Şimdi Ara

Ankebut 17'de Aslında Allah'ın da Bir Put Olduğunu Yazıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ali Bulaç: "Siz yalnızca Allah'tan başka birtakım putlara tapıyor ve bir takım yalanlar uyduruyorsunuz. Gerçek şu ki, sizin Allah'tan başka taptıklarınız, size rızık vermeye güç yetiremezler; öyleyse rızkı Allah'ın katında arayın, O'na kulluk edin ve O'na şükredin. Siz O'na döndürüleceksiniz."

Edip Yüksel: 'Yalan uydurup ALLAH'tan başka putlara tapıyorsunuz. ALLAH'ın dışında taptıklarınız size hiç bir rızık veremez. Öyleyse rızkınızı sadece ALLAH'ın yanında arayın, O'na kulluk edin ve O'na şükredin; dönüşünüz O'nadır.'

Harun Yıldırım: “Siz yalnızca Allah’tan başka birtakım putlara ibadet ediyor ve aslı olmayan yalanlar düzüyorsunuz. Gerçek şu ki, sizin Allah’tan başka ibadet ettikleriniz, size rızık vermeye güç yetiremezler; öyleyse rızkı Allah’ın katında arayın, O’na ibadet edin ve O’na şükredin. Yalnız O’na döndürüleceksiniz.”

Hayrat Neşriyat: '(Siz) ancak Allah’dan başka birtakım putlara tapıyorsunuz ve yalan uyduruyorsunuz. Şübhesiz ki, Allah’dan başka tapmakta olduklarınız, size bir rızık vermeye mâlik olamazlar; öyle ise rızkı Allah’ın katında arayın ve O’na kulluk edin, hem O’na şükredin! (Çünki sonunda) ancak O’na döndürüleceksiniz.'

Ümit Şimşek: 'Siz ise Allah'tan başka birtakım putlara tapıyor ve yalan uydurup duruyorsunuz. Oysa Allah'tan başka taptıklarınızın size bir rızık verecek halleri yoktur. Siz rızkınızı Allah'ın katında arayın; Ona kulluk edin ve Ona şükredin. Sonunda Onun huzuruna döneceksiniz.

Tefhim-ul Kuran: «Siz yalnızca Allah'tan başka birtakım putlara tapmakta ve birtakım yalanlar uydurmaktasınız. Gerçek şu ki, sizin Allah'tan başka tapmakta olduklarınız, size rızık vermeye güç yetiremezler; öyleyse rızkı Allah'ın katında arayın, O'na kulluk edin ve O'na şükredin. Siz O'na döndürüleceksiniz.»

Süleyman Ateş: "Siz Allah'tan başka bir takım putlara tapıyorsunuz, yalan şeyler uyduruyorsunuz. Sizin Allah'tan başka taptıklarınız, size rızık vermezler. Siz rızkı Allâh'ın yanında arayın, O'na tapın ve O'na şükredin. O'na döndürüleceksiniz."

Suat Yıldırım: Siz Allah’tan başka bir takım putlara tapıyorsunuz. Bunları Allah’a şerik yapmakla, açıkça yalan uyduruyorsunuz. Oysa Allah’tan başka ibadet ettiğiniz putlar, sizin rızıklarınızı yaratıp sizi rızıklandırmaya güç yetiremezler. O halde rızkınızı Allah nezdinde arayın, yalnız O’na ibadet edin ve O’na şükredin, sonunda yine O’nun huzuruna götürüleceksiniz."
    Kuran-ı Kerim Meallerini Kıyasla - 40 adet Türkçe Kurân Meâli
    ANKEBUT-17, ANKEBUT Suresi 17. ayet için Kuran Meallerini Kıyasla / Kuran-ı Kerim Meallerini Kıyasla - 40 adet Türkçe Kurân Meâli
    http://www.kuranmeali.info/29/ankebut_suresi/17.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

• türkçesi vasat olunca da bu kadar anlıyor işte napsın ellemeyin, kendisi kadar türkçe bilen adamları kandırıyor sadece.

"..daktilodan başka birtakım kalemler kullanıyosunuz.." dersek kalemin daktilo olduğu anlamına mı gelir?

tabi sana göre gelir türkçen bu kadar çünkü.

eğer bunları bilerek yapmıyorsan senin gerçekten çok ciddi derecede türkçe anlama eksikliğin var.
  • Ankebut 17'de Aslında Allah'ın da Bir Put Olduğunu Yazıyor

felsefe bölümü taarruz altında
  • üyeye bakıp ve konuyu okuyup aşırı müslüman olacak ateistler için mekke'de ev alternatifleri;

ZemZem Tower Mekke Konutları'nda 7 bin 400 dolara!

Suudi Arabistan'da Kabe'ye 100 metre yakınlıkta inşa edilen projede fiyatlar 7 bin 400 dolar ile 47 bin 300 dolar arasında değişiyor.

Kabe’ye 100 Metrede Devremülk

Kuveytli Mresco Real Estate Solution tarafından Suudi Arabistan’ın kutsal şehri Mekke’de inşa edilmekte olan ve Kral Abdullah’ın bizzat kendi projesi olan El Makam Tower, Stüdyo ve 1+1 olmak üzere iki ayrı tipte dairelerden oluşuyor.

• Siz hurafe üreterek sadece, Allah ile aranıza koyduğunuz putlara kulluk ediyorsunuz. Allah ile aranıza koyup kulluk ettikleriniz, size rızık verecek güçte değillerdir. Siz rızkı Allah katında arayın, ona kul olun; ona teşekkür edin; çünkü ona döndürüleceksiniz.

Dogru meali..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tengriciyim önce onu belirteyim bu ayetten allah da bir puttur anlamı çıkmaz ama. Noktalama işaretleri o yüzden varlar allahtan başka kısmından sonra virgül koyup es verince anlam anlatılmak istenene uyuyor bence
  • -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Su Aygırı -- 18 Mayıs 2020; 10:13:18 >
  • türkçesi vasat olunca da bu kadar anlıyor işte napsın ellemeyin, kendisi kadar türkçe bilen adamları kandırıyor sadece.

"..daktilodan başka birtakım kalemler kullanıyosunuz.." dersek kalemin daktilo olduğu anlamına mı gelir?

tabi sana göre gelir türkçen bu kadar çünkü.

eğer bunları bilerek yapmıyorsan senin gerçekten çok ciddi derecede türkçe anlama eksikliğin var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gavur Padisah

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    açtığın konunun neyini araştırıcaz, bu ayetlerde ne var ki neyini araştıralım?
    türkçen vasat, ayetlerin türkçe meallerini de anlamıyorsun doğal olarak, sonra da gelmiş aslında benim amacım şu diye zırvalıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.jk

açtığın konunun neyini araştırıcaz, bu ayetlerde ne var ki neyini araştıralım?
    türkçen vasat, ayetlerin türkçe meallerini de anlamıyorsun doğal olarak, sonra da gelmiş aslında benim amacım şu diye zırvalıyorsun.

Alıntıları Göster
    Sana bir yorum mantıklı geliyordur diğerleri mantıksız geliyordur. Taberi tefisirini bir oku bakalım. Aslında ne kadar farklı anlamlar çıkabileceğini göreceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gavur Padisah

Sana bir yorum mantıklı geliyordur diğerleri mantıksız geliyordur. Taberi tefisirini bir oku bakalım. Aslında ne kadar farklı anlamlar çıkabileceğini göreceksin.

Alıntıları Göster
    taberi tefsirini koy o zaman da okuyalım, ayet koyuyorsun senin söylediklerinle alakası yok, hata bende türkçen zayıf laf anlatmaya çalışıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.jk

taberi tefsirini koy o zaman da okuyalım, ayet koyuyorsun senin söylediklerinle alakası yok, hata bende türkçen zayıf laf anlatmaya çalışıyoruz.

Alıntıları Göster
    Emredersin paşam bundan sonra öyle yaparım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lawbreaker

Tengriciyim önce onu belirteyim bu ayetten allah da bir puttur anlamı çıkmaz ama. Noktalama işaretleri o yüzden varlar allahtan başka kısmından sonra virgül koyup es verince anlam anlatılmak istenene uyuyor bence
    Tengrici derken sende bir yaratan olduğuna mı inanıyorsun yoksa şu klasık arabın allahı benden uzak olsun mantığında mısın?

Merak ederim hep bunu. Yoksa sen Tanrı de Ben Rab başkası Yaradan desın, özünde herşeyi var eden mutlak güç yatıyor ise bence olay aynı. Ha tabi din kısmına girmiyorum. Yani öğretiler farklı olabılır ama yaratıcı tanımı aynımı onu merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tengricilik ırkımızın islam öncesi Gök Tanrı inancı.
    Bizim inancımızda herhangi bir kutsal metin veya peygamber yok yediğimize içtiğimize kimle arkadaşlık edeceğimize karışmıyor. Bizden beklentisi içinde yaşadığımız doğaya saygı göstermemiz ve atalarımızı iyi şekilde anmamız.

müslüman olarak 40 küsur yıl yaşayıp hiç incelemedikten sonra bir gün ben neye inanıyorum herkes bir şeyler anlatıyor ama diye başlayan yolculuğum önceleri o güne kadar ki inandığım şeylerde kafama oturmayan şeyler olmasıyla deizme sonrasında meraktan kendi inancımızı inceledikten sonra Tengriciliğe ulaştı.
    Çok net söylüyorum zaten ben 40 küsur yıl boyunca arada cumaya giden orucunu kaçırmayan kendisini müslüman zanneden bir Tengriciymişim. Etrafımda da benim gibi olan çok insan var aslında ama bizim inancımızda teblig etme inancı yayma gibi bir durum olmadığı için soranlara şu şu kaynaklardan kendiniz araştırın diyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.