Şimdi Ara

ANKET AVRUPA BİRLİĞİNE EVETMİ/HAYIRMI (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
0
Favori
3.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git

ANKET AVRUPA BİRLİĞİNE EVETMİ/HAYIRMI

(En Son Oy Tarihi: 16.8.2007)
Giriş

Orjinalden alıntı: dreaMMaster

quote:

Orjinalden alıntı: set

O zaman sokun kafanızı toprağa,kendi kendi kabuğunuzda daha yıllarca kavga edin durun....Yav bu ülke avrupadan etkilenecek kadar güçsüzmü.... Kendinizi neden bu zayıf görüyosunuz.... Neden avrupadan bu kadar korkuyosunuz. Neden avrupa bizden korksun demiyosunuz. Bu kadar pısırık olmayın. Güvenin kendinize. Bizi hiç bir güç bozamaz deyin.... Biz avrupayı adam ederiz deyin....

vicdana bak yarabbim. Daha ben sana ne diyeyim? hiç mi insaf yok sen de?
    bree ....
    GÖZÜNÜZÜ AÇIN! 3. SAVAŞININ AREFESİNİ YAŞANIRKEN, MEDENİYETLER ÇATIŞMALARINI GÖRE GÖRE DAHA HALAAA AB SAYIKLIYORSUNUZ! TOZ PEMBE RÜYAALARINIZI (EKONOMİ, İLİM, TEKNOLOJİ vs vs) BIRAKIN ARTIK! BU ÜLKEDE KİM İSTEMEZ ÇAĞDAŞ MEDENİYETLER SEVİYESİNE ULAŞMAYI? SİZİN KADAR İYİ NİYETLİ Mİ OLDUĞUNU SANIYORSUNUZ O HAÇLI ZİHNİYETLİ ÜLKELERİN? BUNLARI BEN Bİ YERİMDEN Mİ UYDURUYORUM? TARİHİ AZ DA BİLEN İNSAN ÇÖZÜMLER BUNU? DEĞİŞECEK Mİ SANIYOSUNUZ? FIRSATINI VERSELER YUKARDAKİ FOTOGRAFLARIN HALE DÜŞMEYECEĞİNİ KİM GARANTİ VEREBİLİR BU ÜLKENİN? SEN ELİNDE KILIÇLA YA ALLAH BİSMİLLAH DİYE GİDERKEN, TEKNOLOJİNİN TAVANA VURDUĞU (BİYOLOJİK,KİMYASAL Vs Vs) ÜLKELERİN KARŞINDAKİLERİ NASILL GÖRMEDEN GEÇEBİLİYORSUN? BURDA AB YE HAYIR DİYENLERİN AK PARTİ YE NE GARAZİ VAR? ÖNEMLİ OLAN KİŞİLER DEĞİL ANLAYIŞ! ORDA KİM OLURSA OLSUN, AB TARAFTARI HERKESE KARŞI KOYUŞ VAR! BİZİM BEYNİMİZİ KALIP MI GÖRÜYORSUNUZ? BİZ İDEALİST BAKAMIYOR MUYUZ? BİZ SENİN GEÇTİĞİN YOLLARDAN GEÇMEDİK Mİ? HÜMANİST VE BU VATANI ÇAĞDAŞ UYGARLIK SEVİYESİNE ÇIKARMAYI EN AZ SENİN KADAR İSTEMİYOR MUYUM (UZ) SANIYORSUN? AMAAAAAAA PENCEREYİ CAMI AÇARAK GÖRECEKSİN! HAVANIN OKSİJENİ SENİN BENİM BİLGİ ÇAPIMI OLUŞTURAN OKSİJEN ATMOSFERİNDEN, GENİŞ DÜŞÜNDÜĞÜN SANDIĞIN ODANIN PENCERESİNDEN ÇOK FARKLI! DAHA DEVAM EDİM Mİ?

yukarda bir soru var. Zahmet olmazsa hepsine, o da olmazsa 1 i ne de cvp verebilirsin yani

• Neticede o kadar boş kalabalık laf arasında bi soru görebiliyorum... Yanlış anlamdıysam AB ülkelerinin fırsatını verseler bizi mahvetmeyeceklerini, buna bir güvence verebilirmisin diyosun. Elimden geldiğince özetlemeye çalıştım sorunu.... Umarım doğru anlamışımdır...

Gelelim cevaba, yukarda ben aslında sana cevap verdim. Ama anlaşılan o ki anlayamamışsın. Sağlık olsun,tekrar anlatayım....

Bak arkadaşım,bizi güçlü kılan değerlerimizdir. Peki nedir bu değerlerimiz, ulu önder büyük Atatürkün bize gösterdiği yoldan asla ayrılmamak ve Türk olduğumuzu asla aklımızdan çıkarmamak,bunu iyi anlamak,bunu içimize kazımak.... Eğer bahsettiğim bu değerlere sımsıkı sarılır isek bizi Allahdan başka hiçbir güç yıkamaz. Ama eğer bunu birgün unutursak işte o zaman ab ye falan veya başkalarına gerek kalmadan kendi içimizden yıkılırız. Bizim bu değerlerimiz dünyadaki ülkeler arasında en güçlü değerlerdir. Bu değerlere sıkı sarılırsak bizi kimse bozamaz.

Evet,güvence verebiliyorum.. Eğer biz Atatürkün yolundan ayrılmassak, Türk olduğumuzu unutmaz,Türklüğümüzün değerlerine sımsıkı bağlı kalırsak , Allahın izni ile kimsenin bize gücü yetmez. Ben bu güce güveniyorum..... Yeterki bu gücün bilincinde olalım hepimiz... Yoksa zaten bzi kimseye gerek kalmadan mahvoluruz.

Bunu daha öncede söylemiştim....

Ben dediğim gibi yurt dışına gider gelirim, orada Türk arkadaşlarım,dostlarım var. ve orada inanın buradaki insanlardan daha Atatürkçü,daka Türk olan insanlar var. Bozulmamışlar,değerlerine sımsıkı sarılmışlar ve bu değerleri bizden daha iyi bir şekilde çocuklarına anlatıyorlar. Görseniz hayret edersiniz. Bizi burada güçlü kılan bu değerlerimizdir diyorlar.

Biz AB ye girince değerlerimizi kapıda bırakmayız, değerlerimizden asla taviz vermeyiz. Zaten bu konuda Ab ile anlaşırız ancak. Başka şekilde Ab yi bende kabul etmem zaten...

İspanyada meşhur öğlen uykusu vardır. Öğle vakti belli saatlerde ispanyada öğle uykusu sırasında dükkanlar kapalı olur,bankalara kapalı olur.... İspanya AB üyesi bir ülke... AB birliği ülkeleri ispanyanın bu durumudan dolayı o saatlerde ispanya ile ilgili hiçbir iş yapamıyorlar ve bundan şikayetciler. İspanya diyorki bu benim geleneğim, ben bundan vazgeçmem. beni bu şekilde kabul edeceksiniz...

İşte bizde bunu diyeceğiz, kardeşim ben asla Atatürk ilke ve inkilaplarından asla vazgeçmem, bu yoldan, Türklüğümden, adetlerimden, geleneklerimden, göreneklerimden, dinimden asla vazgeçmem diyoruz.

Zaten şu an AB ile yapılan anlaşma bu... Bizim asla taviz veremeyeceğimiz kurallarımız var, o kurallar belli.... Biz avrupaya bunu dedik, biz bu kurallardan vazgeçmeyiz, kabul ediyomusunuz dedik. Onlarda tamam, kurallarınızı kabul ediyoruz ama sizde bazı yanlışlarınızı düzene sokacaksınız. Sağlık,ekonomi,eğitim,hukuk,sosyal haklar,demokrasi... vs gibi yanlışlarınızı düzene sokacaksınız. AB deki ülkelr nasıl çözdü ise sizde onların seviyesine ulaşmak için düzene sokacaksınız diyor adam. Biz zaten bunları düzeltmemiz lazım. İşte bu bahane ile düzeltmeye çalışıyoruz. Uzun yıllardır düzelteceğiz diyoruz ama yapamıyoruz. belki bu sayede düzeltiriz.

Özetle diyeceğim şu, biz AB ye girerken taviz vermiyoruzki o duruma düşelim. Elinde taviz verdiğimize dair bir belge varmı... Biz değerlerimizin bilincinde oldukdan sonra bizi kimse yıkamaz....

Kaldıki AB bizden Atatürkün yolundan , Türklükten taviz vereceksiniz demiyorki... Böyle bir madde yok.... Adamlar insan hakları,demokrasi,eğitim,sağlık,hukuk,... vs gibi var olan yanlışlarımızı düzeltmemizi istiyor.... Yıllardır ülkemizde baş ağrıtan bu problemleri çözemedik. Bu sayede, bu bahane ile çözmeye çalışalım hiç olmssa...

Bilmem anlatabildimmi?

Sorunun cevabı yukardaki satırlarda var. iyi oku, iyi analiz et....

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 15 Şubat 2006 16:12:08 >

• Ab'nin üyelik şartı olarak öne sürdüğü ve sürmesi muhtemel maddelerin bir listesini koyalım(bizim çıkardığımız yasaların da). Bunlar üzerinde gerek varsa tartışalım.

quote:

Yıllardır ülkemizde baş ağrıtan bu problemleri çözemedik

Çözmeye çalıştık mı? Çalıştıysak niye çözülmedi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 15 Şubat 2006 16:29:10 >
  • Çözmeye çalışmadıkmı?....

Elbette çalıştık, tüm hükümetler bu sözü vererek çözmeye çalıştılar....

Ama sonu hep hüsran oldu....

Artık hep aynı şeyleri görmekten bıktım,usandım ben....

Daha ne kadar sorun yumağı halinde yaşayacak benim ülkem....

Çözüm ne zaman?

Bir başka baharamı...
  • set tüm cevapları ve bundan sonra soracaklarını burada paylaşabilirsin. İki konuyu takip etmek güç oluyor. +Aşağıdaki konuyu sonuna kadar, her bir kelimesini okursan sevinirim
    http://forum.donanimhaber.com/m_5887446/tm.htm
  • geçmişmiz hernekadar puslu olsa da geçmiş bizim geçmişimizdir..iyi yonleriyle kötü yonleriylede geçmiş bizimdir başkasını degil.geçmişmizi hiçe saymak gelecegimize ve bugunumuze yapılan en buyuk kötülüktür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I ced Earth -- 15 Şubat 2006 16:40:28 >
  • Ben geçmişimizi hiçe sayalım dedimmi.... Ne alaka.... Yukarıdaki satırlarımda öyle bişey varmı?....

Valla ben cevabımı verdim. Bu cevap genel bi cevap... Ne diye tekrar tekrar birilerine aynı cevabı vereyimki... Anlayan çoktaaan anlar...

Benimde fikirlerim bu.... İster beğensinler ister beğenmesinler....

Ben tüm fikirlere kabul etmesemde saygı duyuyorum....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 15 Şubat 2006 16:44:51 >
  • Hayır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: LordSoth

Hayır.

Evet,saygı duyuyorum. Kabul etmiyorum,yanlış buluyorum ama neticede saygı duyuyorum.... İnsanlar aynı fikirde olacak değiller ya...
  • UFF YA ŞÖYLE RESİMLER KOYMAYIN 15 DK KENDİME GELEMEDİM ALLAH AŞKINA!!!!BİR COK KISI ETKİLENİYORDUR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I ced Earth -- 15 Şubat 2006 16:53:12 >
  • Zaten amaç etkilemek...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.