Şimdi Ara

Ankara'da 1500 TL sermaye ile ne iş yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
159
Cevap
7
Favori
8.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Soru başlıktaki gibidir. Başkasını zengin etmek için çalışmak istemiyorum. Düzen acımasız, asgari ücret ile geçim zor. Bir yerden başlamam gerekiyor. Hiçbir iş üzerine tecrübem yok diyebilirim. Ne yapmalıyım? Nereden başlamalıyım?

• 2007den beri bakarım buraya. 3. Üyeliğim bu.

İnsanların umutları ya da yaptıkları işlere yorum yapmak sana mı kaldı? Şunu söyleyebilirim, şu ana kadar gördüğüm en aşağılık, en terbiyesizce ikinci mesaj bu.

Gördüğüm en aşağılık mesaj da altta.

Aldığın nefes bile ziyan. Hayata bak. Sen evleneceksin, çoluk çocuğun olacak bir gün. Yurt dışındasın ya. Zencinin biri gelecek kızına da böyle kütür kütür pancar motoru kütür kütür fordlayacak.
    Hocam konu tam zamanında denk geldi babam 12 yıldır fabrika işçisi dün iş yeri kapandı hali ile işsiz kaldı onun öncesinde seyyar lahmacun satıyordu bugün o seyyar lahmacun işine girmek için hazırlıklara başladık sonuçta para lazım babamın eski bir lahmacun arabası vardı onu çıkardım anti pas çektim güzelce beyaza boyadım kurumaya bıraktım bahçenin arkasında yarın da tekerleri ve yay sistemini tamir edeceğim en son lahmacun sandığını toplamak kalacak onun içinde davul kasnağı lazım olacak gerisi kolay :) ki bu en önemlisi elin yatkın ise girilir bu işe domates marul tuz pul biber lahmacun kağıdı ve poşet alacaksın hatta istersen limonda alınabilir her gün bir lahmacun salonundan belli miktarda lahmacun alacaksın maçlarda özel günlerde konserlerde pazarlarda işçi durakların da kahveler de okul önlerinde güzel gider satılır ama soğuk yağmurlu günlerde sıkıntılı olabilir ayrıca yürümeyi sevmeyen biriysen oda kötü olur çünkü elbet yürümek lazım son olarak arabanın alt kısmının fotoğrafını da atayım umarım başarılı olursun

https://i.imgyukle.com/2018/12/30/z10Yv.jpg
  • Klasik ama o paraya ancak bimden su alınıp satılır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • celades kullanıcısına yanıt
    Dişimi sıkıp birkaç yıl öğrenebileceğim bir iş de olabilir. Mesela giyim & konfeksiyon gibi.
  • Güncel.
  • en mantıklı iş gıda üzerine olmalı bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilocancılık yap.
  • Mesela hocam? Örnek verebilir misiniz? Kafama yatarsa hemen yarın öğrenmek için yollar arayacağım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sa
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • BeforeIforget B kullanıcısına yanıt
    Siz varken bana düşmez, teşekkür ederim fikriniz için.

• bence pazarda kıyafet satmak.tekstil fabrikalarından hatalı ama fazla göze batmayan ürünler alınıp satılabilir.
  • crux07 kullanıcısına yanıt
    Pazarda kıyafet satmak için birçok yere kayıt yapmak gerekiyor. Esnaflar odası bunlardan biri. Bu yapılabilir, ama şöyle bir sorun var hocam. Her kalem üründen bir pazarda yalnız iki kişi satabiliyor. Mesela, portakal satacaksınız, iki tezgah dışında yasak. Biraz araştırdım geçenlerde. Satanlar nasıl satıyor, bunu kendileriyle görüşmek gerek. Şunu da belirtmekte fayda var, Giyim & Konfeksiyon ürünlerinin üretimi genelde İstanbul / Pendik civarlarında oluyor. Ankara'da üretip satan toptancı yok, üç şubesi giyim konfeksiyon olan arkadaşım söyledi. İstanbul'dan bahsettiğim meblağlara ürün getirmek hayal maalesef. 😑

• Azad Harada kullanıcısına yanıt
    Sana fikir verir mi bilemedim ama yine de yazayım:

Askerde bir arkadaşım vardı, kış günlerdinde sıcak sahlep ve menengiç kahvesi sattığını söylemişti.Özellikle kalabalık yerlerde iyi iş yaptığını anlatmıştı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Germiyanlı kullanıcısına yanıt
    Eskiden hazır sahlepler çok güzeldi, ama bugün satılan mesela Nestle gerçekten kötü. Ve en içilebilir marka maalesef. Gerçek sahlepin kilosu ise bin lira civarlarında. Yine de araştıracağım, çok teşekkür ederim. Düşünülebilir. Geleneksel bir kıyafet ile daha cezbedici hal alabileceğini düşünüyorum.

• Azad Harada kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle bulunduğunuz veya iş yapmak istediğiniz muhiti gözlemlemeniz lazım. Neye rağbet olduğunu insanların neye ihtiyacı olduğunu kestirebilirseniz, işiniz kaliteli ve makul fiyatlı olursa da başarısız olma ihtimaliniz neredeyse olmaz gibi. Benim de hep öyle bir iş yapma düşüncem vardı ama hiç uzun süreli vaktim olmadığı için girişemedim. Seyyar veya küçük konteyner vs. gibi bir şey içinde satış yapmak için nasıl izinler gerekir acaba?

Yapacağınız iş de biraz el becerinize de bağlı aslında. İşlek bir yerde köfte ekmek/kuzu şiş veya tatlı gibi de olsa çalışır bence. Aşağıda arkadaşın yazdığı gibi sahlep ve kahve vs. de olabilir.

• O parayla ancak işportacilik yapilir.

• Nikin kürtçe mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir noktaya değinmişsiniz hocam. Bulunduğum muhitte satış zor, şehir merkezine biraz uzağım. Ankara'da yaşadığımı belirtme amacım, kalabalık şehrin insan potansiyeli. Yani, küçük yerlerde satılacak ürünler belli başlı şeylerdir. Ama büyük şehirde her kesimden insan olduğu için, her ürünün kendince alıcısı bulunur diye düşündüm. Benim vaktim fazlasıyla var, ama fikrim yok. İzinler konusunda bilgim yok, lakin mantık çerçevesinde olan her iş için yeterince araştırma yapmaya hazırım.

• volkann86 kullanıcısına yanıt
    O da olabilir. Erinmem, çekinmem. Zaten hedefimi büyük tutup, adımlarımı küçük atacağım. Direk zengin olayım, veya hiç sorunlar beni bulmasını kısa yoldan parayı bulayım kafasında değilim anlayacağınız.

• november27 N kullanıcısına yanıt
    Hayır, Azerbaycan Türkçesi. Azad: Özgürlük demek. Harada: Nerede? anlamında kullanılıyor. Velhasıl, "Özgürlük Nerede?" anlamında kullandım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Azad Harada

Hayır, Azerbaycan Türkçesi. Azad: Özgürlük demek. Harada: Nerede? anlamında kullanılıyor. Velhasıl, "Özgürlük Nerede?" anlamında kullandım.

Hm anlamı çok güzelmiş yaşın kaç hocam? Girişimci ruhunu takdir ettim de

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • november27 N kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, kaybedecek bir şeyim olmadığı için gözüm kara açıkçası. Özel sektörde çalıştım, başkasını zengin etmek için kölelik yapmak istemiyor olmam harekete geçmeme sebep oldu. 23 yaşındayım.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.