Şimdi Ara

Ankara Trafiği Kadar Rezil Trafik Görmedim (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
2
Favori
10.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: werty_tr

quote:

Orijinalden alıntı: g_o_k_h_a_n

evet şahinciler m3 kullandıklarını sanıyor

haklısın hocam, ben şahin ve doğanı ne zaman görsem mutlak yol veririm atalarımız boşuna "itle dalaşacağına çalışı dolaş" dememişler. trafikte ne olursa olsun sakin olmaya çalışıyorum 5 aylık bir oğlum var onları düşünüp kimse ile kavga etmiyorum.

sahinin tamponu parcalansa 35-40 lira..haliyle adamlar korkmadan basiyo..gel gelelim onca bagirtiya araba hala gitmiyo..demekki onlarda gidiyomus hissi veriyor araba

• Ankara'ya hoş geldiniz, üstelik bayan sürücüler bile aynı tarz kullanıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ankarada yasıyorum, suan konyadayım. ankarayı mumla arıyorum. bu kadar pervasız, aynaya bakmadan yoksun adamı ilk defa gordum. 10 dklık yolculukta 3 4 defa kaza tehlikesi atlatılırmı yahu

• Pardon siz isviçrenin hangi kentinden gelmiştiniz
  • Bence Arkadaş abartmış biraz :)

Tamam Ankara'da Trafik Sağdan akıyor olabilir

Dolmuşçu abiler kendilerini Formula Sürücüsü Sanıyorlar olabilirler.

Taksici Esnafı Ankara da Taksi Doluysa Önünden Boş sa arkasından gitme Demişler. Taksici Esnafı biraz Agresif Tamam

Otobüsler özellikle Mavileri Yani Özelleri No Comment #**$$£# Yani

Armadanın Önündeki Alt geçitteki Kameralara Yanaşınca 70'e Düştüğüm için Selektörler, Kornalar, İyi Dilekler Alıyor olabilirim

ama !!! Size Vur Demişler, Öldürmüşsünüz.

Ankara'da Durumlar Değişmeye Başladı

1- kimse Işıklarda durmuyor demişsiniz Ankaranın Işıklarının Yarısı Kamera sistemi ile Donatıldı. Baya Sağlam Ceza Yazıyorlar. Gayette Duruyorlar

2- Ortalama Hız Kameraları Devreye giren Yollarda Millet Paşa Paşa Gidiyor

3- Ankara Şahinden Kartaldan Geçilmiyor Demişsiniz, Ankara'da Araç Parkı %75 2005 Sonrası araçlardır. iddia ediyorum 1000 araçtan sadece 10-15 tanesi bu araçlardan, Sincan'dan Bahsediyorsan orası Ankara Sayılmıyor Pek

4- Bizde Yavaş Yavaş Avrupa'daki Caydırıcılık Sistemleri Yerleştirlmeye Çalışıyor.

5. Bizde Trafik Kültürü Yok Diyorlar Avrupa'da, Amerika'da ki insanlar Kültürlü adamlar diyoruz

6- Ben Gayet Amerika Houston'da Yaşarken Katrina Kasırgasından Sonra Kamera Sistemleri Devre dışı Kalmadan Önce 55 Milde Tıngır Tıngır Giden Amerikaların. Otoyollararı Formula Pisitine Döndüğünün Canlı Şahitiyim.

7- Diyeceksiniz sen basmadınmı öyle bir Bastım ki Yollar Lokum Lokum 150-160 Mil de Seyir ettim gayette Heyancanlıydı..

Sonuç 1: Ankara Trafiği Rayına Oturuyor

Sonuç 2: Neymiş Ne kadar Denetim ve Ceza O kadar Nizamlı Trafik(Eğitimde Şart)

Sonuç 3: İnsan Her Yerde Aynı Cenevre'de de Houston' da da ve Ankara da da İnsan yakaladığı Fırsatı Değerlendirmeye görsün.

• quote:

Orijinalden alıntı: IGBT

4 aydır Ankara'da yaşıyorum. Böyle rezil bir trafik görmedim hiçbir yerde. Mesele kalabalık olması değil. İnsanların davranışları ve belediyenin yollara verdiği önem.

Şahinciler (ve E36 BMWciler)
    Hiçbir yerde bu kadar çok ŞAHİN görmedim. Adam sanki köyde gidiyor. Saçmasapan egzostlarla gürültü kirliliği yaptıkları gibi iğrenç modifiyelerle de görüntü kirliliği yapıyorlar.
    Aracı arkadan itiş diye altında M3 olduğunu zannedenler var. Trafiğin içinde arkasını attırarak giden tipler var. Ne yaptığı da belli değil, aracı da toparlayamıyor, trafiğin içinde spin atan beyinsizler var.
    Biraz daha fazla parası olan aynı zihniyettekiler E36'ya biniyor.
    Trafikte bu tipleri görünce uzak durmaya çalışıyorum.

Kırmızı Işık
    Ankara'daki şoförlerin %50'si, ŞAHİN'cilerin %90'ı kırmızı ışıkta durmuyor.
    Kırmızı ışıkta durmayan vatandaşlara rahmet okuyorum her gördüğümde.
    Ankara öyle bir hale gelmiş ki POLİS dahi durmuyor kırmızı ışıkta. Lanet olsun böyle zihniyete.
    Kırmızı ışıkta durdum diye arkadan selektör yapan mahlukatlar var.
    Öyle ki bazı kavşaklarda yayalar isyan ediyor kendilerine yeşil yandığı halde geçemedikleri için.

Sağdan geçmek
    Bir tanecik aracı dahi geçebilmek için tek şeritli yolda sağımdan geçip önüme girmeye çalışan tipler en nefret ettiğim tipler.
    Sağda bir boşluk gördü mü vatandaş hiç affetmiyor. Yolun devamında şerit yok, düzeni bozmayım demiyor.
    Bir sağa geçiyor bir sola geçiyor. Trafiğin düzenli akmamasının en büyük sebebi budur bence.
    2 şeritli yol geliyor, kırmızı ışıkta bu 2 şeritli yolda 3 hatta bazen 4 araç yanyana duruyor.
    Yahu yolun devamı yine 2 şeritli. Araya giren, sağdan girmeye çalışanlar düzeni bozarak saçmasapan bir trafik oluşmasına sebep oluyor.
    Bu tiplere özellikle yol vermiyorum. Aracı kıymetli olan önüme giremiyor ama Şahincilere ben yol vermek zorunda kalıyorum çünkü adam durmuyor, "istediğim yerden giderim kardeşim" havasında. Ben durmasam sürte sürte girecek önüme.

Hız sınırı
    Şehir içi hız sınırı 70 km/h. Bazı yerlerde radar var. Vatandaş radarın olduğu yerde 40 km/h hıza düşüyor, sonra topukluyor.
    3-4 şeritli İstanbul yolunda en sağ şeritten 70 km/h hızla gidiyorum, ticari bir minibüs arkamdan selektör yapıyor. Lanet olsun böyle zihniyete.

Şerit takibi
    Vatandaşların çoğunda şerit kavramı yok. Geçiyor adam en sola 40'la ilerliyor. Birader madem yavaş gideceksin sağdan git.
    İllaki selektör yapacaksın da çekilecek. Selektöre aldırmayan tipler de var. Adam soldan ağır ağır gitmeye devam ediyor.
    Soldan gidenler en azından şeridinden gidebiliyor. Şeritleri ayıran çizgilerin tam üstünden giderek iki şeridi kaplayanlar var. Adam ne sağa çekiliyor ne sola. Özellikle taksiciler bunu yapıyor. Adam tek bir aracı dahi geçebilmek için sağ şeride geçiyor, az ilerde sola dönmek için önüme kırıyor.
    Trafik ışıklarına yaklaşırken mantıken hangi tarafa döneceksen oraya yanaşman gerekir. Ama yok sağ boşsa sağa gidiyor vatandaş, sol boşsa sola. Sonrada düz gidecek adamın önüne kırıp dönmeye çalışıyor.

Dolmuşçular
    Kamera olmayan yerlerde kırmızı ışıkta duran dolmuşçu görmedim. Adam durmuyor, kırmızı da durmadığı gibi yol hakkı olan adama da yol vermiyor.
    Onlar yolların kralıdır. Sürekli selektör yapar arkadan, seni geçer hemen önünde bir yolcu görür önüne kırar ve durur. Onun ilerlemesini beklerken kırmızı ışık yanar. Ama dolmuşçuya değil sana yanmıştır kırmızı. Hiç oralı bile olmaz yoluna devam eder dolmuşçu abim.

Rögar kapakları
    Ankara kesinlikle rögar kapağı özürlü bir memleket. Ya asfalt üzerine asfalt attıkları için oluyor ya da kapaklar zamanla çöküyor. Hiç mi yol seviyesinde kapak olmaz.
    Kaçamıyorum da. Birinden kaçsam ötekine giriyorum. Şeridin tam lastiklerin geçeceği yerde, çukur şeklinde rögar kapağı var.Yer seviyesinden düşük veya yüksek seviyede çok fazla kapak var.

Açılıp kapatılamayan çukurlar
    İnşaat sebebiyle, altyapı sebebiyle vs. asfalt kesiliyor boydan boya, oluşan çukurdan araçlar 2-3 hafta geçiyor, araçların anası ağlıyor, sonra açılan yarık kapatılıyor. Asfalt seviyesine uygun kapatılamamışsa vay o güzergahı kullananların haline.

Trafikte saygı
    Kimsenin kimseye saygısı yok. Herkes kendi kuralını oluşturmuş. Kimse kimseye yardımcı olmuyor, olmak istemiyor. Kalabalık trafikte şerit değiştirmem gerektiği zaman sanki suç işliyormuşum gibi, inadına hızlanıyor vatandaş yol vermemek için. Korna çalıyor, selektör yapıyor. Tamam da kardeşim trafik yavaş ilerliyor. Bir süre sonra diğer şeride geçmem lazım dönebilmem için. Trafik kalabalık, şerit değiştirmem lazım. Neden kimse yardımcı olmak istemiyor.

Tamamını okuyanlara sabrından ötürü teşekkür ediyorum.
    4 ayda şehiriçi araç kullanmaktan nefret edecek seviyeye yanaştım.
    İçimi dökmek istedim.

Saygılar.

Klavyenize sağlık; hislerimize tercüman olmuşsunuz.

• aynen katiliyorum. istanbuldaydim dune kadar ankarayla kiyasla daha kalabalik belki daha sikisik ama kullanici kitlesi olarak daha bilincli.

o kopru o sahil yolu ankarada olsa ilk virajda yanlaya yanlaya donmeye calisanlar mi dersin koprude 140-160 ile makas atmaya calisanlar mi dersin surekli gorurduk.

ankaranin gercekten bilincsiz kullanicilari var. insan istanbul trafiginde kendini daha rahat hissediyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işin çözümü Kameralar ve bunlara bağlı caydırıcı cezalardır. Para ile değil sadece ehliyete el koyma olayının yaygınlaşması gerekiyor. ayrıca denetimlerin artması , ehliyetine el konulan kişinin yakalandığında daha daha caydırıcı cezalarla karşılaşması gerekiyor.

bizim insanımız yapma - etme den anlamaz. Bir kere dener, baktı kimse bişiy demiyor her türlü kuralsızlığı yapar. Çünkü kuralların niçin olduğunu bilmez.

onlara sorsan neden kırmızıda duruyorsun , cevap : durmazsam ceza yazarlar.

yanlış cevap. cevabını herkes biliyor.

saygılar.
  • 20 yasındayım bende gecen seneden beri arada trafigde çıkıyorum çift yonlu tek şeritli daracık bi ton insanın oldugu caddede 60-70 le giderken gelip arkadan sellektor yakıyorlar.Delirmemek elde değil ama takmıyorum eceline susadıysa karsı şeride gecip gitsin.Baska bir şey yaya ısıklarında bir Allahın kulu durmuyor durdugumda da kornanın bini bin para.Ayrıca yolları ogrenmek ve park yeri bulmakda ayrı dert
  • Ankara'da yaşıyorum ve Ankara trafiğinden nefret ediyorum.Herkes birbirinin önüne kırıyor.Sağımdan geçmeye çalışıyorlar.Yollar apaçi dolu, kimse kimsenin yol hakkına saygı göstermiyor vs.

Bi de geri geri park ederken arkasına bakmayan, yol kendine ait, babasının malı sanan öküzler yok mu beni deli ediyor.
  • ankara trafiğini kırıkkaleden ve sincandan gelenler bozuyorlar
  • Geçenlerde Ankara'ya gittim. bir babanın etrafında dönüyoruz. hepsi hepsi 6 arabayız, o koca babanın etrafına sığamadılar, birbirlerinin üstüne çıkacaklar sanki. şerit takibi hak getire, resmen it dalaşı. yoruldum trafikte. istanbul trafiği için kötü denir ama sadece araba çokluğundan yol tıkanıyor hepsi bu. Araba kullanmayı biliyorlar. İstanbul'a gittiğimde yorulmam mesela.
  • Öyle haklısınız ki. Bu saygısız ve utanmaz ''insan arketiplerinin'' bulunduğu trafikte düzgün araç kullanabilmek için yanınızda otomatik silah bulundurmanız lazım.Kural ihlali yapanlara şarjör boşaltmaya başlasanız, bir ülkenin savaş mühimmatı kadar mühimmat gerekecek.Sinirden renk değiştiriyorum bukalemun gibi.
  • İstanbul trafiği ve insanı varken...
  • yazdıklarınızın hepsine sonuna kadar katılıyorum.ayrıca son zamanlarda beni en çok sinir eden olay park sorunu oturduğum yerde park yeri bulabilmek için 5 dakika dolanıyorum ve evimden uzak bir yere koymak zorunda kalıyorum.inanılmaz arttı ankarada ki araba sayısı kişi başına ençok araba düşen sehir ankara olabilir
  • istanbul yolu kadar lanet ve pis bir yol yoktur....Makasçılar artistler ne ararsan var o yolda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özbekli35 -- 7 Temmuz 2012; 0:45:18 >
  • Anadolu Bulvarından Ostime ordan Kardelene Batıkente geçin, bakın 1 kişi kırmızı ışıkda duruyormu.
    Şaka gibi memleket ya. Hadi 1 kişi durmaz 2 kişi durmaz, koyun gibi biri geçtimi tüm trafik geçmeye başlıyor kırmızıda.
    Bu kırmızı ışığa çözüm bulmazlarsa, Ankara'da araç kullanmak çok tehlikeli
  • quote:

Orijinalden alıntı: IGBT

quote:

Orijinalden alıntı: serseri006

şahinler tamam da ,ben hiç sağ şeritte 70 ile giden birisinin arkasından selektör yapan biri görmedim
    2.ye gelince bende dolmuşa binerim ama hepsi ışıklarda duruyor

En sağ şeritte 70 le giderken selektör yeme olayını 3 defa bizzat yaşadım.

Dolmuşçuların hepsi kırmızıda duruyor öyle mi?
    Ya siz Ankara'da yaşamıyorsunuz ya da ben hayal görüyorum.

Yazdıklarımın tamamı bizzat içinde bulunduğum, gözümle gördüğüm durumlardır.

IGBT yazdiklarina %100 katiliyorum sen bakma itiraz edenlere. not: ben 93'ten bu yana ankarada yasiyorum.
    ben de bir kac ekleme yapayim;
    mesela haftasonu soforleri vardir ankarada, sadece haftasonu kontak calistiran onlarca acemi!!
    sonra araba kullanmaktan bihaber, arabayi gaza basinca giden, frene basinca duran basit bir alet zanneden, direksiyonun calisma ilkesini hala anlamaya calisan(trafik kurallarindan bahsetmiyorum bile) tiki bayan soforler.
    yalniz trafikte degil hayatinin her evresinde ağır hareket eden, hiiiç acelesi olmayan(genelde memur kesim) insanlar. (dip not hala yuruyen merdivenin tamamini kapatip gececeklere engel olarak oylece inmesini bekleyen, hatta asti ankaray gecitindeki yuruyen yolda esyasi olmaksizin oylece kütük gibi durup o 20 -30 metrenin sonunu goren)
    serit degistirmek icin sinyal verdiginde onune gecmemen icin hiz artiran
    isiklarda onde bekliyorsan yesil isik yanar yanmaz mutlaka ama mutlaka (hemde en az bir kac kisinin) kornayla seni uyarmasi ( sanki sen beklemeye devam ediyorsun, isigi gormemissin, vs vs. )
    daha cok var da aklima gelmedi bu saatte.

• %100 katılıyorum, geçen sene nisanda geldim Ankara'ya ve daha yeni yeni ayak uydurmaya başladım, daha doğrusu sabırlı olmaya. İstanbulda 9 sene farklı araçlar kullandım ve başıma en ufak bi kaza gelmemişti. 2011 ocakta 0km aracımı teslim aldım istanbulda, 3 ay sonra Ankaraya tayin oldum, mayısta bir pazar günü etlik aşağıeğlencede sabahın 8inde koşu için parka gitmek istedim ama hayatımın hatasını yaptım. Kırmızıda durma diye bi kural olmayan Ankaranın olayını o gün acı bi şekilde öğrettiler sağolsunlar. Antares tarafından aşağı eğlenceye kaptırmış gelen bi pazar kamyoneti kırmızıda durmayı bırak, büyük bi hızla benim 3 aylık aracıma sağ arka kapıdan çarptı, büyük bir şiddetle hem de. Ve aracımın sağ arka kapısı değişti, sağ ön kapı boyandı daha da acısı aracımın sağ orta direği bile işlem gördü. Benim suçum ise kavşakta beklerken yeşil yandığı için geçmek ve sağ tarafa bakmamak kırmızıda geçen var mı acaba diye. Tabii daha sonra akıllandım ama iş işten geçti.

Haftaiçi trafiğe bile çıkmak istemiyorum, haftasonu nispeten iyi oluyor. Benim tespit ettiğim kadarıyla çankaya tarafı daha bi medeni, ancak keçiören ve civarında bahsettiğiniz apaçiler olmak üzere her türlü tehlike mevcut. Aşağıeğlence civarındaki apaçileri bimer sistemine şikayet ettim, emniyetten cevap geldi, her fırsatta denetimlerde bulunuyoruz diye ama bi polis de gördüğüm yok oralarda.

Allah Ankarada medenice araç kullanmak isteyenlere sabır versin...

• quote:

Orijinalden alıntı: Alperenkara

Bence Arkadaş abartmış biraz :)

Tamam Ankara'da Trafik Sağdan akıyor olabilir

Dolmuşçu abiler kendilerini Formula Sürücüsü Sanıyorlar olabilirler.

Taksici Esnafı Ankara da Taksi Doluysa Önünden Boş sa arkasından gitme Demişler. Taksici Esnafı biraz Agresif Tamam

Otobüsler özellikle Mavileri Yani Özelleri No Comment #**$$£# Yani

Armadanın Önündeki Alt geçitteki Kameralara Yanaşınca 70'e Düştüğüm için Selektörler, Kornalar, İyi Dilekler Alıyor olabilirim

ama !!! Size Vur Demişler, Öldürmüşsünüz.

Ankara'da Durumlar Değişmeye Başladı

1- kimse Işıklarda durmuyor demişsiniz Ankaranın Işıklarının Yarısı Kamera sistemi ile Donatıldı. Baya Sağlam Ceza Yazıyorlar. Gayette Duruyorlar

2- Ortalama Hız Kameraları Devreye giren Yollarda Millet Paşa Paşa Gidiyor

3- Ankara Şahinden Kartaldan Geçilmiyor Demişsiniz, Ankara'da Araç Parkı %75 2005 Sonrası araçlardır. iddia ediyorum 1000 araçtan sadece 10-15 tanesi bu araçlardan, Sincan'dan Bahsediyorsan orası Ankara Sayılmıyor Pek

4- Bizde Yavaş Yavaş Avrupa'daki Caydırıcılık Sistemleri Yerleştirlmeye Çalışıyor.

5. Bizde Trafik Kültürü Yok Diyorlar Avrupa'da, Amerika'da ki insanlar Kültürlü adamlar diyoruz

6- Ben Gayet Amerika Houston'da Yaşarken Katrina Kasırgasından Sonra Kamera Sistemleri Devre dışı Kalmadan Önce 55 Milde Tıngır Tıngır Giden Amerikaların. Otoyollararı Formula Pisitine Döndüğünün Canlı Şahitiyim.

7- Diyeceksiniz sen basmadınmı öyle bir Bastım ki Yollar Lokum Lokum 150-160 Mil de Seyir ettim gayette Heyancanlıydı..

Sonuç 1: Ankara Trafiği Rayına Oturuyor

Sonuç 2: Neymiş Ne kadar Denetim ve Ceza O kadar Nizamlı Trafik(Eğitimde Şart)

Sonuç 3: İnsan Her Yerde Aynı Cenevre'de de Houston' da da ve Ankara da da İnsan yakaladığı Fırsatı Değerlendirmeye görsün.

"insan yakaladigi firsati degerlendirmeye gorsun" mus!! hah iste senin gibi zihniyetlerden temizlenmedikce adam olmaz bu trafik de bu memleket de!!
    ayip yaa insanda utanma olur.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.