Şimdi Ara

Ankara'da İşletme/İktisat Nerde Okunur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben Ankara'da oturuorum İstanbul'ada gittim açıkçası işletme-iktisat için istanbul önemli bir merkez ama kendimi Ankara'da daha iyi geliştirebeceğime inanıyorum oyüzden Ankara yazıcam ;ama işte bide okul seçimi war sınavda iyi bi sıralama yaptım bilkent,tobb,odtü (işletme-iktisat) oluyor gibi duruo bu konuda sizlere danışmayı uygun buldum hocalarım odtü diyor ama kafamda şüpheler var. İş imkanı staj konusunda Tobb, Gerek eğitim ve dil konusunda Bilkent deniyor bana açıkçası ne yapicağimi şaşirdim.

Bende ODTÜ olsun istiorum ama dediğim gibi şüphelerim war. Bakıyorum ne kadar doğru 5000 küsürlü adamların girebileceğini söylüyor klavuz bu kadar bariz olmazda genede buna yakın bişi olucağini tahmin ediorum.ODTÜ sonuçta teknik üniversite işletme ne kadar doğru ? Vakif ünicersitesi dersek vakiftan meğzun olmak istemiorum yani yarın öbürgün diplomamı götürürüm adam bakar özel üni. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.

TOBB,ODTÜ,Bilkent meğzun olanlarınız yada halen bu üniversitelerde okuyanlarınz varsa yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.

• Bilkent, ODtu dende iyidir, SBF dende.
    Niye? Bütçeleri çok daha fazla, en iyi hocayı getirebilecek düzeyde. Bilkent işletme mezunu olmak bi ayrıcalıktır, bir sürü yabancı hocadan ders göreceksin, ister istemez ingilizcen gelişecek.
  • Bilkent işletme şu an Türkiye'nin en iyisi.
  • Konu GÜNCEL!
  • odtüye girersen en az bilkent den mezun olmuş kadar ingilizcen olur.eğer bilkent bursluya yetiyorsa en öne boğaziçi işltme iktisat yaz hukuk düsünüyorsan da arkasınada ank hukuk yaz.ben öyle yapıcam:D
  • bilkent işletmenin diğer işletme fakültelerinde bi farkı var, öenmli bi fark. bilkent işletme akreditasyona sahip tek işletme fakültesi türkiyede. bu akreditasyon ne işe yarar anlatayım. akreditasyon uluslararası bi kurul tarafından eğitim konusunda kendini kanıtlamış fakültelere verilir. lisans bittikten sonra yurtdışında master başvurusu yaptığında bilkent işletme, boğaziçi işletmeden de odtü işletmeden de bi adım öndedir çünkü bu bölümün akreditasyonu(uluslararası önemli bi belge) var. bilkent işletmenin bu özelliğini kullanmanı tavsiye ederim. bi de şunu söylemeliyim bi kaç mesajda daha önce gerekçeleriyle birlikte yazmıştım: artık iyi bir vakıf üniversitesinde okumak iyi bir devlet üniversitesinde okumaktan daha avantajlı. umarım yardımcı olabilmişimdir kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bugra.han.k
    Vakif ünicersitesi dersek vakiftan meğzun olmak istemiorum yani yarın öbürgün diplomamı götürürüm adam bakar özel üni. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.

"Önde gelen" vakıf üniversitelerinden mezuniyet sana bırak geride kalmayı, ayrıcalık tanır. Hadi diyelim ki bunlar belli başlı holding ve kuruluşların kurduğu üniversiteler, onların forsunu kullanıp piyasada bir yerlere geliyorlar. Sen Bilkent'in yılda kaç öğrenciyi doktora için ABD'nin en iyi okullarına gönderdiğini biliyor musun? Veya Sabancı'nın mezunlarının nerelerde olduğunu? İstersen Koç'un sayfasından mezunları hangi okullarda burslu doktora yapıyorlar bir incele derim.

Basit bir örnek daha; P&G firması her sene Live Event adı altında çeşitli üniversitelerde seminerler düzenler. Öğrenciler yöneticilerle tanıştırılır, p&g hakkında bilgiler verilir. Peki bu seminerler hangi üniversitelerde düzenlenir, p&g hangi üniversitelerin ayağına gider, mezunlarını işe almak ister? Bilkent, Koç, Sabancı, Boğaziçi ve ODTÜ. Bu da sana fikir versin.

Kararsızlığın konusunda yardımcı olmak gerekirse, Bilkent gerek mühendislik gerek işletme fakültesinde Türkiye'de 1 numara, bunu kimse tartışmıyor bile artık. Uzun staj dönemleri olsun, yurt ve burs imkanları olsun TOBB ETÜ de iyi yerde. İktisat bölümü de hakikaten çok iyi, kadrosunu incelersin. ODTÜ zaten marka, sosyal hayat orada çok iyi. Ben yine de Bilkent diyorum. Ankara genel olarak İstanbul'a oranla dezavantajlı, çünkü büyük holdingler olsun, telekom şirketleri olsun finans sektörü olsun büyük ölçekte İstanbul'da. Ankara'daki üniversitelerin dezavantajı bence bu. Yarı zamanlı çalışma ve staj imkanları da İstanbul'da daha geniş diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 7 Şubat 2011; 15:38:25 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • güzel konu
  • Benim bildiğim İktisat ODTÜ'de okunur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anarchitekt

Benim bildiğim İktisat ODTÜ'de okunur.

+ boğaziçi
  • İşletme istiyorsan Bilkent
    İktisat için de Tobb Etü nün kadrosuna bakabilirsin ciddi anlamda sağlamdır, Odtü de iyidir heralde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.