Bildirim
ANKET-----N73-----K790İ-----K810İ-----ANKET
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
k810i ile k790inin özellikleri aynı ama k810i daha sonra çıktığı için onu öneririm.
n73
+daha büyük ekran
+gündüz çekimleri daha iyi
+symbian 9.1
k810i
+gece çekimleri daha iyi
+şarjı daha uzun gidiyor
+daha iyi kasa kalitesi -
N73 derimquote:
Orijinalden alıntı: Mert
k810i ile k790inin özellikleri aynı ama k810i daha sonra çıktığı için onu öneririm.
n73
+daha büyük ekran
+gündüz çekimleri daha iyi
+symbian 9.1
k810i
+gece çekimleri daha iyi
+şarjı daha uzun gidiyor
+daha iyi kasa kalitesi -
SE den şaşma k810i bakamdım ama k790i bencequote:
Orijinalden alıntı: metintekin
N73 derim
Alıntıları Göster -
n73 bencede ekran farkından dolayıquote:
Orijinalden alıntı: anchovy_6600
SE den şaşma k810i bakamdım ama k790i bence
Alıntıları Göster -
ben bugun k810 aldım :)quote:
Orijinalden alıntı: metintekin
N73 derim
Alıntıları Göster
n73le arasnda cok kararsız kalmıstım sonra bu kararsızlıgıma u600de kendini eklemisti ama calınan k750min ardından yeniden sony almak istedim. ustelik n73un bi sure sonra yavaslama sorunu (kullandım gordum) oluyor. n73un gunduz cekimleri de soyle iyi; renkleri gerceklerinden cok daha baskın olarak ortaya koyuyor yani ya mora ya da ne bileyim kırmızıya falan fazla abanıyor telefon. n73 tabiki guzel hos telefon, akıllı telefon sınıfında, fakat sanki ericsson telefon uretiyor, multimedya dalgalarını da sony entegre ediyor diye dusundum ve kararım k810dan yana oldu.. hem telefonun arka tarafının kaygan suetimsi dokunusu cok hosuma gitti, tabi onemli bisey degil bu aklıma geldi yazdım sadece.. :)
umarım uzun sure pisman olmadan kullanırsın..
bu arada k790ın hic adı gecmedi, sebebi benim dusuncem k810un cıkmasındaki buyuk payı oldugu yonunde.. yani sanki telefonda ufak sorunlar warmıs da k810u surmusler bu yuzden piyasaya.. tabi bu benim sahsi fikrim, ama yok ben begendim onu da dusunuyorum dersen tabiki diger iki telefonun yanındaki fiyat avantajını da goz onunde bulundurmanı onererek smdiden gule gule kullanmanı dilerim...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demonmad -- 20 Ağustos 2007; 21:41:43 >
-
Symbian senin için ne ifade ediyor?quote:
Orijinalden alıntı: demonmad
ben bugun k810 aldım :)
n73le arasnda cok kararsız kalmıstım sonra bu kararsızlıgıma u600de kendini eklemisti ama calınan k750min ardından yeniden sony almak istedim. ustelik n73un bi sure sonra yavaslama sorunu (kullandım gordum) oluyor. n73un gunduz cekimleri de soyle iyi; renkleri gerceklerinden cok daha baskın olarak ortaya koyuyor yani ya mora ya da ne bileyim kırmızıya falan fazla abanıyor telefon. n73 tabiki guzel hos telefon, akıllı telefon sınıfında, fakat sanki ericsson telefon uretiyor, multimedya dalgalarını da sony entegre ediyor diye dusundum ve kararım k810dan yana oldu.. hem telefonun arka tarafının kaygan suetimsi dokunusu cok hosuma gitti, tabi onemli bisey degil bu aklıma geldi yazdım sadece.. :)
umarım uzun sure pisman olmadan kullanırsın..
bu arada k790ın hic adı gecmedi, sebebi benim dusuncem k810un cıkmasındaki buyuk payı oldugu yonunde.. yani sanki telefonda ufak sorunlar warmıs da k810u surmusler bu yuzden piyasaya.. tabi bu benim sahsi fikrim, ama yok ben begendim onu da dusunuyorum dersen tabiki diger iki telefonun yanındaki fiyat avantajını da goz onunde bulundurmanı onererek smdiden gule gule kullanmanı dilerim...
Alıntıları Göster
Ona göre.
Symbian olsun dersen N73
Olmasa da olur dersen K810i
-
K790i kullanan ve N73 kullanmış biri olarak söylüyorum ki N73 çok daha iyi bir tercih olur. Her açıdan daha iyiquote:
Orijinalden alıntı: PHI
Symbian senin için ne ifade ediyor?
Ona göre.
Symbian olsun dersen N73
Olmasa da olur dersen K810i
Alıntıları Göster -
N73 pek stabil bir symbian değil.Ayrıca kasa kalitesi vasat(joystik).Gündüz çekimlerinde bir parça daha başarılı.Gece çekimleri vasat.quote:
Orijinalden alıntı: ..Kg21Kco..
K790i kullanan ve N73 kullanmış biri olarak söylüyorum ki N73 çok daha iyi bir tercih olur. Her açıdan daha iyi
Alıntıları Göster
K810i şık,malzeme,stabilite,şarj açısından n73ten üstün.Ayrıca gece çekimlerinde n73ten çok başarılı.
Sonuç olarak işletim sistemi istiyorsanız n73
Yok istemiyorsanız K810i
-
quote:
Orijinalden alıntı: Hüseyin.
N73 pek stabil bir symbian değil.Ayrıca kasa kalitesi vasat(joystik).Gündüz çekimlerinde bir parça daha başarılı.Gece çekimleri vasat.
K810i şık,malzeme,stabilite,şarj açısından n73ten üstün.Ayrıca gece çekimlerinde n73ten çok başarılı.
Yok istemiyorsanız K810i
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: huseyin__58
N73 pek stabil bir symbian değil.Ayrıca kasa kalitesi vasat(joystik).Gündüz çekimlerinde bir parça daha başarılı.Gece çekimleri vasat.
Yok istemiyorsanız K810i
Peki...
Ses kalitesinden başlayalım... Hoparlörde de kulaklıkta da N73 daha üstündür. K790i kulaklıkta bass vuramıyor, ayrıca ses karaktersizliği var doygun ses veremiyor. N73'ten daha kaliteli müzik dinlemiştim. K790i ses konusunda gerçekten de vasat.
Ekran > N73 = 2.4 inch, 240x320 pixel, 262 bin renk, TFT. K790i = 2.0 inch, 240x320 pixel, 262 bin renk, TFT.
(N73 daha kaliteli ve canlı bir ekrana sahip. Ayrıca 0.4 inch daha büyük).
Video > N73 = CIF-MPGE4 (kaliteli), 15 FPS. K790i = QCIF-3GP, 15 FPS (vasat)
Fotoğraf > N73 (3.2 mp, Carl Zeiss optik, Auto focus, LED flaş ışığı, farklı çekim modları) = netlik, gündüz çekimi, makro çekimi, manzara. K790i( 3.2 mp, Xenon flaş, Cyber-shot kamera menüsü, Auto focus) = gece, az ışıklı ortam, flaşlı çekimler.
Symbian OSv9.1 işletim sisteminin avantajları: Telefonuna istediğin programı yükleyip telefonunu kişisel hale getirebilirsin. Aynı anda birden fazla uygulamayı çalıştırabilirsin. Ayrıca gerekli yazılımları da yüklersen DivX filmler izleyebilir, kaliteli Avi, MPEG-4 videolar izleyebilirsin... Bunların hepsini N73'te yapabilirsin, ama K790i&K810i'de mümkün değil.
K790i ve K810i aynı telefon olduklarından ikisini de ayrı ayrı belirtme gereği duymadım. K790i için söylediklerim K810i için de geçerli.
N73'ün malzeme kalitesi K790i&K810i'ye göre biraz daha zayıf kalsa da hiçbir sorun çıkartmıyor. N73'ü 5 ay kadar kullandım ve hiçbir sorunla karşılaşmadım. N73 kullanan tanıdıklarım da son derece memnunlar. K790i aldığıma pişmanım. Ama bu hafta içinde kurtulacağım nasipse!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Kg21Kco.. -- 20 Ağustos 2007; 23:40:20 >
-
ben hiçbirini alma derim biraz sabırlıysan bekle ama yok illa tercih edeceksen N73 fiyatını hak etmiyor ele onu..quote:
Orijinalden alıntı: ..Kg21Kco..quote:
Orjinalden alıntı: huseyin__58
Yok istemiyorsanız K810i
Peki...
Ses kalitesinden başlayalım... Hoparlörde de kulaklıkta da N73 daha üstündür. K790i kulaklıkta bass vuramıyor, ayrıca ses karaktersizliği var doygun ses veremiyor. N73'ten daha kaliteli müzik dinlemiştim. K790i ses konusunda gerçekten de vasat.
Ekran > N73 = 2.4 inch, 240x320 pixel, 262 bin renk, TFT. K790i = 2.0 inch, 240x320 pixel, 262 bin renk, TFT.
(N73 daha kaliteli ve canlı bir ekrana sahip. Ayrıca 0.4 inch daha büyük).
Video > N73 = CIF-MPGE4 (kaliteli), 15 FPS. K790i = QCIF-3GP, 15 FPS (vasat)
Fotoğraf > N73 (3.2 mp, Carl Zeiss optik, Auto focus, LED flaş ışığı, farklı çekim modları) = netlik, gündüz çekimi, makro çekimi, manzara. K790i( 3.2 mp, Xenon flaş, Cyber-shot kamera menüsü, Auto focus) = gece, az ışıklı ortam, flaşlı çekimler.
Symbian OSv9.1 işletim sisteminin avantajları: Telefonuna istediğin programı yükleyip telefonunu kişisel hale getirebilirsin. Aynı anda birden fazla uygulamayı çalıştırabilirsin. Ayrıca gerekli yazılımları da yüklersen DivX filmler izleyebilir, kaliteli Avi, MPEG-4 videolar izleyebilirsin... Bunların hepsini N73'te yapabilirsin, ama K790i&K810i'de mümkün değil.
K790i ve K810i aynı telefon olduklarından ikisini de ayrı ayrı belirtme gereği duymadım. K790i için söylediklerim K810i için de geçerli.
N73'ün malzeme kalitesi K790i&K810i'ye göre biraz daha zayıf kalsa da hiçbir sorun çıkartmıyor. N73'ü 5 ay kadar kullandım ve hiçbir sorunla karşılaşmadım. N73 kullanan tanıdıklarım da son derece memnunlar. K790i aldığıma pişmanım. Ama bu hafta içinde kurtulacağım nasipse!
Alıntıları Göster
K810i kalıyor
-
K810iquote:
Orijinalden alıntı: baysafran
ben hiçbirini alma derim biraz sabırlıysan bekle ama yok illa tercih edeceksen N73 fiyatını hak etmiyor ele onu..
K810i kalıyor
Alıntıları Göster -
quote:
ben hiçbirini alma derim biraz sabırlıysan bekle ama yok illa tercih edeceksen N73 fiyatını hak etmiyor ele onu..
K810i kalıyor
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: safranboy
K810i kalıyor
Farklarını yukarıda yazdım. N73 fiyatını hak ediyor yada etmiyor bu seni hiç ilgilendirmez. Konuyu açan kişinin N73 alacak bütçesi var demek ki alternatiflerin arasına N73'ü de koymuş. N73 teknik açıdan diğer iki modelden üstün mü?... Üstün. O halde iyi olanı önermek düşer. Sonuçta cep telefonu sürekli değiştirilen birşey değil, almışken ucuzunu değil verebileceği bütçeye göre en iyisini alınmalı (sonra pişman olmamak için).
K790i&K810i alırsa 3 gün sonra sıkılacak çok iyi biliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Kg21Kco.. -- 20 Ağustos 2007; 23:55:04 >
-
düzgün konus ne demek ilgilendirmez bu benim fikrim yorum yapmak sana mı kalmışquote:
K810i kalıyor
Farklarını yukarıda yazdım. N73 fiyatını hak ediyor yada etmiyor bu seni hiç ilgilendirmez. Konuyu açan kişinin N73 alacak bütçesi var demek ki alternatiflerin arasına N73'ü de koymuş. N73 teknik açıdan diğer iki modelden üstün mü?... Üstün. O halde iyi olanı önermek düşer. Sonuçta cep telefonu sürekli değiştirilen birşey değil, almışken ucuzunu değil verebileceği bütçeye göre en iyisini alınmalı (sonra pişman olmamak için).
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: ..Kg21Kco..
quote:
K810i kalıyor
Farklarını yukarıda yazdım. N73 fiyatını hak ediyor yada etmiyor bu seni hiç ilgilendirmez. Konuyu açan kişinin N73 alacak bütçesi var demek ki alternatiflerin arasına N73'ü de koymuş. N73 teknik açıdan diğer iki modelden üstün mü?... Üstün. O halde iyi olanı önermek düşer. Sonuçta cep telefonu sürekli değiştirilen birşey değil, almışken ucuzunu değil. Bize de verebileceği bütçeye göre en iyisini önermek düşer...
-
quote:
düzgün konus ne demek ilgilendirmez bu benim fikrim yorum yapmak sana mı kalmış
quote:
quote:
K810i kalıyor
Farklarını yukarıda yazdım. N73 fiyatını hak ediyor yada etmiyor bu seni hiç ilgilendirmez. Konuyu açan kişinin N73 alacak bütçesi var demek ki alternatiflerin arasına N73'ü de koymuş. N73 teknik açıdan diğer iki modelden üstün mü?... Üstün. O halde iyi olanı önermek düşer. Sonuçta cep telefonu sürekli değiştirilen birşey değil, almışken ucuzunu değil. Bize de verebileceği bütçeye göre en iyisini önermek düşer...
Alıntıları Gösterquote:
quote:
quote:
K810i kalıyor
Bu tür gereksiz konuşmaları PM aracılığıyla yaparsan daha doğru olur. Mesajın tamamen konu dışı. Forumu kirletmeyelim. Bir çok kişi fikirlerini belirten yorumlar yapacak, onların arasında bu tür konuşmaların ortada sap gibi durmasının hiçbir anlamı yok.
-
ben kendi fikrimi soyledim bunda özgürüm gerginlik yaratan sensin N73 önermiyorum.Önermek zorunda mıyım?quote:
quote:
quote:
K810i kalıyor
Bu tür gereksiz konuşmaları PM aracılığıyla yaparsan daha doğru olur. Mesajın tamamen konu dışı. Forumu kirletmeyelim. Bir çok kişi fikirlerini belirten yorumlar yapacak, onların arasında bu tür konuşmaların ortada sap gibi durmasının hiçbir anlamı yok.
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baysafran -- 20 Ağustos 2007; 23:59:23 >
-
bencede K810 iyi bir tercih olur.quote:
ben kendi fikrimi soyledim bunda özgürüm gerginlik yaratan sensin N73 önermiyorum.Önermek zorunda mıyım?
Alıntıları Göster
Bende şu aralar k810i üzerinde yoğunlaşmış durumdayım.
şimdiden vereceğin karar hayırlı olsun -
k810quote:
Orijinalden alıntı: muallim35
bencede K810 iyi bir tercih olur.
Bende şu aralar k810i üzerinde yoğunlaşmış durumdayım.
şimdiden vereceğin karar hayırlı olsun
Alıntıları Göster
bence artık symbian'ın çok da büyük bi avantajı yok. java da çok popüler olmaya başladı. gün geçtikçe daha fazla oyun ve daha fazla uygulama bulabiliyorsun. daha 3 gün önce gmail ve yahoo'dan kendi java uygulamalarını indirdim. artık cep telefonundan da e-mail okuyup gönderebiliyom. çok rahat...
-
Her türlü N73 tabiki. K790i ya da K810i'nin üstün olduğu tek yanı yok.quote:
Orijinalden alıntı: Kızıl Baron
k810
bence artık symbian'ın çok da büyük bi avantajı yok. java da çok popüler olmaya başladı. gün geçtikçe daha fazla oyun ve daha fazla uygulama bulabiliyorsun. daha 3 gün önce gmail ve yahoo'dan kendi java uygulamalarını indirdim. artık cep telefonundan da e-mail okuyup gönderebiliyom. çok rahat...
Alıntıları Göster
-
K810quote:
Orijinalden alıntı: heartless
Her türlü N73 tabiki. K790i ya da K810i'nin üstün olduğu tek yanı yok.
Alıntıları Göster
Benzer içerikler
- 4k 60 fps video çeken telefonlar
- yurt dışı telefon yılbaşında açılmadı
- yaşlılar için akıllı telefon tavsiyesi
- kapalı kutu telefon satmak
- internetten telefon alınır mı
- xiaomi whatsapp sorunu
- telefon önerileri 2024
- telegramda video nasıl izlenir
- play protect nedir
- device health services nedir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X