Şimdi Ara

ANKET AVRUPA BİRLİĞİNE EVETMİ/HAYIRMI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
0
Favori
3.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki

ANKET AVRUPA BİRLİĞİNE EVETMİ/HAYIRMI

(En Son Oy Tarihi: 16.8.2007)
Giriş
  • Arkadaşım sen böyle giderse Türkiye Cumhuriyeti diye bir devlet kalacağını mı sanıyorsun. İstanbul'u tek başına alırlar belki.Bir de bu işlere Atatürk'ü ortak etme o Türk milliyetçisiydi ve batı karşıtıydı.
    quote:

Orjinalden alıntı: Luck_Grabber

AB'ne girmemiz tüm ve her çeşit aşırı uçları ortadan kaldıracaktır.

KARA CEHALET kesinlikle sona ermek zorunda kalacaktır. Alternatifi kalmayacaktır.

AB'ye girilmesi halinde bu uçlar bir şekilde uzlaşmak zorunda kalacaktır.

Nihayetinde bu uzlaşma, Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyetinde olacaktır.

Türkiye Cumhuriyetinde Vatandaş Olabilmenin Gururunu taşıyamıyan, kendini bu memleketin vatandaşı hissetmeyen aşırı uçlar, AB'ne girmemize karşı koyup göz boyamaya çalışarak, her zaman olduğu gibi enayi avına çıkmışlardır...!
    Bu ise, asla gerçekleşemiyecek bir rüyadır. Türk İnsanını tanımayan, tanıyamıyan bu tip sefiller, yine bu ülkenin güzel insanları tarafından ergeç gittikleri yolun yanlış olduğu onlara bildirilecektir.

Laik ve demokratik bir Türkiye için, Mücadele ederek, Gururlu ve Şerefli bir şekilde AB'ne girmek ancak, akıllı devlet adamlarıyla mümkündür. Halk için, millet için, Mustafa Kemal ATATÜRKümüzün gösterdiği yolda hırs ve azimle ilerleyebilmek için.
    AB'ye EVET !

• Tüm zorluklara göğüs gerip mizacımızı kaybetmeden ilerlemek için muassırlaşmak için büyük devlet olabilmek için güçlü bir iktidar fazıl bir muhalefet ve bilinçli vatandaşlarla AB'ye evet...

Her şeyi evham yapıp Milliyetçi geçinen aşırı sol veya aşırı sağ görüşlü haddinden fazla ideolojik davranan bilinçsiz dediğim dedik çaldığım düdük at gözlüklü mürtecilere hayır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: __MuLKiYeLi__

Tüm zorluklara göğüs gerip mizacımızı kaybetmeden ilerlemek için muassırlaşmak için büyük devlet olabilmek için güçlü bir iktidar fazıl bir muhalefet ve bilinçli vatandaşlarla AB'ye evet...

Her şeyi evham yapıp Milliyetçi geçinen aşırı sol veya aşırı sağ görüşlü haddinden fazla ideolojik davranan bilinçsiz dediğim dedik çaldığım düdük at gözlüklü mürtecilere hayır...

bilinçli vatandaşlarla AB' ye evet mi AB'ye girerek mizacımızı kaybetmeden muassırlaşmak mı Bir kere ideolojiler vardı, kıyameeete kadar varolacak Ve biraz Tarih okumanı tavsiye ediyorum. Çünkü kim bilinçli kim bilinçsiz belli oluyor. Ve yukarda yazmıştım ama okumamışsın bile! Zahmet olmasın diye bi daha alıntı yaptım
    bilinçli vatandaşlarla AB ha

quote:

Orjinalden alıntı: dreaMMaster

Türkiye Avrupa Birliği Üyesi mi Olmalı?

Türkiye Avrupa Birliği üyesi mi olmalı? Bu görüş, son yıllarda çok popüler olmuştur. Bu konuda ne yazık ki artık her Türk siyasetçisi, âdeta yarış yapmaktadır. Daha düne kadar, Avrupa Birliği, Haçlı Birliği’dir diye meydanlarda nutuk atanlar, şimdi Avrupa ülkelerinde kapı kapı dolaşıp, üye olması için âdeta yalvarmaktadırlar. Peki, gerçekten Türkiye, Avrupa Birliği’ne alınacak mı? Türkiye’nin yeri, Avrupa Birliği mi? Türkiye’yi yönetenler, Avrupa Birliği’ne girmek için can atsalar da, Avrupa Birliği üyeleri, Türkiye’yi aralarına almaya hiç niyetli değillerdir. Bunu her fırsatta dile getirmektedirler. Newsweek 22 Nisan 2002 tarihli nüshasında Türkiye’den, Avrupa’nın öksüzü olarak bahsetmekte ve The Economist 2004 yıllığında iki Türk köylüsünün fotoğrafını kullanıp, fotoğrafın altına “Avrupa Birliği’ne girmek için paralanan yoksullar” ibaresini yazarak, Türkiye ile âdeta alay etmektedir. Her Avrupa Birliği üyesi, Türk yöneticilerinin yalvarmalarına karşı, “Bekleyin bakalım, istediklerimizin hepsini yapın, sonra düşünürüz” gibi esnek ve kaypak sözler söylemektedir. Kendi aralarında ise, Türkiye bahsedildiğinde, Türkiye ile ilgili olarak, alaycı gülümsemelerle bahsetmektedirler. Alaycı ve küçümseyici tavırlar bazen bardağı taşırmaktadır. Türkiye’nin Avrupa Birliği üyesi olup olamayacağı tartışmalarına Vatikan da farklı bir bakış açısıyla katılmış bulunmaktadır. Vatikan Katolik Kilisesi'ne bağlı Dinsel Öğretiler Kurulu Başkanı Kardinal Joseph Ratzinger, Müslüman Türkiye'yi Avrupa'ya bağlamanın büyük bir hata olacağını söylemiş ve Türkiye'nin Avrupa'nın anti-tezi olduğunu da öne sürmüştür. Ratzinger, Fransız L'express dergisine verdiği demeçte, "Türkler tarih boyunca, Avrupa'nın karşıtı olan başka bir kıtayı temsil etmiştir. Bu iki coğrafyayı özdeşleştirmek, büyük hata olur. Ekonomik zenginlik uğruna, kültürel zenginlik heba edilmemeli" diye konuşmuştur. Ratzinger, Türkiye'nin kendi geleceğini Avrupa Birliği'nde değil, Müslüman ülkelerden kurulu bir siyasî birlik içinde araması gerektiğini vurgulamıştır. Ratzinger’in bu yorumu karşısında, Türkiye hemen cevap vermiştir. Ne yazık ki, iktidara gelmeden bir ay öncesine kadar Ratzinger gibi düşünen ve Ortadoğu ve İslâm Birliği gibi birlikler üzerine kafa yorup sık sık fikir beyan edenler, Ratzinger’e büyük tepki göstermişlerdir. Bu konuda en sert tepki, Başbakan Sayın Recep Tayip Erdoğan’dan gelmiştir. Başbakan Erdoğan, "Vatikan bir din devletidir. AB üyesi değildir. Biz AB üyesi ülkelerle konuşuyoruz ve değerlendiriyoruz'' demiştir. Sayın Başbakan’ın dediği doğrudur, Vatikan Avrupa Birliği üyesi değildir. Ancak Vatikan’ın gücünün ne olduğunu sanırım, Başbakan gayet iyi bilmektedir. Bilmemezlikten gelmesi, kendi kendine yanıltmak ve avutmaktır. Evet, Vatikan, Avrupa Birliği üyesi değildir. Vatikan bir din devletidir. Ancak Avrupa Birliği üyesi olan tüm Avrupa ülkelerinin mânevî lideridir ve en büyük akıl hocasıdır. Bu nedenle, Avrupa Birliği üyesi ülke yöneticilerinin tamamı, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üye olması konusunda, Türkiye yöneticilerinin sözlerini değil, Vatikan yetkililerinin sözlerine itibar ederler. Bu gerçeği sanırım, Türkiye’de, Vatikan’ın Avrupa ülkeleri üzerindeki gücünü az çok bilen herkes kabul etmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreaMMaster -- 10 Şubat 2006 20:49:55 >

• asla diyorum ve de bi hayırr
  • quote:

Orjinalden alıntı: horikos

Arkadaşlar tüm Avrupa ülkeleri kendi halklarına sorarak , referandum yaparak AB ye girme kararı veriyor oysa bizim ülkemizde siyasi otorite bizim adımıza karar verip AB ye girmeye çalışıyor , hernekadar siyasiler bizi yani halkı adam yerine koymasada bizde kendi referandumumuzu burda yapalım , bakalım halk AB yi istiyormu

avrupa ülkelerinde AB anayasası için referandum yapılıyor.
    zamanı gelince bizde de yapılır.
    hem Avrupa politikası TC kuruluşundan beri var
    şimdiye kadar bizi kapıda süründürüp durdular. şimdiki hükümet işi ciddi tutunca
    onlarda ne yapacağını şaşırdı. bakalım bundan sonra neler olacak
    eğer resmen ismezlerse (ki buna ben hiç ihtimal bile vermiyorum)
    başımızın çaresine bakabiliriz.

• "İlim Çin'de olsa gidip alınız."

Muassırlaşmak ne demektir?Çağdaşlık yani modernlik demektir.Tarihte dönem dönem ülkeler veya bölgeler ilmi zenginliğe ulaşmıştır.Mesela antik çağlarda Yünanlılar büyük ilmi bilgilere sahiptiler.Dünyanın en büyük medeniyetleri arasındaydılar.Yalnız tüm bunlara rağmen sapkın halklara ve basiretsiz yöneticilere sahiptiler.Öyleki Spartalılarda bir insan yakalanmadan hırsızlık yaparsa kahraman ilan edilir yakalanırsa başı kesilirdi.İlk çağa gelindiğinde Romalılar muhteşem bir medeniyet kurmuştu.Göz alıcı taştan eserler , hamamlar ve bir çok sanat esrininin yanında dünyanın en büyük kütüphanelerine sahiptiler.Çok harika bir şekilde kurumsallaşmış hatta şu an Hukuk Fakültelerinde ders olarak gösterilen kanunları yazmakta muvaffak olmuştular.Ancak bu kadar kanun ve bilimsel yönlerine rağmen onlarında bir çok ahlaksızlıkları vardır.Öyleki saray içindeki entrikaları destanlara konu olmuştur.Mısır medeniyetine gelindiğinde tıp matematik astronomi gibi pozitif bilimlerde çağının çok ilerisinde bir medeniyet yakalamışlardır.Piramitler mimarinin ve dolayısıyla geometri ve matematiğin mühendisliğin ne kadar gelişmiş olduğunu gösterir.Ancak bu medeniyette de zamanla bozulma yaşanmış firavunlar halkı sömürmüş ve gereksiz yere katı sınıflandırmalar yapmışlardır.

Şimdi bu üç medeniyet göz önüne alındığında üçü de çağının ilerisindedir.peki bu medeniyetleri kimler kullanmıştır.

IV yy. Attila: Büyük "Pax Hunno"yu kurarken bu üç medeniyetten de yararlanmıştır.Urallardan Alplere kadar bir Hun Barışı sağlamıştır.Çevresinde yaşayış tarzlarını değiştirecek bir çok medeniyet
    (mesela Yünan mesela Roma) varken Attila'nın vatanseverliği sayesinde Hunlar göçebe olmalarına rağmen Kültürleri değişmemiştir.Attila Roma'nın taş yapılarına hayran kalmasına rağmen kendisininden böyle bir şehir kurmasının özentilik olacağını savunmuştur.Ayrıca başkentlerine Roma kütüphanelerinden seçkin kitaplar getirterek yeni kütüphaneler kurmuştur.Yaklaşık bir asır boyunca Hun Barışı'nın yani Pax Hunno'nun yaşanmasının sebebi Attilla'nın geleneğine tarihine bağlı ancak bir o kadarda inkılapçı olmasından kaynaklanır.Nitekim ondan sonra gelen varisleri ülkeyi koruyamamış yıkılan Batı Roma'nın özentisi olmuş ve Hristitanlığı kabul edip kendi kültürlerinden uzaklaşmışlardır.

Gene VII VIII yüzyıllarda İslam İmparatorluğu çevresindeki bir çok medeniyetin ilmi etkisi altında kalmıştır.Eski Yünan kitaplarını Arapçaya çevirmiştir.Devrik Mısır'dan bir çok kaynak elde edilmiştir.Ayrıca Avrupa'da yaşayan Vizigotlar ve Franklar gibi göçebe devletlerden yıkılmış Batı Roma'nın eserleri talep edilmiştir.Ulemamıza yol gösteren bu eserler sayesinde Büyük İslam Medeniyeti ortaya çıkmıştır.Ancak bu medeniyette diğer medeniyetlerin hiç bir sapkınlığından etkilenmemiştir.İş sadece ilmidir.

Günümüze baktığımızda Avrupa bir medeniyettir.Çünkü ilim onlardadır.Kurumsallaşma onlardadır.Ekonomik gelişme onlardadır.Avrupa'nın ekonomisinin kötü olma sebebi ekonomik kurumsallaşmanın eksik olması değil hammade ihtiyacının büyük olması ve yaşlı bir nüfusa sahip olmasıdır.Avrupa kanla temellendirilmiştir.Halkının çoğu vandal kökenlidir.Hırsızlık yolsuzluk cinayet zina gibi bir çok suç işlenmektedir.Ancak bu gibi sapkınlıklar Avrupa'nın bir medeniyet olduğu gerçeğini yok edemez.

Eğer ki tanzimat dönemindeki gibi , Avrupa'dan , ilim irfan yerine yaşayış biçimleri ve bunun gibi kültürümüze aykırı faaliyetler içeren davranışlar alacaksak hay hay ben yokum ancak şu müzakere döneminde dahi onlardan alacak bir çok şeyimiz var.Güç Kudret ekonomik imkanlar dahilinde mümkündür.Ekonomiyi düzeltmek ise iyi bir kurumsallaşmaya bağlıdır.Bu da en ileri düzeyde kurumsallaşmış olan Avrupa ile iyi münasebetlerle gerçekleşebilir ancak.Ben ilim almak istiyorsam beni kimse durduramaz.Ben kendime özgü medeniyetimi faaliyete geçirmek istiyorsam bu da ancak ekonomiyle mümkündür.

Unutmayalım ki Attila ancak ekonomisini düzeltip Medeniyet alanında ilerledikten sonra Pax Hunno'yu gerçekleştirmiştir.Ama bunu yaparken kendine has yollardan ilerlemiş milletinin geleneklerinden taviz vermemmiştir.

Bizim şu anki durumumuz da aynıdır.

Saygılarımla...

• Evet
  • @_mulkiyeli_
    dikkatimi şimdi birşey çekti. imzanda üstadın nuktelerinden birtanesini taşıyorsun. Ve tüm eserlerini kitaplığımın baş köşesinde, özünü de ruhumda taşımaya gayret eden bir insan olarak; üstadın hazine değerindeki her kelimesini üzerinde taşıyanın başımın üstünde yeri vardır. Buna istinaden, nasıl bir mantelite ile AB stratejisine olumlu bakabiliyorsun, anlamakta güçlük çekiyorum. Na-münasib zamanda tezahurda bulunduğum için üzüntü duyuyorum. Gönül isterdiki karşılıklı zaman ve mekana talib, çeşitli mevzularda reel manada fikirlerimizi paylaşabilseydik. Eminim birçok konuda ortak paydada buluşabilirdik. Tabi üstadı ve eserlerini iyi özümsemiş iseniz. Düşüncelerimi ve tüm bilgi birikimimi çeşitli sebepler ve ortam münasebetiyle sunamıyorum. (affola) Dolayısıyla son olarak; Avrupa Birliği ve diğer tüm mevzularda işin pirlerin bulunduğu 2023 dergisinin tüm serisini size ve tüm AB sevdalılarına şiddetle tavsiye ediyorum. (2023: tek bir kalıbın fikri aynası değildir.)
    Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreaMMaster -- 10 Şubat 2006 23:27:44 >

• 3. dünya birliğine evet....ne kadar ilginç.......şimdide millet rus ve çin hayranı oldu....
  • Hep duygusal yorum yapmışsınız, peki ya işin ekonomik boyutu?

Kabul edelim, şu durumdaki, ekonomik, eğitim, işsizlik sorunlarımızı AB çözüm getirebilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dreaMMaster

@_mulkiyeli_
    dikkatimi şimdi birşey çekti. imzanda üstadın nuktelerinden birtanesini taşıyorsun. Ve tüm eserlerini kitaplığımın baş köşesinde, özünü de ruhumda taşımaya gayret eden bir insan olarak; üstadın hazine değerindeki her kelimesini üzerinde taşıyanın başımın üstünde yeri vardır. Buna istinaden, nasıl bir mantelite ile AB stratejisine olumlu bakabiliyorsun, anlamakta güçlük çekiyorum. Na-münasib zamanda tezahurda bulunduğum için üzüntü duyuyorum. Gönül isterdiki karşılıklı zaman ve mekana talib, çeşitli mevzularda reel manada fikirlerimizi paylaşabilseydik. Eminim birçok konuda ortak paydada buluşabilirdik. Tabi üstadı ve eserlerini iyi özümsemiş iseniz. Düşüncelerimi ve tüm bilgi birikimimi çeşitli sebepler ve ortam münasebetiyle sunamıyorum. (affola) Dolayısıyla son olarak; Avrupa Birliği ve diğer tüm mevzularda işin pirlerin bulunduğu 2023 dergisinin tüm serisini size ve tüm AB sevdalılarına şiddetle tavsiye ediyorum. (2023: tek bir kalıbın fikri aynası değildir.)
    Saygılar..

Hocam benim demek istediğim şu...

Bir çok kısım şunu savunuyor.AB'ye girdiğimiz zaman mizacımızı kaybedeceğiz.Kültürümüz o taşlaşmış şehir kültürünün dumanı altında kaybolacak.AB devletleri bizi kullanacak.Sınırlarımızı aşacak v.s...

Şimdi bende diyorum ki :

Bir insan düşünün.Arkadaş çevresi yok.İçindeki potansiyel güç fazla ama kullanacak erginliğe ulaşamamış.Şimdi bir buna ulaşmayı öğrenmek var bir de başka kişiler tarafından bu potansiyel gücün kullanılması var.Şimdi biz Türkler!Eğer kendi konumumuzu potansiyel gücümüzü kullanacak kurumsallaşmaya ulaşana kadar AB'den yararlanırsak bu bizim için faydalı bir olay olur.Ha başkalarını kullanmak var kendini kullandırtmak var.Eğer ki biz kendimize hakim olursak bilinçli olursak uyanık olursak değil AB yi ABD yi kullanırız.Ama bunun için öncelikle yeterli erginliğe ulaşmamız lazımdır.Kurumsallaşalım.Ekonomik güce ulaşalım.Her yönden kalkınalım.Mensup olduğumuz milletin halklarını da kalkındıralım.

Ama bunlar için bir yerden başlamamız lazımdır.Bu da medeni toplumların toplumumuz için faydalı yönlerini öğrenmektir.

Unutmayalım ki biz kendimize hakim olursak kimse bize hakim olamaz.

Ben de seninle konuşmak tartışmak isterim elbet...

Üstada saygım sevgim sonsuzdur...

• Biz Türkler Orta Asyada iken çinlilerle ne kadar savasıp yensekte hiç bir Türk Hakanı Çinlilerin içlerine girip topraklarını işgal etmemiştir.Çünkü sizden(dil din ırk millet) farklı ve nüfusu kalabalık bir topluluğun içine girerseniz.O toplum sizi sindirir kimliğinizi ve benliğinizi yitirir gidersinizYani o AB nin Haçlı Birliğinde yok olur gidersiniz.

AB ye girmek hem gururumuzu ayaklar altına almak demektir.Hem Vatan Hainliğidir.Hemde Yok olup gitmemiz demektir.

Sen Türkiye olarak bütün Avrupayı nasıl devşirebilirsin ki!!!!!!

AB ye ve girmek isteyenlere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATB2006 -- 11 Şubat 2006 9:54:02 >

• Arkadaşlar buradaki anket benim hoşuma gitti bu anketti 2 yol önce yapılsaydı herkez avrupa birliğine girmek istiyorum derdi. Bu hükümete teşekkür ederiz onlar avrupa birliğine girmeye çalıştıkca halkımız avrupa birliğine karşı nefret duydu peki bu nasıl oldu. Söyleyim biz onların yanına girmeye çalıştıkca onlarda gerçek yüzlerini ortaya çıkardı yani bizleri istemediklerini. Biz onların yanına girmeye çalışmasaydık milletimizi hep cezbedeceki bu a.b hep girmek isteyeceklerdi. Şimdi tam tersi maskeleri düştü gerçek yüzleri ortaya çıktı.

Birde bizler soyumuzu biliyoruz. Bizlerin soyu dinine bağlı bir soydan geliyor. Çünkü biz türkler inançları uğrunda gözleri kapalı ölmeye gider. Ama bugünlerde inançlarımıza inandiğimiz değerlere hakaret noktasına varan uygulamalar yapılıyor. Bizler sabırlıyzdır. Sabırlı olursak aydınlık günler yakındır.
  • Bizi bitiriyorlarmı? Yahu zaten biz bitmişiz haberiniz yok! Baksanıza ülkenin haline...
  • girmesek olmazmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: vendeta

Bu forumdaki seçim anketinde akp önde gidiyor ama aynı forumda muhtemelen akp'ye oy atan arkadaşlar ab'ye karşıyız diyorlar bu ne yaman çelişki böyle.Bu akp değil mi bizi ab kapılarında süründüren onlar ne isterse emir telakki eden.Milletimiz cahil demem boşuna değil.

Ben AKP ye oy attım ve AB ye evet diyorum... Demmeki söylediklerin yanlış... Millet ne yaptığını geyet iyi biliyor ve bu millet bazı akıl danelerinden çok çekti. O aklıllıların millet cahil diyerek geçmişte yapmış olduğu darbelerden çok çektik! Yahu bu AB ye girebilme mücadelesini geçmişte tüm partiler yaptı. Yeni bi olay değil bu.... Kaldıki neye taviz vermişiz örnek gösterin bana.... Bi tek siz akıllısınız millet aptal dimi...

• Daha ne kadar kendi kabuğunuzda, dünyadan kopuk yaşayacaksınız.
  • sonuna kadar HAYIR
  • O halde Türkiye bu şekilde yerinde saymaya, dünya ülkelerinden geride kalmaya mahkumdur. Süregelen yanlışlıklar devam edecek demektir. O halde bence hiiiç şikayet etmeyin. Böyle gelmiş,böyle gidiyor işte... Bu kafayla düzelebilmek çoook zor. Şimdiye kadar düzelebildikmi,yooo,hayır.... Kıpırdama bile yok. Belki birgün benim ülkemin gençleride yapılan yanlışlıkların farkına varır. O gün çok geç olmasında... Bence geç olmaya başladı bile. Baksanıza herşey tıkandı, eğitim, sağlık, insan hakları, hukuk, alt yapı, demokrasi.... Bu konularda içler acısıyız.... İş sahası yok. Ürünlerimizi artık dışarıya pazarlayıp işlerimizi genişleterek yeni iş imkanları doğurmalıyız. Hiçbir ülke kendi kabuğunda yaşamıyor. Bi şekilde dünya piyasasında yerini almaya çalışıyor. halbuki biz devekuşu gibi kafamızı kuma gömüp ilerleme hayalleri kuruyoruz. Bu hayaller nedense bir türlü gerçek olamıyor. Siz bu hayallere devam edin. Bir gün uyandığınızda umarım herşey çok geç olmaz....
    Umarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 11 Şubat 2006 14:34:35 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.