Yarıyor hocam tavsiye ederim. All debrid de olur. Deneme üyeliği veya 1 aylık alıp deneyin karar verirsiniz. Benim net de 50 mbps 4k filmleri açıyorum debrid sayesinde. Açılmayan bir şeye denk gelmedim daha inceleriz bilinçli tüketici forumu Stremio + Real Debrid Rehberi https://inceleriz.com/forum/konular/stremio-real-debrid-rehberi.2218/< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mu5tafa -- 10 Kasım 2024; 10:52:14 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Android Tv Box için tavsiye. (1364. sayfa)
-
-
Türkiye'de nerede online film dizi sitesi varsa hepsinin arşivine doğrudan ulaşan reklamsız ve netflix tarzında
Cloudstream'in eksiklikleri var ama çöp demek büyük haksızlık
istisnasız hergün film izlediğim için cloudstream'e hakimim. ulaşmak istediğim filmlerin %90'ına Cloudstream'da ulaşıyorum eğer bulamazsam HDO,Cinema hd stable ve Stremio'ya bakıyorum
Cloudstream'in içinde o sitede bulamadığın filmi başka sitede genel aramada %90 oranında karşına çıkıyor
filmlerin %80'i 1080p.aynı şekilde %80'i Türkçe, Türkçe altyazılı olanlarda filmle beraber gömülü geliyor. altyazıda senkron sorunu yok. yeni filmlerin tamamına yakını 1080p
20 site içerisinde Hdfilmcehennemi,jetfilmizle,webteizle,superfilmgeldi sitelerinin ana sayfalarında güncel filmler günlük veya en geç 1-2 günde bir düştüğü için yeni filmleri bu sitelerin ana sayfasında cloudstream üzerinden girerek takip ediyorum. 2024 model filmlerin çok azı Camrip çoğu orijinal 1080p ve tr altyazı gömülü geliyor
ayrıca sanat filmleri,60lı,70li,80li yılların sinemasını veya avrupa sineması konusunda filmler yayınlayan uğurfilm,kultfimler siteleri de cloudtream'de. illaki Hollywood sineması izleyeceksin diye birşey yok
yani demem o ki Cloudstream'da arşiv çok çok büyük.
Stremio'daki gibi orada burada alt yazı aramak zorunda kalmıyorsun veya alt yazı bulsan senkron sorunu oluyor.altyazı önden veya arkadan gidiyor
Stremio'da kaynak az ise filmi açmak işkence oluyor. realdebrid almak zorunda kalıyorsun
Stremio'nun tek avantajı 4K içerikler. 4k konusunda gerçekten iyiler ama içerikler Altyazılı
-
Tabiki kendin fikrin ama ben katılmıyorum..Cloudstream hepsinin arşivine doğrudan ulaşsa keşke dediğin gibi..misal dizigomdan,diziboxdan açıp izlediğim diziyi ,cloudstream üzerinde dizigomda dizibox eklentisiyle izleyemiyorum..yine sinewix mesela cloudsteam üzerinde düzgün çalışmıyor.. böyle bir sürü örnek verebilirim..ayrıca sadece Hollywood izlemiyorum ki..
Cinema hd stable fena değil ama reklamsız sürümünü bulamadım, reklamsız denilenlerin bile reklam var içinde.. varsa reklamsızın linkini alabilirim..bide ben sadece altyazılı film izlediğimden stremio daha hoşuma gidiyor tabi açmama sorunu bendede var ,free kullandığım için..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
cloudstream'in eksiklikleri var. sonuçta 20 film dizi sitesinin bağlı bulunduğu sunucular var. genel aramada illaki sıkıntılar oluyor
filmin hem Türkçe hem yabancı ismini yazınca tek tıklamada bazen sonuç vermiyor,bazen farklı sonuçlar çıkabiliyor
kolay değil tek tıklamada 20 dizi film sitesine doğrudan erişmek istiyorsun
illaki sıkıntılar çıkabiliyor. Türkçe aramada farklı, orijinal isimde aramada farklı film isimleri çıkabiliyor
her film ve dizi farklı sitelere kaydediliyor ve hepsi aynı stabilitede değil,sunucular çok önemli
Cloudstream'i her gün kullandığım bir nevi hatim ettiğim için daha kesin konuşabiliyorum. bu apk güncellemelerle geliştirilirse ve üstüne koyarsa Türkçe dublaj içeriklerde bir numara ve alternatifi yok
Cloudstream'de büyük sıkıntılar yaşamadım ve bulmak istediğim filmlerin %90'ına ulaşıyorum diyebilirim
pek dizi izlemem ama dizi sitelerinde birkaç dizi aratmıştım her sezonun bölümleri şeklinde kategoriler var
sinewix çalışıyor bende bir problem yok ama aramalarda film bulduğum zaman tercih etmiyorum
filmmodu sitesi filmlerini nereye kaydediyorsa filmleri çok stabil takılma..vs hiç yok. bir film aradığımda o filmi filmmodunda buluyorsam kesinlikle açıp izliyorum.
rec tv çok sıkıntılı. son 2 aydır doğru düzgün izleyemedim.düzeltiyorlar 3 gün sonra gidiyor 2 gün sonra tekrar geliyor
rec tv sürekli gidiyor geliyor
geçen gün Hdfilmcehennemi ve filmmakinesine erişim engeli getirdiler doğal olarak Cloudstream'de bu sitelere ulaşamadık ertesi gün geliştirici düzeltti
Cloudstream'de güncel filmlerden bir tek The Substance'e ulaşamadım,filmin afişi var ama yüklemiyorlar bekliyorlar. uzun bir aradan sonra Stremio'da buldum kaynak sayısı fazla ve TR alt yazısı iyi & senkronluydu. uzun aradan sonra ilk defa Stremio'da çok iyi kalitede izledim
Cloudstream'de aynen netflix gibi filmi yarıda bıraksan bile tekrar izlemek istediğinde bıraktığın yerden devam edebiliyorsun
-
Ağda gözüken android box lazım mesela bende novacom var o gözüküyor sonra ugoos var samba yı aktif edince gözüküyor mesela sizde gözüken ler hangileri xiaomi gözükmüyor homatics gözükmüyor bunlarda aslında android ama nedendir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mecool Km2 Plus Deluxe
Homatics Box 4K Plus
Bu iki cihazdan birisini alacağım teoride ikisi de aynı özellikte pratikte birbirlerine üstünlükleri var mı? Siz hangisini tercih ederdiniz bu fiyata? Ve neden tercih etmeyilim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bende 2 seçenek arasında kaldım.
Mecool Km2 Plus Deluxe
Homatics Box 4K Plus
Bir de homatics in Dune versiyonu çıkmış değer mi bilemiyorum?
-
Homatics Box 4K Plus güncelleme desteği dahi siyah Dune tavsiye edilmiyor
-
Anlamadım. Normal versiyonu mu tavsiye ediyorsun?
-
Dune rusların versiyonu diyorlar güncelleme desteği Homatics vermiyor aynı kasa
-
beyaz olanı alın geçin
-
Dreamstar Nova'nın Next Start'tan temel farkları epey sitesinde şöyle listelenmiş:: 32 GB olması , 1 Tip-C giriş, toplam 3 USB girişi
Next Start 4K - Dreamstar Nova Karşılaştırması - Epey https://www.epey.com/medya-oynatici/karsilastir/906747-907427/next-start-4k_dreamstar-nova/
Next Start'ta HDCp desteği varken Dreamstar Nova'ın HDCP Desteği yok.
Konu ile ilgili Chatgpt şu cevabı verdi:
"### Eksiler
1. **Korumalı İçeriği Gösterememe:** HDCP desteği olmadan, Netflix, Amazon Prime, Disney+ gibi platformlardaki bazı yüksek çözünürlüklü (Full HD, 4K) içerikler oynatılamaz. Video kalitesi otomatik olarak düşürülebilir veya hiç oynatılamaz.
2. **Bağlantı Sorunları:** HDCP desteklemeyen cihazlar, HDCP uyumlu televizyon, monitör veya projektör gibi diğer cihazlarla bağlanırken uyumsuzluk yaşayabilir. Bu durum görüntü kaybına veya bağlantı hatalarına yol açabilir.
3. **Geleceğe Yönelik Uyumluluk Sorunları:** HDCP, modern içeriklerin telif haklarını korumak için yaygın olarak kullanılır. HDCP desteklemeyen bir cihaz, gelecekteki güncellemeler veya yeni içerik formatları ile uyumluluk sorunları yaşayabilir.
4. **Görsel Kalitenin Düşmesi:** HDCP olmadan, cihaz bazı içerikleri düşük çözünürlükte sunabilir. Özellikle 4K çözünürlükte koruma gerektiren içeriklerde kalite kaybı olabilir.
### Artılar
1. **Daha Ucuz Fiyat:** HDCP lisanslı cihazlar genellikle daha yüksek maliyetli olduğundan, HDCP desteği olmayan cihazlar daha uygun fiyatlı olabilir.
2. **Kolay Uyumluluk:** HDCP desteği olmayan cihazlar, eski monitörler ve projektörler gibi HDCP uyumsuz cihazlarla daha rahat çalışabilir, bu da eski ekipmanla bağlantı kurmayı kolaylaştırabilir.
3. **Kısıtlı Kullanım Durumlarında Sorunsuz Kullanım:** Eğer cihaz sadece HDCP gerektirmeyen içerikler için kullanılacaksa (örneğin, ofis uygulamaları veya standart çözünürlüklü videolar), HDCP desteği gereksiz olabilir.
4. **Düşük Güç Tüketimi:** HDCP işlemi bazen cihazın güç tüketimini artırabilir. HDCP desteği olmayan cihazlar daha az güç tüketebilir, ancak bu avantaj oldukça sınırlıdır.
Özetle, HDCP desteği olmayan bir cihaz genellikle daha uygun maliyetli olup eski ekipmanlarla uyumlu olabilir. Ancak modern yüksek çözünürlüklü içeriklerde kalite kaybı veya oynatma sorunları yaşama riski taşır."
Yorumlarınız nedir?
-
Xiaomi Mi Box 4k yı sattım. Chromecast 4k mı? Yoksa Xiaomi Mi Box S 2. Nesil mi ? Homatics ve Mecool gibi markaları asıl Gmaili kullanacağım için düşünmüyorum. Sorun çıkmayacak başka marka öneriniz varsa beklerim.
Halihazırda TitanOS işletim sistemli Philips televizyonumda Youtube,Netflix,Disney,Prime,BluTV yüklü ve lisanlı. Lisanssız bir Fiyat/Performans media player alsam daha uyguna gelir mi? Hiremco X6 Pro fiyatı ve özellikleri ile kıyasladığımda muadillerinden 2k daha ucuz sanırım lisanssız olması yüzünden. Bu bana apk yüklemede veya play store kullanımında bir sorun teşkil eder mi? Özellikle 3 uygulama benim için olmazsa olmaz, Stremio, Kodi ve IPTV Smarters....
-
Arkadaşlar merhaba.
Geçen gün Amazon'dan Next Start 4K modeli aldım. Daha önce Mi Box 3S modelim vardı (çok eski bir model ama saat gibi çalışır). Bu modelden de gayet memnundum ama iki sebeple değiştirmek istedim. İlki, ethernet bağlayıp yüksek internet hızından yararlanmak, ikincisi ise (ki asıl önemli olan bu), youtube versiyonunu yükseltmek. Malum, bendeki versiyonda youtube eski (android 9da) kaldığı için, oynatma hızı değiştiremiyorum. Eğitim videoları izlediğim için, oynatma hızı önemli diye, Next Start 4K'yı aldım fakat şöyle bir durum ile karşılaştım.
Benim eski Mi Box 3S 4K modelinin verdiği görüntü, Next'in 4K'sından belirgin bir şekilde daha iyi. Ayarlardı şunlardı bunlardı derken çözüm olmayınca, bu sefer cihazların kablolarını ve TV'ye bağlantı portlarını, çaprazlayarak denedim. Yani Mibox sırasıyla diğer kablo ve diğer portta, Next de diğer kablo ve portta olacak şekilde ayrıntılı olarak denedim. Cihazların kablolarını birbiri ile değiştirdim, keza birbirlerinin portları ile değiştirdim. Yani tam bir varyasyon seti uyguladım ve şu durumla karşılaştım.
O eski mi box (905X işlemcili, o zamanlar X4 yok), 905Y4 işlemcili modelden daha iyi, daha canlı ve daha net bir görüntü veriyor. Next ise hafifçe bulanık gibi, renk canlılığı da bir tık düşük şekilde görüntü veriyor. Sebebini anlamadım ama bu bekleyerek veya yazılımla çözülebilecek bir problem mi, yoksa çipset ile alakalı mı, onu da anlamadım. Eğer çipset bu ise, iade etmek daha iyi. Ethernetsiz Xiaomi 4K 2. nesil alırım. Yok eğer yeni versiyon android ile vb. alakalı ya da benim eski cihaz daha iyi bileşenlerden oluşuyorsa, ben eski model ile devam edeyim, daha iyi.
Bu problemi yaşamış, ya da yaşamadığı halde öneri veya çözümleri olanlar var mı?
-
Next Start 4K bende vardı görüntüyü soluktu beğenmedim mecool km2 plus renk canlığı ondan iyi görüntü kalitesi sistem yazılım etkisi var homatics de güzel görüntü
-
belki yeni cihaz interneti iyi çekmiyordur bi de kış aylarında internet hızları iyi olmuyor
Yazılım aynı farketmez grafik kartlarıda aynı mali-g31, görüntü soluksa ycbcr 444 8bit ayarı olması lazım cihazda orada görüntü daha canlı oluyor boşuna cihaz değiştirmeyin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eski Xiaomi mi box3s'te mali 450 vardı grafik kartı olarak. Ama meselenin sadece grafik kartı olduğunu sanmıyorum. Nasıl HDMI kablo kalitesi görüntüyü farklı yapabiliyorsa, benzer şekilde kullanılan malzeme vb. de aynı şekilde görüntü kalitesine etki edebiliyor. Muhtemelen bileşen, anakart vb. türü bir yerlerde oluşuyor bu kalite kaybı.
Ek olarak, ycbcr ayarı bende 4:2:0 8 bit. Zaten oralarda bir seçenek sunmuyor, SDR ve altında bu ayar dışında diğer tüm seçenekler kapalı.
Biraz daha deneyeceğim ama sadece bir ethernet için görüntü kaybına katlanmam. Varsın ethernetsiz olsun ama görüntüsü kaliteli olsun. Öte yandan yeni xiaomi 4k 2. nesil alırsam yine aynı sorunla karşılaşır mıyım diye korkmuyor da değilim :)
-
Evet, bugün daha kapsamlı testler yaptım ve 3 ayrı insan tarafından kontrol ettik. Videolarda hafif bir bulanıklık var. Her insan gözü ayırdedemeyebilir. Ama var böyle bir durum. Aynı görüntü, aynı saniyeleri hem durdurarak, hem de hareketli halde izledik. Üstelik sadece youtube değil, aynı zamanda indirdiğim iki videoyu Kodi üzerinde de test ettik. Sorun youtube kaynaklı değil. Sorun, keskinlik ayarı ile ilgili. Videolarda keskinlik düşük. Aslında bu işler bir parametre ile yapılıyor, hepimizin monitöründe var ama bu android cihazda görüntü ayarı için seçenek yok. Çoğunda pek yok ama bunda zaten hemen herşey kısıtlı (Android TV değil, Google TV olduğu için sanıyorum).
Sabit görüntülerde aradaki fark çok az ya da hissedilmiyor (onu da çeşitli çözünürlüklerdeki 5-6 foto ile test ettik), ama videolarda bu durum net bir şekilde ortaya çıkıyor. Aksiyon sahnelerinde zaten göz o hızla bazı şeyleri ayırdetmez, ama mesela yakın çekim diyalog sahnelerinde filan, bir blur oluşuyor. Dediğim gibi mevzu çözülebilecek bir netlik/keskinlik ayarı ama onu üreticinin yapması gerekiyor zira bana o seçenekler sunulmuyor.
Dolayısıyla bugün cihazı iade etme kararı aldım az önceki testler itibarıyla. Keskinlik konusunda hassasiyeti olan arkadaşlar da, bu durumu dikkate alabilir. Onun dışında cihaz gayet iyi. Yani 1400 liraya çok iyi ama her izlediğimde gözüme takılan birşey için, birkaç yüz lirayı gözden çıkaracağım.
Şimdi merak ettiğim durum şu. Diğer TV Box'larda da mı bu durum var, yoksa bu modele özgü mü? Eğer ethernet portlu diğerlerinde de varsa, ben eski model xiaomi ile devam ederim ya da en kötü ihtimalle, ethernet portu olmamasına rağmen, yeni model bir xiaomi alırım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X