Şimdi Ara

Anlık FPS Kayıpları Donmalar...(BF4)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sistemim:

Gigabyte 870a usb3 anakart.

fx4100 4.2 ghz o/c lu

ekran kartım msi tf 2gb/oc gtx750ti 1189 mhz de çalışıyor.

ram: 4gb

işletim sistemi win 7 home prem. x64

Multide anlık texture geçişlerine 1-2 saniyelik donma ve fps düşüşleri yaşıyorum ayarlar ultra ve medium dayken değişen durum yok.

çözünürlüğüm 1440x900 ; ultrada oyun başı 76-60 fps arası alırken ilerledikçe donmalar başlıyor (sıcaklık sorunum yok) ancak beni kıllandıran durum şu ram 3 gb ile başlayarak 3.8 gb kullanıma kadar yükseliyor. Sorunum ram kaynaklı olabilir mi? Birde bu ani donmalarda harddisk ışığım sürekli yanıyor ve hdd gırlamaya yani veri transferi yapmaya çalışıyor. örnek ss ekliyorum ultradayken oyun başı fps için. HDD den yapması düşük ihtimal diye düşünüyorum sanırım sorunum ram siz ne dersiniz acaba ? CPU load %90 ı geçmiyor max oralara geliyor yani cpu unpark yaptım :) gpu da v-ram 1.4 gb a çıkıyor zaten max.

Ancak ram kullanımı sürekli olarak artıyor +4gb lık bir ram takviyesi mi yapsam hdd yi mi değiştirsem karar veremedim. HD161GJ 8mb cache li sata 2 eski bir hdd kullanıyorum.

Anlık FPS Kayıpları Donmalar...(BF4) Anlık FPS Kayıpları Donmalar...(BF4)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaterialScience -- 22 Eylül 2014; 14:39:32 >

• RAM konusunda dediğimi biliyorsun. HDD'yi değiştirip SSD yapmak takılmayı engeller mi ona bir görüş bildiremem ama sana oyunun yüklenme zamanında kısalma sağlar HDD'de 45 sn-1 dk arası değişen sürelerde yüklüyor SSD'de max.30 sn sürüyor eğer okuma hızı aşağıdaki resimdeki değerler seviyesinde/üstündeyse -ki benim aldığım SSD 165 TL'ydi yani gayet ucuz diğer CORSAIR, OCZ gibi yüksek performanslı ürünlere göre,- bu bile gayet fark edebilecek bir seviyede performans sunuyor. SSD'den önce bende 1 dakikada yüklüyordu ortalama, SSD'den sonra şu an max 30 saniye. Eskiden join server'a bastıktan sonra telefondan batak uygulamasını açıp 1 el batak oynardım artık feyse girip bildirime bakacakken alttan oyun açılıyor. Çok fark ediyor SSD. Ama alacaksan 120'lik sakın alma hemen doluyor sistem 30+BF4 53=83 GB kalan officeti zarttı zurttu derken bu rakam 95'lere dayanıyor 15 GB boş yer kalıyor, ben de monitör aldıktan sonra 240'lık alıp SSD'yi PS3'e takıcam ciddiyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Mezarc1

RAM konusunda dediğimi biliyorsun. HDD'yi değiştirip SSD yapmak takılmayı engeller mi ona bir görüş bildiremem ama sana oyunun yüklenme zamanında kısalma sağlar HDD'de 45 sn-1 dk arası değişen sürelerde yüklüyor SSD'de max.30 sn sürüyor eğer okuma hızı aşağıdaki resimdeki değerler seviyesinde/üstündeyse -ki benim aldığım SSD 165 TL'ydi yani gayet ucuz diğer CORSAIR, OCZ gibi yüksek performanslı ürünlere göre,- bu bile gayet fark edebilecek bir seviyede performans sunuyor. SSD'den önce bende 1 dakikada yüklüyordu ortalama, SSD'den sonra şu an max 30 saniye. Eskiden join server'a bastıktan sonra telefondan batak uygulamasını açıp 1 el batak oynardım artık feyse girip bildirime bakacakken alttan oyun açılıyor. Çok fark ediyor SSD. Ama alacaksan 120'lik sakın alma hemen doluyor sistem 30+BF4 53=83 GB kalan officeti zarttı zurttu derken bu rakam 95'lere dayanıyor 15 GB boş yer kalıyor, ben de monitör aldıktan sonra 240'lık alıp SSD'yi PS3'e takıcam ciddiyim

Yok hocam ram benim problem benden orda karar kildim win 7 de hicbirsey yapmadan 2 gb i dolu zaten yukleme surelerindem sikintim yok laptopta ssd var onun keyfini orda suruyorum :) ramlerimde zamaninin efsanelerinden ocz platinum 1600 cl7 ancak namissiz oyuna yettiremiyoruz alacaz sanirim bi 4 daha vallahi uykum kacti sinirim bozuldu😊

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapacak bişey yok hocam ikinci el bölümünü takip et ben ordan az kullanılmış garantili 8GB RAM'i 110 TL'ye aldım bazen tek kit 4 GB RAM'i 50'ye satanlar oluyor denk getirebilirsen sıkıntı olmaz sıfırları 130 lira o sıkıntı olur işte:)
  • quote:

Yapacak bişey yok hocam ikinci el bölümünü takip et ben ordan az kullanılmış garantili 8GB RAM'i 110 TL'ye aldım bazen tek kit 4 GB RAM'i 50'ye satanlar oluyor denk getirebilirsen sıkıntı olmaz sıfırları 130 lira o sıkıntı olur işte:)

2x2 yada tek slot 4 bakacaz artik umarim hdd den degildir hic zanmetmiyorum bende ama cok gurulduyor oyundayken rami alalim sikinti surerse hdd yi de alcaz mecbur :)

• CrystalDiskInfo ile durumuna bak istersen hocam, kafa atıyor olabilir kafa atıyorsa yavaştan ıskartaya çıkacak demektir
  • quote:

CrystalDiskInfo ile durumuna bak istersen hocam, kafa atıyor olabilir kafa atıyorsa yavaştan ıskartaya çıkacak demektir

Ilk aldigimdan beri sesli calisan bi hdd idi zaten hd tune ile kontrol ettim 3 ayda bi defrag ta yaparim bad sector veya fiziki bi hasatr olsa illa ki mavi ekran alirdim diye dusunuyorum yarin aksama dogru dediginizi bir deneyeyim sabahtan beri bf4 le ugrasmaktan bakamaz oldum monitore :)

• Bence de sorun ram.Bf 3 te bile 4 gb sıkıntı yapıyordu.Rami 8 yaparsan sıkıntın çözülür kuvvetle muhtemel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducard -- 22 Eylül 2014; 14:10:43 >
  • Öneriler için teşekkürler hdd testlerini koydum bir sorun yok ve normal gözüküyor sanırım 4 gb ram ilavesi durumu değiştirir. En kısa zamanda ram alıp sonuçları paylaşacağım.
  • Sürücü kaynaklık da olabilir.
  • bir yerde görmüstüm sorun onboard ses kartından dolayı oluyormus isterseniz bir biosdan yada donanımdan onboard ses kartını bloke edip deneyin

quote:

Arkadaşlar Sorunu Çözdüm... Sorun Battlefield 3 Punkbuster Yazılımının Realtek Ses Kartıyla Uyumsuzluğundan Oluşuyormuş... Bilgisayarım/Özellikler/Aygıt Yöneticisinden Realtek Ses Aygıtını Devre Dışı Bırakıp Punkbuster ı Tekrar Yükledim Ve Oyunu Sorunsuz 2 Saat Oynadım Ama Sessiz Bir Şekilde Tabiki... Bu Oyunu Sesli Oynamak İçin Mecbur Yeni Ses Kartı Alınması Gerekli...!
    bf3 de yasanilan sorun alıntıladım baska siteden

buda bizim sitedenhttp://forum.donanimhaber.com/m_88767580/tm.htm

• Laptopta ki ssd mi sokup denedim olumlu sonuc aldm artik frane atlamasi sorunu gecti ultra high karisik aa kapali 74 fps

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.