Şimdi Ara

Ankara-Konya-Akseki-Manavgat yolu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
3
Favori
29.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben yılda en az 3-4 kere Antalya ya gidiyorum arkadaşlar afyon üzerinden alanya yarafına gitmek demek en az 2-2,5 saat geç gitmek 100-150 km fazla yol yapmak demektir. Ve aracın daha az yakması olayıda şehir efsanesidir çunku aynı araçla iki yoldada ortalama tüketim verilerim var kesinlikle Akseki yolunda daha duşuk tüketim ortalaması çıkıyor. Buna birde fazladan yapacağınız km yi ekleyin hem vaktinize hem nakdinize yazık 50-60 km lik dağ yolunu bu kadar abartmayalım. Ama çok tecrübeniz yoksa karanlıkta o yolu kesinlikle tavsiye etmem.
  • Teşekkürler hocam... Sabah erken çıkıp öğleden sonra orada olmayı planliyorum. Gece olsa belkide kullanmam bu yolu. Ama gündüz dura dura bol resim çekerek giderim diye düşünüyorum.
  • Ankara-Konya yolundan bugün geçtim. Kaymak gibi ama sıkıcı bir yol. Kulu ve Cihanbeyli civarında genelde radar olur.
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Ben tecrube etmedim afyon uzerinden karsilastirnayi sadece surus konforu uzerinden yaptim :)

Siz denediyseniz biliyorsaniz hak veririm , ama dediginiz gibi aksam oralarda acemi soforun cok dikkatli olmasi gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamerinal

Teşekkürler hocam... Sabah erken çıkıp öğleden sonra orada olmayı planliyorum. Gece olsa belkide kullanmam bu yolu. Ama gündüz dura dura bol resim çekerek giderim diye düşünüyorum.

Konyaya kadar dünyanın belkide en sıkıcı yoludur (gerçi ben 10 yıldır neredeyse yılda 15-20 kez gidip geliyorum o yüzden baydı) ama sıkılıp gaza yüklenmeyin çunku sık radar uygulaması olur. Konya dan sonra da dağın zirvesinden asağıinerken çok sert virajlar var aman diyeyim onunuzde gidene falan uymayın (yolu biliyordur arabası suruşu iyidir vesaire vesaire) sakin sakin donun o virajları zaten sonrasında da hiç bir şey yok. Dikkat etçeniz gereken yol 20 km kadarlık bir yer. Yolunuz açık olsun
  • quote:

Haftaya bu yol üzerinden Ankara'dan Manavgat'a gitmeyi düşünüyorum. Yol durumu nasildir acaba? Son zamanlarda yolu kullanan var mıdır?

Konya yerine, Afyon yolundan gitmenizi tavsiye ederim. Bazı arkadaşlar dile getirmiş zaten Afyon yolundan gidin diye ama bende bir ekleme yapayım; Ankara- Afyon-Burdur -Antalya yerine, Ankara-Afyon-Isparta-Antalya güzergahını takip ediniz.Isparta üzerinden Antalya'ya inerseniz direk Aksu Kelebek kavşağının oraya çıkacaksınız, buradan da hiç şehir içi trafik görmeden direk çevre yolundan Manavgat'a devam edeceksiniz. Dediğim gibi yaparsanız fark 100-110 km ye kadar düşer Konya istikametine göre. Vakit ve yakıt olarak hemen hemen başa baş olacaktır zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kürşat alp

quote:

Haftaya bu yol üzerinden Ankara'dan Manavgat'a gitmeyi düşünüyorum. Yol durumu nasildir acaba? Son zamanlarda yolu kullanan var mıdır?

Konya yerine, Afyon yolundan gitmenizi tavsiye ederim. Bazı arkadaşlar dile getirmiş zaten Afyon yolundan gidin diye ama bende bir ekleme yapayım; Ankara- Afyon-Burdur -Antalya yerine, Ankara-Afyon-Isparta-Antalya güzergahını takip ediniz.Isparta üzerinden Antalya'ya inerseniz direk Aksu Kelebek kavşağının oraya çıkacaksınız, buradan da hiç şehir içi trafik görmeden direk çevre yolundan Manavgat'a devam edeceksiniz. Dediğim gibi yaparsanız fark 100-110 km ye kadar düşer Konya istikametine göre. Vakit ve yakıt olarak hemen hemen başa baş olacaktır zaten.

Alıntıları Göster
    Manavgat-Konya tamam ama, Konya-Antalya'da rampa inişi nedeni ile daha az yakarsınız. Benim Antalya-Niğde=6,2 lt/100 km . Niğde-Antalya da 5,9lt/100 km yakmışlığım var vectra 2004 1.6 ile.
    Elimde olsa manavgat-antalya arasındaki ışıklara girmemek için daha uzun bir yol bulup gideceğim ama yok :) Akseki tarafları eskiye göre daha iyi durumda ve (96 lı yıllardaki eski maden yolu) sakin ve dikkatli gittiğinizde herhangi bir sıkıntı olmaz. Bana seydişehir'i bile pas geçip bozkır'ın eski yollarını kullanmış biri olarak seydişehir-manavgat arası bir kısmı hariç otoban gibi geliyor.
    Seydişehir'e konya tarafından (günaydın tesislerine gelmeden balcıların tarafında shell civarı) ve manavgat tarafından girmeden önce (seydişehir'e inmeden önceki rampalarda) hareketli radar olabiliyor. Konya-Ankara arasını bilmiyorum (:

• quote:

Merhabalar. Öncelikle bu yolculuğunuz ne için olacak? Örneğin, direkt Manavgat civarında turistik bir tesise gelip konaklamayı mı düşünüyorsunuz yoksa geze geze, çevreyi de görmeyi mi? Birincisi, rotanız direkt Manavgat ise, Afyon yolunu tercih etmenize değmez. Çünkü yolu çok uzatmış olursunuz. Yolu bu kadar uzatmaya değecek kadar sıkıntı verecek, olumsuz şartlar yaratan bir durum yok. Tabi otoban da beklemeyin. Bence en sıkıntılı tarafı Ankara - Konya arası olur, o da dümdüz bir yol olduğu için sıkıcıdır ve hız yaptığınızda, radar cezası yeme olasılığınız da yüksek. Zamanınız varsa, amacınız geze geze, çevreyi de görmek ise, hız tutkunuzda yoksa (120' nin üstü), o zaman, Konya - Beyşehir - Huğlu - Derebucak ve İbradı yolunu öneririm. Derebucak' tan sonra 4 -5 kilometrelik yol yapım çalışması vardır ama bunu dert etmeyin. İbradı' ya geldikten sonra, 3 Km sonra Ormana köyünü ziyaret edebilirsiniz. Harikadır. Hele yeni yapılan bir lokantası vardır ki muhteşem. Ayrıca 10 kilometre sonra da Unulla köyü vardır ki burada da dünyanın en büyük yeraltı mağara gölü olan Altınbeşik Mağarası vardır. İçini botla gezebiliyorsunuz. Sonra İbradı' dan Akseki' ye 20 kilometredir. 10 km iniş 10 km çıkış ve tam ortasında da Manavgat ırmağının en büyük kollarından birini geçiyorsunuz. Akseki - Manavgat arası da (65 km) hızınıza göre yaklaşık 40 dakikadır. Oyalanmadan gelmek istiyorsanız, o zamanda güzergahınız, Konya' dan sonra şehir içine hiç girmeden, çevre yolundan Seydişehir - Akseki - Manavgat olmalıdır. Bu arada yol Akseki' nin içinden değil, altı km dışından geçer.

• tamerinal T kullanıcısına yanıt
    tahminimden çok daha fazla uzuyormuş yol. 170 km fazladan gitmeye değecek kadar kötü değil yol.biraz daha dikkatli ve yavaş gidersiniz olur biter:)
  • quote:

quote:

Hocam ısparta yoluda en az Akseki yolu kadar (belkide daha fazla) dağlık bir yol. Neden ısrarla arkadaşa yolu 150 km uzattırmaya çalıştığınızı anlamış değilim. Akseki yolu öyle aman aman kotu bir yol falan değil kaldıki Akseki yolu korkulacak bir yol ise ısparta yolu bu yola alternatif olsun diye onerilecek bir yol hiç değil. Mesele yakıt tasarrufu ise zaten Akseki'nin alternatifi hiç birisi değil. ( yazımı kişisel olarak algılamayın sizinle veya bir başkasıyla tartışmak için yazmıyorum ama Google da burası ile ilgili yol tarifi için arama yapan birisi bu yazıları okuyup doğru kararı kendi verebilsin diye yazmak zorunda hissediyorum kendimi çunku 3 yoluda defalarca kullandım ama yukarıda da olduğu gibi yolun sadece birisini kullanan hemen oradan değil şuradan git şeklinde kesin hukum veriyor) bu yazımda 3. Alternatif olarak ısparta yolunuda değerlendirdiğime göre benim yazacak birşeyim kalmadı. Bilgi arayanlar Alanya tarafı için Akseki yolunda ısrar ettiğimi gözden kaçırmasınlar Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

quote:

Hocam ısparta yoluda en az Akseki yolu kadar (belkide daha fazla) dağlık bir yol. Neden ısrarla arkadaşa yolu 150 km uzattırmaya çalıştığınızı anlamış değilim. Akseki yolu öyle aman aman kotu bir yol falan değil kaldıki Akseki yolu korkulacak bir yol ise ısparta yolu bu yola alternatif olsun diye onerilecek bir yol hiç değil. Mesele yakıt tasarrufu ise zaten Akseki'nin alternatifi hiç birisi değil. ( yazımı kişisel olarak algılamayın sizinle veya bir başkasıyla tartışmak için yazmıyorum ama Google da burası ile ilgili yol tarifi için arama yapan birisi bu yazıları okuyup doğru kararı kendi verebilsin diye yazmak zorunda hissediyorum kendimi çunku 3 yoluda defalarca kullandım ama yukarıda da olduğu gibi yolun sadece birisini kullanan hemen oradan değil şuradan git şeklinde kesin hukum veriyor) bu yazımda 3. Alternatif olarak ısparta yolunuda değerlendirdiğime göre benim yazacak birşeyim kalmadı. Bilgi arayanlar Alanya tarafı için Akseki yolunda ısrar ettiğimi gözden kaçırmasınlar Saygılarımla...

Isparta yolu Burdur'a göre dağlık olsa da, Akseki yolu kadar rampa bir yer olmadığını düşünüyorum. Sonra Karacaören baraj göletine ve bıçakla kesilmiş gibi kayalara falan sahip olan bu yol bana göre sıkıcı olmayan bir güzergah. Okurken 6 sene Antalya havalimanında yazları taksi şöförlüğü yaptım ailemin aracında.Yazları uzun yol çok olduğu için bende bu yolların hepsinden 10 'larca kere geçtim. Eğer Ankara tarafından gelinip Antalya'nın doğu istikametine gidilecekse bu yol bana hep cazip gelmiştir. Size Konya-Akseki yolu cazip geliyorsa tabi saygı duyarım. Herkes tavsiyelerini verdikten sonra arkadaşın fikrine hangisi uyarsa onu tercih edecektir zaten.

• Peki beyler ANKARA-BELEK için hangi yolu tavsiye edersiniz. 2 yıldır Manavgata akseki üzerinden gidiyorum. Ama belek Antalya merkeze daha yakın galiba ve kemere felan giderken hep burdur üzerini kullandım isparta yolunu mu tercih etmem gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

Peki beyler ANKARA-BELEK için hangi yolu tavsiye edersiniz. 2 yıldır Manavgata akseki üzerinden gidiyorum. Ama belek Antalya merkeze daha yakın galiba ve kemere felan giderken hep burdur üzerini kullandım isparta yolunu mu tercih etmem gerekiyor.
    Arkadaşlar Konya -Manavgat arası yol çalışması gibi bir durum var mı ? Yakın zamanda giden var mı ?

Akseki-Manavgat arası hala tek şerit sanırım ?
  • Arkadaşlar sabah 11 gibi çıktığım yollculuk akşam 18 gibi bitti. Ankara - Konya - Akseki üzerinden otele giriş yaptim. Bu süreye Konya merkeze girip Cemo'da etli ekmek yemekde dahil. Yolda sadece bir yerde yola çalışması vardı oda cok kısa bir mesafe. Zaten yapilan calismada çift yol çalışması.

Yol boyunca klima kapali, Ankara Konya arasi hiz sabitleyci ile 100, Konyadan sonra 95 90 ama yol durumuna göre daha yavaş geldim.

Aracta yol bilgisayari ortalama 4 lt tuketim cikardi. ortalama hizda 80 çıktı.

Sorular varsa alabilirim.
  • quote:

Arkadaşlar sabah 11 gibi çıktığım yollculuk akşam 18 gibi bitti. Ankara - Konya - Akseki üzerinden otele giriş yaptim. Bu süreye Konya merkeze girip Cemo'da etli ekmek yemekde dahil. Yolda sadece bir yerde yola çalışması vardı oda cok kısa bir mesafe. Zaten yapilan calismada çift yol çalışması.

Yol boyunca klima kapali, Ankara Konya arasi hiz sabitleyci ile 100, Konyadan sonra 95 90 ama yol durumuna göre daha yavaş geldim.

Aracta yol bilgisayari ortalama 4 lt tuketim cikardi. ortalama hizda 80 çıktı.

Sorular varsa alabilirim.
    09/06 'da Antalya-Niğde, 10/06'da Niğde-Antalya yaptım. Konya'nın Antalya çıkışında hızlı rampa iniş çıkışlarda radar'a girdim :)
    Seydişehir çıkışındaki rampada tek şerit uygulaması var, asfalt yenilemesi yapılıyor. Onun dışında aklıma gelen birşey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: tyanali

09/06 'da Antalya-Niğde, 10/06'da Niğde-Antalya yaptım. Konya'nın Antalya çıkışında hızlı rampa iniş çıkışlarda radar'a girdim :)
    Seydişehir çıkışındaki rampada tek şerit uygulaması var, asfalt yenilemesi yapılıyor. Onun dışında aklıma gelen birşey yok.

Alıntıları Göster
    kar var mı su an yollar acık mı kı?
  • merhaba antalya manavgat akseki konya yolunu bende ilk defa kullanıcam nasıl tavsiye edermisiniz yoksa ısparta beyşehir den mi gideyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_3792

merhaba antalya manavgat akseki konya yolunu bende ilk defa kullanıcam nasıl tavsiye edermisiniz yoksa ısparta beyşehir den mi gideyim

ısparta yolu çok kötü,hiç tavsiye etmem
  • quote:

merhaba antalya manavgat akseki konya yolunu bende ilk defa kullanıcam nasıl tavsiye edermisiniz yoksa ısparta beyşehir den mi gideyim

Hocam ben daha 2 hafta önce kullandım gayet güzeldi. Sadece Konya ile Seydişehir arasında bazı yerlerde yol çalışması var onun dışında herhangi bir sorun yok. Bir de ilk defa kullanacağınız için Seydişehirden sonra dağ yolunda fazla hız yapmamanınızı öneririm tehlikeli bir kaç viraj var onun dışında bir sıkıntı yaşamazsanız
  • quote:

Orijinalden alıntı: royal_flush_

quote:

ısparta yolu çok kötü,hiç tavsiye etmem

Alıntıları Göster
    Benim gözümde Türkiye'nin route 66 sıdır bu yol , Konyaya kadar biraz sıkıcı olsada daha sonra çok keyifli bir yoldur..Yolu kullanmayın diyen dostlarım etmeyin eylemeyin, afyon yolu kaç saat uzatıyor. Bu kış o yolu güle oynaya doğayla iç içe geze geze gidip geldim. keşke şimdi tekrar imkanım olsada yine gitsem. Sadece gezmek için bile o torosların kokusunu içime çekmek için bile giderim. Toroslardan aşağı süzülürken şafak sökerken durup bir sigara yakmayı , yol kenarında yanımdaki erzaklarla semaverde çay içmeyi özledim yahu ..Mis gibi yol varken otoban tercih edilirmi? Ben hiç tehlikeli durumla karşılaşmadım.. Efendi efendi gidip geldim ve Bartın'dan yola çıktım Ankarada'da bir kere Seydişehir' de bir kere LPG yi fulledim, 90-100 lira gibi bişi yakmıştı..
    Bir kaç içinde tekrar geçeceğim mutlaka...Birkaç resim ekliyim yolla ilgili...

Ankara-Konya-Akseki-Manavgat yolu

ve Alanya'ya varış...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.