Şimdi Ara

Ankara Trafiği Kadar Rezil Trafik Görmedim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
2
Favori
10.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: IGBT

Trafikte saygı
    Kimsenin kimseye saygısı yok. Herkes kendi kuralını oluşturmuş. Kimse kimseye yardımcı olmuyor, olmak istemiyor. Kalabalık trafikte şerit değiştirmem gerektiği zaman sanki suç işliyormuşum gibi, inadına hızlanıyor vatandaş yol vermemek için. Korna çalıyor, selektör yapıyor. Tamam da kardeşim trafik yavaş ilerliyor. Bir süre sonra diğer şeride geçmem lazım dönebilmem için. Trafik kalabalık, şerit değiştirmem lazım. Neden kimse yardımcı olmak istemiyor.

Ankara'da en çok bunu yapıyorlar.
    Yol vermeme...

Başları göğe eriyor herhalde.

Hadi Ankara'da öküz bol diyelim.
    İzmir'de de aynı.
    Hani İzmir çok gelişmiş, aydın, şöyle bilmemne, böyle bilmemne memleketti?

Garajdan ara sokağa geri geri çıkacağım, trafik dur-kalk şeklinde ilerliyor, geri geleceğimi gören öndekinin tamponuna vurma pahasına gaza basıp yapışıyor...

En son tam gaz ve patinajlarla birinin üzerine sürmem gerekti, anca öyle çıktım 6 araçtan sonra.

Bir de İstanbul trafiğine laf ederler....

Daha geçen hafta Ankara'daydım, bi kavşaktayız, adamın biri çıldırmış, bir türlü yol vermiyorlar, gören yapışıyor gören yapışıyor, 3-5...
    Ben yaklaştım, nasıl olsa yavaş gidiyoruz diye durdum yol verdim ki adam geçsin rahat rahat.
    Baktım 34 plaka, o da plakama baktı, güldü, yanımdan geçerken "oh beeee, teşekkürler" dedi

Trajikomik.

• quote:

Orijinalden alıntı: wolfien

quote:

Orijinalden alıntı: -ahmetgakgo23-

Ben de babamla araba almak için Ankara'ya gitmiştim Mayıs 2011'de. Sabah 8:30'da geldik, çıkışta Eskişehir yoluna girelim derken yolu kaybettik, Eryaman tarafına girdik. Binbir güçlükle yolu bulduk çok şükür

Valla o süre zarfında pek kötü bir trafik görmedim. Demek ki yaşamak lazımmış görmek için

İlk yazıyı okuyunca Antalya'da yaşadığıma şükrettim gerçekten

Antalya trafiği Türkiye'de en kötü trafik listesinde ilk 3'e girer...

Aslında Ankara trafiğinin kendine has 3 kuralı var:
    1. Öndeki aracın önüne mutlaka geçilir. Gerekirse 2 teker kaldırıma çıkarılır, toprağa çıkarılır ama mümkün olan her yol denenir ve öndeki aracın arkasına durulmaz.
    2. Sağa dönülecek sağa, sola dönülecekse sola yanaşılır ve durulur kuralı Ankara'da işlemez. 4 şeritli yolda, en sol şeritten en sağ şeride dönen çok sürücü vardır. Altgeçit vb şekillerde trafik tıkanırsa, kuyruğun sonuna geçilmez, sağdan veya soldan diğer şeritlerin tıkanması pahasına da olsa, kuyruğun önüne "kaynak" yapmaya çalışılır.
    3. Sağa dönüşte kırmızı ışıkta durulmaz. Durana da iyi gözle bakılmaz...

Diğer maddeler "tipik Ankara trafiği" nden ziyade, Türkiye'nin her yerinde görebileceğiniz yanlışlar.

Antalya trafigi konusunda bu yargiya nereden vardiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konu ankara yardırın tabi O değil kameralı sistem geldiğinden beri öyle sağa dönüşlerde problem yaşamıyorum ankarada tek bi kural vardır sol şeritten yavaş gidenler gider sağ şeritten işi olan gider bu böyle dir inşaat çalışmaları dolmuşcuların doğal halinden başka pek bi sorunu kalmadı en azından ben göremiyorum hergün konya yolu eskişehir yolu kızılay ulus mamak ve çayyolu tarafında gezinmeme rağmen.

Sizide pek yadırgamıyorum doğrusu Ankara bu anadoluda olduğu için tabiki istanbul gibi olamayacak dimi istanbuldaki herkes elit herkes birbirne çok saygılı yol verir çoğu kişi birbirine
  • katılıyorum. bir de ekliyorum

şağa dönünce yanan kırımızı ışıklar

kırmızı ışık yanıyor duruyoruz. yeşil yanıyor sağa dönüyoruz. daha 1 metre ilerlemeden bir daha kırmızı ışık yanıyor. yollar dar ve plansız olduğundan yolun ortasında durmak zorunda kalıyoruz. arkadan gelen insanlarda kendilerine yeşil yanmasına rağmen ilerlemiyorlar.
    1 metre ileri ışık koyacağına sağa dönme ışı koyup onu kırmızı yap ki en azından yolun ortasında durmak zorunda kalmayalım. bu kurala uymayanlar da ezip geçiyor milleti. daha geçen gün kırmızı ışıkda dururken adamın teki bana çarptı. adama yeşil yanıyor bana kırmızı ama gene birbirimize giriyoruz. kimin şuçu bu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: smurats

Alisirsiniz siz de merak etmeyin ilk geldigimde bende cok sikayet ettim ama asimile oldum nihayetinde :D

aynen bende asimile olmak üzereyim sağa dönüşte kırmızı ışık mışık bakmıyorum.

bazen dönüşte sinyal vermiyorum sonra kendime geliyorum
    - naapıyorsun lan sen ankaralı gibi kullanma diyorum.hemen sinyali yakıyorum.

yani direniyorum çünkü bu ankara trafiğindeki öküzlüğü alışkanlık edinmemek lazım.adanaya kaba derler yemin ediyorum adanalılar trafikte paris sosyetesi gibi kalır yani adamın altında faça şahin vardır. ama sinyalini verir.gitmesi gereken şeritte gider.yarışmıyorsa kimsenin önüne kırmaz.açar müslümü,azer i yavaş yavaş gider. dolmuşlar,otobüsler durak haricinde kesinlikle yolcu almaz.alırsa zaten hemen cezayı yer. benim babam adanada kaç kere 60 la giderken şehir içi hız limitini aştı diye ceza yedi...

zaten bu ankara polislerinide anlamıyorum.ayrı bir başlık konusu olur. Tr nin en çok kural ilhali yapılan şehri olmasına rağmen hiç ceza kesilmiyor.ben ankarada trafik polisi olsam bir saatte 50 kişiye ceza keserim inanılmaz bir kural ihlali var.galiba bürokrasi şehri olduğu için yemiyor.ceza kesemiyorlar.

ek bilgi olarak TR de kişi başına düşen otomobil sayısında ankara birincidir.

• 06 plaka heryerde böyle..

• Ankara'da 1 yıl boyunca 35 plaka ile yaşadım. o zaman aracım modifiyeli bir araçtı GC8 kasa subaru impreza idi. ben en çok sorunu eskişehir yolunda yanıma yanaşıp önüme direksyon kırıp yarış benimle diyen şahinlerden çektim(belkide bu aracımınla alakalı olabilir, bilemiyorum nedenini). birde her yerde beni durduran trafik polislerinden (buda 35 plaka olmamla alakalı galiba). adam beni eskişehir yolunda en soldan çevirip plakan orjinal değil diye ceza yazdı(orjinal plakanın boyası çıktı okunmuyor deyip orjinal plakaları çıkarmama rağmen). bence az bile yazmışsın yazsan daha neler yazarsın ankara trafiğiyle ilgili. sadece trafiği değil trafikteki insanlarıda farklı.
    bir kere en garibime giden sağa dönüşte yeşil ışık olmamasına rağmen kırmızı ışıkta sağa dönen adam dururmu diye bir düşünce sahipler. bunu aracıma binen ankaralı bir çok arkadaşım da söyledi.
    İzmirde de böyle durumlarla karşılaştığım oluyor ama burda 1 oluyorsa orada 10 kez başıma geliyor. bence araç kullanan insanın önce karşısındakine saygısı olacak ki saygı beklesin. @IGBT Allah sana kolaylık versin heleki 06 plaka harici bir araç kullanıyorsan sana kolay gelsin demekten başka birşey gelmiyor...

• Sade Ankara da değil tüm yurdumuzda bu tipler var malesef.
  • Anlaşıldı nasıl her yerde istanbulular çok olduğu gibi forumdada çok ca istanbullu arkadaş var
    Ya arkadaşlar el insaf bu yazdığınız şeyler sadece ama sadece Ankaraya mı mahsusu lütfen tarafsız olun bu yazdığınız şeylerin hepsi Tüm Türkiye Tüm yurdum insanı ve Yurdum cadde ve sokakları ve Trafiği için geçerli olan şeyler Bırakın bu Ankara trafiğini Ankara insanını aşalama işlerini Tüm yurdumda bu işler malesef bu şekilde
  • eline sağlık az bile yazmışsın tam bir ankara yazısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay S.

Türkiye'de gezdiğim en iğrenç şehirlerden biri kesinlikle Ankara'dır.

Nesi iğrenç arkadaşım??????
    İĞRENÇ kelimesini kullanarak biz Ankaralıları aşalamaya çalışıyorsun sence yakışık almışmı bence hoş olmamış yakışmamış!!!!!
    Yurdumuzdan , vatanımızın bir şehrinden ve o şehirde yaşayan Tüm nüfustan söz ediyoruz ayıp oluyor her şey saygı çerçevesinde olmalı
  • Bu insanlar sonra gelip istanbulun trafigine laf atarlar. Onlar kirmizi isikta durmuyorlar ki trafik sikisikligi nedir bilsinler. Gecen gitmistim 3 gunlugune yayaya yesil isik yandi gecerken aniden bir sahin dondu kornaya basiyor herif cabuk olsana diye. Bende durdum durdum yayanin kirmizi isigi tam yandiginda gectim karsi kaldirima obur turlu adam isiga bakmadan gececek. Hele o sahinlerin icindeki apacilerde cabasi. İsin tuhafi bekledigim kadar kaza yasanmiyor ona hayret ediyorum ben.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • özel halk otobüslerini unutmuşsunuz hocam. lütfen bu kadar önemli bir maddeyi atlamayın.

unutmayın ki yolların hakimi ve sahibi onlar. bizler sadece misafiriz. !!!
  • evet şahinciler m3 kullandıklarını sanıyor
  • Arkadaşlar,
    Vakit ayırıp okuyan, yorum katan herkese teşekkür ediyorum.

Yazdıklarımın çoğu tüm şehirlerde karşılaşılan problemler, saygısızlıklar, ihlaller olabilir. Ancak hiçbir yerde bu kadar çok ihlalin alenen yapıldığını görmedim.
    Başka şehirlerde de bu hataların, saygısızlıkların yapılıyor olması, Ankara trafiğinde çok fazla yapılıyor olduğu gerçeğini değiştirmez.

Daha önce nerede yaşadığımın ne önemi var! Sonuçta yazdıklarım ve yorum katan arkadaşların belirttikleri diğer hususlar Ankara'nın gerçeği.

"Çok fazla trafik lambası var, hepsinde duramam arkadaş ben." şeklinde bir mantığı kabul etmiyorm. Bu memleketi yönetenler var. İyi veya kötü, bir şekilde yönetim yetkisini elinde bulunduruyor. Halkın çoğunluğunun seçtiği bu yöneticinin koyduğu kurala uyacaksın arkadaş. 10 tane trafik lambası koyulmuşsa 10'una da uyacaksın.
    Kimse keyfi lamba koymuyor yola. Hepsi bir amaca hizmet ediyor. Sen kırmızıda durduğun anda diğer yollardan araç gelmiyor olması o lambayı gereksiz kılmaz.

Tekrar söylüyorum, heryerde bu yanlışlar yapılıyor olabilir. Ancak Ankara'da alenen çok fazla yapılıyor. Polis dahi yapıyor. Ankara'nın polisi sağdan kaynak yapıyor, kırmızı ışık ihlali yapıyor. Ankara'nın polisi dahi trafiği düzenlemek yerine hatalı düzenin bir parçası haline gelmiş.

• Bu ülkenin olumlu bi tarafı yokmudur ya
  • 1 haftadır ankaradayım 28 plaka yi gören sıkıstiriyor. 80 ile tampon tampona gitmeyi öğrendim... Serit degistirirkende sinyal vermemek lazım yoksa arkasındakiler daha fazla gaza basiyorlar. 1 hafta da istanbulda kaldım ama hiç olmazsa orada kurallara uyan kişi sayısı çok. Kısacası Giresun candir. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ercan_wrc

quote:

Orijinalden alıntı: vezir

Ankara eskiden memur kenti idi ,çünkü memmurlar zor bela biriktirdikleri parayla bir yerli araba alır gözü gibi bakarlar , tüm kurallara uyar ve uyulmasını sağlarlardı.

Sonra Özal devri diye birşey çıktı , önce bakkal manav köşe oldu sonra ilk aldıkları şey araba oldu . Sonra onlara özenen biraz daha uyanık esnaf mahalle arası supermarketler kurdular bunlara akraba eş dost çalıştıranlar vasıtasıyla şahinler ve renault 12 veya hacı muratlar ile destek attılar .

İlk önce park olayının kuralını bozdular kaldırım parkı yöntemi değişti , sonra araçlarıyla kuralalrı ilk çiğneyen kesim olan dolmuşçu ve minibüsçüye aşık attılar Çünkü zaten kendileri de bu kesimin para görmüş sınıf atlamış kesmiydi.

Sonra hepmizin bildiği rant resmi makamlarca yapılmaya başladı memurların okumuşları yerine kendi hısımlarından olıuşan bir topluluk memurların yerlerini aldılar , bunlar rantiyecilere köşe dönmeyi hukuksal zemin üstünde yapılmasını sağladılar. Artık ihalelerde kazananlar ve bu paraları araba ev vs şekliyle yansıtanlar çoğaldı.

Sonra arabalar artık alım gücünün bu şekilde artmasıyla daha rahat alınabilir oldu. Aillelerin çocukalrı okumadan iş ve araba sahibi oldular , Kuralları ilk yıkan kesim bunlar oldu. Çünkü kendi kuralları vardı ve tüm şehir bu kuralları sadece kornaya basarak değiştirme çalışıyordu o kadar...

Son perde de varoşlardaki gecekondular yıkılarak yeni apartmanlarla yer değiştirdiler. Buralarda oturanların sayısı ve içerdikleri kültür , daire sayısının artması ile katlandı. Kendi kültürleri ve kurallarını uygulamaları artık garip karşılanmıyordu , bu trafik kkurallarını değiştirmek safhasına kadar geldi .Artık sağa dönüşte kırmızının bir önemi yoktu , çünkü ha sağa dönenin id. Dolayısyla kornaya basmasının sebebi , sizin onun dönüşünü engellemeniz idi. Böylece günümüze kadar geldik.

Özetle uzun bir geçiş oldu ancak şehir varoş yaşam kültürü ,paranın ve rantın gücüyle şehri ele geçirdi. Aslında tüm ülkeyi ele geçirdi yapacak hiç bir şey yok ,çünkü demokrosi oyununda çoğunluk kuralları koymakta .

Tersi olmasını beklemek için tüm toplumun demokrasiden ne anladığını yeniden irdelemek gerekir.

aynen katılıyorum. zamanında köyünden koşup gelen iş bulamayıp tarlaları çevirenler imar geçtikten sonra müteahite verip 2-3 daire aldılar.parayı bulanlar şahin 2-3 arsası olanlar doğan,tempra aldılar. 91de oturduğumuz evi 55bin liraya aldığımızda imarsız o gecekondu arsaları 5binliraya satılıyordu. baktılar işler tıkırında ahmet efendi veli amcasını çağırdı köyden yan arsayı kapattı, o hikmet dedeye dedi dede akıllı 3 arsa birden kapattı....bu böyle sürerken kültürel yönde hiç gelişmeyen ve gelişmeye çalışmayan aileler maddi yönde çağ atlayınca çocuklarıda ona göre yetişti. Köydeki düğünlerde havaya sıkılan silahlar arabaların torpido gözlerinde canlara sıkılmaya başladı. hazır paranın suyunu çekeceğini anlayanlar taksi-dolmuş gibi hazır para çeviren araçlara yöneldiler, dolmuş alıp kral oldular taksici olup efe kesildiler. Apartman dairesinde müstakil ev hayatı sürmeye çalışıp 8 çocukla kapı önünde 16 ayakkabı koydular, gece gündüz alttakinin kafasını şişirdiler gürültüden, tarla hala kendilerinin gibi davrandılar ve karşı çıkanlara 8 çocuk + 1 ( baba ) üstüne yürüdüler. Böyle bir geçmişi olan Ankaradan nasıl bir trafik, nasıl trafik kurallarına uyan insan görebilirsiniz ki?

ek olarak

ankarada aşırı fazla trafik lambası var trafiği tıkıyor. yollar ve kentleşme düzensiz ve yetersiz. bu arada eski şahinciler şimdi bmw alıyor. Dikkat edin ne kadar erkek berberi varsa önünde mutlaka modifiyeli bmw vardır. nette satılık 90-98 model arası 10 bmwyi arayın 8i berber yada kuafördür.

• Doğma büyüme Ankaralıyım..Ankara her şeyiyle kötüdür kaldıki trafiği son zamanlarda daha beter bir hale dönüştü..
    Dolmuşlardan dem vurmuşsunuz ama halk otobüslerini unutmuşsunuz , halk otobüsçülerin duraklara yetişme ve ceza almamak için neredeyse terör estiriyorlar trafikte..beni en çok halk otobüsçüleri korkutuyor.. kırmızı ışık filan dinlemezler ,karşıdan karşıya geçerken halk otobüsüyle karşılaşırsanız geçmeyin , ezerler . adamların umurlarında bile değil.

Geçen gün kurtuluş’da karşıdan karşıya geçecem, yaya yeşil arabalarada kırmızı yanıyor ama hanzonun biri kırmızıda geçiyor hemde yolda birkaç yaya var umurunda değil az kalsın çarpacaktı , bide durdurdu arabayı yolun ortasında benimle kavga ediyor , bayağı bi tartıştık beyefendiyle! Gittim şikayet ettim , savcılığada dilekçe yazdık (ama hala gidip veremedim) çok korktum , nasıl bu kadar umursamaz olabiliyor insanlar anlamıyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: g_o_k_h_a_n

evet şahinciler m3 kullandıklarını sanıyor

haklısın hocam, ben şahin ve doğanı ne zaman görsem mutlak yol veririm atalarımız boşuna "itle dalaşacağına çalışı dolaş" dememişler. trafikte ne olursa olsun sakin olmaya çalışıyorum 5 aylık bir oğlum var onları düşünüp kimse ile kavga etmiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.