Şimdi Ara

Anne Baba Rızası Olmadan Evlılık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar anne baba rızası olmadan 18ini doldurmuş biri sadece kendı isteği ile bir evlilik yapabilir mi ? hiç bir kanunsal işe anne ve baba hiç bir kanunsal işe girmeden ?

• Tabii ki yapar.Ama sonrasını da düşünmek lazım.Anne baba desteği olmayan biri nasıl yaşamına devam eder?
  • peki tşk ederim. o açıdan sormadım mrk etme bro
  • birde şu var anne ne kadar anne yada ne kadar baba ...
  • amerakida şöyle bi kural var 16 yaşında anne baba rızasıyla 18 den sonra kendi rızasıyla evlenebilir diye ama türkiyeyi bilmiyorum

ayrıca hayırdır kız mı kaçırcan
  • hem maddiyat hemde maneviyat açısından tavsiye etmem böyle birşeyi bi rızaları olması var birde olmaması var kimsenin ailesi oglunu yada kızını sokakta bulmadı onlar için en iyisini ararlar
  • Ömrün boyunca sıkıntı çekersin, evinde mutlu huzurla yaşayamazsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kanunen mümkün toplumen namümkün bi olay sorun yaşarsın
  • Ben tavsiye ederim.
    Ne öyle kız isteme, kına, nişan hede hödö.
    Sevdiğine evlenme teklifi et ve yüzük tak olsun bitsin. Büyükleriniz de mutlu olsunlar. Herkes kendi kararını kendi versin. Ayrıca ebeveynlerin bu işe katılmasının sebebi ise kültürel aktarımdır. Biliyorsunuz uzun süredir İslam ve onun getirdiği kültür ile yaşıyoruz. Eskiden bir kız ile erkeğin konuşması ayıp karşılanırmış. O yüzden bir erkek kıza gidip çıkma teklifi edemezmiş. Eee o zaman nasıl evlenecekler. Tam bu noktada ebeveynler devreye giriyor ve görücü usulü icat ediliyor. Şu an bir kız ile erkek gayet görüşebilir durumda iken bu zamanı geçmiş geleneği sürdürmenin manası nedir? Herkes kendi seçimleriyle vardır. Bu yüzden aileler 18 yaşından sonra çocuklarının hayatına karışmamalıdırlar. Mutlu olsa da olmasa da onların kararlarına saygılı olmaları lazım. Elbette bu benim görüşüm. Kimse katılmak zorunda değil. Ne de olsa herkes için geçerli olan bir anayasa maddesi yazmıyorum.

• beyşer ne kız kaçırıcam nede aılemın rızası olmadan evlenıcem. hatta evlenmeyı bıle dusunmuyorum. yanı rahat olunbunlar için sormadım bu soruyu başka birşey cvblarıo okudum saolsun herkez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aŞoTBABA -- 15 Ağustos 2009; 0:53:01 >
  • ben evlenecek olsam anne babama sormam. beni enterese eder sadece bu konu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay Edepsiz

Ben tavsiye ederim.
    Sevdiğine evlenme teklifi et ve yüzük tak olsun bitsin. Büyükleriniz de mutlu olsunlar. Herkes kendi kararını kendi versin. Ayrıca ebeveynlerin bu işe katılmasının sebebi ise kültürel aktarımdır. Biliyorsunuz uzun süredir İslam ve onun getirdiği kültür ile yaşıyoruz. Eskiden bir kız ile erkeğin konuşması ayıp karşılanırmış. O yüzden bir erkek kıza gidip çıkma teklifi edemezmiş. Eee o zaman nasıl evlenecekler. Tam bu noktada ebeveynler devreye giriyor ve görücü usulü icat ediliyor. Şu an bir kız ile erkek gayet görüşebilir durumda iken bu zamanı geçmiş geleneği sürdürmenin manası nedir? Herkes kendi seçimleriyle vardır. Bu yüzden aileler 18 yaşından sonra çocuklarının hayatına karışmamalıdırlar. Mutlu olsa da olmasa da onların kararlarına saygılı olmaları lazım. Elbette bu benim görüşüm. Kimse katılmak zorunda değil. Ne de olsa herkes için geçerli olan bir anayasa maddesi yazmıyorum.

sen türk müsün? yada y.dışında mı yaşıyosun? hani şu özgür kız gibi takılan tiplerden misin yoksa?
    eğer öyleysen geöen hafta gördük o özgür kıza ne olduğunu???
    27 yaşında aşırı alkolden dengesini kaybederek kafa üşüt çakıldı betona....
    durma dewam et doğru yoldasın

• Anne babanın rızası olmadan evlilik sonucu duyacağın tek söz

HAKKIMI SANA HELAL ETMİYORUM
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinardicli

quote:

Orijinalden alıntı: Bay Edepsiz

Ben tavsiye ederim.

sen türk müsün? yada y.dışında mı yaşıyosun? hani şu özgür kız gibi takılan tiplerden misin yoksa?

Ne anlatıyon ya

Arkadaşa harfi harfine katılıyorum nedir kız isteme felen lütfen evlilikten soğutan şeyler bunlar ve nerde yanlış söylemişki bir ailenin evladının seçimlerine saygı duyması kadar doğal ne olabilirki?

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

ben evlenecek olsam anne babama sormam. beni enterese eder sadece bu konu.

evlenme aşamasına girerken bu sözleri yine duymak isteriz senden
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinardicli

Bunun Türklükle falan ne alakası var ? Düşünce yapın cidden bu kadar sığ mı, yoksa şaka mı yapıyorsun ?

Şahsen Türk'üm ve Araplıktan bozma Türk (?!) gelenek göreneklerini uygulamak istemiyorum. (Kız isteme olaylarınını falan kastetmiyorum) Saf Türk geleneği de olsa farketmez, aklıma yatmadıkça ve zorunlu kalmadıkça uygulamıyorum. Ne oldu, Türklüğüm mü bozuldu şimdi ? Ne kadar çocukça ve üstün körü bir düşünce şeklidir bu böyle...

Herkesin kendi hür iradesi ve aklı var. İsteyen istediği şekilde yaşayabilir. Kimi evleneceği kızı ailesinin denetiminden geçirir, kimi geçirmez. Kimi kız isteme,kına vs. yapmak ister, kimi istemez. Bize düşen bu değişik fikirleri yargılamak değil, saygı duymaktır. Böyle ufacık şeylerden bile milletin kimliğine laf edip toplumda dışlayacaksanız, yanlış yerdesiniz.

Her neyse, konu ile ilgili yorum yapacak olursam ; bence evlenmeden önce ailenin görüşleri alınmalıdır.(Genel olarak) Ama şahsen ailemin fikirlerini pek önemsemem. Sorarım ama önemsemem. Çünkü geleceğimi ve evleneceğim kızı belirleyecek kapasitede hissediyorum kendimi. Yalnızca aşk için daha bu yaşta evlenecek kadar saf değilim nitekim. Ama aşktan gözü kör olmuş ve evlenmiş, ama nihayetinde sonu hüsranla bitmiş çok evlilikte var. Bu yüzden her kendisini özgür hissedenin kafasına göre evlenmesine karşıyım. Bu yüzden bu paragrafın en başında da dediğim gibi, genel olarak ailelerin fikirlerinin alınması taraftarıyım.

• Ben danışırım evet derlerse tamam ama hayır derlerse takmam bildiğimi yaparım.
  • Çok gördüm ben evleneceğim diye ailesini bir kalemde silen okulu falan bırakan 1 yıl sonra hevesi kaçan hayırsız evlatları hepsinin sonu hemen hemen aynı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.