Şimdi Ara

Ankara Trafiği Kadar Rezil Trafik Görmedim (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
2
Favori
10.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 30 senelik AN(G)KARALIYIM, çokda memnunum memleketimden çok şükür..

Taşına toprağına kurban Ankara'mın..

Düzensizlik olduğu doğrudur fakat bu düzensizliğin içindede bir düzen vardır... Ben alışmışım demekki, hiç yadırgamıyor, hiç şaşırmıyorum..

Keçiörenden, etliğe, çinçine, yeni doğana, 60 evlere, aydınlığa, yıldıza, çayyoluna, batıkente, eryamana, birlikten, konağa, incekten vs.vs.... Heryeri bizim Ankara'mızın..
  • ankara için yazılanlar çok abartılmış, 25 sene ankrada kaldım , 6 sene moskovadaydım, 1 senedirde istanbuldayım, ankarada kırmızıda saga dönüş olayı bir gercek sebebini bilmiyorum,ankaradayken donerdim bende,polislerde kanıksamış durumda. diger bahsedilen durumların hepsi ist içinde geçerli, sinyal kullanımı, dolmus,otobus,taksi lerin manasız surulmesi,yola atlama , trafik kurallarına moskovada uyuldugunu gördüm , uymayanlarda, turkler,azeriler,ahıskalılar vs mıilletlerdi, genlerde var sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaRToX

30 senelik AN(G)KARALIYIM, çokda memnunum memleketimden çok şükür..

Taşına toprağına kurban Ankara'mın..

Düzensizlik olduğu doğrudur fakat bu düzensizliğin içindede bir düzen vardır... Ben alışmışım demekki, hiç yadırgamıyor, hiç şaşırmıyorum..

Keçiörenden, etliğe, çinçine, yeni doğana, 60 evlere, aydınlığa, yıldıza, çayyoluna, batıkente, eryamana, birlikten, konağa, incekten vs.vs.... Heryeri bizim Ankara'mızın..

aynen hemşerim, istanbuluda görüyoruz,öküz gibi önüne çıkmalar,sıkıştırmalar ,adamın kıçına girmeler bir tutturmuşlar ankara trafiği gidiyor...
    sanki istanbullular çok sinyal veriyor takip mesafesine uyuyor birbirlerine çok saygılılar da ankaraya sövüyor millet..

• Arkadaşlar el birliği ile buraya toplanmışsınız Ankara ya laf edip duruyorsunuz. Türkiye nin her yerinden Ankara ya insanların geldiği gibi İstanbul a yada İzmir e ve diğer şehirlerede gidiyorlar. Yani her yerdeki insan aynı insan. Ankara da maganda varsa emin olun diğer yerlerde de aynısı var. Yani hepimiz aynı haltız. Türkiye de insanlığın farklı olduğu yermi varda trafik farklı olsun. Varsa o insanlığın farklı olduğu yeri bizede söyleyin gidelim orada yaşayalım hepberaber.

Ankara yı bilip bilmeden suçlayıp duranlar: Dönün aynada kendinize bakın!!!!!!!
  • benim Ankara trafiğinde en sevmediğim olaylardan birisi trafik ışığı bize yeşil yandığında zamanında hareket etmeyen, sallana sallana aheste aheste giden tipler. madem öyle gitmek istiyorsun orta şeritten gir ışıklara, ya da sağ şeritten gir. Gerçi bu tüm şehirlerde vardır.

Hele bazı yerlerde öyle bir geçiş süresi koymuşlar ki 5 ya da 6 saniye. örneğin karşıyaka-aski tarafına giderken, mahal ismini tam hatırlayamadım. sola dönecek olanlar kırmızı da bekliyor, düz gidecek olanlar devam ediyor. Bekleyişin ardından sola dönüş için yanan yeşil ışık 5-6 saniyeden daha fazla değil. Yeşil yandı.... 6...5....4....3...2....1 kırmızı. en önde bekleyen sağolsun hala yerinde duruyor, doğal olarak arkasıda yerinde duruyor. Uyanda balığa gidelim arkadaş. buradan dönüş için 6 saniye geçiş hakkı koyana mı söversin, zamanında hareket etmeyip herkesi 3 dakika daha bekleten yerinden kalkmayan şöföre mi söversin.

taksiciyi, dolmuşçuyu, otobüsçüyü anlatmaya gerek yok zaten yukarılarda arkadaşlar bahsetmişler.

• quote:

Orijinalden alıntı: erhanomer

Arkadaşlar el birliği ile buraya toplanmışsınız Ankara ya laf edip duruyorsunuz. Türkiye nin her yerinden Ankara ya insanların geldiği gibi İstanbul a yada İzmir e ve diğer şehirlerede gidiyorlar. Yani her yerdeki insan aynı insan. Ankara da maganda varsa emin olun diğer yerlerde de aynısı var. Yani hepimiz aynı haltız. Türkiye de insanlığın farklı olduğu yermi varda trafik farklı olsun. Varsa o insanlığın farklı olduğu yeri bizede söyleyin gidelim orada yaşayalım hepberaber.

Ankara yı bilip bilmeden suçlayıp duranlar: Dönün aynada kendinize bakın!!!!!!!

+1. Konu da öyle bir hava var ki sanki Ankara'nın tamamı maganda (sakat tipler yok denilemez,şahinci tayfası bencede sorun) diğer şehirler de bütün kurallara harfiyen uyuluyor. Bu konunun sorunu verilen bilgilerin doğruluğu ya da yanlışlığından ziyade aşırı derecede bir abartı olması.

• Ankara trafiğinden memnum oldugum kadar bir o kadarda şikayetçiyim

+ları

çok fazla alternatif yol var (örneklersek: eskişehir yoluna çıkmak için, anadolu bulvarı, çiflik yolu, sincandan bağlantı bir sürü bağlantı var)
    köprü ve üst geçitlerle ışıklara takılmadan her yere gidiliyor
    70 hız sınırı var ama onlara takılmadan, 70bittikten sonra yola girilecek yerler var
    ankaralı sürücüler gerçekten uyanık, trafiğin akması için dönüşlerde 2.seridi oluşturuyor
    20km yol en fazla 15dk sürüyor
    şehir tek bir yerde toplanmadıgından ne zaman nerede trafik oldugunu bildiğinden ona göre hareket ediyorsun

-leri

34plakalılar nedense ağır ağır gidiyor (genelde 34gördüğümden, yabancı plaka gördüğümde yaklaşmıyorum bile)
    çok fazla çukur var
    asfalt kalitesi kötü
    metrobüslerden dolayı 1şerit iptal edildi
    kızılayda trafik var (yol çalısması var heralde)
    alpaslan türkeş ölüm yıldönümünde trafik duruyor (o gün metro kullanın sadece, cidden trafik duruyor)

• Yeşilde geçilir,kırmızıda durulur.Ben de böyle bilirdim ama olay pek oyle değilmiş.Geçen hafta Keçiören,Sanatoryum tarafına gittim, yokustan yukarı dogru cıkıp ısıkların ordan sola dönücem.

Yol 4 yol ve megersem yukardan yokus asagı gelene de yesil yanıyormuş benimle aynı anda,kafa kafaya geldik adamla bilemedim ki aynı anda yeşil yandığını istesem durup yolverebilirdim sonuçta yokuş cıkıyorum hızlı değilim ama bu adam bana yeşil yanarken onume atladı diye inat ettim acı bi fren sesiyle durdu adam.

Vardır elbet o ışıkların aynı anda yanmasının bir mantığı ama ben çözemedim,hayatımda ilk defa gördüm bunu.Orda yaşayan insanlar için trafik iyi hoş ama dışardan gelenlere tam bir eziyet.

19 plakaya da ayrı bir garez mi var nedir geçen yaz da babam gittiğinde onun da aracının ön camını kırmışlardı park halindeyken pislik herifler.Yine sinirlendim neyse Allahından bulsunlar.

• Ankara trafigi kafar kendimi huzurlu hissettigim baska bir yer yok. Ezberledigim bir sisteme gore hareket ettigimdendir belki. Her yer cok kolay geliyor bana.

Hicbir sey de burada abartildigi gibi degil. Millet sallayip durmus bol bol.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaç yıldır izmirdeyim görmedim böyle bişey tamam arada çok anormal tipler çıkıyo ama bizim dolmuşcular hep yavaş gider daha fazla müşteri almak için
  • quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

quote:

Orijinalden alıntı: kimiferhat

Geçen sene içi yolcu dolu halk otobüsü makas atmaya kalktı siz ne diyorsunuz?

Aracın boyunu hesaplayamadan kırdı direksiyonu dallama karşı şeride geçmek zorunda kaldım. onlarca yaşadığımız örnekten sadece birisi.

Eveet yanlış duymadınız, otobüs ve makas kelimeleri aynı cümle içerisinde kullandım!

Artık şunu çözdüm, eskiden derdim, eğitim seviyesi ile alakalı diye ama değil ne yazık ki kesinlikle ahlaksızlık ve benlik kaygısı yönetiyor sosyal yapıyı,

Herkes pragmatik davranırsa hiçbir şey çözülemez, gerçekçi, akılcı ve idealist yönlerini güçlendirmiş insanların çoğalmasını istiyoruz çevremizde.

Ahlak şart!

Halk otobusu makas atsin hadi bir derece. İs makinasi kepcenin makas attigini gordum ben ona ne demeli?

konu iyice boyut atladı hocam

• Bir de şu var trafik, sıkışık olduğu zaman sürekli sağ şeritten akıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpine.

Bir de şu var trafik, sıkışık olduğu zaman sürekli sağ şeritten akıyor.

:D sağ şerit boş olsada insanlar sola geçmek için zorluyorlar kendilerini
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheApproachingCurve

quote:

Aynen, ne varsa bu sol şeritte herkes sol şerite geçmeye çabalıyorlar. Onun için trafiğin yoğun olduğu yerlerde sürekli sağ şeritten gidiyorum en iyi taktik bu açıkçası.
  • quote:

Trafik sağdan aktığı için insanı makas atmaya itiyorlar
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TheApproachingCurve

quote:

Aynen, ne varsa bu sol şeritte herkes sol şerite geçmeye çabalıyorlar. Onun için trafiğin yoğun olduğu yerlerde sürekli sağ şeritten gidiyorum en iyi taktik bu açıkçası.

Ankara'da trafik sağ şeritten akar!

• Arkadaşlar ben yorumlarımın sonuna kadar arkasındayım.
    Ankara'da uzun süredir yaşayanlar her ne kadar bunları kabullenmek istemeseler de malesef Ankara'da kendi kurallarını oluşturmuş bir trafik hakim.
    Selektör kolunu sinyal amaçlı kullansa insanlar, buradaki olumsuz yorumların yarısı yapılmamış olacaktı.
    Ankara'da insanların sadece kırmızı ışıkta acelesi var nedense.
    Araba gelmiyor topukla, kamera yok topukla, kırmızı ışığın hükmü kameradan daha az malesef.
    Kırmızı ışıkta sağa döneceksem bile en sağ şeritte durmaya çekiniyorum. Biliyorum ki gelecek arkadan acelesi olan vatandaşın biri, sağa dönüşün serbest olduğunu belirtir bir ışık olmamasına rağmen selektör korna, ya beni kırmızıda geçmeye mecbur edecek, ya da tatsızlık çıkacak.
    Ankara'da yaşayan arkadaşlar bunlara alışmış olabilirler, bunları benimsemiş olabilirler. Fakat bu tarz hareketler yanlıştır, apaçık kural ihlalidir.
    Sadece Ankara'da mı kural ihlali yapılıyor, kırmızıda geçiliyor. Tabiki hayır. Fakat esas problem Ankara'da bu hareketler normal olarak karşılanıyor. Benim en büyük tepkim buna.
    Ben kaç defa şahit oldum polis aracının da kırmızıda geçtiğine. Acil bir durum olmadıkça polisin de kurallara uyması gerekir.
    Ben kaç defa kaza tehlikesi atlattım kırmızıda geçenler yüzünden.
    Yaya olarak bana yeşil yandığında karşıdan karşıya geçmeye çalışırken son anda koşmaya başlamasaydım eziyordu beni hayvanın teki.
    Çok yoğun yaya trafiği olmayan kavşaklarda dikkat edin karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayalara. Önce ışığa bakıyor, yeşil yandığını görüyor fakat karşıya geçmeye cesaret edemiyor. Araçların kırmızı ışığa riayet ettiklerine emin olunca yola adımını atabiliyor ancak.
    Durması gereken araç sürücüsünün, yeşilde çocuğuyla birlikte karşıya geçmeye çalışan yayayı azarladığına şahit oldum ben.

Ankara'nın en büyük problemi trafikte kimsenin kimseye saygısının olmaması. Bir tek araç dahi öne geçebilmek için sağdan soldan kaynak yapmak çok doğal birşey olmuş. Zaten gün içinde bir sürü dertle uğraşıyoruz. Akşam olup evimize giderken de neden trafiği birbirimize zorlaştırıyoruz ki? Neden sürekli tetikte araç kullanıyoruz, neden her an birilerinin önümüze atlayacağını hesap etmek zorundayız!

İnsanların kurallara uyacağını bilerek rahatca hareket etmek varken neden birbirimize bu eziyeti çektiriyoruz.

Tekrar söylüyorum, Ankara'da yaşayan arkadaşlar bu durumlardan rahatsız olmuyor olabilir fakat ben kendi adıma trafikte ciddi anlamda stres içinde ilerliyorum ve bu da insanı yoruyor haliyle.

Konuyu Ankara'lı Anti Ankara'lı safhasına geçirmeye gerek yok. Ciddi olduğunu düşündüğüm sorunları dile getirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: IGBT

Arkadaşlar ben yorumlarımın sonuna kadar arkasındayım.
    Ankara'da uzun süredir yaşayanlar her ne kadar bunları kabullenmek istemeseler de malesef Ankara'da kendi kurallarını oluşturmuş bir trafik hakim.
    Selektör kolunu sinyal amaçlı kullansa insanlar, buradaki olumsuz yorumların yarısı yapılmamış olacaktı.
    Ankara'da insanların sadece kırmızı ışıkta acelesi var nedense.
    Araba gelmiyor topukla, kamera yok topukla, kırmızı ışığın hükmü kameradan daha az malesef.
    Kırmızı ışıkta sağa döneceksem bile en sağ şeritte durmaya çekiniyorum. Biliyorum ki gelecek arkadan acelesi olan vatandaşın biri, sağa dönüşün serbest olduğunu belirtir bir ışık olmamasına rağmen selektör korna, ya beni kırmızıda geçmeye mecbur edecek, ya da tatsızlık çıkacak.
    Ankara'da yaşayan arkadaşlar bunlara alışmış olabilirler, bunları benimsemiş olabilirler. Fakat bu tarz hareketler yanlıştır, apaçık kural ihlalidir.
    Sadece Ankara'da mı kural ihlali yapılıyor, kırmızıda geçiliyor. Tabiki hayır. Fakat esas problem Ankara'da bu hareketler normal olarak karşılanıyor. Benim en büyük tepkim buna.
    Ben kaç defa şahit oldum polis aracının da kırmızıda geçtiğine. Acil bir durum olmadıkça polisin de kurallara uyması gerekir.
    Ben kaç defa kaza tehlikesi atlattım kırmızıda geçenler yüzünden.
    Yaya olarak bana yeşil yandığında karşıdan karşıya geçmeye çalışırken son anda koşmaya başlamasaydım eziyordu beni hayvanın teki.
    Çok yoğun yaya trafiği olmayan kavşaklarda dikkat edin karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayalara. Önce ışığa bakıyor, yeşil yandığını görüyor fakat karşıya geçmeye cesaret edemiyor. Araçların kırmızı ışığa riayet ettiklerine emin olunca yola adımını atabiliyor ancak.
    Durması gereken araç sürücüsünün, yeşilde çocuğuyla birlikte karşıya geçmeye çalışan yayayı azarladığına şahit oldum ben.

Ankara'nın en büyük problemi trafikte kimsenin kimseye saygısının olmaması. Bir tek araç dahi öne geçebilmek için sağdan soldan kaynak yapmak çok doğal birşey olmuş. Zaten gün içinde bir sürü dertle uğraşıyoruz. Akşam olup evimize giderken de neden trafiği birbirimize zorlaştırıyoruz ki? Neden sürekli tetikte araç kullanıyoruz, neden her an birilerinin önümüze atlayacağını hesap etmek zorundayız!

İnsanların kurallara uyacağını bilerek rahatca hareket etmek varken neden birbirimize bu eziyeti çektiriyoruz.

Tekrar söylüyorum, Ankara'da yaşayan arkadaşlar bu durumlardan rahatsız olmuyor olabilir fakat ben kendi adıma trafikte ciddi anlamda stres içinde ilerliyorum ve bu da insanı yoruyor haliyle.

Konuyu Ankara'lı Anti Ankara'lı safhasına geçirmeye gerek yok. Ciddi olduğunu düşündüğüm sorunları dile getirdim.

Bu söylenenler arasından Ankara'ya özgü olan tek şey sağa dönüşün serbest sanılması.

Onun dışında abartılacak bir durum yok. Diğer şehirler nasılsa Ankara da öyle.

Diğer alanlarda insanlar birbirlerine karşı sanki çok saygılı da tutmuş trafikte saygılı olmalarını bekliyorsunuz.

Türkiye'de yaşıyorsunuz, alışın bunlara. Hiçbir zaman bir Finlandiya olmayacak burası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 8 Mart 2013; 1:29:06 >

• Ankara Türkiyenin Başkenti, eğitim seviyesi Türkiye ortalamasında lider.

Bir kaç yıl Ispartada yaşadım, sürücüler yayayı insan dğilde cama yapışan sinek gibi görüyorlar sanırım. Yayaya saygı sıfır.
    İstanbulda trafikte birbirine müsade etme, yol verme gibi bir durumla hiç karşılaşmadım.

Ankara dediğim gibi eğitimin ve yaşayan kesimin en düzeyli kesim olmasına rağmen, sinyal vermeyi bilmez, şeridinde seyiretmeyi bilmez, yaya geçidi üzerinde durur, kaldırıma park eder, park giriş ve çıkışlarına aracını koyar çeker gider. Trafikte kavga eder, küfür eder hatta sallama döner bıçağı çıkarıp üzerinize hücum eder.....

Türkiyenin en eğitimli ve kültürlü şehri olarak görünen Ankara bile bu vaziyette. Doğma büyüme Ankaradayım ve bu memleketin herhangi bir magandasının Ankara magandasından hiçbir farkı yoktur. Bir çok il ilçe gezdim durum bundan farklı değil. Çünkü halkın eğitim seviyesi, insani duyguları gelişmemiş. Tahammülsüz ve saygısız bir toplumuz.

Bırakın trafikte araç kullanmayı, kaldırımda yürümeyi bile bilmiyoruz malesef toplum. Sağından gidip, solundan gelinmesini bilemeyecek bunu akıl edemeyecek kadar cahil ve fütursuz, rahat bir toplumumuz var.

Otobüste telefonla bağıra bağıra konuşup hayatını anlatan, genzini çeke çeke tuuuuuu diyerek yarım metre balgam kusan ve adınada tükürmek denen; apartman kültürünü yüz yıldır algılayamamış, apartmanda kapılarının önüne ayakkabı çıkaran, balkondan patır patır halı çırpan, yolun ortasında halı yıkayan bir toplumumuz var.Tüm bunları Ankaraya göre yazdım. Öyle basit bir semttede değil Subayevlerinde oturmaktayım. Ancak Ankaranın gnel hali budur. Dahada doğrusu Türkiyenin genel hali budur...

Allah kahretsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sultan Baybars -- 8 Mart 2013; 1:50:56 >

• Sizin dünyadan haberiniz yok belli ki. Sırf Ankara'da 4 ay kaldınız diye, Türkiye'de en kötü trafiği olan şehri ilan etmişsiniz. Size bir de Konya'yı gezmenizi öneririm. Türkiye'de, Konya'dan daha beter trafik Türkiye'nin hiç bir yerinde yoktur eminim.

Bende Konya yolunda sağ şeritten, orta şeritten gidiyorum nedense sellektör yemiyorum? Burası abartılı. Olmamıştır demiyorum ama abartılı.

Kırmızı ışık mevzusuna katılıyorum ancak belirtmemişsiniz. Örneğin Dikmen caddesini, İlker'e bağlayan noktada sola dönüşlerde kırmızı veya yeşil fark etmeksizin geçilir, (YOL MÜSAİT İSE.) Çünkü 2 şeritli yolda İlker istikametine giden araç sayısı bir hayli fazla, dolayısı ile sol kısımda çok uzun kuyrukların oluşmasının yanı sıra sağ şeritteki ileriye devam eden araçların geçişi bir hayli zorlaşıyor.

Ankara'lı, bu tür bölgelerde kırmızı ışığa uymuyor evet ancak cadde, kavşak gibi yerlerde saygılıdır. Hız sınırına uyulmuyor evet, çünkü yol boş ve Ankara'lı beklemeyi, yavaş gitmeyi sevmez. Bu konu da İstanbul'lu bile yol boş ise 110-120 basıyor. Hatta basmayanı dövüyorlar tabiri caiz ise. İstanbul'da, ara sokaktan çıkan her hangi bir araç, direkt bodoslama önüne giriyor. İster yol ver ister verme, ister çarp ister çarpma. Ama Ankara'lı önce, "aracın burnunu gösterir, yol ister" kimse yol vermiyor ise boşalmasını bekler ki, büyük çoğunluk bu konu da kibarlık gösterir.

Yayalara saygı pek yok o konuda haklısınız. Ancak yayaları eleştirmemişsiniz. O'nlarda canını yoldan almış gibi geziyorlar. İstisnalar kaideyi bozmaz.

Apaçi diye adlandırdığınız kesim, Ankara öyle İstanbul gibi bolca istikameti yok. Yani Ankara'da nereye gitmek istiyor isen kullanılan yollar az çok bellidir. Bu yolların dışında başka alternatif güzergah fazla olmadığı için hepsi bu noktada buluşuyor. Bu yüzden size çok fazla bunlar düşüncesi oluşturuyor bence. Dolmuşçuların bazıları müşteri kavgası yaptığı için öyle..

Evet, Ankara rögar kapağı özürlü bir şehir. Yapılan kapaklar bile bir süre sonra içe çökmeye başlar ve eski halini alır. Ne zaman ki o tür bölgelerden, "Bakan, vekil, başkan vs" geçip bu durumdan rahatsız olur ise o bölgeye işlem yapılır. Böyle yolların onarılması gerekirken, giderler kaymak gibi olan Konya yoluna bir daha asfalt çekerler.

Antalya'da tam tersi, çukur özürlü bir şehirdir

Gelelim Konya mevzusuna.. Valide Konya'dadır. Aracım ile gittim, her taraf bisiklet, yan dikiz aynaya bakıyorsun serbest, tam dönüyorsun pat bir bisikletli, ne ara geldin nerden çıktın hesabı. Ayrıca şehrin büyük bir kısmı, "pırpır" diye tabir edilen 3 tekerlekli motorsiklet kullanıyor. Allah'ım yarabbim, bu nasıl bir sestir. Geceli gündüzlü yok böyle bir şey. Ayrıca normal motorlar, hep eski model olduğu için gürültünün alasını çıkarıyorlar. Orada abart eksoz yasak olmadığı için taktıran taktırana. Konya'lı kayınçom derki, Ehliyet almak için önce Konya'nın sokaklarını geçmeniz lazım. Çok haklı bence de

Ayrıca bayram seyranlarda, çocuklar geceli gündüzlü maytap, torpil patlatır. Öyle ki, camdan bunlara bağırdım, "kaybolun gidin" diye. Millet camı açmış bana bakıyordu. Hani bu durum normal onlar için, bu yeni galiba der gibi bana bakış vardı. Sanki 1950 yıllarından kalma bir düzenek vardı Konya'da.. 4 aydır alışamamanız da bir garip Ankara trafiğine. Madem ki aracı cici olanlara dersini veriyorsunuz, Şahin kullananlara da vermeniz lazım. Çifte standart oluyor sizin ki

Ankara'lı, eğer altındaki araç kıymetli değil ise her tarafa girer, ister sürt, vur vs hiç umrunda olmaz. Çünkü biliyor ki, sonunda kendisi galip gelecek. Ama aynı adamın altına lüks bir araç verin, süt dökmüş kediye döner..

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.