Şimdi Ara

Ankara Trafiği Kadar Rezil Trafik Görmedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
306
Cevap
2
Favori
10.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4 aydır Ankara'da yaşıyorum. Böyle rezil bir trafik görmedim hiçbir yerde. Mesele kalabalık olması değil. İnsanların davranışları ve belediyenin yollara verdiği önem.

Şahinciler (ve E36 BMWciler)
    Hiçbir yerde bu kadar çok ŞAHİN görmedim. Adam sanki köyde gidiyor. Saçmasapan egzostlarla gürültü kirliliği yaptıkları gibi iğrenç modifiyelerle de görüntü kirliliği yapıyorlar.
    Aracı arkadan itiş diye altında M3 olduğunu zannedenler var. Trafiğin içinde arkasını attırarak giden tipler var. Ne yaptığı da belli değil, aracı da toparlayamıyor, trafiğin içinde spin atan beyinsizler var.
    Biraz daha fazla parası olan aynı zihniyettekiler E36'ya biniyor.
    Trafikte bu tipleri görünce uzak durmaya çalışıyorum.

Kırmızı Işık
    Ankara'daki şoförlerin %50'si, ŞAHİN'cilerin %90'ı kırmızı ışıkta durmuyor.
    Kırmızı ışıkta durmayan vatandaşlara rahmet okuyorum her gördüğümde.
    Ankara öyle bir hale gelmiş ki POLİS dahi durmuyor kırmızı ışıkta. Lanet olsun böyle zihniyete.
    Kırmızı ışıkta durdum diye arkadan selektör yapan mahlukatlar var.
    Öyle ki bazı kavşaklarda yayalar isyan ediyor kendilerine yeşil yandığı halde geçemedikleri için.

Sağdan geçmek
    Bir tanecik aracı dahi geçebilmek için tek şeritli yolda sağımdan geçip önüme girmeye çalışan tipler en nefret ettiğim tipler.
    Sağda bir boşluk gördü mü vatandaş hiç affetmiyor. Yolun devamında şerit yok, düzeni bozmayım demiyor.
    Bir sağa geçiyor bir sola geçiyor. Trafiğin düzenli akmamasının en büyük sebebi budur bence.
    2 şeritli yol geliyor, kırmızı ışıkta bu 2 şeritli yolda 3 hatta bazen 4 araç yanyana duruyor.
    Yahu yolun devamı yine 2 şeritli. Araya giren, sağdan girmeye çalışanlar düzeni bozarak saçmasapan bir trafik oluşmasına sebep oluyor.
    Bu tiplere özellikle yol vermiyorum. Aracı kıymetli olan önüme giremiyor ama Şahincilere ben yol vermek zorunda kalıyorum çünkü adam durmuyor, "istediğim yerden giderim kardeşim" havasında. Ben durmasam sürte sürte girecek önüme.

Hız sınırı
    Şehir içi hız sınırı 70 km/h. Bazı yerlerde radar var. Vatandaş radarın olduğu yerde 40 km/h hıza düşüyor, sonra topukluyor.
    3-4 şeritli İstanbul yolunda en sağ şeritten 70 km/h hızla gidiyorum, ticari bir minibüs arkamdan selektör yapıyor. Lanet olsun böyle zihniyete.

Şerit takibi
    Vatandaşların çoğunda şerit kavramı yok. Geçiyor adam en sola 40'la ilerliyor. Birader madem yavaş gideceksin sağdan git.
    İllaki selektör yapacaksın da çekilecek. Selektöre aldırmayan tipler de var. Adam soldan ağır ağır gitmeye devam ediyor.
    Soldan gidenler en azından şeridinden gidebiliyor. Şeritleri ayıran çizgilerin tam üstünden giderek iki şeridi kaplayanlar var. Adam ne sağa çekiliyor ne sola. Özellikle taksiciler bunu yapıyor. Adam tek bir aracı dahi geçebilmek için sağ şeride geçiyor, az ilerde sola dönmek için önüme kırıyor.
    Trafik ışıklarına yaklaşırken mantıken hangi tarafa döneceksen oraya yanaşman gerekir. Ama yok sağ boşsa sağa gidiyor vatandaş, sol boşsa sola. Sonrada düz gidecek adamın önüne kırıp dönmeye çalışıyor.

Dolmuşçular
    Kamera olmayan yerlerde kırmızı ışıkta duran dolmuşçu görmedim. Adam durmuyor, kırmızı da durmadığı gibi yol hakkı olan adama da yol vermiyor.
    Onlar yolların kralıdır. Sürekli selektör yapar arkadan, seni geçer hemen önünde bir yolcu görür önüne kırar ve durur. Onun ilerlemesini beklerken kırmızı ışık yanar. Ama dolmuşçuya değil sana yanmıştır kırmızı. Hiç oralı bile olmaz yoluna devam eder dolmuşçu abim.

Rögar kapakları
    Ankara kesinlikle rögar kapağı özürlü bir memleket. Ya asfalt üzerine asfalt attıkları için oluyor ya da kapaklar zamanla çöküyor. Hiç mi yol seviyesinde kapak olmaz.
    Kaçamıyorum da. Birinden kaçsam ötekine giriyorum. Şeridin tam lastiklerin geçeceği yerde, çukur şeklinde rögar kapağı var.Yer seviyesinden düşük veya yüksek seviyede çok fazla kapak var.

Açılıp kapatılamayan çukurlar
    İnşaat sebebiyle, altyapı sebebiyle vs. asfalt kesiliyor boydan boya, oluşan çukurdan araçlar 2-3 hafta geçiyor, araçların anası ağlıyor, sonra açılan yarık kapatılıyor. Asfalt seviyesine uygun kapatılamamışsa vay o güzergahı kullananların haline.

Trafikte saygı
    Kimsenin kimseye saygısı yok. Herkes kendi kuralını oluşturmuş. Kimse kimseye yardımcı olmuyor, olmak istemiyor. Kalabalık trafikte şerit değiştirmem gerektiği zaman sanki suç işliyormuşum gibi, inadına hızlanıyor vatandaş yol vermemek için. Korna çalıyor, selektör yapıyor. Tamam da kardeşim trafik yavaş ilerliyor. Bir süre sonra diğer şeride geçmem lazım dönebilmem için. Trafik kalabalık, şerit değiştirmem lazım. Neden kimse yardımcı olmak istemiyor.

Tamamını okuyanlara sabrından ötürü teşekkür ediyorum.
    4 ayda şehiriçi araç kullanmaktan nefret edecek seviyeye yanaştım.
    İçimi dökmek istedim.

Saygılar.

• evet malesef ki durum öyle orda ankaraya geldigimde bende şaşırmıştım bu ne kadar şahin böyle diye hatta
  • mamak'ta yaşayan varsa bilir şahincileri
  • 6 yildir ankaradayim sizin yazdiklariniz bazi konularda eksik bile. Ornegin kirmizi isiklarda bazilarinda ayrica sag tarafa donuslerde yesil yanar ama canim ankarali, bunu her isikta uygulamaya calisir trafikte bunun icin tekme tokat kavga bile cikartir. Kirmizi isik konusunda da haklisiniz neden o kadar masraf yapildigini anlamiyorum uyan yok uysan kufur yiyorsun. Taksi dolmus olaylari her yerde ayni :) sahinler ise belli semtlerde toplanmistir onun disinda pek yoktur.

Radarlara gelince sonuna kadar destekliyorum. Yol ister 3 ister 5 serit olsun sehir icinde kazalar daha tehlikelidir. Git otobanda bas eyw ama sehir icinde kural neyse uyacaksin :)

Logar kapaklarina bir kere arabamin altini surttum akillandim. Asfalttan 20 cm yuksek logar kapagi akla mantiga sigmiyor. Sehir ici bi yere kadarda konya yolunda bile milyon tane yan yana logar kapagi var.

Ama simdi suda var bir afyonkarahisarda asfalt yok sehir ici koy yolundan beter. Bir izmir insanin araba surmesi uyusuklugu yarim dakikalik isikta sadece 4 arabanin gecebilmesini gorsukten sonra olur oyle seyler trafik bu diyorum.

Ankara icin ufak hatirlatma eger is guc ugrasmiyorsaniz belli saatlerde trafige cikmayin onundisinda gayet rahat.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• şahinler tamam da ,ben hiç sağ şeritte 70 ile giden birisinin arkasından selektör yapan biri görmedim
    2.ye gelince bende dolmuşa binerim ama hepsi ışıklarda duruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: serseri006

şahinler tamam da ,ben hiç sağ şeritte 70 ile giden birisinin arkasından selektör yapan biri görmedim
    2.ye gelince bende dolmuşa binerim ama hepsi ışıklarda duruyor

En sağ şeritte 70 le giderken selektör yeme olayını 3 defa bizzat yaşadım.

Dolmuşçuların hepsi kırmızıda duruyor öyle mi?
    Ya siz Ankara'da yaşamıyorsunuz ya da ben hayal görüyorum.

Yazdıklarımın tamamı bizzat içinde bulunduğum, gözümle gördüğüm durumlardır.
  • Her zaman yazıyorum,birçok şehir gezdim,bazılarında belli bir süre araç kullandım ama Ankara trafiği kadar rezil bir trafik görmedim.
    Evet her yerde magandalar var fakat Ankara trafiğindeki kadar hanzoyu aynı anda hiçbir yerde görmedim,saçmalıklar şehri Ankara'nın sürücüleri bile ayrı bir dünya.
    Misal bir örnek vermek gerekirse kırmızı ışıkta durduğunuz zaman arka araçtaki ayı camdan kafasını çıkarıp ''boş yolda ne duruyorsun la'' diye bağırabilir.
    Nasıl birbirini bulmuş bu kadar maganda anlamak zor.
    Ayrıca yazdıklarınız doğru hatta eksik.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok sağlam gözlem yapmışsınız.5 sene oldu Ankara'da yaşıyorum,hiç bir maddeye ''bu böyle değil'' diyemedim maalesef.

• 126 kullanacaktım 2 sene sonra, korktum
  • Sizi malatyaya da bekleriz. Yoldan çalıp kaldırıma verdiler yoldan 2 araba geçer kaldırımdan 4. Her taraf tek yön oldu o yola girme bu yola girme, çoğu dönüşler yasaklandı bi yola girdinmi bittin işte inönüye gir döneceğin tarafa girmek için taaa kışladan dönüyorsun.
  • Sincan tarafında mısınız?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanla alışınca sağdan geçmeye kalkanlar, apaçilik yapmaya çalışanlara sağlam ayarlar verebiliyorsunuz :) mesela gireceği arayı kapatmak gibi, üzerine kırmak gibi ya da arkadan dibinize kadar girmişse frene basmak gibi. emin olun süt liman oluyorlar.

geçen 2 araba önlü arkalı gidiyoruz konya yolunda. yeni kasa şirket arabası fiesta zor bela ikimizin arasına girdi. öndeki arkadaşım fark etti durumu fren yaptı bende dibine kadar girdim baya stres oldu sonra sağa kaçtı. yanına geldim yüzüne baktım kırdım direksiyonu üzerine. ardından iyice sağa çekilde dolmuşun arkasına takılıp efendi efendi gibi gitmeye başladı. bu heriflerin anlayacağı başka dilde dayak. ya ayar vereceksiniz ya da inip döveceksiniz. camı kapatayım müziği açayım diyenler vardır elbet ancak sabahtan akşama kadar trafikte olunca o olay olmuyor işte.
  • Ben 5 senedir Ankarada yaşıyorum . Kesinlikle hak veriyorum birde Mamakda oturuyorum düşünün halimi Araba kullanmıyorum daha yeni ehliyet alıyorum eylül gibi geçicem direksiyonun başına ama inanın hiç içimden gelmiyor. Ehliyet kursuna 2 tane zibidi arabayla gelip gidiyor düşünün ehliyet almaya arabayla geliyolar 2sininde şahini var. Dersde abuk subuk lafa atlıyolar bir gün patlicam ne zaman olursa artık. Hoca levhaları anlatıyo arkadan atlıyolar doğantepeyide unutmayalım (sanki çok nezih , elit bir kesim , herkesin imrendiği bir yer) , motor dersinde benzin konusu oldu atladılar hemen arabamız var benzin çekelim getirelim bilmem ne. Geleceğin trafik canavarları işte. Hele ki otobüsler dolmuşlar iyice gözümü korkutuyo. Geçen gün balgata iş görüşmesine gidiyodum otobüsle tam olarak neresi bilmiyorum ama otobüs kavşaktan 2 şeritli yola dönmek için yanaştı sağdada dönmek için yanaşmış bir araba vardı otobüs arabaya yol vermedi paldır küldür dönerken kocaman otobüs mesafe kurtarmadı patt diye sağ tarafındaki dönmek için yanaşmış arabanın önünü biçti farı dağıldı arabanın. Neyse olayı hallettiler bekledik yola devam ederken dikkat ettim şöförin dünya umrunda değil lambır lumbur gidiyo çevredeki arabalar kaçıyo resmen kocaman otobüs dönermi , mesafe kurtarırmı diye düşünmeden hiç geniş almakta yok yollar kendininmiş gibi basıyo gidiyo. Bu arada pek kullanmasamda arasıra dolmuşa bindiğim oluyo ayrıca şehirdışında okuduğum için valizlerim falan olunca taksiye biniyorum sürekli hiç kırmızı ışıkta geçtiklerini görmedim mutlaka yakalanıyoruz durup bekliyolar. Birde trafikte en çok korktuğum şey şerit değiştirme olayı daha acemi olduğum için kafamda hep kuruyorum ya şerit değiştirirken 200le gelen bir bmw boomm diye geçirirse , ya tam şerit değiştirmek için hamle yaptığım bir anda mesafe kurtarmazda öndeki yada öbür şeritteki araca bindirirsem , ya başkası şerit değiştiricem diye arabama bindirirse , ya şerit değiştiremeyip dönmem gereken yere dönemezsem falan filan bu şerit olayı sinirimi bozuyo

• Ankara'da yaşamak zamanda yolculuğa benzer :) araçlarda bir 15 yıl geriye insan davranışlarında ise 50 60 yıl geriye...

Araçlar ışıklara uymuyor demissiniz ama uymayan çokta yaya var onun yüzünden ani fren yaparsınız bi de el kol hareketleri yapar..

Uzun hikaye Ankara başkent olduğuna aldanmayın..
  • Siz birde sefaköy avcılar trafiğindeki yoğunluğu gördükten sonra ankara trafiğine şükretdeceksiniz. Böyle rezalet olmaz 45 dk'lık yolu 2 saatte gidiyoruz. Artık gerisini siz düşünün.... Böyleee açık trafik yolu olamaz..
  • Ankaranın tek sıkıntısı,dolmuşçular ve apaçilerdir...
  • ANKARA'ya ailemi ziyaret için zaman zaman geliyorum, evet haklısınız yazdıklarınızın tamamamı doğru hatta eksikler var, ancak busıkıntıların çoğu Ankraya'ya da özgü değil, diğer illerde de var. Ne yazıkki genel olarak sürücü kültürü zayıf her kes kurallara uymak yerine kendi kurallarını oluşturuyor.
  • SON DERECE HAKLISINIZ...

• 15 yıldır Ankara'da yaşayan birisi olarak, her cümlesine katıldım. Eksiği var, fazlası yok...

Sağdan gelip önüme geçen "uyanık" şerefsizlere ben de gerektiği muameleyi yapıyorum ve önüme geçmesini engelliyorum. Ancak "anladıkları dilin bu olduğuna" katılamayacağım. Çünkü anlamıyorlar... Benden kurtuluyor, önümdeki araca yine aynı hareketi yapıyor... Yani hiç bir dilden anladıkları yok, Bir arkadaş "dayak" demiş ama dayaktan da anlamazlar, dayağı yerler, 2 dk sonra yine aynı hareketi yaparlar...

En çok üzüldüğüm noktalardan birisi de, kırmızıda geçtiğinizde hiçkimsenin gıkını çıkartmaması ancak sağa dönüşte ayrı bir ışık olmadığı için kırmızıda beklerken, neredeyse inip sizi dövecek bir ton adam olması... Maalesef Ankara ve Türkiye'nin "resmi" bu... Çok üzücü...

Ülkenin her tarafında magandalar ve trafik canavarları var, her tarafında kural ihlalleri var... Toplumun çoğu eğitimsiz,saygısız, kural tanımaz ve bencil... Ankara'nın farkı ise, Ankara'da "normal adam" da bu şekilde araç kullanıyor, sadece "uyanıklar" ve "öküzler" değil...

Sırf trafikteki saygısızlar yüzünden mesaimi -böyle bir imkanım olduğu için- 9:00-18:00 yerine 7:30-16:30 şeklinde ayarlıyorum. Bazen başka firmalarda/kurumlarda iş yapmam gerekiyor, o durumda da o kurumların servislerini kullanıyorum ki trafikte sinirlerim yıpranmasın...

• Hocam haklisiniz da siz daha once nerede yasiyordunuz onu merak ettim.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.