Şimdi Ara

Android Tv Box'ı Akıllı telefondan kontrol etmek ( air mouse olarak kullanmak )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
1
Favori
50.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar merhaba, yeni aldığım android tv box ın yanında infrared (kızılötesi) kumanda geldiği için air mouse ihtiyacı doğdu, android mağazada bir çok uygulama var neredeyse tamamını denedim fakat şöyle bir durum var; bunların hemen hemen tamamı PC - Android yada Android - PC kontrolü için, Android bir cihazı diğer bir android cihazdan kontrol için Bluetooth yada Wireless kontrollü bir uygulamaya rastlamadım, eğer kullanan varsa bu konuda önerilerinizi bekliyorum.

tv box özell.

İşletim Sistemi: Android 4.2.2
    chipset: rk3188 28nm Cortex-A9 dört çekirdekli.
    gpu: gömülü 3d gpu mali 400, yüksek frekans 500MHz, destek opengl 1.1/2.0 ve OPENVG 1.1 es.
    SDRAM: DDR3 2GB
    NAND flaş: 8GB NAND flaş
    depolama uzantısı: desteği microSD (tf), 32GB'a kadar
    ağ: 2.4GHz WiFi 802.11 b / g / n, LAN 10/100M Base-T
    Güç kaynağı: DC 5V/2A

telefon GM Discovery (rootsuz)
     Android Tv Box'ı Akıllı telefondan kontrol etmek ( air mouse olarak kullanmak ) Android Tv Box'ı Akıllı telefondan kontrol etmek ( air mouse olarak kullanmak )

• Yapay Zekanın Yanıtı

Android TV Box'ını Akıllı Telefonundan Kontrol Etme (Air Mouse Olarak Kullanma)

Android TV Box cihazlarını akıllı telefonundan kontrol etme imkanın var. Bu sayede, fiziksel bir uzaktan kumandaya ihtiyaç duymadan televizyonunu kolayca yönetebilirsin.

Akıllı telefonunu bir air mouse olarak kullanmak için, aşağıdaki uygulamaları kurabilirsin:

• Android TV Mouse Uygulaması: Bu uygulama, Android TV Box'ını kontrol etmek için akıllı telefonunun dokunmatik ekranını bir fare gibi kullanmana olanak tanır.
    • Mi Box Mouse Uygulaması: Bu uygulama, özellikle Xiaomi Mi Box cihazları için tasarlanmıştır ve kapsamlı bir uzaktan kumanda deneyimi sunar.
    • Mi Box Telefondan Kontrol Uygulaması: Bu uygulama, Xiaomi Mi Box cihazlarını ve diğer Android TV Box'larını akıllı telefonundan kontrol etmene izin verir.
    • Mi Stick Telefondan Kontrol Uygulaması: Bu uygulama, Xiaomi Mi Stick cihazlarını akıllı telefonundan kontrol etmene olanak tanır.

Bu uygulamalar, genellikle Google Play Store'dan veya ilgili uygulama mağazalarından indirilebilir. Kurulum işlemi basittir ve birkaç dakika içinde tamamlanabilir.

Uygulamayı yükledikten sonra, akıllı telefonunu Android TV Box'ına bağlaman gerekir. Bu işlem, genellikle Wi-Fi veya Bluetooth üzerinden gerçekleştirilir. Bağlantı kurulduktan sonra, akıllı telefonunun dokunmatik ekranını bir fare gibi kullanarak Android TV Box'ını kontrol edebilirsin.

Bu uygulamalar, televizyonunu uzaktan kontrol etmenin yanı sıra, aşağıdaki ek özelliklere de sahip olabilir:

• Klavye desteği
    • Sesli arama
    • Oyun kumandası desteği

Akıllı telefonunu bir air mouse olarak kullanmak, Android TV Box deneyimini daha rahat ve keyifli hale getirebilir. Yukarıdaki uygulamalardan birini kurarak, fiziksel bir uzaktan kumandaya ihtiyaç duymadan televizyonunu kolayca kontrol edebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • HiControl's diye bişey buldum akşam deneyeceğim.
  • Bunu kullanabilirsin.uygulamayi acinca cihaz arayacak ehomemedia center cihazini secerek wifi ile kontrol edebilirsin.tvbox ve telefon ayni wifi agina bagli olmasi gerekiyor.

Dosyaya buradan erişebilirsiniz:
    RKRemoteControlGeneralCastV2.0.2.apk
    http://yadi.sk/d/ME97wuOBGegav
  • quote:

Orijinalden alıntı: wersin3230

Bunu kullanabilirsin.uygulamayi acinca cihaz arayacak ehomemedia center cihazini secerek wifi ile kontrol edebilirsin.tvbox ve telefon ayni wifi agina bagli olmasi gerekiyor.

RKRemoteControlGeneralCastV2.0.2.apk
    http://yadi.sk/d/ME97wuOBGegav

bu uygulamayı iki cihazada kuracakmıyım?
  • fatih902 kullanıcısına yanıt
    telefona kurulacak.
    uygulamada telefonu gamepad olarak kullanmak istiyorsan asagidaki uygulamayida tvboxa kurmalisin.

RKGameControlSettingV1.0.1.apk
    http://yadi.sk/d/4rbPOQkXGiSEv
  • quote:

telefona kurulacak.
    uygulamada telefonu gamepad olarak kullanmak istiyorsan asagidaki uygulamayida tvboxa kurmalisin.

RKGameControlSettingV1.0.1.apk
    http://yadi.sk/d/4rbPOQkXGiSEv
    teşekkür ederim bu akşam deneyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih902

teşekkür ederim bu akşam deneyeceğim.

Alıntıları Göster
    merhaba bariscapt,
    evet ben çalıştırabildim şöyle wersin3230 arkadaşımızın tavsiye ettiği rkremotecontrol programı işe yarıyor (hatta işe yarayan tek program oldu). çalışması şu mantıkta android box ve akıllı telefon aynı modeme wifi ile bağlı olması gerekiyor. ben konuyu merak sadece benmiyim diye merak ederken mesajınız iyi oldu :)
    başka programları da denedim markettteki bütün uygulamaları diyebilirim, benim telefonum rootsuz normalde bluetooth la eşleştirip yapabilmem lazımdı fakat eşleştiremedim, geriye sadece bir seçenek kalıyo o da wifi ! wifi için RKREMOTECONTROL programı işe yarıyor fakat o da gyro özelliği olmadığı için telefonu klavye ve mouse olarak kullandırıyor, joystick özelliği var fakat ben ayarlayamadım!

• quote:

merhaba bariscapt,
    evet ben çalıştırabildim şöyle wersin3230 arkadaşımızın tavsiye ettiği rkremotecontrol programı işe yarıyor (hatta işe yarayan tek program oldu). çalışması şu mantıkta android box ve akıllı telefon aynı modeme wifi ile bağlı olması gerekiyor. ben konuyu merak sadece benmiyim diye merak ederken mesajınız iyi oldu :)
    başka programları da denedim markettteki bütün uygulamaları diyebilirim, benim telefonum rootsuz normalde bluetooth la eşleştirip yapabilmem lazımdı fakat eşleştiremedim, geriye sadece bir seçenek kalıyo o da wifi ! wifi için RKREMOTECONTROL programı işe yarıyor fakat o da gyro özelliği olmadığı için telefonu klavye ve mouse olarak kullandırıyor, joystick özelliği var fakat ben ayarlayamadım!

Alıntıları Göster
    programın önizlemesidir, bu program da GYRO özelliği yoktur, gyro (hareket sensörü) özelliği olan programı bilen bulan kullanan varsa söylesin bizde kullanalım.
     Android Tv Box'ı Akıllı telefondan kontrol etmek ( air mouse olarak kullanmak ) Android Tv Box'ı Akıllı telefondan kontrol etmek ( air mouse olarak kullanmak ) Android Tv Box'ı Akıllı telefondan kontrol etmek ( air mouse olarak kullanmak ) Android Tv Box'ı Akıllı telefondan kontrol etmek ( air mouse olarak kullanmak )

• quote:

programın önizlemesidir, bu program da GYRO özelliği yoktur, gyro (hareket sensörü) özelliği olan programı bilen bulan kullanan varsa söylesin bizde kullanalım.
     Android Tv Box'ı Akıllı telefondan kontrol etmek ( air mouse olarak kullanmak ) Android Tv Box'ı Akıllı telefondan kontrol etmek ( air mouse olarak kullanmak ) Android Tv Box'ı Akıllı telefondan kontrol etmek ( air mouse olarak kullanmak ) Android Tv Box'ı Akıllı telefondan kontrol etmek ( air mouse olarak kullanmak )

Alıntıları Göster
    ben de uzun süredir böyle bir program arıyordum ama bende çalışmadı. telefon androidli next pandora cihazı görmedi.

• fatih902 kullanıcısına yanıt
    markette ucretli olan droidmote var(cihaz rootlu olmasi gerekli).sensor olayi calisiyor ama pek kullanisli degil.ayrica rkremotecontrol uygulamasinda game modunda ortadaki sensor etkinlestirmeyi bir deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wersin3230 -- 15 Mayıs 2014; 17:37:50 >
  • quote:

markette ucretli olan droidmote var(cihaz rootlu olmasi gerekli).sensor olayi calisiyor ama pek kullanisli degil.ayrica rkremotecontrol uygulamasinda game modunda ortadaki sensor etkinlestirmeyi bir deneyin.
    wifi için RK Remote programını nasıl bulabilirim.. yukarıda verilen RK Remote programını GM discovery ye kurdum ama MK 809 iii cihazımı görmedi.. Wifi ile nasıl bağlantı yaparım acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: asparuh

wifi için RK Remote programını nasıl bulabilirim.. yukarıda verilen RK Remote programını GM discovery ye kurdum ama MK 809 iii cihazımı görmedi.. Wifi ile nasıl bağlantı yaparım acaba?

Alıntıları Göster
    up

• kullanımı şu şekilde, uygulamayı telefonumuza kuruyoruz, ardından uygulamayı açıyoruz, tv box ve telefonumuz aynı modeme wifi ile bağlı olması gerekmektedir, tarama tamamlanınca tv boxın ismi ekranda bende ( ehomemedia center şeklinde) görünecek bağlan diyoruz, ardından kullanmaya başlıyoruz, akşam boş kaldığımda bi video eklerim.
  • quote:

kullanımı şu şekilde, uygulamayı telefonumuza kuruyoruz, ardından uygulamayı açıyoruz, tv box ve telefonumuz aynı modeme wifi ile bağlı olması gerekmektedir, tarama tamamlanınca tv boxın ismi ekranda bende ( ehomemedia center şeklinde) görünecek bağlan diyoruz, ardından kullanmaya başlıyoruz, akşam boş kaldığımda bi video eklerim.
    Teşekkürler deneyeceğim..

Edit: 2 mesaj yukarda verdiğin programlardan hangisi telefona yüklenecek? hangisi tv boxa yüklenecek onu da yazar mısın usta.. Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asparuh -- 24 Temmuz 2014; 9:56:22 >
  • quote:

Teşekkürler deneyeceğim..

Edit: 2 mesaj yukarda verdiğin programlardan hangisi telefona yüklenecek? hangisi tv boxa yüklenecek onu da yazar mısın usta.. Teşekkürler

Alıntıları Göster
    RKGameControlSettingV1.0.1.apk (2.link) bunu telefonuna kuracaksın, android box a ben bişey kurmadım, box ın kendi içinde gelen bi program var ehomemedia center diye o programla eşleşiyorlar, yapman gereken sadece telefona 2. linki kur, wifi ile modeme bağlantıları tam ise görüyor zaten.

• quote:

RKGameControlSettingV1.0.1.apk (2.link) bunu telefonuna kuracaksın, android box a ben bişey kurmadım, box ın kendi içinde gelen bi program var ehomemedia center diye o programla eşleşiyorlar, yapman gereken sadece telefona 2. linki kur, wifi ile modeme bağlantıları tam ise görüyor zaten.

Alıntıları Göster
    Hocam çok teşekkürler.. Oldu.. Çalıştı.. Oh be nihayet..

• quote:

Hocam çok teşekkürler.. Oldu.. Çalıştı.. Oh be nihayet..

Alıntıları Göster
    Aynı model tv box'tan banada geldi ben logitech M185 kablosuz mause ile rahatça kullanabiliyorum.Konuyu bilen biri laptop'tan nasıl kullanabileceğimi tarif ederse iyi olur eminim benim gibi merak eden başkaları da vardır
    laptop işletim sistemi windows 8,1 .
    Bilgi verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• hort..
  • iphone uzerınden kontrol için uygulama var mı ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.