Şimdi Ara

Ankara'da 1500 TL sermaye ile ne iş yapabilirim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
7
Favori
8.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam dediğim gibi potansiyel bir eksiklik olan yerde bir iş yaparsanız çok avantajlı başlarsınız diye düşünüyorum. Tatlıcının yakınında tatlı tezgahı açmaktansa sahlep/kahve tezgahı açmak çok daha mantıklı olabilir mesela. Veya yemek üzerine ihtiyaç bulunan bir yerde kaliteli köfte ekmek veya dürüm tarzı şeyler yapabilirseniz bence tutar. Sizin el beceriniz, hijyen kurallarına dikkat etmeniz, kaliteli malzeme kullanmanız ve fiyat olarak da makul tutmanız çok önemli etkenler bence. Sizin konudan sonra benim de öyle bir şeyler yapasım geldi ama 1 ay sonra 2 aylığına okulum olması her şeyi bozuyor :/ Belki ondan sonra bir şeylere girişebilirim

Bir de en önemli çekincem bu zabıta vs. izin işleri nasıl oluyor acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zabıta konusu için izinler gerekiyor işte hocam. Belediye ve Esnaflar Odası ilgileniyor diye biliyorum. Fakat her şeye, her yerde izin vermiyorlar. Şunu da belirtmek isterim, fikriniz güzel lakin herkes yiyecek içecek üzerine iş yeri açamıyor. İşyeri açma belgesi zorunlu. Şahsen titiz biriyim, hatta hijyen konusunda bayağı takıntılıyım. Ama dediğim gibi, bahsettiğim fiyat aralığında böyle bir iş modeli imkansız maalesef.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Azad Harada kullanıcısına yanıt
    Bahsedilen fiyatlara basit bir tezgah vs. ayarlanabilir diye düşünmüştüm aslında ama dediğiniz gibi izin vs. işleri sıkıntılıysa gerçekten zor olabilir.

• Seyyar satıcı olabilirsen o para bu iş için yeterli olabilir

Meslek öğrenmeni tavsiye edecektim ama 23 yaş, çıraklık için uygun olmaz sanırım.Sana başka iş tavsiye edelim.Sende ticari zeka var gibi, bak çevren varsa, ufak tefek al-sat yapabilirsin.Mesela, Hatay zeytini/zeytinyağı,Urfa isot biberi,Antep biber salçası,Kastamonu sarmsak turşusu... vs vs gibi şeylerin alıcısı mutlaka olur.Ben örnek verdim, sen örnekelri çoğaltabilirsin,bunları yerinden ucuza alırsın,kârını koyarsın,önce çevrene sorup 1.500 tl ile bir yerlerden zeytin veya zeytin yağı alıp satabilirsin.Hatta geçen forumda biri konu açıp, toptan zeytin sattığını söylemişti.Yerin varsa tavuk alıp besleyebilirsin hocam.Yumurta satabilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzin konusu problemli biliyorum, ama yine de üzerine düşeceğim. Çok teşekkür ederim ilginiz için.

• M4M00D kullanıcısına yanıt
    Mesela, nerede ve ne satabilirim?

Rica ederim hocam, fikir konusunda pm de gelebilirsiniz her zaman. Umarım güzel bir işiniz olur.

• november27 N kullanıcısına yanıt
    Evet, maalesef yaşım geçti. Ailevi bazı sağlık sebeplerinden dolayı. Bu yaşta, kimse işine yaramayan insana iş vermek istemez. Teşekkürler öncelikle. Tavuk benzeri hayvanlar için yerim maalesef yok. Bulunduğum muhite yakın tüm arsalar ateş pahası. Çevrem pek yok, ama internette geleneksel, yerel ürünler için internet üzerinden satan insanların bir kısmına ulaşabilirim aslında. Bu mantıklı, çünkü büyük şehirlerde yaşayan insanlar doğal ürünlere muhtaç. Çevrem dışında, seyyar bile satılabilir. Veya işlek bir işyeri ile anlaşıp, komisyon şeklinde de satabilirim aslında. Bu fikir hoş, satıcıları bulmak kalıyor geriye. Not aldım bunu, çok ama çok teşekkür ederim tekrardan.

• Yardımseverliğiniz ve samimiyetiniz için çok teşekkür ederim. Yakın zamanda fikir fırtınası için rahatsız edebilirim. :)

• Bebek bezi mama int ucuza bulup karını ekle az ve öz kazan piyasadan ucuza sat zamanla büyü toptancı ol

Hocam konu tam zamanında denk geldi babam 12 yıldır fabrika işçisi dün iş yeri kapandı hali ile işsiz kaldı onun öncesinde seyyar lahmacun satıyordu bugün o seyyar lahmacun işine girmek için hazırlıklara başladık sonuçta para lazım babamın eski bir lahmacun arabası vardı onu çıkardım anti pas çektim güzelce beyaza boyadım kurumaya bıraktım bahçenin arkasında yarın da tekerleri ve yay sistemini tamir edeceğim en son lahmacun sandığını toplamak kalacak onun içinde davul kasnağı lazım olacak gerisi kolay :) ki bu en önemlisi elin yatkın ise girilir bu işe domates marul tuz pul biber lahmacun kağıdı ve poşet alacaksın hatta istersen limonda alınabilir her gün bir lahmacun salonundan belli miktarda lahmacun alacaksın maçlarda özel günlerde konserlerde pazarlarda işçi durakların da kahveler de okul önlerinde güzel gider satılır ama soğuk yağmurlu günlerde sıkıntılı olabilir ayrıca yürümeyi sevmeyen biriysen oda kötü olur çünkü elbet yürümek lazım son olarak arabanın alt kısmının fotoğrafını da atayım umarım başarılı olursun

https://i.imgyukle.com/2018/12/30/z10Yv.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M4M00D -- 30 Aralık 2018; 23:28:19 >

• emseas kullanıcısına yanıt
    Bebek ve çocuk odaklı ürünlerin hepsi internet ortamında marketlerden daha pahalı. Birkaç defa toptancılar ile görüşmeye çalıştım, hepsi yüksek fiyat verdi. (İşlerin normalden daha kötü olduğuna bağlıyorum.) Tabii, yerel firmalardı yüksek ihtimalle. Nasıl bir yol izleyeceğime dair fikir verirseniz mutlu olurum.

• pakaji kullanıcısına yanıt
    Dürüst ve hijyenik olmak kendi yapımda olan bir şey. İnsanları kazıklamaktansa, batmayı tercih ederim. Zarar edecek de olsam bunu yaparım. Türkiye'yi bırakamam, çünkü ailemin sağlık problemleri var maalesef.

Hocam öncelikle geçmiş olsun. İnşallah satışta başarılı olursunuz. Bahsettiğiniz anladım. İşe çıktığınızda, arabanın dolu halini ve işin inceliklerini özel mesaj yoluyla paylaşır mısınız? Yürümek sorun değil, seviyorum. Ayrıntılı bilgi için rahatsız etmek isterim.

Teşekkür ederim ve Elbette hocam işin ustası babam onun yanında fırsat oldukça baka baka sizin sorularınızı yanıtlarım

• quote:

Orijinalden alıntı: pakaji

Bu mesaj silindi.
    Şurda cidden açılan 'ne iş yapsam' konularına saçma sapan yorum yazanların ağzına tuvalet terliğiyle vurmayı çok isterdim.Madem birşey yazacaksın, faydalı şey yaz, konuya katkısı olsun, anlamıyosan konudan çık git, niye gevezelik yaparsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Gördüğünüz tüm tecrübeleri paylaşmanız daha isabetli olacaktır. Fikrim olmayan bir iş için, yerinde sorular sormak pek zor olacaktır benim açımdan. :)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.