Şimdi Ara

Annemin sonuçlarını göstermek için aramızda doktor var mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
3
Favori
39.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
602 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UP gecmiş oldun

• Upp. Umarım bir doktor çıkar veya tanıdığı olan. Çok çok geçmis olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşım acil şifalar dilerim.

Annemin bir rahatsızlığı vardı. İlgili bölümde randevu yoktu. Sürekli bakıyorduk. Tavsiye üzerine gece saatlerinde randevuya baktık ve zorda olsa 15 gün sonraya randevu aldık. Gittiği bölüm başka bölüme yönlendirdi bi orasıda 15 gün (sanırım randevuyu bölüm kendisi veriyordu) Sonra cihazla mide yada bağırsaklar için bir cihazla bakılacaktı. Bilirsiniz kanserde erken teşhis çok önemli. 6 ay sonrasına randevu verildi. Çok erken bir süre. Sonra babam git gel süreyi öne çekebildi. Allah'tan kanserle ilgili bir şey çıkmadı.

Hastanelerde sıra yok diyen arkadaşlar bol keseden sallamadan önce hastanelere gidenlerle konuşsun lütfen. Randevu ile gitmeme rağmen randevu saatinden yarım saat sonra sıra anca gelebiliyor. Yine de şanslıyım.

• Özelden atarsan bakayım bi

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Ne yapıcaksın, tür tayini mi?
    bilen biri hemen cvplayabilirdi
  • Şu aşamada bilmen gereken tek şey, kesin tedavi için ilik nakli gerekiyor. Uyumlu ilik bulunur belki diye aklının bir köşesinde bulunsun.

• Helal olsun kardeşim.
  • geçmiş olsun kardeşim

• break the cycle kullanıcısına yanıt
    Tüm anneler bizim annemizdir. İnsanlık vazifemiz.

• Hocam bi üni hastanesine vs denerseniz güzel olabilir ben egede öğrenciyim 1.5 ay sıra falan diye bir şey kalmadı randevu alıp diğer güne pıt diye gidiyorsun . Başka hastaneye vs baksanız daha iyi opabilir aslında burda sonuçta kanser veya değil deseler bile hastaneye gitmeniz gerekli .

• Rodimus01 kullanıcısına yanıt
    Maalesef görüşünüzün çok büyük kısmına katılmıyorum. Anksiyete rahatsızlığı dediğiniz durum bir hastanın neden KBB uzmanına gidip nezle için uzman hekimin mesaisini boşa harcadığını açıklamaz. Hem anksiyete rahatsızlığı hem de nezle vb hastalıkların tanısı ve tedavisi aile hekimleri tarafından pek tabii yönetilebilir. Aile hekimleri sağlık bakanlığı izin vermediği, lüzumsuz ilaç kullanımının bütçeye çok çok fazla yük getirmesi nedeniyle ilaç yazılmasını kısması nedeniyle oluyor. Aslında hekim olan herkes ilaç yazma yetkisine sahiptir. Hemen hiçbir uzman uzmanlık eğitiminde farklı bir farmakoloji eğitimi almaz. Sadece o branş ile ilgili ilaçlarla daha fazla uğraştığı için yan etki vb durumlarında daha tecrübelidir.
    Türkiye'de tahlil istemeden hekimlik yapmak için akıl hastası olmak gerekir, şöyle ki çok sayıda hekimin gerçekte luzumsuz olan bir tahlili istemediği gerekçesiyle devam eden hatta olumsuz sonuçlanan davası, soruşturması var. Bizim sistemde lüzumsuz hastalardan dolayı poliklinikte yığınla hasta oluyor. Bir hekim gerçekten muayene yapsa günde 20 hastayı yetiştirmez. Ancak gelen hastaya tetkik isteyip tetkik üzerinden hekimlik yapmak çok daha kısa sürer. Bu durumdan rahatsızsanız aslında sistemden rahatsızınız ama kusuru hekimde arıyorsunuz. Bunun suçlusu hekimler değil, herkesin sağlığı değerli ama kimsenin umurunda değil, en başta hasta kendi sağlığını düşünmüyor. Düşünse idi bu kadar popilizm le pohpohlanmış sağlık politikası yerine kendisine en azından yetmez ama hiç yoksa 10 dakika olacak muayene süresi talep ederdi. Sevk zincirini uzman hekimlerin lüzumsuz yere meşgul olmaması için kendisi talep ederdi. Leblebi gibi antibiyotik ağrı kesici kullanılmazdı. Tüm bu olaylarda hekimler de suçlu ama en azından 2009 yılında tam gün, performans sistemi ve aile hekimliği için uyarmışlardı. 10 yıl rahat etmek için geleceğimizi sattık ve gelecek te bir gün geldi.

• Destek

• Geçmiş olsun inş. tez zamanda iyi haberler alırsınız.
  • kayihani K kullanıcısına yanıt
    Burası sizin panayır köşeniz değil, konuyu siyasete çekecek taş kalplilikte olmayın. Kimse görüşünüzü merak etmiyor.

• Geçmiş olsun Anneler baş tacı. Allah sağlık versin. Up
  • Sadece tek bir sonuca bakarak hastalıkla anlamlı bir ilişki kurmak klinik açıdan sakıncalı. Hastanın klinik tablosunu ve diğer testleri de görmek gerekir.

Bu arada Onkolog değilim ama Pm den yollayabilirsin.
  • Pitx1 kullanıcısına yanıt
    Yahu, o zaman şu bir teste(altın standart) ne gerek vardı? Her işin başı onkolog olmak mı gerekiyor?
    Allah'ım şu memur zihniyetlilerinden sen bizi koru!

• Kardeşim çok geçmiş olsun. Doktor değilim fakat uplıyorum. İnşallah doktor olup ta yardım eden birileri çıkar.

Hadi bakalım arkadaşlar "köpeğim ölüyor ilaç lazım veteriner lazım" konusundan daha çok uplanacak mı bekliyoruz. Çünkü merak ediyorum cidden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Yahu, o zaman şu bir teste(altın standart) ne gerek vardı? Her işin başı onkolog olmak mı gerekiyor?
    Allah'ım şu memur zihniyetlilerinden sen bizi koru!
    Arkadaşım testlerde belli bir standart olması lazım. Bu akreditasyon açısından şart. Ama tek başına (nokta mutasyonlar, delesyonlar gibi) çoğu test tek başına anlamlı olmayabilir. Mesela Behçet hastalığı B*51 ile alakalı ama her B*51 taşıyan Behçet olmuyor. Bilmem anlatabildim mi?

Onkolog değilim, immünologum. Bu yüzden hastanın klinik tablosunu tam anlamıyla yorumlayamam. O yüzden sadece sonucu yollayıp bakabileceğimi belirttim. Memur zihniyetiyle nasıl alakası var çözemedim!
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.