Şimdi Ara

Ankarada Kış Lastiği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ankarada oturuyorum malüm kar yağışı başladı yere sağlam basmak lazım :D:DHyunda Accent arabama 175/70 R 13 kış lastiği almak istiyorum Etimesgutta oturuyorum. Lastikçilerin çokça bulunduğu tüm markaları görüp bakıp hesaplı alabileceğim bir yer bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

• Kazım Karabekir caddesinde bol miktarda lastik satan yer var.
  • Tabi lapa lapa kar yağdığını görünce titredin dimi bu soruya verilen cevapları bende takip edeceğim.Tam lastik alacaktık kar yağdı varmı benden daha şanssızı?
  • Bende ankaradayım sanırım kış lastiği için biriaz geç kalmıssınız suan için ucuk fiyatlar dolaşıyor ortada ben temmuzda aldım lastiklerimi 2008 üretim. ankarada kazım karabekir iskitler tarafında ve şaşmazda lastikçiler mevcut
  • quote:

Orjinalden alıntı: ebarutcu

Tabi lapa lapa kar yağdığını görünce titredin dimi bu soruya verilen cevapları bende takip edeceğim.Tam lastik alacaktık kar yağdı varmı benden daha şanssızı?

kardeşim aynen öyle Michelinin internet sitesinde ostim diye aratınca çıkan ilk bayiden 80 ytl ye Michelin Alpine A3 buldum word karta 2+3 taksit ama 90 ytl bi ara bakacağım
  • quote:

Orjinalden alıntı: zugasi_berepe

Bende ankaradayım sanırım kış lastiği için biriaz geç kalmıssınız suan için ucuk fiyatlar dolaşıyor ortada ben temmuzda aldım lastiklerimi 2008 üretim. ankarada kazım karabekir iskitler tarafında ve şaşmazda lastikçiler mevcut

Teşekkürler kardeşim hayırlı olsun lastiklerinkazasız belasız kullan...
  • ne kadar farkediyor kış lastiği var mı kullanan? yani farkı farkeden?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kış Lastiği Tavsiye
    3 ay önce açıldı
    Kış lastiği tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yani arkadaşım bu gün bende sabah gittim bir kış lastiği alıyım diye. 140 ytl continentaller için fiyat çektiler dolayısıyla alamadım. arabamda da 8 yıllık emektar michlen energy lastikler var. bizim evin önü dik yokuş dönüşte de iyice kar bastırdı. Neyse zar zor yoğun direksiyon manevralarıyla bizim kar kaplı yokuşu çıkabildim. eve vardım bizimkiler dediler hadi misafirliğe gidiyoruz. Tabi ben arabaya güvenemedim aşağı indik bir taksiye atladık gittik. dönüşte de taksiye bindik. şoföre sordum bu arabada kar lastiği var mı diye... dedi abi tanesi 120ytl ye 1 hafta önce bridgestone vakumlu lastik aldık... bizim evin önüne geldik hiç şüphem yoktu dedim rahat çıkar. ama o da ne yokuşun onda birini dahi çıkamadı taksici. araba bir sağa savuruyor bir sola. tekerler sürekli boşa çeviriyor.
    çok ciddi bir hayal kırıklığı oldu benim için zira ben bu kadar 3 mevsimlik lastikle kaymamıştım. mecburen yokuşu yürüyerek çıktık. çıkarken de yerlere dikkat ettim kesinlikle buzlanma yoktu. ince ezilmiş bir kar tabakası o kadar. eğer arabamı evin önüne park edemeyeceksem ne anlamı kaldı benim için kış lastiğinin.
    bilmiyorum şimdi ne yapmak gerek.

• quote:

Orjinalden alıntı: dragotreis

ne kadar farkediyor kış lastiği var mı kullanan? yani farkı farkeden?

Dün o yoğun karda esattaydım evin onu yokus kalkerken sorun yasamadım dimdik yokuşları çıktım hiç araba girmemiş rampalardan tırmandım bütün arabalar pati yaparken hatta birinin arabası ters donunce onumde dimdik yokusta durup kalkmak zorunda kaldım keza benim cıktığım rampayıonlar cıkamadı arabalar 4lüleri yakıp tın tın giderken ben soldan soldan kayıp koleje indim hatta korna çalanlar oldu arkamdan daha oncede bayramda zigana dağına cıktım 15cm kar vardı problemsiz birsey bu kış lastiği. yalnız yinede fazla ani frenleme yapamak en küçük viteste yokus inmek en güvenli çözümdür

• quote:

Orjinalden alıntı: voodoo_xv

quote:

Orjinalden alıntı: ebarutcu

Tabi lapa lapa kar yağdığını görünce titredin dimi bu soruya verilen cevapları bende takip edeceğim.Tam lastik alacaktık kar yağdı varmı benden daha şanssızı?

kardeşim aynen öyle Michelinin internet sitesinde ostim diye aratınca çıkan ilk bayiden 80 ytl ye Michelin Alpine A3 buldum word karta 2+3 taksit ama 90 ytl bi ara bakacağım

lastiklerin depoda beklememiş eski ve 2008 üretim olmasına dikkat edin keza depoda bekleyen lastik eski lastiklerden kötü sonuc verir

• Yokuş yukarı çıkarken buz varsa kar lastiği beklenilen sonucu vermiyor. Mecbur zincir kullanılıyor...

Mucize beklemeyiniz yani...
  • evet buz üstünde hangi lastik olursa olsun patiye kalır ani frenlemelerde kayma olabilir kış lastiği demek buz üstünde giderim anlamına gelmıyor ancak 4 mevsim ve yazlık lastiklerde sorun yasadığınız yerlerde aracınız daha az kayar kontrol sizde olur fren mesafesi kısalır dur kalklarda daha az sorun yasarsınız yani daha rahatlıkla yol alabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zugasi_berepe -- 29 Aralık 2008; 15:46:12 >
  • Ankarada eğer yükseklerde değil iseniz en fazla 20 gün zor dönem yaşanıyor, bilemediniz 1 ay... Yılda sadece 1 ay için kış lastiği almıyorum, 1 ay toplu taşıma araçlarına, yakın mesafelerde ise taksiye biniyorum... Problem çözülüyor. Hadi siz kış lastiği aldınız, kaymıyorsunuz, Allah göstermesin adamın biri geldi kaydi size vurdu... Ben risk almıyorum, baktım yer buzlu, arabayı çıkarmıyorum, hem araç yıpranmıyor hemde ben risk almıyorum.
  • Merhaba,

Arkadaslar, kis lastigi takmak kadar lastik havalarida cok onemli. Gectigimiz hafta carsamba aksami 10.00 da istanbuldan ciktim, izmit - ada arasinda yogun kar vardi. Otobanda 80-90 ile rahat gectim. Saat 01.00 civarinda bilecik bozuyuk arasinda 15 cm. yakin kar ve don vardi. Tuzlama yapilmamisti ve trafik ekipleri zincir taktiriyordu. Ekibi tanidigim icin kar lastigim oldugunu soyleyip, zincirleride bagajda gostererek gerekirse ileride takacagimi soyleyerek yurudum. Zincire hic gerek kalmadan rahat bir sekilde eskisehire vardim. Istanbuldan cikarken hava +4 derece idi ve lastikleri 31 hava yapmistim. Kuplu de hava -3 derece oldu, benzinlikte lastik havalarina baktigimda 28 e dusmuslerdi, tekrar 31 yaptim ve rahatca yurudum. Hava sogudukca lastik basinclari dusuyor, vakumlu lastiklerde dis aralari kapaniyor ve tutunma kabiliyeti azaliyor. Bu arada lastiklerim hankook icebear.

Bugun eskisehirde 20 cm. kar vardi. Yarin okullar tatil edildi. Ana arterleri belediye temizledi ama ara caddeler ve sokaklar karla kapli. Milletin dansettigi yollarda cok rahat bir sekilde isime gidip gelebildim.

Hepinize kazasiz, belasiz keyifli surusler dilerim.

• quote:

Orjinalden alıntı: mmusluer

Merhaba,

Arkadaslar, kis lastigi takmak kadar lastik havalarida cok onemli. Gectigimiz hafta carsamba aksami 10.00 da istanbuldan ciktim, izmit - ada arasinda yogun kar vardi. Otobanda 80-90 ile rahat gectim. Saat 01.00 civarinda bilecik bozuyuk arasinda 15 cm. yakin kar ve don vardi. Tuzlama yapilmamisti ve trafik ekipleri zincir taktiriyordu. Ekibi tanidigim icin kar lastigim oldugunu soyleyip, zincirleride bagajda gostererek gerekirse ileride takacagimi soyleyerek yurudum. Zincire hic gerek kalmadan rahat bir sekilde eskisehire vardim. Istanbuldan cikarken hava +4 derece idi ve lastikleri 31 hava yapmistim. Kuplu de hava -3 derece oldu, benzinlikte lastik havalarina baktigimda 28 e dusmuslerdi, tekrar 31 yaptim ve rahatca yurudum. Hava sogudukca lastik basinclari dusuyor, vakumlu lastiklerde dis aralari kapaniyor ve tutunma kabiliyeti azaliyor. Bu arada lastiklerim hankook icebear.

Bugun eskisehirde 20 cm. kar vardi. Yarin okullar tatil edildi. Ana arterleri belediye temizledi ama ara caddeler ve sokaklar karla kapli. Milletin dansettigi yollarda cok rahat bir sekilde isime gidip gelebildim.

Hankook lardan sanırım memnunsunuz. Peki ebatları nedir, nereden kaça aldınız acaba? Birde beğenmediğiniz özelliği var mı, ıslak veya kuru zemin performansı nasıl acaba?

• Ben İstanbul'un kar yağdığında ilk beyazlanan tepelerinden birinde oturuyorum. 6 yıl önce Spikes Spider kar paleti alıp rahat etmiştim.
    4 yıl önce ise bir arkadaşın tavisyesi ile kar lastiği aldım ve o günden beri paletleri sadece 1 defa kullandım.
    Bugüne kadar lastiklerim hiç yolda bırakmadı. Goodyear UGW4 almıştım. Daha sonra 1 kez araba değiştirince gene Ultra Grip serisine devam ettim.
    Bol kar hariç kar lastiği kullanmanızı kesinlikle tavsiye ederim.
    O vakum dedikleri şey ise palavradan ibaret. Bazı lastiklerde çivi takmaya yarayan delikler vardır, milet bunlara vakumlu diyor.
    Oysa kar lastiğini diğerlerinden ayıran özellikle üzerinde bulunan kılcal dişlerdir. Basacak zemin bulduğunda bu kesikler aracın ağırlığı ile ayrılarak ekstra tutunma sağlar.
    Bu arada lastikçim bana bir eğitim filmi izletti ve kar lastiklerinin arasındaki farkı anlattı.

Öncelikle yaşadığınız yerin konumu, devamlı olarak gittiğiniz yolların eğimleri ve tabii ki bulunduğunuz yerin iklim koşulları çok önemli.
    Bunları gözönünde tutarak seçiminizi yapın. MArka önemlidir ama en mühimi seçeceğiniz lastiğin özellikle kılcal desenleridir.

Farzı misal, bir lastiği siz İstanbul'da düz yollarda veya az eğimde sorunsuz kullanırsınız, ama Bursa'da ki arkadaş Uludağ'a çıkarken çuvallayabilir.
    Bu nedenle bir kişinin izlenimi diğer kişi için geçerli olmayabilir.

Lastikte yüksek tutunma isterseniz, konfor azalır, ses artar, fren mesafeniz uzar. Orta halli tutunma derseniz, bu sefer hepsi optimum seviyede olur ama bir öncekine oranla kayma artabilir.
    Üstelik lastikleri değerlendirirken yanal kayma faktörünü de hesaba katmak gerekir.

KArdeşime ve aileme lastik alırken mutlakawww.tirerack.com diye bir siteye bakıyorum. İngilizce ama biraz kurcaladığınızda rahat çözersiniz. Mükemmel kıyaslamaları var.
    Herkese tavsiye ederim.
    Sağlıcakla kalın.

• Evet, Hankook tan memnunum. Şimdilik bir falsosunu görmedim. Testlerde ömrü biraz kısa çıkıyor ama zamanla göreceğiz. 195x65x15 ebadı kasım başında tanesi 105.- ytl den almıştım (Eskişehir de). Kar yağdı, şimdi zam yapmış olabilirler.

quote:

Orjinalden alıntı: otmotvmhndsi

quote:

Orjinalden alıntı: mmusluer

Merhaba,

Hankook lardan sanırım memnunsunuz. Peki ebatları nedir, nereden kaça aldınız acaba? Birde beğenmediğiniz özelliği var mı, ıslak veya kuru zemin performansı nasıl acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmusluer -- 30 Aralık 2008; 21:17:07 >

• KAR YAGDI FİYATLAR UÇMUŞ ANKARADA FIRSATÇILARA GÜN DOGDU
  • quote:

Orjinalden alıntı: bhe

yani arkadaşım bu gün bende sabah gittim bir kış lastiği alıyım diye. 140 ytl continentaller için fiyat çektiler dolayısıyla alamadım. arabamda da 8 yıllık emektar michlen energy lastikler var. bizim evin önü dik yokuş dönüşte de iyice kar bastırdı. Neyse zar zor yoğun direksiyon manevralarıyla bizim kar kaplı yokuşu çıkabildim. eve vardım bizimkiler dediler hadi misafirliğe gidiyoruz. Tabi ben arabaya güvenemedim aşağı indik bir taksiye atladık gittik. dönüşte de taksiye bindik. şoföre sordum bu arabada kar lastiği var mı diye... dedi abi tanesi 120ytl ye 1 hafta önce bridgestone vakumlu lastik aldık... bizim evin önüne geldik hiç şüphem yoktu dedim rahat çıkar. ama o da ne yokuşun onda birini dahi çıkamadı taksici. araba bir sağa savuruyor bir sola. tekerler sürekli boşa çeviriyor.
    çok ciddi bir hayal kırıklığı oldu benim için zira ben bu kadar 3 mevsimlik lastikle kaymamıştım. mecburen yokuşu yürüyerek çıktık. çıkarken de yerlere dikkat ettim kesinlikle buzlanma yoktu. ince ezilmiş bir kar tabakası o kadar. eğer arabamı evin önüne park edemeyeceksem ne anlamı kaldı benim için kış lastiğinin.
    bilmiyorum şimdi ne yapmak gerek.

Lastik onemli ama araba da onemli. Sizin aracınız önden cekisliyse. Bindiginiz taksi de yuzde 90 sahin, dogan falandır. Yani arkadan cekisli. Cıkamaması normaldir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.