermemesiyle beni hayal kırıklığına uğrattı. Daha iki yıl geçmeden cihazı eski gösterip yenisini satmaya odaklanıyorlar. Aynı şekilde, batarya koruma özelliklerinin sadece iPhone 15'e gelmesi de büyük bir eksiklik.

Bunlar benim kendi fikirlerim. Android veya IOS iyi demiyorum ama Apple Ekosistemini zorluyor. Bir IPhone Apple Watch MacBook ve Apple TV almamızı istiyor. Buda yetmezmiş gibi basit yazılımsal özellikleri bile eski cihazların vermiyor.

Samsung'a gelincede Exynos işlemci de bu denli ısrarcı olması gerçekten berbat. S20'yi Exynos işlemci yüzünden sattım. Şebeke hiçbir zaman düzgün çalışmadı. Ve aşırı ısınıyordu. S23 ile Snapdragon 8 gen 2 ile güzel bir ivme yakaladı. Oneui arayüzüde gayet güzel. S24 ultra alma sebebim snapdragon 8 gen3 işlemci olması. Baz modelde de aynı işlemci olsa baz model alacaktım. Qualcomm son dönemde gayet güzel işler çıkarıyor. İlk defa Apple'in işlemcilerine rakip olacak işlemciler çıkardı. Özellikle Nuviayı satın aldıktan sonra. İlerleyen zamanla daha iyi işler çıkaracak gibi duruyorlar.

Edit:
    14 Pro Max cihazımı işlerim sistemi dışında gerçekten çok beğendiğimi söylemeliyim. Özellikle Çelik çerçeve yuvarlatilmis köşeler ve düz tasarım bana iPhone 4s i hatirlatiyordu. İşlemcisi olsun modem yongasi olsun wifi Bluetooth da bir gün sıkıntı yaşamadım. Android yüklense o cihaza Android yükler kullanırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Want to -- 19 Aralık 2024; 1:9:34 >

• Want to kullanıcısına yanıt
    Siz yazınca aklıma geldi, bir keresinde TV'ye önceki telefonumu(iphone 13) yansıtmam gerekmişti ve bu özelliğin sadece apple TV'erde kullanılabiliyor olduğunu öğrendiğimde sinir olmuştum. Ayrıca ufak bir düzeltme yapacağım, android telefonu yansıtmak için illa android TV'nizin olması gerekmiyor, miracast destekli herangibi bir smart TV'ye de yansıtabiliyorsunuz.

Günlerdir düşündüğüm bir konu. Sanırım bu sıralar herkes aynı şeyleri hissediyor ve düşünüyor.

• Apk yani program oyun kuramamak, müzik atamamak. En basitinden eski android tableti, telefonu tv gibi kullanabiliyorsun.

• onderweb kullanıcısına yanıt

tamda buna verebileceğim bi cevabım var. evde eski bi tablet vardı atıl durumda çalışmıyordu. çalışmıyordudan kastım android 5 yüklü hiç bi şey indiremiyorsunuz. telefona costum rom ile android 11 kurdum. google asistan google home yükledim. evde giirişe koydum. hem sesli komutla hemde google home uyguşaması üzerinden evdeki akıllı lamba priz vs şeyleri açıp kapatabiliyorum. en basitinden youtube yüklenir netflix yüklenir film dizi izlenir mesela. sarjı da iyi gidiyor.

Android’in özgürlüğünden kast edilen nedir?Uğur Aslanyoutube
    Çekmecemizde atıl vaziyette duran SM-T530 model samsung tabletimize costum rom atarak android 11'e yükselttik ve akıllı ev sistemlerimize entegre ettik. Abone olmayı unutmayın :) Android 11 e yükseltme videosu için aşağıdaki line tıklayın. https://www.youtube.com/watch?v=QWj8rU828pU Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://www.youtube.com/channel/UC76nuo7I6gNeHjc9KTffpTw/join
    https://www.youtube.com/watch?v=gtxaeI3wMhQ
  • hiçbir windows dizüstü mac gibi değil, bu yüzden iphone'a mahkumuz :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • akmac A kullanıcısına yanıt

mesela neyi yapamıyorsun? mac ta yapıpda windows ta ne yapılamıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.