Şimdi Ara

Ankara-Konya-Akseki-Manavgat yolu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
3
Favori
29.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • demekki benden başka da sevenler varmış o yolu

çoğunluklada zirvede ve şaadanın yerinde duruyoruz. Yol üstünde Hayriye teyzemiz var sürekli ondan alışveriş yapıyoruz yazlık kışlık malzeme depoluyoruz. Afyon yoluda güzelde git git bitmiyor
  • Akseki yolu doğa güzelliği açısından muhteşemdir. Kışın mutlaka kış lastiği ve zincir bulundurulmalıdır. Aileyle birilikte sıkıntılı olabilir zira Toroslarda çok fazla dönüyorsunuz içiniz dışınıza çıkıyor.

Konya- Akseki arası dikkat etmeniz gereken en önemli husus şerit ihlalleridir. Ülkem insanı kesinlikle bu yolda şerit ihlali yapıyor. Yolda kesinlikle tırmanış ve iniş şeritlerinde kurallara bağlı kalmayın. Her zaman en sağ şeritte kalmaya çalışın.

Diğer husus yoldaki kaya parçalarıdır. Dağların karstik yapısından dolayı güney yamaçtaki yollarda küçük kaya parçaları eksik olmuyor. Aşırı hız yapmayın ve öndeki aracı yakından takip etmeyin.

Özetle çok zevkli ama çok dikkatli araç kullanılması gereken bir yol.
  • konyadan sonrasi cok keyifli, hele bir de yuksek torklu turbo motorlu araciniz varsa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 gün sonra gidicem bakalım Fethiye den çıkıp Konya ya gecicem sıkıcı gelmez umarım Antalya Manavgat arası yoğun olmazsa sorun yok şehiriçi trafiğini hiç sevmiyorum

• dostlar kısmetse bende 2 gün içinde inşallah ankaradan konya akseki yolunu kullanarak manavgata gideceğim

son 2-3 yıldır bu yolu kullanmıyorum acaba güncel halinde bir yol yapım çalışması var mıdır?

konya giriş çıkışlarında yada başka yerlerde ankaradaki gibi sabit 82 km hız radarı var mı?(2-3 sene öncesine kadar yoktu)

ayrıca son zamanlarda bu yolu kullanan dostlar özellikle gece vaktinde radara rastladınız mı?
  • siz yine geçmişsiniz ben hiç geçmedim sizden yol hakkında haber bekliyorum geçtiğinizde hayırlı yolculuklar şimdiden
  • quote:

Orijinalden alıntı: onzy

dostlar kısmetse bende 2 gün içinde inşallah ankaradan konya akseki yolunu kullanarak manavgata gideceğim

son 2-3 yıldır bu yolu kullanmıyorum acaba güncel halinde bir yol yapım çalışması var mıdır?

konya giriş çıkışlarında yada başka yerlerde ankaradaki gibi sabit 82 km hız radarı var mı?(2-3 sene öncesine kadar yoktu)

ayrıca son zamanlarda bu yolu kullanan dostlar özellikle gece vaktinde radara rastladınız mı?

http://www.konya.bel.tr/ukomeadmin/dosyalar/20150403-55519104.pdf

Konya baştan uca TEDES, 3. TEDES ağını kurdular yada kuruyorlar. Çevre yolunda giderken bile hız limitleri değişiyor kavşaktan kavşağa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torku42 -- 31 Mayıs 2016; 18:21:30 >

• Merhaba, Ben 19 Mayısta geçtim. Gidecek olanlar için sadece Seydişehir'e doğru yol yapımı için bölünmüş şerit uygulaması var. Gerisinde sıkıntı yok. Konya çevre yolundan sabah geçtim. Konya plakalı arabaları takip ederek 70 civarı ilerledim sanırım radar çok. Tedes kısmına pek dikkat etmedim. Ceza filan yok şu anda :)
  • merhabalar,

Cumartesi sabahı yola çıkarak ankara-gölbaşı-kulu-cihanbeyli-konya-seydişehir-akseki rotasını kullanarak manavgat'a gideceğim. yakın tarihte bu güzergahı kullanan oldu mu? şu ana kadar yazılanlar dışında dikkat etmem gereken bir konu var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arnold_

merhabalar,

Cumartesi sabahı yola çıkarak ankara-gölbaşı-kulu-cihanbeyli-konya-seydişehir-akseki rotasını kullanarak manavgat'a gideceğim. yakın tarihte bu güzergahı kullanan oldu mu? şu ana kadar yazılanlar dışında dikkat etmem gereken bir konu var mıdır?
    Geçen ay kullandım

4 sene önce ne yazmışsam bugünde aynısı geçerli
    Ayrıca şu konumda bu yol hakkında, okumadan yola çıkmayın lütfen.
    https://forum.donanimhaber.com/konya-antalya-yolu-dikkat--109227961#109227961
    Bu arada,
    Cumartesi siz Ankaradan konya ya giderken bende konyadan ankaraya geliyor olacağım. Karşı tarafta gri bir cactus görürseniz bir sellektörü esirgemeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 30 Ağustos 2018; 22:13:21 >

• Polatlıdan Konyaya kadar 2 seritli yol ve bazi yerlerde ciddi daraliyor

Kürttaciri koyunden sonra konya koyleri basliyor daha rahat.

Afyon uzeri gidilirse yol 1 1.5 saat uzuyor ama daha rahat yollar ve tesisler var dinlenebilecek

• arnold_ kullanıcısına yanıt
    Bayramda memleketim Aksekideydim. Sadece Manavgat Akseki arasini yorumlayabilirim. Akseki Omer Duruk tesislerinin orada yol genisletme calismalari var. 3 gidis gelis olacak sekilde yol genisletiliyor bu da dogal olarak trafigi biraz tikiyor orada. Onun harici yol guzel

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Geçen ay kullandım

4 sene önce ne yazmışsam bugünde aynısı geçerli
    Ayrıca şu konumda bu yol hakkında, okumadan yola çıkmayın lütfen.
    https://forum.donanimhaber.com/konya-antalya-yolu-dikkat--109227961#109227961
    Bu arada,
    Cumartesi siz Ankaradan konya ya giderken bende konyadan ankaraya geliyor olacağım. Karşı tarafta gri bir cactus görürseniz bir sellektörü esirgemeyin

Alıntıları Göster
    Hocam merhabalar,
    gerçekten 4 sene önce yazdıklarınız çok önemli bilgiler içeriyor, yazma niyetinizi de okuduktan sonra içtenlikle teşekkür etmeyi kendime görev edindim. Teşekkür ederim.

özellikle dağın tepesinden inişe geçmeye başladığımda çok dikkatli olacağım.

siz de karşı taraftan bordo bir fiorino'nun selektör yaptığını görürseniz ileride radar var sanmayın, aleyküm selam demeniz yeterli

iyi yolculuklar size de.

@mdiri hocam teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.

• Iki yoluda kullandim. Afyon yolu risk almak istemiyorsaniz ve tecrubesizseniz tercih etmeniz gereken bir yol. Ben bundan 3 sene once tecrubesizken birde gece yolculuguna cikmak zorunda kalmistim gidis gelisli yollarda acikcasi cok tirstim ve baya yavas devam ettim. Ne yakit ne km ne fazladan iki saat canina bedel olmasin eger tecruben yoksa ya yavas git yada afyon yolunu tercih et kardesim. Herkes bana birsey olmaz kafasinda yasiyor ama haberlerde goruyoruz bir suru kaza. Sen hatasiz olsanda hatali katiller cok fazla bu yollarda.

Bu arada gece yolculugundayken havada bulutsuzdu saga cekip gokyuzunu izlemistim resmen galaksilere kadar gozukuyordu muhtesem bir manzaraydi :)

Hayirli yolculuklar simdiden
  • akseki üzerinden manavgata gidilirken yaklaşık 100 kmlik bir dağlık ve virajlı yol var. genelde tırmananlara 2 şerit iniş yapanlara tek. arkadaşlar da belirtmiş zaten yol benim diye güvenme sadece önün açıksa sollarsın zira bazı o.ç. ler var bu yolda hayatları tehlikeye atan. ama çok yoğun bir yol değil.

bu yolu ilk kullandığımda bana da zor geldi ve dönüş yolu olarak afyon üzerinden gelmeyi tercih ettim fakat pişman oldum. hem yolu yaklaşık 150km uzattım hem de ışıklardan fenalık geldi. kışın bilmem de yazın bunalttı. antalyaya kadar o kadar çok ışık var ki bıktırıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: arnold_

Hocam merhabalar,
    gerçekten 4 sene önce yazdıklarınız çok önemli bilgiler içeriyor, yazma niyetinizi de okuduktan sonra içtenlikle teşekkür etmeyi kendime görev edindim. Teşekkür ederim.

özellikle dağın tepesinden inişe geçmeye başladığımda çok dikkatli olacağım.

siz de karşı taraftan bordo bir fiorino'nun selektör yaptığını görürseniz ileride radar var sanmayın, aleyküm selam demeniz yeterli

iyi yolculuklar size de.

@mdiri hocam teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.

Alıntıları Göster
    ne demek hocam
    şimdiden iyi yolculuklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Navi

akseki üzerinden manavgata gidilirken yaklaşık 100 kmlik bir dağlık ve virajlı yol var. genelde tırmananlara 2 şerit iniş yapanlara tek. arkadaşlar da belirtmiş zaten yol benim diye güvenme sadece önün açıksa sollarsın zira bazı o.ç. ler var bu yolda hayatları tehlikeye atan. ama çok yoğun bir yol değil.

bu yolu ilk kullandığımda bana da zor geldi ve dönüş yolu olarak afyon üzerinden gelmeyi tercih ettim fakat pişman oldum. hem yolu yaklaşık 150km uzattım hem de ışıklardan fenalık geldi. kışın bilmem de yazın bunalttı. antalyaya kadar o kadar çok ışık var ki bıktırıyor.
    hocam teşekkür ederim bilgilendirme için.
    gidiş konya üzerinden, dönüş afyon üzerinden olacak benim. son günlerde adrasan'da olacağım çünkü. söylediklerinizi not aldım. akseki tabelasını gördükten sonra özellikle daha dikkatli olacağım.

kısmetse döndüğümde bu konuya ben de tecrübelerimi yazacağım. bundan sonra gidecek olan arkadaşlara yardımımız dokunur belki.

• Golbasi konya arasi kadar sikici bi yol daha gormedim. Genelde 120 ye sabitlerim kafayi yaslarim arkaya bu ne sacma yol diyerek giderim. Meramdan ciktiktan sonra hafif virajlar basliyor biraz daha sonra sevdigim virajlar geliyor. 68 hp oldugu icin cogunlukla yokuslarda sollanirim lada tofas toros falan varsa onlari gecip saga atarim kendimi. Virajlara gelince beni sollayanlari gecerim yokusa gelince dongu tekrar eder. Omer duruk tesisini gectikten 1 dk sonra saglam manzara vardir her gecisimde kenara ceker sigara yakar izlerim. Guclu araba varsa ve az yakma takintisi yoksa kesinlikle bu yola girilir viraj kasilir. Son olarak tisort giymeyin

• Şehirlerarası bir yol ne kadar tehlikeli olabilir arkadaşlar abartmayın. Yayla yolları, batı karadeniz sahil yolları gibi yerler hariç sıkıntı çıkaracak yer pek yok. Uykunuz tam zihniniz açık olsun ve takip mesafesine önem verin gerisi gelir zaten

• Şehirlerarası bir yol ne kadar tehlikeli olabilir arkadaşlar abartmayın. Yayla yolları, batı karadeniz sahil yolları gibi yerler hariç sıkıntı çıkaracak yer pek yok. Uykunuz tam zihniniz açık olsun ve takip mesafesine önem verin gerisi gelir zaten

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.