Şimdi Ara

Ankara ve İstanbul dışında kiler araba kullanmayı bilmiyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
2.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sakin ol hocam al bi oba yağ rahatla...

Edit: (snickers dan fiestaya uyarlamadır)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izmir'de karayollarının belirlediği trafik kurallarına uyuyordum 3-4 yıl hiç sıkıntı çekmedim, birkaç olay hariç hiç kimseye küfür etmek zorunda kalmadım.
    1 yıldır Ankaradayım. Önce ara yollardan çıkanlara, karşıdan karşıya geçenlere yol vermeye çalışıyordum bön bön bakıyorlardı. Adam arabanın yarısını şeride sokmuş durup elimle geç geç yapıyorum hala yüzüme bakıyor. Yayalar da aynı şekilde. Işıklarda yaya geçitlerine dikkat ederek duruyordum; bir bakmışım sağdan soldan birileri önüme kırmış. Sonra orta şeritte takip mesafesini koruyarak ilerlerdim, 50mt sonra sağa yanaşacak dolmuşcu müsvettesi kornaya basıyor.

Sonra ne mi oldu tam sinir hastası olmak üzereyken, Ankaranın kendi kuralları olduğunu farkettim;
    - yol boşsa ve kamera yoksa kırmızı ışıkta durmuyorum. Yol doluysa da yaya geçidinin üzerine çıkıp o sağdan soldan önüme kıranlara yol vermiyorum. Yayalar da geçemiyor ama olsun.
    - artık takip mesafesini geçtim önümdeki aracın önündekiyle arasındaki mesafe araç sığacak kadar bile olsa dibine yanaşıp mesafeyi kapatması için arkadan taciz ediyorum.
    - öyle burnunun yarısını yola çıkarmış ya da ters şeritten gelen araba görünce bırak yol vermeyi üzerine üzerine sürüyorum ve son anda sıyırtarak geçiyorum ki tırssın amele.
    - yol kenarında yaya görünce gaza basıp arabayı bağırtıyorum yola atlayıp fukara sümüğü gibi ezilmesin.
    - son anda en sol şeritten en sağa dönmeye çalışan hıyarlara yol vermemek için her türlü şaklabanlığı yapıyorum. Aslında son anda olmasa bile yapıyorum. Şeridinden gitsin.
    - sağ şeritten giderken dolmuşun dibime kadar gelmesini bekleyip tam kornaya basacağı zamanı hesaplayabiliyorum ve 1 sn önce dip gaz yapıp 2.0tdci'ın ciğerlerini gösteriyorum şebelek gibi bakıyor arkadan.
    - tüm şeritleri babamın malı gibi kullanıyorum. zaten sol şerit hep tıkalı genelde en sağ ve orta şeritlerden makas ata ata gidiyorum.

işte 1 yılda Ankaranın bana yaptıkları. Bu şehrin kendi kuralları var. Ya bunlara uyarsınız, ya da sinir hastası olur çıkarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@sToR -- 18 Temmuz 2017; 15:35:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: azizerkan07

Kışın Ankara Sincan tarafında ışıkta bekliyorum, taksici bi abi yanıma açtırıp camı aç işareti yapmıştı sonra "yeğenim burda kamera yok, ışıkta beklenmez" diyip gitmişti.

Sincan'da trafik kuralları farklı işler.

• ankarada ilk kamera varmı yokmu tepelere direklere bakılır sonra yol müsaitmi ona bakılır 😄

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ara-sıra -- 18 Temmuz 2017; 17:13:50 >
  • He diyinde gitsin az daha sabır okullar açılıyor iki ay sonra.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • trafiğin hası Adanadadır, ölümle yaşam arasındaki ince çizgiyi hissettirir
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9FiestaM6

Sonuna kadar hakli, izmir den dönüşte bu ay 35 plaka araç tek şeritli yolda 20 ile.giden kamyonu sollamaya çıkamadı!?!? Önümde 3 arac var 3. Sude sollamaya korkan araç, krize girdim bir atladim sola bu insan evladi atladi!? Ulan dedim yapistim emniyete sol tarafin, resmen tek şeritli yolda üç araç gidiyorduk ve kamyonu + 35 plakali şahsi aynanda solladim. Ya refuj a saplanacaktim, ya ikisine saplayacaktim. Krize girdim resmen!?

La yağcı sen 20 kmh hızın üstüne çıkıyor muydun ? amma sallamışsın ha gene

ufuk bizim yağcı 20 ile gidenleri solluyormuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TSY -- 18 Temmuz 2017; 22:48:43 >

• Her yerin de kendine göre öküzü var tabi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğinin tam tersi olmasın sakın. Ankara ve İstanbul plaka görünce kaçıyorum hemen yanından. Trafikte ayrı rezillik şehiriçinde ayrı. Bakıyorum park edilmeyen yere park etmişler yolun ortasında bırakmış arabayı. Ayrıca sollamaya korkmak demişsin o arabayı kullanmayı bilmediği anlamına mı geliyor? Ehliyetin bile yok belki boş konu açıp boş konuşmuşsun başka bir şey değil. Boş boş sallayacağına işine bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TSY

quote:

Sonuna kadar hakli, izmir den dönüşte bu ay 35 plaka araç tek şeritli yolda 20 ile.giden kamyonu sollamaya çıkamadı!?!? Önümde 3 arac var 3. Sude sollamaya korkan araç, krize girdim bir atladim sola bu insan evladi atladi!? Ulan dedim yapistim emniyete sol tarafin, resmen tek şeritli yolda üç araç gidiyorduk ve kamyonu + 35 plakali şahsi aynanda solladim. Ya refuj a saplanacaktim, ya ikisine saplayacaktim. Krize girdim resmen!?

yağladıysa hızlanmıştır.sen ona bakma hayal kurmuş yine garibim

• quote:

quote:

Karşında çocuk yok hitap şeklini, uslubunu düzelt.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 19 Temmuz 2017; 9:30:35 >

• quote:

quote:

quote:

Karşında çocuk yok hitap şeklini, uslubunu düzelt.

beyin yaşına göre hitap ediyorum

• Siz kendinizi usta şöför olarak sanmaya devam edin,trafikte 7 sülalenizin yediği küfürün haddi hesabı yok İstanbullular . Sürekli şeritten şeride atlamalar,45 cm boşluk görse burnu sokmalar,1 saniyede dat dat kornalar... Tabakhaneye bok mu yetiştircen derler bizim burda.İzmir trafiğindeysen 34 ve 45 plaka görüldüğünde temkinli yaklaşılır,34 yolda dans eder oynar 45 de sol şeritten 50'yle gitmeye kalkar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wormos

hocam yemin ediyorum aynı şeyleri düşünüyoruz abi taa izmirden tatile geliyorsun kamyonun arkasına takılmış mal mal 50-60 la gidiyor sollamaya çıkmaya korkuyorlar ve dahada komiği korna çalmaya selektör yapmaya korkuyorlar bişey derler diye

Zaten izmir insanı daha saf korkak oluyor
    Ankara İstanbul insanı daha uyanık gözü kara

Neyse izmir insanını sevmem zaten kaç tane izmirli arkadaşım olduysa korkak ezik lafı ağızında geveleyen satıcı uyuşuk tiplerdi ankara insanı tam tersi işte cesur gözü kara korumacı gerekirse kavgacı
    Doğunun gözünü seveyim

Aracim 35 plaka,izmirdeyim 10 senedir.. Allah büyük inşallah denk geliriz bi gün trafikte,bi sikinti yaşariz da görürüm ankara bebelerini

• quote:

Kışın Ankara Sincan tarafında ışıkta bekliyorum, taksici bi abi yanıma açtırıp camı aç işareti yapmıştı sonra "yeğenim burda kamera yok, ışıkta beklenmez" diyip gitmişti.

Bazı ışıklara kamera koymaları çok kötü oldu. İnsanlarda yeni bir algı oluştu. Kırmızı ışıklı bir kavşağa gelince gözler hemen kamera takılı direk arıyor. Yoksa durmamak için kaşınıyor bazı kişiler.

Mesela ben kırmızı ışıklarda kamera olsun, olmasın, kavşak boş olsun, olmasın, her zaman dururum. Yanımdaki arkadaş hemen tepki gösterir. Kamera yok ki. Neden durdun.

Yahu kamera yoksa Allah var. Allah görüyor. Bu kural konmuş. Uyulduğu sürece uzun yaşarız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: danGerfuLL

Buradan dun aksam uzeri saat 6 gibi Kultur Mahallesi civarindaki Yozgat plakali Passat'a sesleniyorum. O hizda akan trafikte burnunu cikarmayacaksin, burun cikarmani gerektirecek gorusunu kapatacak bir sey yok, bekleyeceksin zibidi bekleyeceksin. Sonra aynen boyle yersin kufuru camdan, o densizlikten sonra.

Antalya'da arac kullansaniz Ankara'ya yatar kalkar sukredersiniz trafik konusunda. Antalya'nin yolu iyi trafigi berbat, Ankara'nin trafigi iyi yolu berbat.

Salcan bunları konyaaltı caddesindeki yaya öncelikli yol olayına. Sonra karşılarına geçip seyredicen
  • "İzmirli" diye bir profil yok ne yazık ki... Genel olarak temkinliler ve yavaşlar. O kesin. Kamyon arkasında kaldılar mı ızdırap olurlar. Kafasını çıkarmadan karşı şeride bakamaz mesela. Aklına yavaşlayıp kamyonla araya mesafe koymak, böylece kafasını daha az dışarı çıkararak karşı şeridi gözlemek gelmez. O yüzden heyecan yaşar. Bakmak için kafa çıkarır, karşıdan araba geliyor, görür, korkar, ani hareketle geri yuvasına girer... Yahu arkadaş! Ben mi dedim kamyonun götüne dayan diye? Az boşluk bırak, çok daha rahat görürsün.

Gene, aynı şahıslar boşluk bırakmadığı için, kendi sollayamadığında başkasının da sollayamayacağını varsayar ve arkadakileri de kilitler. Boşluk bırakırsanız, siz sollama yapamasanız bile, yapabilen gelir, sizi sollar, sonra kamyonu sollar. Kamyonu sollarken yolu kapattığı için, onunla beraber siz de sollamaya çıkabilirsiniz hatta. Önünüzde boşluk bırakmak sizin her türlü lehinizedir yani bebişlerim. Korkmayın.

Bu sorun dışında uzun yolda İzmir şoförü beni hiç rahatsız etmez. Saygılı adamdır. Ancak gençleri bir garip. Garip plakalı, garip arabalar, otoban faresi gibi gelip sizinle oynaşmak isteyebilir. Bu tip İzmirli az. Tamamı genç. Gereksiz atarlı araç kullanıyorlar. Genelde de hadsizler. Geliyor, virajda Subaru'yu taciz ediyor. Mıçılacak ağız döte karşı gelir hesabı, sonra arkandan şok içinde bakıyor "ne yaptı lan bu herif az önce" diye. Ancak bu grubun sayısı çok değil. En çok İzmir-Çeşme otobanında gözüküyorlar. Bu tiplerin İzmir'in sonradan görme burjuvazisi olduğunu düşünmekteyim. Gördüğüm kadarı ile İzmir'de mala mülke çok önem veren, bununla hava atmaya çok meyilli küçük bir nüfus var. Bu tiplerin çocukları falan olsa gerek bu gençler. Neyse,

-------------

Angara şoförü anlatılmaz yaşanır. Ankara şoförü sabırlı, sakin, efendidir. Sayıları çok azdır. Angara şoförü ise tam bir su katılmamış hırt, yontulmamış odun, laf anlamaz bir sığırdır. Ve üstelik çok terbiyesiz ve saygısızdır. Uzun yolda uzak dursundur. Tehlikelidir. Hem kötü, hem saygısız kullanır. Bu hırtlar yüzünden iki şerit, gidiş-geliş kere dağ yollarında kaç kere iki tekerimi düşük bankete indirip ayı oğlu ayılara karşıdan gelene çarpmasın diye yer açtım. Şehirde de güvenilmezdir. Ayna kontrolü zayıftır. Kırmızıda her an geçebilir. Sağa dönecekse kırmızıda bekleyene korna çalmak "hakkıdır". Yokmuş gibi davranınız...

İstanbul şoförü en çok sevdiğim. Hızlılar, ama genel olarak Angara şoförüne göre çok daha saygılılar. Ve çok çok daha iyi araba kullanıyorlar. Uzun yolda tehlikeye sebep olmuyorlar. Alkışlar size İstanbullular. Ama gözünüzü seveyim, arkanızdan atlı kovalamıyor. Kovalasa da yetişemez size zaten. Biraz daha sakin. Sikko 301 ile 170 ile gitme abicim. Bir yere dokunsan asfalttan kazıyamayız seni.

-------------

Anadolunun küçük şehirlerinin şoförleri: Sizler benim canımsınız canım! Tam bir beceriksizlik abidesi olsanız da, içinizdeki o saygı, birbirini kollama niyeti yok mu? Niyet önemli abicim zaten. Küçük anadolu şehirlerine girdiğinizde bir Ankara'lı, İstanbullu olarak kendinizi kısa süre içinde tam manası ile bu saf, temiz insanları kirleten, aşağılık ve ucuz hissedersiniz trafikte. Yaya yolunda siz vızırt diye devam edecekken, yan şeridinizdeki Toros yaya yolunun başında bekleyen teyzeyi görür ve yavaşlar. Zaten yavaştır. O yüzden işkillenirsiniz. Bu niye yavaşlıyor? Çok geç anlarsınız ve acı frenle siz de durur teyzeye yol verirsiniz ya hani, işte o an aslında ne kadar kirlendiğinizi ve aslında anadolunun hala ne kadar temiz olduğunu anlarsınız. Hep öyle kalın güzel insanlar. Çok kısa bir süre sonra özümüze dönmek için, yol boyu kaybettiklerimizi geri kazanmak için size dönmemiz gerekecek. Siz temiz kalın ki, günü geldiğinde bize tekrar iyi olmayı öğretin.

--------------

Kocaeli şoförü: ALLAH BELANIZI VERSİN. Başka bir şey demiyorum. Değmez. Bu ülkeye bir kitle imha silahı düşecek olsa ve engelleyemeyecek olsak ve neresi olacağını bana bıraksalar, iç anadolonun yoz bölgeleri ile Kocaeli arasında kararsız kalır, sonunda Kocaelini seçerim şerefsizim. AHAHAHAHA! Şaka bir yana, nesiniz oğlum siz? Araba kullanmayın. Dolmuşa binin.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Bazı ışıklara kamera koymaları çok kötü oldu. İnsanlarda yeni bir algı oluştu. Kırmızı ışıklı bir kavşağa gelince gözler hemen kamera takılı direk arıyor. Yoksa durmamak için kaşınıyor bazı kişiler.

Mesela ben kırmızı ışıklarda kamera olsun, olmasın, kavşak boş olsun, olmasın, her zaman dururum. Yanımdaki arkadaş hemen tepki gösterir. Kamera yok ki. Neden durdun.

Yahu kamera yoksa Allah var. Allah görüyor. Bu kural konmuş. Uyulduğu sürece uzun yaşarız.

+1 medeniyet , görgü, beyin çalışması . Olması gereken beklemek zaten . İstanbulda yapsınlar sıkıysa aglatırlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• ankara'yı da çıkar oradan.
  • Hüseyin-ZST'den alıntı.

quote:

Anadolunun küçük şehirlerinin şoförleri: Sizler benim canımsınız canım! Tam bir beceriksizlik abidesi olsanız da, içinizdeki o saygı, birbirini kollama niyeti yok mu? Niyet önemli abicim zaten. Küçük anadolu şehirlerine girdiğinizde bir Ankara'lı, İstanbullu olarak kendinizi kısa süre içinde tam manası ile bu saf, temiz insanları kirleten, aşağılık ve ucuz hissedersiniz trafikte. Yaya yolunda siz vızırt diye devam edecekken, yan şeridinizdeki Toros yaya yolunun başında bekleyen teyzeyi görür ve yavaşlar. Zaten yavaştır. O yüzden işkillenirsiniz. Bu niye yavaşlıyor? Çok geç anlarsınız ve acı frenle siz de durur teyzeye yol verirsiniz ya hani, işte o an aslında ne kadar kirlendiğinizi ve aslında anadolunun hala ne kadar temiz olduğunu anlarsınız. Hep öyle kalın güzel insanlar. Çok kısa bir süre sonra özümüze dönmek için, yol boyu kaybettiklerimizi geri kazanmak için size dönmemiz gerekecek. Siz temiz kalın ki, günü geldiğinde bize tekrar iyi olmayı öğretin.

Valla hiç te öyle değil. Afyon tarafından Konya'ya giriş yapıyorum. Selçuk Üniversitesinin oralardan itibaren 65 hız limiti başlıyor. Çevreyolunu geçip Karaman yolu boyunca devam ediyor. Hız düşüren arabalar genelde dışarıdan gelen arabalar. 42 plakalılar sağımdan solumdan hızlı şekilde akıp gidiyor. Arabanın içinde çocuklardan protesto işitiyorum. Yerlisi hızlı gidiyor. Sen neden yavaş gidiyorsun şeklinde.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.