Şimdi Ara

Ankilozan Spondilit sonrası spor, desteğinizi bekliyorum...(Çalışma İstasyonu?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 1.5 yıldır spor yapamıyorum, önceden de spor salonuna falan bir iki sefer gittim ama ağırlık falan pek çalışmadım. 1.5 yıldır spor yapamama sebebim kalçamdan bacağıma vuran bir ağrıydı. Tahliller, filmler, emar (mr) falan derken Ankilozan Spondilit teşhisi konuldu. Bir çeşit romatizmal hastalık fakat ömür boyu süren ve iltihaplı bir hastalık. Hastalığın tedavi yöntemi %20 ilaçsa %80 egzersizmiş. Neyse ilaçlara başladım ağrımı hayli azalttı. 8 Mayıs tarihinde diyet ve yürüyüşe başladım. Evde 2 adet dumbell mevcut krom olanlardan. 8er kiloluk. Ben spor salonlarını çok sevmiyorum, yürüyüş için park var baya büyük orası ideal, fakat ağırlık çalışmaya gelince napsam diye düşündüm. Çalışma istasyonu almaya karar verdim, fakat çalışma istasyonları çok fazla kullanışlı olmuyormuş, malum çok fazla da yer kaplıyor. Bunun yerine bench sehpası ve bikaç ağırlık plakası + halter barı ve z bar almaya karar verdim. Sizce mantıklı bir karar mı olur? Veya alternatik olarak neler önerirsiniz? Başlangıç olarak vücudumun kaç noktasını çalıştırabilirim bu bench sehpaları ile? Ciddi anlamda yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim, ağrılarım azaldığı için tekrar hayata dönmüş gibi oldum ve bian evvel spora başlamak istiyorum gerek cardio gerek vücutgeliştirme olarak.

• Geçmiş olsun. Ben de AS hastasıyım
    Sabah akşam salazopryn ve rantudil retard kullanıyordum. Spora başladıktan 6 ay sonra ilaçları bıraktım. Şimdi ilaçsız devam ediyorum. 10 gün önce atak yaşadım, prednol kullanmak zorunda daldım. Şu an iyiyim bugün antremana başladım.
    Sana tavsiyem salona başlaman. Evde olacak iş değil. Üşenir yapmazsın, atlarsın.
    Ağırlıktan korkma. 100 kg bench rahat giriyorum. Sorun olursa sorabilirsin. Geçmiş olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar evde 2 adet dumbbell kullanarak yapabileceğiniz egzersizlerin yer aldığı youtube kanalımı açmış bulunuyorum. 2 yıldır sadece evde dumbbell kullanarak hatırı sayılır gelişme kaydettim. Siz de bu hareketleri antrenman programınıza ekleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/channel/UCm2akanSpz5_RdPeChqMFvQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi layneischains -- 13 Mayıs 2016; 22:48:55 >
  • ersaydin E kullanıcısına yanıt
    Bi önceki gittiğim doktor rantudil verdi. Hiçbir işe yaramadı. En son yani teşhisi koyan doktor prednol de verdi. Kortizon yani, fakat römatoloji doktoruna görünmedem başlamadım. Şuan dolsiron sandoz ve brufen kullanıyorum. Yürüyüşlere başladım hatta hafif koşular bi sorun yok fakat şuanki gibi yatapa uzandığım zaman ağrılarım oluyor. Yüzüstü yatınca rahatlıyorum. Salonda spor yapmayı çok sevmediğim için evde düşünüyordum ama salon arayışına geçicem gibi gözüküyor. Önerilerin var mı bu hastalık için? Ayrıca yaş kaç? 22 23 en sık görülen yaşmış ben 22 yaşındayım. Alla şifamızı versin inşallah bizim ve diğer tüm hastaların.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim yaş 40 oldu. Üniversitede başlamıştı ama o sıralar bilmiyordum. Bazen yürüyemiyor günlerce yatıyordum. Bel fıtığı felan zannettim hep.
    İlaçlar karaciğer değerlerini yükseltiyor. Arada aile hekimine kan ver değerlere bak. Milkthistle kullan mutlaka. Sporu aksatma. Zamanla iyi olacaksın ama arada ataklar olacak. Moralini bozma. Ağrıdan 3 gün uyumadığımı bilirim. Morfin bile fayda etmedi. Sorun olursa çekinmeden sor. Geçmiş olsun.

Çok teşşekkürler abi. As hastalığı için egzersizler var onları yapıyorum. Yürüyüşe çıkıyorum hatta hafif tempo koşu diyebilirim. Prednol çok fazla kilo aldırıyor mu?

• Kilo aldırmadı bende. 1 haftadan uzun kullanmıyorum ben. Yan etkisi çok fazla.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Pazartesi römatolaga görünicem ona göre başlıcam veya başlamıcam kortizona. Çok geçmiş olsun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.