Şimdi Ara

Ankara'da 1500 TL sermaye ile ne iş yapabilirim? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
7
Favori
8.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pakaji

Bu mesaj silindi.
    1500 TL ile nasıl yurtdışına çıkacak acaba
  • Gravaze kullanıcısına yanıt
    Aracım yok maalesef. Seyyar bir araba ile yürür mü? Bilmiyorum. İnternet aracılığıyla denemek gerek bunu hocam. Teşekkür ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azad Harada

Hayvancılık olması için, alınacak tarlanın suyu olması gerek öncelikle. Etrafta ot olması gerek. O hayvanların başında durulması gerekiyor ayrıca.. Ha diyince çıkıp gidecek mesafede arsalar çok ama çok pahalı yakın muhitte. Uzak yerlere ise ilgi konusunda sorun çekerim. Ankara'da yaşıyorum, hırsızlık vesaire pekala olabilir ki bu şehirde olasılık bir hayli yükseliyor. Gönlümden geçiyor ama, sorun maalesef. Yoksa ben de isterim Kaz veya Tavuk beslemek.
    Ankaranin dibinde Çankiri gibi bi yer var, suyu olan yola sifir araziler gayet makul fiyattan satiliyor. Tabiki 1.500 tl ye kimse sana arazi vermez. 1.500 tl ye ankarada anca duzgun bi evin 1 aylik kirasini verirsin zaten.

Asgari ucret bile 2000 tl oldu. Babanin evinde otur 3 yil calis, simit ye cay ic. 3 yilda 30-40 bin birikir. Devlet ucretsiz tarlada veriyor ekim yapmak isteyene.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• doncorleone06 D kullanıcısına yanıt
    Düşünmeden yazmayın, rica ediyorum.

• mysterious79 M kullanıcısına yanıt
    Bu da bir ihtimal. Birkaç şey denedikten sonra, yürümez ise dediğiniz yola başvurabilirim. Teşekkürler.

• GECE GECE TROLMUSUN KARDEŞİM YA BİR SUS LÜTFEN..
  • cormen kullanıcısına yanıt
    Haklı bir eleştiri, teşekkür ederim. Elbette düşündüm. Lakin, zihniyet meselesi bir bakımdan. Kimi garanticidir, sabit gelir sever. Geleni gideni belli olsun, ay başı maaş almak ister. (bkz. Memurlar) Kimi de risk sever. Bazıları ise, belirli sorumluluk sahibi olduğundan dolayı bu tarz işlere soğuk bakabilir. Boşta kalmaktan veya satış yapamamaktan korkar. Şu an, benim mevcut işim yok. Kaybedecek bir şeyim de yok, sorumluluk sahibi de değilim ailemin sağlık sorunları dışında. Ticaret düşünmemin sebebi bu, sabit gelir ve sabit işlerden de bunaldığımı belirtmekte fayda görüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mysterious79

bunun parayla bağıntısı nedir hocam parası olmayan köle midir yani?

Alıntıları Göster
    KÖLE DEĞİLDİR AMA KENDİ İŞİNİ KU RA MAZZZZZ....
  • echomaniac E kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim fikriniz için.

• quote:

Orijinalden alıntı: pakaji

Bu mesaj silindi.
    tabi bu adam sadece bilet alınca herşey oluyor zaten kalacak yer vize en başta pasaport barınma yemek vb herşey ücretsiz zaten oh ne güzel bileti alan yurtdışına fiyuu
  • besttrr kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, başında nasıl duracağım hocam? Günlük olarak yem verilmesi gerekecek, veya dışarı çıkarılması. Anlayın. Ankara'dan her gün gidip gelme masrafı olacak. Ayrıca araba da gerekli. 😑 KOSGEB kredisinden bahsediyorsanız, birkaç tanıdığım başvuruda bulundu. Uzun zamandır ses soluk yok, zannediyorum içeride torpil olması gerekiyor.

• pilav tavuk ve çay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azad Harada

Haklısınız, başında nasıl duracağım hocam? Günlük olarak yem verilmesi gerekecek, veya dışarı çıkarılması. Anlayın. Ankara'dan her gün gidip gelme masrafı olacak. Ayrıca araba da gerekli. 😑 KOSGEB kredisinden bahsediyorsanız, birkaç tanıdığım başvuruda bulundu. Uzun zamandır ses soluk yok, zannediyorum içeride torpil olması gerekiyor.
    Orada yasayacaksin tabiki.

• İnşaat sektörüne bak derim, alçı boya olabilir, hizmet satacaksın bu devirde çırakların günlüğü 70-90 lira civarı ustalar 150-200 civarı alıyor başkasının yanında, işi öğrenene kadar çıraklık ustalık aşamalarını geçtikten sonra bir ekip kurup alçı boya dekorasyon işleri yapılabilir, yada sadece internet ve el ilanlarıyla ev boyama yapabilirsin ayda 10 ev boyasan ortalama 10 bin, tanıdığım öyle para kazanan insanlar varki kendimi zor tutuyorum işi bırakıp inşaata dalmamak için.

• ucuza alıp, el emeğiyle şekillendirdiğin bir ürünü satman lazım ki kâr marjın yüksek olsun. bunun sürümü en hızlı olanı da taze gıdadır bence. neyi iyi yapabileceğini düşünmen lazım. ayrıca 1500 liranın hepsini tek işe gömersen, batarsan sonraki hedeflerini ertelemen gerekir. yapabilirsen part time bir işe başlayıp, boş günlerinde bir şeyler yapabilirsin. batarsan da hazırda bir işin olmuş olur hem.

evde börek yapıp, pide fırınlarında az bir paraya pişirebilirsen lezzetli ve az maliyetli olur. sepete doldurup kahvehane, pazar, oyun kafelerinde dolaşıp deneyebilirsin, seyyar araba da gerekmez.

50 gram çiğ iç fındığı veya kavrulmamış yer fıstığını poşetleyip 2-3 liradan spor salonu önlerinde, metro çıkışlarında satabilirsin. bu tip benzer enerji verici ürünleri de yanına eklersen salon önlerinde gidebilir. çok maliyet gerekmez, 100 tl'ye kuruyemiş, 20 tl'ye sepet, 10 tl'ye de ufak poşetlerden alıp paketleyip deneyebilirsin.

lahmacun vs yapacaksan, harcını evde hazırlaman gerek. harcını götürünce açık pideyi(büyük lahmacun) 1 tl'den yapıyorlar sanırım. koyacağın harcın maliyetine göre belli bir fiyattan satabilirsin.

yukarıda bir arkadaşın yazdığı salep, kahve işi de iyi gibi.

soğuk sandviç işi şu ara yeni yeni yaygınlaşıyor.

becerirsen ciğer, böbrek kavurma olur.

klasik tavuklu pilav olur.

kağıt külahta patates kızartması olur.

youtube'dan binlerce seyyar yemek videosu var, yerli yabancı. izle biraz, sonrasında etrafını çevreni gözlemle.

çok bilmiş gibi konuşmak da istemem ama hemen hemen hiçbir şey tahmin ettiğin gibi gitmeyecek. 20 lira kazanamadığın gün de olur, battığın gün de olur, çıktığın gün de olur, kavga dövüş ettiğin gün de olur. yeter ki pısırık ve utangaç olma, olacağını da sanmıyorum zaten. sonuçta helal para peşinde koşuyorsun utanacak sıkılacak bir durum yok.

• pakaji kullanıcısına yanıt
    birader yazdıklarına anırdım :d bırak bu adamları. 1500 tlm olsa ilk iş meksika'ya uçak bileti alır abd kaçmaya calısırdım.

• Bu konuda bende fikir yürütüyodum kendi kendime ama icraat yok izin zabıta falan sıkıntı olmuyorsa en mantıklısı gıda sektörü öyle büyük şeyler de değil mesela yazın sıcakta karlambaç dediğimiz buz ve meyve suyuyla yapılan içecek satılabilir diye düşünmüştüm geldiğimiz yerde vardı satanlar ama büyükşehirde bilinmiyor pek bilinmediği için rağbet olabilir mesela kışın soğukta da sıcak içecek gibi şeyler satılabilir.Küçükşehirlerde olup büyükşehirde aranan şeyleri açmak gerek bence doğuda tavayla biber domates patlıcan falan verilen fırınlar vardı mesela onlardan büyükşehirlerde yok şahsen olsa ben kesin giderim biz mi açsak diye düşünmedim değil tabi biraz birikim ve cesaret lazım öyle memleketinizden veya çevrenizden duyduğunuz değişik ve kolay tatları deneyerek başlayabilirsiniz özellikle tatlı ve içecek bence çok satar çiğköfte öyle tuttu ama artık her yerde var bir özelliği kalmadı tat desen yenmez düzeyde kalite yok

• Şaka sandım 1500 tl yi görünce. Sonrasinda ciddi cevap yazdigini gördüm

Başarılar. Guzel fikirler de gelmiş.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.