< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Android telefon önerisi? (2. sayfa)
-
-
Tavsiyem bütçeyi artırmak. Biraz üstüne çıkınca güzel telefonlar işin içine giriyor.
Samsung Galaxy A35: Performans olarak uçup kaçmaz. Bende A54 var onun işlemcisi ile aynı arada tekleme yapar ama genel olarak rezil bir işlemci değil. Exynos kaynaklı çekim sıkıntıları yaşayanlar olabiliyor. Bunun dışında yazılım konusunda en dolu telefon Android 14 ile çıktı 4 Android, 5 yıl güvenlik güncellemesi alacak.
Nothing Phone 1: En mantıklı telefonlardan biri eğer yazılım güncellemesini takmıyorum diyorsanız. Telefon çıkalı 2 sene oldu zaten 1 android güncellemesi daha alacak ondan sonraki sene de güvenlik güncellemesini alır ve yazılım desteği kesilir.
Realme 12+: Uçan kaçan bir işlemcisi yok ama realme telefonlar gördüğüm kadarıyla yazılım tarafında fena değil. Babamda C25 gibi giriş seviyesi bir telefon var iyi çalışıyor gördüğüm kadarıyla. Android 14 ile çıktı 2 Android 3 sene de güvenlik güncellemesi alacak.
Poco X6 Pro: Ben Xiaomi ve alt markalarını önermiyorum ama en güçlü işlemciye sahip olsun diyorsanız bu segmentte bu var.
Honor 200 8/256: Honor nasıldır bilmiyorum ama genel anlamda iyi duran bir telefon.
Ben olsam büyük ihtimalle Realme 12+ alırdım ama siz de araştırmanızı yapın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
8500 e M34 al geç. Oyun, kamera takıntın yoksa gerisini dert etme. Millet az daha koy şunu al bunu al der. Bir bakmışsın kendini Z flip 6 bakarken bulmuşsun.
Bütçen yüksek olsa zaten ona göre öneri yapardım. Ama ben sana 10 bine kadar alınabilecek yurt içi garantili en iyi cihazı önerdim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anladım tercih sizin. Mesela nothing phone 1 önerenler var o da güzel bir seçenek ama işte sonra şu olmasın yani ya bu ççç uygulaması sapıtıyor işte güncelleme geç geldi, ondan sonra ya şarj giriş yeri kırıldı ne yapıcam ? işte işlemcisi güzel ama 2022 model bir işlemci. İşte yazılım ekibi küçük vs. şey var mesela bu adamlar eski oneplus'ın core ekibi ama e oneplus'ın sahibi oppo zaten, bbk grup vs ama opponun sözü geçiyor. E onlardan ayrılan ekip marka kuruyor nothing diye falan fistan ama işte iyi düşün yani telefon güzel kağıt üstünde iyi ama işte bazı sorunları da ilerde olabilecek şeyleri de göze alarak al derim. Bizim grey pazar dediğimiz malum yollu piyasada bile tercih edilmiyor pek bu telefon bilgin olsun. Dediğim gibi tercih senin.
-
Teşekkürler. M34 de herhangi bir sorun var mı acaba şebeke sorunu ekran sorunu vs? Eski M serilerinde çok vardı o yüzden kafama takıldı. Onun dışında zaten bence de M34 fazlasıyla yeterli bir cihaz, bazı öneriler 20 binlere kadar çıkmış ben 12 civarının üstüne çıkmayı düşünmüyorum açıkçası. En fazla 13 civarındaki cihazlara bakıyorum o da cuma indiriminde 12 ye düşer belki diye 😀
Ek olarak internette bazı yerler M34 yerine A25 alın demiş doğru bir öneri mi sizce? Ben baktığımda A25 hem daha pahalı hem daha düşük özellikli gibi geldi.
Fiyat bandında rakipsiz bence M34. Yine de m34 forumunu inceleyin illa ki her cihazın eksi yönü olur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bir sorum daha olacak M15 alınır mı sizce? Fiyatı çok iyi gibi geldi cihazın 6500-7000TL bandına satıyorlar. Çok büyük bir eksiği de yok gibi ekran M34 le aynı, işlemci Exynos yerine Mediatek ve yine 5G destekli. Sadece kamerada Ois yok ve 6 yerine 4GB RAM var. Ne dersiniz iş görür mü yoksa 8500-9000TL civarı M34 mü alınmalı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 27 Kasım 2024; 19:29:43 >
M15 de iş görür. Kamera ve oyun beklentisi yoksa. Tabi daha da düşük olacaktır kamera bariz. Ekran da aynı değil M15 paneli daha düşük kalite. İşlemci de bir tık düşük ama öldürmez.
Ama gündelik iş için hiçbir sorun olmaz.
Yine de her iki cihaz için de forumlarına göz atın kullanıcı deneyimi, varsa kronikleri ve eksi yönlerini en net o şekilde görürsünüz.
İşlemci bence avantaj bile sayılır çünkü Mediatek TSMC döküm performansı düşmez kolay kolay. Exynoslar ısınıp güç düşürüyor malum. Ekranların ikisi de Amoled diye gördüm ama detaylarda fark varsa bilmiyorum.
Amaç gündelik iş yani o konularda çok sorun olmaz diye düşünüyorum. Sadece kamera farkı barizse o sorun olabilir günlük kullanıcılar da kamera kullanıyor malum 😀
M serisi mağazada olsa birebir test edin derdim de artık yorumlara bakacaksınız mecbur. Ben de şu an M52 kullanıyorum. Çok memnunum. 3 yıla yaklaştı. Alt seriler içinde Samsung en iyisi stabilite konusunda.
A25 ve M34'te aynı işlemci var exynos 1280 bu işlemci pek stabil değil ısınınca şarji sömüren bir işlemci ben A25 kullandım şarj dayanmıyordu M34 1000mah daha fazla bataryaya sahip olduğu için günü kurtarabilir ayrıca bu işlemci Instagramda ki bazı yüksek çözünürlüklü videoları kare atlamalı oynatıyor şebekeden yana dert yananlar da mevcut exynosların sinyal alımı biraz zayıf.
O kadar fazla güce de ihtiyaç yok bence, Exynos 850 yi sorunsuz kullanan birine bunlar çok hızlı bile gelir. Ama işlemci şebeke tarafında vs de sorunlu ise elimde M15 ve A35 seçeneği kalıyor. A35 de de Exynos var o sorunlu mu öncelikle? O da kötü ise Mediatek işlemcisi için M15 tercih etmek mi mantıklı?
Mediatek işlemci var diye A34'ün fiyatı şişti öyle düşünün. Samsung üst düzey bir Mediatek işlemcili bir telefon çıkartsaydı keşke.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armo_ -- 28 Kasım 2024; 13:21:27 >
1380 stabil bir işlemci performansı tatmin eder pilde günü çıkarır ancak zayıf sinyal alımı onda da var kapalı mekanlarda sinyal kalitesi oldukça düşüyor sorun yaşamayanlar olabilir ancak şahsi deneyimlerinden ses kesilmesi çağrıdan düşme gibi sorunlar yaşadım A25,A54,A55 ve S24 modellerini kullandım çok aceleniz yoksa A36'yı bekleyin Sd işlemci ile gelecek bekleyemem derseniz tercih sizin.
M15 de RAM 6GB ve kamera OIS li olsa fiyat 8-9 bin de olsa onu alacağım ama öyle bir seçenek yok maalesef. Yine de Mediatek için alınır mu bilemedim. M15 deki işlemci sanırım G99 ile baya benzer ama ek olarak 5G destekli.
Yine de alınır mı bilemedim ama, fiyat ucuz ama eksiği de çok gibi.
Telefon bozuk olduğu için biraz acelesi var. Cuma indiriminde alacağız büyük ihtimalle o yüzden yeni model beklemek zor olur.
Exynostan çok şikayet geldiği için M15 ile A35 arasında kaldım şimdilik. M15 de Mediatek var o sorun çıkarmaz sanırım ama onda da RAM düşük biraz.
A24 modeline bakın derim birde G99 işlemci ve kamerasında ois var.
-
A24 güncel fiyatını pek fiyatını hak etmiyor bence. Zamanında bir yakınıma aldık kendisini ama şuan M34 daha ucuz ve 5G desteği daha büyük bataryası falan var. Sırf işlemci Exynos olmasın diye alınır mı bilmiyorum.
M15 deki işlemci G99 dan az daha iyi ve 5G li ama onda da OIS falan yok malum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 28 Kasım 2024; 14:18:0 >
Bu fiyat bandında oisli cihaz nadirdir zaten ama A24 daha kararlı bir cihaz exynos işlemcili telefon alacaksanız 1280'den yani A25 ve M34'ten uzak durun alabiliyorsanız A35'e odaklanın en mantıklısı o geriye pek marka kalmıyor zaten çinli cihazlarında yazılımlarında eksiklikleri var.
-
Sadece şu kafama takıldı 1280 ile 1380 mimari açıdan aynı çip değil mi? Sadece 1380in çekirdeği fazla. Bu durumda nasıl 1280 sorunlu 1380 iyi oluyor? Ya da şöyle diyim 1280i sorunlu yapan şey nedir?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X