Şimdi Ara

anlamsız reset problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Anakart = gigabayte x58 ud3r

Ram = OCZ 2000 mhz ddr3

Ekran Kartı = Zotac gtx 580 amp 1536mb ddr5 384 bit

Güç Kaynağı = High power 1000 wat

HDD = WD 1 tb Caviar Black + ssd ocz 120gb vertez 3

Kasa = Termaltake level 10

arkadaslar daha once kullandıgım hd 6870 şaphire ekran kartımı fanında arıza cıktıgı ıcın garantıye yolladım geri iade aldılar sonra zotac gtx580 amp ekran kartı aldım ve taktım

ilk baska pc acıldı hıc goruntu gelmedı (gigabayte x58 ud3r ) de 6 slot ram bolumu var bilen bilir bunların 3 ünün rengi beyaz dier 3 ünün rengi mavidir

şimdi ben ekran kartından suphelendım söktum taktım ramları söktum taktım sorun devam edıyodu

anakarttakı slot rengı ( 1 3 5 mavi olan slotlar ) ( 2 4 6 da beyaz olan slotlar )

şimdi 1 ve 3 slota takılıyodu benım bıldıgım kadarıyla ben 2 ve 4 taktım bu sefer goruntuyu elde ettım

pc nın acılısında anakartın reklamı gelır ya o geldı direk res attı bekledım ardından yine basladı gene anakartın reklamı geldı gene res attı biosa gıremeye calıstım gecmıyo

dun sabaha kadar ugrastım cozum bulamadım bugun arkadasımın pc dukkanına gıttım orda güc kaynagını baska pc de denedım calısıyodu guc kaynagı

sonra benım kasaya farklı ekran kartı taktım gene acılıs ekranı geldı res atmaya devam ettı

kingston ram taktık gene sorun gıtmedı

şimdi ben anakarttan şüpheleniyorum sizce ne olabılır arıza yardimöçı olursanız sevınırım

ii günler....

• ramleri tek olarak deneyin sizin deyişiniz ile 6. slotta
    biosu pili çıkararak da resetlemeyi deneyebilirsiniz (güç kablosunu ve monitör bağlantını kestikten sonra)
  • Devil Pennywise kullanıcısına yanıt
    hocam ramları denedim tek tek sorun devam etti pili çıkarttım 1 saat bekledim

size söyle söyliyeyim pc yi bugün ilk defa açıyosam ilk basta 15 20 dakka çalışıyo sonra kitleniyo mavi ekran veriyo sonra sürekli reset atıyo kendine 3-5 saat sonra tekrar acayım diorum gene 20 dakka kullanıyorum başlıyo reset atmaya :S
  • Yaklaşık 15sn içinde res atıyorsa anakart sorunudur. Geçmiş olsun. Bilgisayar tamiri yapan yerler anakart tamiri yapıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakartın chipsetinde bir sorun olabilir, sıcaklık değerlerine bir bakın normal mi?
  • çift kanal yerine 3 kanal ram bağlamayı denedinizmi? ikinci olarak bios ilk bilgisayar monte edilirken birkaç kere kendisini yeniden başlatır başlatamadığı bir donanım olabilir (peg, pci vs.) ekran kartını çıkarıp açtığınızda da reset atıyormu?
  • ykt1 Y kullanıcısına yanıt
    evet oluyo denemediğim şey kalmadı anakartta die düşünüyorum ben veri yollarında bi sorun var sanırım anakartın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 reset atma sorunu
    7 ay önce açıldı
    Reset Problemi Acil
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anakart gibi maalesef

edit: monte ederken vidalar veya kasa alttan biryerlere temas ediyor olabilir kısa devrelerde böyle sorunlara neden oluyor. kasadan tamamen sökün kağıt yada kartonun üstünde tekrar monte edin. bir bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykt1 -- 9 Mart 2014; 0:23:14 >
  • ykt1 Y kullanıcısına yanıt
    denemekte fayda var mantıklı geldi bana
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.