Şimdi Ara

Anksiyete miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anksiyete panik okb stres depresyon travma bumların ayrımı nasıl yapıluyoor hangisiyim nasıl anlayacağım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Buraya neden yaziyorsun? Gidip psikiyatr'a sorsana? Sendeki semptomlari ancak o ayirt edebilir. Anksiyete, panik bozukluk, okb beraberinde depresif bozuklugu da getirir ve birbirine benzer semptomlari vardir, en dogru taniyi da psikiyatr'lar koyar. Vakit kaybetmeden git psikiyatr'a danış.

• Kardeşim ben sana yardımcı olabilirim o psikolojik sorunların hepsini cinler yapıyo sana bı cin daveti vereyim onu yap ondan sonra düzelirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rodimus01

Buraya neden yaziyorsun? Gidip psikiyatr'a sorsana? Sendeki semptomlari ancak o ayirt edebilir. Anksiyete, panik bozukluk, okb beraberinde depresif bozuklugu da getirir ve birbirine benzer semptomlari vardir, en dogru taniyi da psikiyatr'lar koyar. Vakit kaybetmeden git psikiyatr'a danış.
    Gittim antidepresan verdi ama ne olduğunu söylemedi bu geçici bi durum mu merak ettim

• anksiyete basit şeylerin bile insanı strese sokması kaygılandırması durumudur daha genel bir kavramdır en ufak ağrıda acaba kansermiyim diye düşünmek. OKB ise bir şeye saplanıp kalma takıntı haline getirmedir genelde sebebi bellidir. örneğin simetri takıntısı,sevdiklerinin ölme korkusu,sürekli el yıkamak mikroplardan korkmak gibi. depresyon ise psikolojinin bozulma durumudur hayattan zevk almama, karamsar olmak, hiç bir şey yapmak istememek,genel olarak sürekli kendini mutsuz hissetmektir. panik atak ise bambaşka bişeydir. fiziksel belirtileri vardır göğüs sıkışması,çarpıntı,taşikardi,mide bulantısı,baş dönmesi,nefes darlığı kapalı yada açık alan fobisi gibi.genelde ataklar halinde yada belirli dönemlerde kronik şekilde olup kendliğinden geçer. travma ise doğrudan başına gelip yaşadığın şeyin verdiği etkiyle yoğun korkular yaşamaktır. stres ise başına gelecek olan olaydan endişe duymaktır.örneğin sınav tarihi bellidir. strese girersin.belirli bir zamanın yaklaşması şeklindedir. geniş kavramlar ama kabaca böyle

• mamos442344 kullanıcısına yanıt
    Ilacini duzenli kullan, asla kafana göre bırakma. Psikiyatr'a devlet hastanesinde gittiysen seni psikolog'a yönlendirmesini de iste, psikoterapi de al, extra fayda görürsün.
  • Anksiyete'de de fiziksel belirtiler vardir hocam panik bozuklukta oldugu gibi. Genelde panik bozukluk, anksiyete ve okb'de %90 depresif bozuklukta eşlik eder.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Concerta mı Ritalin mi ?
    4 yıl önce açıldı
    Dehb ile nasıl yaşarım?
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Entel Maganda

anksiyete basit şeylerin bile insanı strese sokması kaygılandırması durumudur daha genel bir kavramdır en ufak ağrıda acaba kansermiyim diye düşünmek. OKB ise bir şeye saplanıp kalma takıntı haline getirmedir genelde sebebi bellidir. örneğin simetri takıntısı,sevdiklerinin ölme korkusu,sürekli el yıkamak mikroplardan korkmak gibi. depresyon ise psikolojinin bozulma durumudur hayattan zevk almama, karamsar olmak, hiç bir şey yapmak istememek,genel olarak sürekli kendini mutsuz hissetmektir. panik atak ise bambaşka bişeydir. fiziksel belirtileri vardır göğüs sıkışması,çarpıntı,taşikardi,mide bulantısı,baş dönmesi,nefes darlığı kapalı yada açık alan fobisi gibi.genelde ataklar halinde yada belirli dönemlerde kronik şekilde olup kendliğinden geçer. travma ise doğrudan başına gelip yaşadığın şeyin verdiği etkiyle yoğun korkular yaşamaktır. stres ise başına gelecek olan olaydan endişe duymaktır.örneğin sınav tarihi bellidir. strese girersin.belirli bir zamanın yaklaşması şeklindedir. geniş kavramlar ama kabaca böyle
    Hocam bende bradikardi uyuşma baş dönmesi halsizlik var testlerde sadece b12 ve d vitamini eksik çıktı bide beni hastaneye yatırdılar ms falan dediler allahtan herşey temiz çıktı da o ara kafaya taktım benimki stresmi anksiyete mi b12 den dolayı mı bilemiyorum ya

• quote:

Anksiyete'de de fiziksel belirtiler vardir hocam panik bozuklukta oldugu gibi. Genelde panik bozukluk, anksiyete ve okb'de %90 depresif bozuklukta eşlik eder.
    Aşağıda yazdım hocam bi bakarmısıız

• Rodimus01 kullanıcısına yanıt
    ayrıcı tanı olarak panik bozukluk durup dururken olur. örneğin arkadaşlarınla eğlenirken mutluyken bir anda kalbin sıkışmaya başlar kalp krizi geçirdiğini sanırsın. acile götürür adamı. anksiyete böyle değildir. anksiyetede birşeylerden korkma kaygı durumu vardır.bu korkularda nabzı yükseltebilir ama çok belirgin fiziksel özellikleri yoktur.panik atakta ise öleceğini düşünürsün okadar şiddetlidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entel Maganda -- 3 Şubat 2020; 13:34:58 >
    anksiyete pek bradikardi olmaz genelde taşikardi olur. muhtemelen b12 ve vitamin eksikliğindendir. d vitamini eksikliğide psikolojik rahatsızlıklar yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entel Maganda -- 3 Şubat 2020; 13:41:8 >
  • Hocam tabi ki, panik atak geçirilir, nöbet gibi olur zaten bi nevi. Lakin anksiyete de uzun ve kalıcı semptomlar yaşanabilir. Örnegin baş dönmeleri, yerin ayagınızın altından kayıyormuş hissi, nabzınızın ortalamanızın üstünde atması, kusma, mide bulantısı, tansiyon yüksek cikmasi, gerilim tipi baş ağrıları, vucut ağrıları, somatizasyon , somatoform, (ki benim 1.5 yıldır yaşadığım semptom son 4-5 aydır iyiyim çok şükür), yani bunlar sürekli olabilir. Anksiyete de bunlar hep var. Bir cok şey daha var.
  • quote:

Hocam tabi ki, panik atak geçirilir, nöbet gibi olur zaten bi nevi. Lakin anksiyete de uzun ve kalıcı semptomlar yaşanabilir. Örnegin baş dönmeleri, yerin ayagınızın altından kayıyormuş hissi, nabzınızın ortalamanızın üstünde atması, kusma, mide bulantısı, tansiyon yüksek cikmasi, gerilim tipi baş ağrıları, vucut ağrıları, somatizasyon , somatoform, (ki benim 1.5 yıldır yaşadığım semptom son 4-5 aydır iyiyim çok şükür), yani bunlar sürekli olabilir. Anksiyete de bunlar hep var. Bir cok şey daha var.
    Hocam benimki pek buna benzemiyor gibi nerdeyse hiçbiri yok aksine düşük nabız var sinirler yavaşlamış bence öyle dedi doktorlar ondan mı acaba bu nabız baş dönmesi falan

• quote:

anksiyete pek bradikardi olmaz genelde taşikardi olur. muhtemelen b12 ve vitamin eksikliğindendir. d vitamini eksikliğide psikolojik rahatsızlıklar yapar.
    Hocam bu vitaminlerin takviye edince düzelir mi bunlar

• Rodimus01 kullanıcısına yanıt
    bende önce anksiyete bozukluğu vardı daha sonraları panik atağa döndü. anksiyete bozukluğunda evet o tarz semptomlar yaşadım hatta 1.5 ay devamlı garip baş ağrıları yaşayınca beynimde tümör olduğuna felan inanmıştım yürürken sağa sola gidecek gibiydim. yıllarca baş dönmeleri yaşadım. ancak bişey çıkmadı. ama son 3 yıldır panik atak var ki anksiyete leblebi gibi kalırmış bunu anladım. zaten sizin anlattıklarınınızda "yaygın anksiyete bozukluğu" sınıfında. ama panik atak bambaşka bir şey.
  • Sabah erken kalkıp dışarıda hayat mücadelesi verince hiçbiri kalmıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    senin otonom sinir sistemin yavaşlamış olabilir. panik ataktada tam tersidir otonom sinir sistemi hızlanır taşikardi olur ve vücüt alarm vermeye başlar. sende tam tersi durumdan dolayı alarm veriyor. kafeinli içecekler faydalı olur. eğer dediğim gibi yavaşlamışsa antidepresanlar seni daha kötü duruma sokabilir. bradikardi olduğuna göre kafeini arttır biraz
    B12 yi sakın igne veya ilaç olarak almayın. B12'nin en saf halini öneriyor artık doktorlar yani Metikobalamin formunu.
    urun.n11.com
    Venatura Vitamin B12 Ma Metilkobalamin Ve Adenozilkobalamin - n11.com
    https://urun.n11.com/vitamin-ve-mineraller/venatura-vitamin-b12-ma-metilkobalamin-ve-adenozilkobalamin-P401155260

Bu ürün gayet iyi ve etkili bir üründür.
    Anksiyete ve kaygı sorunlarında magnezyum cok önemli bir yer kaplıyor. Daha sonra vaktim olursa detayli yazarim. B12 eksikligi için bir süre bunu kullanın siz.

• quote:

senin otonom sinir sistemin yavaşlamış olabilir. panik ataktada tam tersidir otonom sinir sistemi hızlanır taşikardi olur ve vücüt alarm vermeye başlar. sende tam tersi durumdan dolayı alarm veriyor. kafeinli içecekler faydalı olur. eğer dediğim gibi yavaşlamışsa antidepresanlar seni daha kötü duruma sokabilir. bradikardi olduğuna göre kafeini arttır biraz
    Hocam yani benim sorun anksiyete mi

• Perturbator kullanıcısına yanıt
    panik atak geçirenlerin büyük bölümü işinde gücünde olan insanlar. dikkati başka yerlere çekmek psikolojik olarak iyi gelir bunu psikiyatri söyledi ancak tamamen geçirmez. iş streside adamı hasta eder
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.