Şimdi Ara

Ankara Trafiği Kadar Rezil Trafik Görmedim (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
2
Favori
10.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: superposition

quote:

Orijinalden alıntı: samet8758

quote:

Orijinalden alıntı: superposition

karapürçek yolunda olan bir olay nasıl ankara geneline mal ediliyor,mantığı anlamıyorum. bağcılar ile bebek birse karapürçeğe giden yoldaki şahinde ankaranın genelidir o zaman.biraz mantıklı olun.

Hocam öncelikle eleştirinizi anlıyorum ancak size bir soru sormak istiyorum. Ankarada tek şahin mi var ? O da bana mı denk geliyor? Çünkü benim evimin olduğu muhit bunlardan kaynıyor. Keçiörene gelirseniz çok daha iyi göreceksinizdir. Ankarada şahinde bol yani bunu görüyorsunuzdur yollarda. Benim anlattığım basit bir örnekti sadece. Karapürçeğe giderken oldu diye şahinci pis kaka ee olmadı yani. Ben konya yolundada bir çok kez bu duruma maruz kaldım. Yazımın sonunu dikkatli okursanız "gözünün önündeki rampayı görmeden sol şeride çıkıp benim üstüme kırmayı bilen insanlar için söylüyorum şahin diye." dediğimi göreceksiniz. Korkusuzluk diğer insanlarının canını tehlikeye atıyor ve böyle olan insanlara apaçi diyorum ben. Herkesin tanımı kendinedir yorumunuza teşekkür ederim

hocam ben doğma büyüme bahçelievlerliyim,neredeyse 10-12 senedir şahin yok benim çevremde. eryamana,aktepeye falan gidince görüyorum ama eskişehir yolu civarında böyle bir şahinci popülasyonu yok.konya yolunda da öyle bir genelleme yok. yani abartılacak kadar ankaralı şahinci tayfası yok,aynı adamlar istanbulda da var,çorumda da var. yol herkesin,heryerde olabilir. burada öyle bir anlatılıyor ki ankara tabelasını geç,hemen şahinci çakal kasacı tafa sarıyor seni,benim itirazım buna.

ayrıca tamponu komple 35tl olan araçla elbette rahat hareket edecekler,bu da doğanın kanunu.

Hocam eskisehir yolunu cok bilmem ama konyya yolunda azda olsa bu tur tayfadan var. Yada bana denk geliyorlar. Yol herkesin tabikide. Eger ben surekli sol seritte olsam onlar tepki gosterse tamam derim ama orta seritte giderken sol serit bosken oraya kullanmayip benimle yandaki aracin arasina girmeye calisiyorlar. Gerci bu durumda ben sahin diye genelleme yapmk istemiyorum. Bugun etlikte alt gecitten gectim ve hemen yolun en sol seridi kapali ben sagdan gitmeme ragmen solumdaki araba hic yavaslamadi ustume cikacakti artik.. bunu yapanda chevrolet marka arac sahibiydi.. ankarada saygi yok hocam. Yolda giderken kimsenin kimseye saygisi yok. Tek sorun bu bence.. birde 35 liralik tampon ama gitsin duvarlara vursun o zaman. Diger arabalara zarar vermesi kotu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Keçiörende otururken bütün söylediklerinize katılıyordum. Şu anda 2 yıldır batıkentte oturuyorum. Batıkentin trafiği genel olarak tek bi yerde kitlenir oda gimsa nın orada. Şahin doğan çok az. İnsanlar güzel araba kullanıyor. Kurallara uyuluyor. Tek bi kurala uymuyorlar oda sağa dönüşlerde kırmızı dinlemezler(ben dahil) :) keçiörende ise 2 yıl araba kullandım kullandığım dönemde hep bi diken üstünde sürekli ağız dalaşı. Bir keresinde neredeyse kanlı bıçaklı olacaktık adamın birisiyle. Allahtan çevredekiler ayırdı.

Velhasıl kelam Ankarada araba sürmek semtlere göre ayrılıyor ben bunu anladım. Genelde trafik seri akar (iş saatleri dışında) :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimiferhat

quote:

Orijinalden alıntı: geng

quote:

Geçen sene içi yolcu dolu halk otobüsü makas atmaya kalktı siz ne diyorsunuz?

Aracın boyunu hesaplayamadan kırdı direksiyonu dallama karşı şeride geçmek zorunda kaldım. onlarca yaşadığımız örnekten sadece birisi.

Eveet yanlış duymadınız, otobüs ve makas kelimeleri aynı cümle içerisinde kullandım!

Artık şunu çözdüm, eskiden derdim, eğitim seviyesi ile alakalı diye ama değil ne yazık ki kesinlikle ahlaksızlık ve benlik kaygısı yönetiyor sosyal yapıyı,

Herkes pragmatik davranırsa hiçbir şey çözülemez, gerçekçi, akılcı ve idealist yönlerini güçlendirmiş insanların çoğalmasını istiyoruz çevremizde.

Ahlak şart!

Önce pragmatik'in anlamını, sonra da cümle kurmayı öğren, bunları öğrendikten sonra gel eleştiriyi yap.

Merak etme yıllarca felsefe dersi aldım, internetten araştırıp anlamamanız normal. he deyip geçiniz, taciz etmeyiniz.

Felsefe dersini yıllarca almak yaramamış anlaşılan, biraz da Türkçe dersi alman gerek.

Ayrıca doğruları yazıyoruz, hoşuna gitsin diye süslü cümleler kuramam.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Geçen sene içi yolcu dolu halk otobüsü makas atmaya kalktı siz ne diyorsunuz?

Aracın boyunu hesaplayamadan kırdı direksiyonu dallama karşı şeride geçmek zorunda kaldım. onlarca yaşadığımız örnekten sadece birisi.

Eveet yanlış duymadınız, otobüs ve makas kelimeleri aynı cümle içerisinde kullandım!

Artık şunu çözdüm, eskiden derdim, eğitim seviyesi ile alakalı diye ama değil ne yazık ki kesinlikle ahlaksızlık ve benlik kaygısı yönetiyor sosyal yapıyı,

Herkes pragmatik davranırsa hiçbir şey çözülemez, gerçekçi, akılcı ve idealist yönlerini güçlendirmiş insanların çoğalmasını istiyoruz çevremizde.

Ahlak şart!

Önce pragmatik'in anlamını, sonra da cümle kurmayı öğren, bunları öğrendikten sonra gel eleştiriyi yap.

Merak etme yıllarca felsefe dersi aldım, internetten araştırıp anlamamanız normal. he deyip geçiniz, taciz etmeyiniz.

Felsefe dersini yıllarca almak yaramamış anlaşılan, biraz da Türkçe dersi alman gerek.

Ayrıca doğruları yazıyoruz, hoşuna gitsin diye süslü cümleler kuramam.

Onun bunun fake hesaplarıyla girip, içi boş cümlelerle oraya buraya sataşmak da yeni moda oldu.

Bu sana son mesajım, ciddiye alıp cevap verdiğim için kendimle çelişkiye düşüyorum. değmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: IGBT

4 aydır Ankara'da yaşıyorum. Böyle rezil bir trafik görmedim hiçbir yerde. Mesele kalabalık olması değil. İnsanların davranışları ve belediyenin yollara verdiği önem.

Şahinciler (ve E36 BMWciler)
    Hiçbir yerde bu kadar çok ŞAHİN görmedim. Adam sanki köyde gidiyor. Saçmasapan egzostlarla gürültü kirliliği yaptıkları gibi iğrenç modifiyelerle de görüntü kirliliği yapıyorlar.
    Aracı arkadan itiş diye altında M3 olduğunu zannedenler var. Trafiğin içinde arkasını attırarak giden tipler var. Ne yaptığı da belli değil, aracı da toparlayamıyor, trafiğin içinde spin atan beyinsizler var.
    Biraz daha fazla parası olan aynı zihniyettekiler E36'ya biniyor.
    Trafikte bu tipleri görünce uzak durmaya çalışıyorum.

Kırmızı Işık
    Ankara'daki şoförlerin %50'si, ŞAHİN'cilerin %90'ı kırmızı ışıkta durmuyor.
    Kırmızı ışıkta durmayan vatandaşlara rahmet okuyorum her gördüğümde.
    Ankara öyle bir hale gelmiş ki POLİS dahi durmuyor kırmızı ışıkta. Lanet olsun böyle zihniyete.
    Kırmızı ışıkta durdum diye arkadan selektör yapan mahlukatlar var.
    Öyle ki bazı kavşaklarda yayalar isyan ediyor kendilerine yeşil yandığı halde geçemedikleri için.

Sağdan geçmek
    Bir tanecik aracı dahi geçebilmek için tek şeritli yolda sağımdan geçip önüme girmeye çalışan tipler en nefret ettiğim tipler.
    Sağda bir boşluk gördü mü vatandaş hiç affetmiyor. Yolun devamında şerit yok, düzeni bozmayım demiyor.
    Bir sağa geçiyor bir sola geçiyor. Trafiğin düzenli akmamasının en büyük sebebi budur bence.
    2 şeritli yol geliyor, kırmızı ışıkta bu 2 şeritli yolda 3 hatta bazen 4 araç yanyana duruyor.
    Yahu yolun devamı yine 2 şeritli. Araya giren, sağdan girmeye çalışanlar düzeni bozarak saçmasapan bir trafik oluşmasına sebep oluyor.
    Bu tiplere özellikle yol vermiyorum. Aracı kıymetli olan önüme giremiyor ama Şahincilere ben yol vermek zorunda kalıyorum çünkü adam durmuyor, "istediğim yerden giderim kardeşim" havasında. Ben durmasam sürte sürte girecek önüme.

Hız sınırı
    Şehir içi hız sınırı 70 km/h. Bazı yerlerde radar var. Vatandaş radarın olduğu yerde 40 km/h hıza düşüyor, sonra topukluyor.
    3-4 şeritli İstanbul yolunda en sağ şeritten 70 km/h hızla gidiyorum, ticari bir minibüs arkamdan selektör yapıyor. Lanet olsun böyle zihniyete.

Şerit takibi
    Vatandaşların çoğunda şerit kavramı yok. Geçiyor adam en sola 40'la ilerliyor. Birader madem yavaş gideceksin sağdan git.
    İllaki selektör yapacaksın da çekilecek. Selektöre aldırmayan tipler de var. Adam soldan ağır ağır gitmeye devam ediyor.
    Soldan gidenler en azından şeridinden gidebiliyor. Şeritleri ayıran çizgilerin tam üstünden giderek iki şeridi kaplayanlar var. Adam ne sağa çekiliyor ne sola. Özellikle taksiciler bunu yapıyor. Adam tek bir aracı dahi geçebilmek için sağ şeride geçiyor, az ilerde sola dönmek için önüme kırıyor.
    Trafik ışıklarına yaklaşırken mantıken hangi tarafa döneceksen oraya yanaşman gerekir. Ama yok sağ boşsa sağa gidiyor vatandaş, sol boşsa sola. Sonrada düz gidecek adamın önüne kırıp dönmeye çalışıyor.

Dolmuşçular
    Kamera olmayan yerlerde kırmızı ışıkta duran dolmuşçu görmedim. Adam durmuyor, kırmızı da durmadığı gibi yol hakkı olan adama da yol vermiyor.
    Onlar yolların kralıdır. Sürekli selektör yapar arkadan, seni geçer hemen önünde bir yolcu görür önüne kırar ve durur. Onun ilerlemesini beklerken kırmızı ışık yanar. Ama dolmuşçuya değil sana yanmıştır kırmızı. Hiç oralı bile olmaz yoluna devam eder dolmuşçu abim.

Rögar kapakları
    Ankara kesinlikle rögar kapağı özürlü bir memleket. Ya asfalt üzerine asfalt attıkları için oluyor ya da kapaklar zamanla çöküyor. Hiç mi yol seviyesinde kapak olmaz.
    Kaçamıyorum da. Birinden kaçsam ötekine giriyorum. Şeridin tam lastiklerin geçeceği yerde, çukur şeklinde rögar kapağı var.Yer seviyesinden düşük veya yüksek seviyede çok fazla kapak var.

Açılıp kapatılamayan çukurlar
    İnşaat sebebiyle, altyapı sebebiyle vs. asfalt kesiliyor boydan boya, oluşan çukurdan araçlar 2-3 hafta geçiyor, araçların anası ağlıyor, sonra açılan yarık kapatılıyor. Asfalt seviyesine uygun kapatılamamışsa vay o güzergahı kullananların haline.

Trafikte saygı
    Kimsenin kimseye saygısı yok. Herkes kendi kuralını oluşturmuş. Kimse kimseye yardımcı olmuyor, olmak istemiyor. Kalabalık trafikte şerit değiştirmem gerektiği zaman sanki suç işliyormuşum gibi, inadına hızlanıyor vatandaş yol vermemek için. Korna çalıyor, selektör yapıyor. Tamam da kardeşim trafik yavaş ilerliyor. Bir süre sonra diğer şeride geçmem lazım dönebilmem için. Trafik kalabalık, şerit değiştirmem lazım. Neden kimse yardımcı olmak istemiyor.

Tamamını okuyanlara sabrından ötürü teşekkür ediyorum.
    4 ayda şehiriçi araç kullanmaktan nefret edecek seviyeye yanaştım.
    İçimi dökmek istedim.

Saygılar.

+1

• Trafikte kimsenin kimseye saygisi yok ne yazik ki...
    serit degistirmek icin sinyal verirsiniz, adam yol verecegi yerde daha da hizlanir.. boyle bisey gormedim yaaa, nasil bisey, nasil bi sacmalik... kelime bulamiyorum anlatmaya...
    Bu kadar korna kulanilan bi memleket daha var midir bilmem... sari isik bile yanmadan kornaya basan yaratiklar...
    Yol verme, musade etme zinhar haram.... adam evinde saatlerini bos bos tv karsisinda harcar, ama trafikte saniyesi kiymetli hayvanin.... nolur 1 dakika gec gitsen be mahluk... dunyayi mi kurtaracan...
    Garaj girisleri onune park eden ayri bi cins yaratik tipi daha var... birakir arabasini, sen yirtin dur ki evine giresin... karsidaki lokantada zikkimlaniyodur, duracak yer bulacaksin, gidip adami arayacaksin, cek arabani diyeceksin, keyfi gelecek de cekecek hayvan... bi de uysan direk kavga hazir...
    Saga ayrilan yola doneceksindir, haliyle sinyal verir, yavaslarsin, ama arkandaki servis soforu hayvani selektor ve kornaya asilir... ne yapabilirim yaa, ucarak mi donecem ordan.... seni yavaslatmamak icin sonuna kadar basip el freniyle mi donecem....
    Daha ne hayvanliklar ne hayvanliklar.... kelime bulamiyorum gercekten... Allah hepsinin cezasini versin.... ne deyim, elden gelir hicbisey yok... bu sehirde kurallara uyan biriyseniz, ince hastalik sahibi olursunuz.... saga donerken kirmizida gecmek ne demek yaa, nerde yaziyo bu, o zaman saga yanan yesil oklarin ne mantigi var,... ama donmezsen kornayi yersin hayvanin birinden... bi de hakliymis gibi seni suclar...
    Boyle gider ama hicbisey degismez...avrupa seviyesine gelebilmek icin 3000 yil gecirmemiz lazim bizim....3 bin yil....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.