Şimdi Ara

Android zararlıları bitmek bilmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gün geçmiyor ki yeni bir Android zararlı yazılım haberleri ile karşılaşmayalım. Google ekosistemde zararlı yazılım algoritmalarını güçlendirdikçe saldırganlar da yeni bir yol buluyor ve adeta bir köşe kapmaca oynanıyor.

Bir şekilde kaçıyor

Symantec tarafından Google Play mağazasında tespit edilen 25 uygulama benzer bir kod yapısına sahip ve kullanıcının cihazında tam sayfa reklamlar göstererek haksız bir şekilde kazanç elde etmeye çalışıyor.

Symantec kod yapısına bakarak bu uygulamaların tek bir saldırgan tarafından geliştirildiğini tahmin ediyor. Saldırgan önce temiz bir uygulama geliştiriyor ve bunu mağazanın en iyi listeleri arasına sokmaya çalışıyor. Listelere girdikten sonra bu kez aynı adı taşıyan ancak zararlı yazılım barındıran ikinci bir uygulama daha geliştiriyor. Kullanıcılar popüler uygulamayı ismiyle aradığında yüzde 50 şansla bu zararlı uygulamaya denk geliyor ve tuzağa düşüyor.

Ayrıca Bkz.Gelecek iPhone modellerindeki Apple logosu bildirim için kullanılabilir

Uygulamalar kurulduktan sonra ikon siliniyor ve arka planda çalışmaya başlıyor. Kullanıcı bir şekilde uygulamayı bulup kapatsa dahi tam sayfa reklamlar gelmeye devam ediyor. Google Play algoritmalarından kaçmak için ise kod içerisine bir anahtar yerleştirilmiş. Bu anahtar uzak sunuculardan kontrol ediliyor ve kurulduktan sonra tetiklenerek reklam gösterimlerine başlıyor. Gömülü olarak bir şey olmadığı için de algoritmalar fark edemiyor.

Symantec’in raporunun ardından Google, toplamda 2.1 milyon indirilen bu 25 uygulamayı mağazadan kaldırmış durumda ancak giderek büyüyen bu sorunun önüne nasıl geçilecek bilinmiyor.

Kaynak:https://www.engadget.com/2019/09/26/millions-malware-android-app-downloads/

• Malum televizyon kanalının "darbenin şifrelerini bulduk" haberi gibi olmuş.
    İki tarafta da bir sürü virüs-açık var. Ve Google'ı takdir etmek gerekir bence çünkü adamlar dürüst bir şekilde açıklıyorlar.
    Benim bildiğim kadarıyla açık içermeyen bir sistem yok. Buna göre ya Apple, App Store'daki "Virüs" diye adlandırılabilecek uygulamaları kaldırmıyor, ya da kimseye duyurmadan olayın üstünü örtbas etmeye çalışıyor. Apple yazılımlarını sevsem bile bunu inkar edemem.
  • Android in kendisi zararlı zaten. :)

• Şayomiciler bunu da destekler ne de olsa alışkınlar...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DenzeL_28 -- 28 Eylül 2019; 0:24:39 >
  • Android’in kendisi harbiden trojan zaten. Profesyonel olarak tutuyorlar verileri olay bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zararlı yazılımdan ziyade bilimdik bir teknik, ben bile düşünmüyor değilim :) zira 6 bin gösterime bir kişi zar zor tıklıyor, adamlar bir yerde dayanamıyor işte şeytana uyuyorlar :)

• elma fanboyu ekrem71 yazmış...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Malum televizyon kanalının "darbenin şifrelerini bulduk" haberi gibi olmuş.
    İki tarafta da bir sürü virüs-açık var. Ve Google'ı takdir etmek gerekir bence çünkü adamlar dürüst bir şekilde açıklıyorlar.
    Benim bildiğim kadarıyla açık içermeyen bir sistem yok. Buna göre ya Apple, App Store'daki "Virüs" diye adlandırılabilecek uygulamaları kaldırmıyor, ya da kimseye duyurmadan olayın üstünü örtbas etmeye çalışıyor. Apple yazılımlarını sevsem bile bunu inkar edemem.

• "Android zararlıları bitmek bilmiyor. Gün geçmiyor ki yeni bir Android zararlı yazılımı haberi ile karşılaşmayalım."

Bunu okuyunca kendime "Yaaw bunu kim yazar ki" dedim.
    Sonra baktım ki, Ekrem miş. Haa tamam yaaaaw dedim.

Ekrem. Gün geçmiyor ki demişsin. Bundan geriye doğru, 3 gün Android zararlı haberi göstersene bana. Ama her gün olacak. Arada gün atlama olmayacak.

• 'Android zararlısı' ne demek arkadaşi 'kımıl zararlısı' der gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dark_prince60

elma fanboyu ekrem71 yazmış...
    bence ekrem71 diye biri yok bu haberleri bot yazıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlığı görünce kimin haber yaptığını anladım

• Casus ekrem
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.