Şimdi Ara

ANKET AVRUPA BİRLİĞİNE EVETMİ/HAYIRMI (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
0
Favori
3.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki

ANKET AVRUPA BİRLİĞİNE EVETMİ/HAYIRMI

(En Son Oy Tarihi: 16.8.2007)
Giriş
  • avrupa sevdalıları hadi konuşun bakalım >http://forum.donanimhaber.com/m_5871922/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreaMMaster -- 13 Şubat 2006 23:32:47 >
  • Herkes saf siz akıllısınız değil mi?
    o 62 kişi nerede?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreaMMaster -- 13 Şubat 2006 23:30:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: çaaari

Tüm Türkler birleşse mükemmel olur

Bir düşünsenize abooo

biz birbirimizle didişmekten, birbirimize kazık atmaktan kurtulup birlik olabilirsek ne mutlu bize

edit: seçimimi belirtmeyi unutmuşum

HAYIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIRRRRRRRRRRRRRRRR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccaparli -- 13 Şubat 2006 23:01:01 >

• Halkı yönetenler böyle önemli bir konuda referanduma gitmeliler. Bizi temil edenler, bizim düşündüğümüzün aksi yönünde karar veremezler. Milletin temsilcileri, temsil ettikleri kitlenin görüşünü almak zorundadırlar. Sonuç hayır da olsa, evet de olsa buna halk karar vermeli. Nerdeeeee?
  • quote:

Orjinalden alıntı: set

quote:

Orjinalden alıntı: vendeta

Bu forumdaki seçim anketinde akp önde gidiyor ama aynı forumda muhtemelen akp'ye oy atan arkadaşlar ab'ye karşıyız diyorlar bu ne yaman çelişki böyle.Bu akp değil mi bizi ab kapılarında süründüren onlar ne isterse emir telakki eden.Milletimiz cahil demem boşuna değil.

Ben AKP ye oy attım ve AB ye evet diyorum... Demmeki söylediklerin yanlış... Millet ne yaptığını geyet iyi biliyor ve bu millet bazı akıl danelerinden çok çekti. O aklıllıların millet cahil diyerek geçmişte yapmış olduğu darbelerden çok çektik! Yahu bu AB ye girebilme mücadelesini geçmişte tüm partiler yaptı. Yeni bi olay değil bu.... Kaldıki neye taviz vermişiz örnek gösterin bana.... Bi tek siz akıllısınız millet aptal dimi...

Zaten senin gibi adamlar yüzünden bu ülkenin hali böyle

Ab ye girmek uzun zamandır olan bişey ama bu son dönemde köpekler gibi yalvarıyoruz ve "ÜLKEYİ PAZARLIYORUZ"

Bilmem anlatabildim mi??

• Ab'nin bizi parçalamak istediğini halkımızı yavaşta olsa anlıyor. Referandum elbette yapılacak ve halka sorulacak. İşte o zaman AB'ye girmeyi hakettiği halde hayır deme onurunu gösteren 2. ülke olacağız. Ama bu şekilde köpek gibi yalvarark girersek her zaman bize köpek gibi yalvarıp girdiniz diyecekler. Niye? Bizim delikanlılar kafalarında canlandırdıkları sarışın AB kızları ile kucaklaşsın diye!! Ama bunlar boş hayaller AB TV'lerde gördüğünüz gibi değil. TV'lerde bizlere tıpkı bizişm turist reklamlarındaki gibi güzel yerleri gösteriyrolar. Hiç mi gurbetçilerle bağınız yok. Bakın çoğu ne hallerde yaşıyorlar. Para biriktirenler var ama günde 16 saat kan ter içinde çalışarak. O kadar çalışmayla aynmı parayı merka etmeyin TR'de de biriktirirsiniz. Boş hayllere vurdular bizi başka bir şey değil.
  • quote:

O halde Türkiye bu şekilde yerinde saymaya, dünya ülkelerinden geride kalmaya mahkumdur. Süregelen yanlışlıklar devam edecek demektir. O halde bence hiiiç şikayet etmeyin. Böyle gelmiş,böyle gidiyor işte... Bu kafayla düzelebilmek çoook zor. Şimdiye kadar düzelebildikmi,yooo,hayır.... Kıpırdama bile yok. Belki birgün benim ülkemin gençleride yapılan yanlışlıkların farkına varır. O gün çok geç olmasında... Bence geç olmaya başladı bile. Baksanıza herşey tıkandı, eğitim, sağlık, insan hakları, hukuk, alt yapı, demokrasi.... Bu konularda içler acısıyız.... İş sahası yok. Ürünlerimizi artık dışarıya pazarlayıp işlerimizi genişleterek yeni iş imkanları doğurmalıyız. Hiçbir ülke kendi kabuğunda yaşamıyor. Bi şekilde dünya piyasasında yerini almaya çalışıyor. halbuki biz devekuşu gibi kafamızı kuma gömüp ilerleme hayalleri kuruyoruz. Bu hayaller nedense bir türlü gerçek olamıyor. Siz bu hayallere devam edin. Bir gün uyandığınızda umarım herşey çok geç olmaz....
    Umarım...

sen ab nin bizi alacağına inanıyormusun?
    bunlarda 700 yıl öncede haçlı zihniyeti vardı şimdi de haçlı zihniyeti var

• quote:

O halde Türkiye bu şekilde yerinde saymaya, dünya ülkelerinden geride kalmaya mahkumdur. Süregelen yanlışlıklar devam edecek demektir. O halde bence hiiiç şikayet etmeyin. Böyle gelmiş,böyle gidiyor işte... Bu kafayla düzelebilmek çoook zor. Şimdiye kadar düzelebildikmi,yooo,hayır.... Kıpırdama bile yok. Belki birgün benim ülkemin gençleride yapılan yanlışlıkların farkına varır. O gün çok geç olmasında... Bence geç olmaya başladı bile. Baksanıza herşey tıkandı, eğitim, sağlık, insan hakları, hukuk, alt yapı, demokrasi.... Bu konularda içler acısıyız.... İş sahası yok. Ürünlerimizi artık dışarıya pazarlayıp işlerimizi genişleterek yeni iş imkanları doğurmalıyız. Hiçbir ülke kendi kabuğunda yaşamıyor. Bi şekilde dünya piyasasında yerini almaya çalışıyor. halbuki biz devekuşu gibi kafamızı kuma gömüp ilerleme hayalleri kuruyoruz. Bu hayaller nedense bir türlü gerçek olamıyor. Siz bu hayallere devam edin. Bir gün uyandığınızda umarım herşey çok geç olmaz....
    Umarım...

Yerli malına değer verir ecnebi yaptı iyidir kompleksinden kurtulursak, ecnebinin dili bizim dilimiz zaten bizim dilimiz ekmek vermiyor diye düşünmezsek bu ülke gayet güzel kalkınır. Dünya'da örnekleri vardır sadece kendimize güvenimizi sorgulamamız lazımdır.

• SONUNA KADAR HAYIR
  • senin oy verdiğin parti beni ilgilendirmiyor birazcık Türk tarihini bilen biri ab denen çetenin bizi yok etmek için hareket ettiğini bilir.Buna destek veren kimse benim için vatan hainidir oturduğu makam ne olursa olsun.
    quote:

quote:

Bu forumdaki seçim anketinde akp önde gidiyor ama aynı forumda muhtemelen akp'ye oy atan arkadaşlar ab'ye karşıyız diyorlar bu ne yaman çelişki böyle.Bu akp değil mi bizi ab kapılarında süründüren onlar ne isterse emir telakki eden.Milletimiz cahil demem boşuna değil.

Ben AKP ye oy attım ve AB ye evet diyorum... Demmeki söylediklerin yanlış... Millet ne yaptığını geyet iyi biliyor ve bu millet bazı akıl danelerinden çok çekti. O aklıllıların millet cahil diyerek geçmişte yapmış olduğu darbelerden çok çektik! Yahu bu AB ye girebilme mücadelesini geçmişte tüm partiler yaptı. Yeni bi olay değil bu.... Kaldıki neye taviz vermişiz örnek gösterin bana.... Bi tek siz akıllısınız millet aptal dimi...

• quote:

Orjinalden alıntı: Cehennemden_Cennete

Kan

/>

Gözyaşı

/>

Açlık

/>

Acı

/>

Savaş

/>

İşkence, Tecavüz, Kısacası zulüm;Dünyayı Kuşattı

/>

İhtirasa, kine, sapkınlığa sınır tanımayan iki ülke; İsrail ve ABD son yıllarda dökülen kanın, gözyaşının, yaşanan açlık ve sefaletin, savaşların işkencelerin kıyımların baş sorumluları.

/>

/>

/>

Bu ülkeleri emperyalist politikalar izlemeye yönelten güç ise: Küresel Sermaye..
    • Küresel sermayenin ürünlerini kullandığımız için o kanda bizim de payımız var.
    • Yani biz de suçluyuz.
    • O kan, o gözyaşı bizim eserimiz.
    Küresel sermayenin ürettiği meşrubatı içerken, Bir mazlumun kanını içtiğini,

/>

Küresel bir ayaküstü yiyecek markasının ürününü yerken Afrika’da açlıktan ölen çocukların etini kemirdiğini,

/>

DÜŞÜNDÜN MÜ? Küresel sermayenin ürünlerine verdiğin her kuruşun Irak’a bomba olarak düştüğünü, Yarın O bombaların, Türkiye’nin de arasında bulunduğu 22 ülkenin sınırlarını değiştirmek için kullanılabileceğini aklına getirdin mi?

/>

/>

/>

• ABD ve yandaşlarının tek gücü küresel sermaye, küresel sermayenin tek destekçisi de sensin.
    • Sen , ben, siz, biz kısacası dünyadaki milyarlarca mazlum ve masum istersek bu kanı ve gözyaşını durdururuz.
    • Kandan ve gözyaşından arınmış bir dünya için ,
    “KÜRESEL SERMAYE ÜRÜNLERİNE HAYIR” diyoruz.
    Kendisini bu toprağa, bu toprağın insanına bağlı hisseden, Milletin bölünmez bütünlüğü, tam bağımsızlık ve anti emperyalizm ortak paydalarında birleşen,
    ABD ve yandaşlarının yaptıklarına dur demek gerektiğine inanan,
    Herkesi bu boykota katılmaya çağırıyoruz
    • Esnafımızı Marketine-Büfesine “İşyerimiz Küresel Sermayeyi boykot kampanyasına katılmaktadır” afişleri asarak bu kampanyaya katılmaya,
    • İnsanımızı da küresel sermayenin ürünlerini almamaya ve yerli malı kullanmaya davet ediyoruz.
    • Küresel Sermayenin yerli borazanları ne derlerse desinler, istersek küresel sermayenin sonunu getirebileceğimize, inanıyoruz

• İnanmak başarmaktır.
    • İnanıyoruz başaracağız.
    Başkent İktisatçılar Derneği
    Gazi Mustafa Kemal Bulvarı
    Nu:122/15 Maltepe-ANKARA
    Belgegeçer: 0.312.2310404

o 64 kişinin verdiği her oy nereye gidiyor belli

• quote:

Orjinalden alıntı: ATB2006

quote:

quote:

Zaten senin gibi adamlar yüzünden bu ülkenin hali böyle

Ab ye girmek uzun zamandır olan bişey ama bu son dönemde köpekler gibi yalvarıyoruz ve "ÜLKEYİ PAZARLIYORUZ"

Bilmem anlatabildim mi??

Bana boş laf etme... Ülkeyi pazarladığına dair bir kanıtın varmı.... Varsa mahkemeler orda git savcıya şikayet et.... El insaf bu özelleştirme olayları geçmişte tüm hükümetler zamanında yapıldı. Onlar bunu yapınca laf yok ama AKP yapınca fırtına kopuyor.... Hiçbir hükümetin üzerine bu kadar gidilmedi. adamlar ne yapsa yanlış diyosunuz. Yahu bir tane bile doğrusu yokmu bunların .... Hep kara hep kara.... Bu nasıl eleştirme.... Hep yıkıcı eleştiri içindesiniz. Yahu bu hükümetin hiç bişeyini beğenmiyosunuz. Yokmu yaptığı iyi bi iş. Hiçmi yok! İşiniz gücünüz kötüyü aramak, hükümetin kuyusunu kazmak , çamur atmak... Bıkmadınızmı AKp ile uğraşmaktan....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 14 Şubat 2006 17:21:29 >

• O zaman sokun kafanızı toprağa,kendi kendi kabuğunuzda daha yıllarca kavga edin durun....Yav bu ülke avrupadan etkilenecek kadar güçsüzmü.... Kendinizi neden bu zayıf görüyosunuz.... Neden avrupadan bu kadar korkuyosunuz. Neden avrupa bizden korksun demiyosunuz. Bu kadar pısırık olmayın. Güvenin kendinize. Bizi hiç bir güç bozamaz deyin.... Biz avrupayı adam ederiz deyin....
  • yaptığı işler, şeriat propagandası yaparak devleti dinamitlemek, kürt sorunu vardır diyerek bölücülerin ekmeğine yağ sürmek , doğuda devlet otoritesini bitirmek, sırtını ab'ye dayayarak Türk ordusunu pasifize etmek meydanı vatan hainlerinin at koşturacağı şekle sokmak, kıbrıs'da ab işbirlikçisi talat hükümetini desteklemek, ırak'ta Türklere yapılan zulme seyirci kalmak Türkiye'nin itibarını iki paralık etmek.Barzani gibi ciğeri beş para etmez İsrail uşaklarına göz yummak.
  • Ab mi?

Olmayacak şeylere evet ya da hayır demenin bir anlamı yok. Nato üyeliği bize çok şey getirdi, görüldüğü kadarıyla Ab'ye üye olmaya çalışmak bile daha fazla şey getiriyor. Daha doğrusu sömürge olmaya çalışmak. Türkiye kendini yöneten, bulunduğu konumu iyi değerlendiren, Orta Asya ve Uzak Doğu ile köklü ilişkiler kurmakla beraber elbette Batı ülkeleriyle de iyi ilişkiler içinde bulunması gereken bir ülke olmak durumundadır. Çağa ayak uydurmak değil, çağı geçmek isteyen bir ülke olmalıdır.

Türkiye itibarı yüksek, hedefleri olan bir ülke olacaktır. Yalvarmakla olmuyor bu işler.

Yazıları okumadan yazdığımdan gereksiz görünebilir.

quote:

O zaman sokun kafanızı toprağa,kendi kendi kabuğunuzda daha yıllarca kavga edin durun....

-----

Gümrük Birliği'ni de tartışalım

Bir de Ab üyesi ülke vatandaşlarının durumunun iyi olup olmadığını, memnunlar mı değiller mi o konuları da tartışalım(eğer tartışılmadıysa). Ayarlı basın-yayın aracılığıyla dünyayı öğrenmek pek zor oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 14 Şubat 2006 18:00:24 >

• Kendine güveniyormusun? O halde hiç bişeyden korkma... Allahdan başka hiç bir güç bizi değiştiremez.... Şunu unutma, bizim dünyaya açılmamızın zamanı geldi artık.... Dünyaya kendimizi kanıtlamamızın zamanı geldi... Onlar bizden korksunlar.... Ülkemde işsizil var,ürünlerimizi dünya piyasasında göstermemiz,yeni iş imkanları yaratmamız lazım. Artık Türkiye öyle kalabalıklaştıki,öyle büyüdüki kabına sığmıyor. Ülkedeki imkanlar çok yetersiz. Yeni alanlar,yeni pazarlar aramalıyız. Merak etmeyin, ben bizi kimse değiştiremez diyorum. Yeterki kendi değerlerimize,Atatürkün gösterdiği yola bağlı kalalım. Eğer bu yola bağlı kalmassak zaten AB ye girmedende mahvoluruz. Bu değerleri ne zaman unutursak işte o zaman yok oluruz zaten. Yani AB ye girelim veya girmeyelim. AB önemli değil, neticede biz Ab nin ekonomik gücünden yararlanacağız. Kendi değerlerimiz, Atatürk bize yeter. Güvenin artık kendinize.... Korkmayın. Atatürkün yolundan ayrılmazsanız Allahın izniyle dünyadaki hiç bi şey sizi yıldıramaz. Korkmayın bu kadar. Akıllı olun... Vurun artık yumruğunuzu dünyaya,avrupaya,bizde varız artık deyin.... Gösterin gücünüzü... Atatürkün yolundan ayrılmayız, o halde sorun yok.... O halde onlar bizden korksunlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 14 Şubat 2006 17:42:21 >

• quote:

Bizi bitiriyorlarmı? Yahu zaten biz bitmişiz haberiniz yok! Baksanıza ülkenin haline...

Evet dostum sizin gibi insanlar yüzünden bitirildi türkiye.Batı ile doğu arasında sıkışıp patladı.Bu kadar saçma bir şey olamaz.Bizi bitirmişlerliş.Ab ye girince çok değişecek sanki.Kafamızdan altınlar dökülecek.Ab nin ekonomisi o kadarda iyi değil.Birlik olsada şehirden şehire farklar gösteriyor.+Türkiye tek başında kurtulabilir.Ab bir tuzaktır.Zaten paramızı kaybettik,örf ve adet iyice kaybolacak.Hala aynı zırvalığın peşindesiniz.İnsan düşmanına para verirmi iyi olmasını istermi ya?Helede ingiltere gibi bir çakal varken.Esas siz hayal alemindesiniz.Sizin gibi düşünenlere gıcık kapıyorum.

• quote:

O zaman sokun kafanızı toprağa,kendi kendi kabuğunuzda daha yıllarca kavga edin durun....Yav bu ülke avrupadan etkilenecek kadar güçsüzmü.... Kendinizi neden bu zayıf görüyosunuz.... Neden avrupadan bu kadar korkuyosunuz. Neden avrupa bizden korksun demiyosunuz. Bu kadar pısırık olmayın. Güvenin kendinize. Bizi hiç bir güç bozamaz deyin.... Biz avrupayı adam ederiz deyin....

vicdana bak yarabbim. Daha ben sana ne diyeyim? hiç mi insaf yok sen de?
    bree ....
    GÖZÜNÜZÜ AÇIN! 3. SAVAŞININ AREFESİNİ YAŞANIRKEN, MEDENİYETLER ÇATIŞMALARINI GÖRE GÖRE DAHA HALAAA AB SAYIKLIYORSUNUZ! TOZ PEMBE RÜYAALARINIZI (EKONOMİ, İLİM, TEKNOLOJİ vs vs) BIRAKIN ARTIK! BU ÜLKEDE KİM İSTEMEZ ÇAĞDAŞ MEDENİYETLER SEVİYESİNE ULAŞMAYI? SİZİN KADAR İYİ NİYETLİ Mİ OLDUĞUNU SANIYORSUNUZ O HAÇLI ZİHNİYETLİ ÜLKELERİN? BUNLARI BEN Bİ YERİMDEN Mİ UYDURUYORUM? TARİHİ AZ DA BİLEN İNSAN ÇÖZÜMLER BUNU? DEĞİŞECEK Mİ SANIYOSUNUZ? FIRSATINI VERSELER YUKARDAKİ FOTOGRAFLARIN HALE DÜŞMEYECEĞİNİ KİM GARANTİ VEREBİLİR BU ÜLKENİN? SEN ELİNDE KILIÇLA YA ALLAH BİSMİLLAH DİYE GİDERKEN, TEKNOLOJİNİN TAVANA VURDUĞU (BİYOLOJİK,KİMYASAL Vs Vs) ÜLKELERİN KARŞINDAKİLERİ NASILL GÖRMEDEN GEÇEBİLİYORSUN? BURDA AB YE HAYIR DİYENLERİN AK PARTİ YE NE GARAZİ VAR? ÖNEMLİ OLAN KİŞİLER DEĞİL ANLAYIŞ! ORDA KİM OLURSA OLSUN, AB TARAFTARI HERKESE KARŞI KOYUŞ VAR! BİZİM BEYNİMİZİ KALIP MI GÖRÜYORSUNUZ? BİZ İDEALİST BAKAMIYOR MUYUZ? BİZ SENİN GEÇTİĞİN YOLLARDAN GEÇMEDİK Mİ? HÜMANİST VE BU VATANI ÇAĞDAŞ UYGARLIK SEVİYESİNE ÇIKARMAYI EN AZ SENİN KADAR İSTEMİYOR MUYUM (UZ) SANIYORSUN? AMAAAAAAA PENCEREYİ CAMI AÇARAK GÖRECEKSİN! HAVANIN OKSİJENİ SENİN BENİM BİLGİ ÇAPIMI OLUŞTURAN OKSİJEN ATMOSFERİNDEN, GENİŞ DÜŞÜNDÜĞÜN SANDIĞIN ODANIN PENCERESİNDEN ÇOK FARKLI! DAHA DEVAM EDİM Mİ?

• quote:

Orjinalden alıntı: dreaMMaster

quote:

O zaman sokun kafanızı toprağa,kendi kendi kabuğunuzda daha yıllarca kavga edin durun....Yav bu ülke avrupadan etkilenecek kadar güçsüzmü.... Kendinizi neden bu zayıf görüyosunuz.... Neden avrupadan bu kadar korkuyosunuz. Neden avrupa bizden korksun demiyosunuz. Bu kadar pısırık olmayın. Güvenin kendinize. Bizi hiç bir güç bozamaz deyin.... Biz avrupayı adam ederiz deyin....

bree ....
    GÖZÜNÜZÜ AÇIN! 3. SAVAŞININ AREFESİNİ YAŞANIRKEN, MEDENİYETLER ÇATIŞMALARINI GÖRE GÖRE DAHA HALAAA AB SAYIKLIYORSUNUZ! TOZ PEMBE RÜYAALARINIZI (EKONOMİ, İLİM, TEKNOLOJİ vs vs) BIRAKIN ARTIK! BU ÜLKEDE KİM İSTEMEZ ÇAĞDAŞ MEDENİYETLER SEVİYESİNE ULAŞMAYI? SİZİN KADAR İYİ NİYETLİ Mİ OLDUĞUNU SANIYORSUNUZ O HAÇLI ZİHNİYETLİ ÜLKELERİN? BUNLARI BEN Bİ YERİMDEN Mİ UYDURUYORUM? TARİHİ AZ DA BİLEN İNSAN ÇÖZÜMLER BUNU? DEĞİŞECEK Mİ SANIYOSUNUZ? FIRSATINI VERSELER YUKARDAKİ FOTOGRAFLARIN HALE DÜŞMEYECEĞİNİ KİM GARANTİ VEREBİLİR BU ÜLKENİN? SEN ELİNDE KILIÇLA YA ALLAH BİSMİLLAH DİYE GİDERKEN, TEKNOLOJİNİN TAVANA VURDUĞU (BİYOLOJİK,KİMYASAL Vs Vs) ÜLKELERİN KARŞINDAKİLERİ NASILL GÖRMEDEN GEÇEBİLİYORSUN? BURDA AB YE HAYIR DİYENLERİN AK PARTİ YE NE GARAZİ VAR? ÖNEMLİ OLAN KİŞİLER DEĞİL ANLAYIŞ! ORDA KİM OLURSA OLSUN, AB TARAFTARI HERKESE KARŞI KOYUŞ VAR! BİZİM BEYNİMİZİ KALIP MI GÖRÜYORSUNUZ? BİZ İDEALİST BAKAMIYOR MUYUZ? BİZ SENİN GEÇTİĞİN YOLLARDAN GEÇMEDİK Mİ? HÜMANİST VE BU VATANI ÇAĞDAŞ UYGARLIK SEVİYESİNE ÇIKARMAYI EN AZ SENİN KADAR İSTEMİYOR MUYUM (UZ) SANIYORSUN? AMAAAAAAA PENCEREYİ CAMI AÇARAK GÖRECEKSİN! HAVANIN OKSİJENİ SENİN BENİM BİLGİ ÇAPIMI OLUŞTURAN OKSİJEN ATMOSFERİNDEN, GENİŞ DÜŞÜNDÜĞÜN SANDIĞIN ODANIN PENCERESİNDEN ÇOK FARKLI! DAHA DEVAM EDİM Mİ?

• quote:

Orjinalden alıntı: dreaMMaster

quote:

bree ....

+1 helal

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.