Şimdi Ara

Annemin sonuçlarını göstermek için aramızda doktor var mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
3
Favori
39.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
602 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Elektroforezde nokta delesyon mu görüyorsun Allah'ını seversen?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Yahu örnek olarak verdim. Elektroforez ile bakılıyor mı dedim?

Neyse arkadaşım haklısın...
  • kayihani K kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadasin actigi onemli bir konuyu katletmek, saptirmak istemiyorum lakin son bir cevap daha yazmak istedim. Yaygin anksiyete hastalari, panik bozuklugu, OKB gibi depresif bozuklugu olan insanlari nasil bir aile hekimi yonlendirebilir, tedavisinde yardimci olabilir? O halde psikiyatri bölümünü kapatmak gerek, yeşil/kırmızı reçeteli gibi ilaçlara aile hekimlerinin de erişebilmesi gerek demek, ki onlar bu tarz hastalari tedavi edebilsinler :) . Siz bir anksiyete hastasi yada yakini degilsiniz sanirim. Uzun süreli geçmeyen nezlede bile, baş ağrılarında veyahut vb. şeylerde anksiyete vb hastalar evham yapip, kaygi bozuklugu içinde depresyona kolayca girebiliyorlar. Doktor doktor gezme durumları ortaya çıkıyor ve bu durumda cogu zaman beyinlerine, düşüncelerine hakim olamiyorlar. (Bu durumlar nadirende olsa olabiliyor, asosyal insanlarda ozellikle)
    Tahlil istemeden hekimlik konusuna gelince, gayet tabi iç hastaliklariyla ve cerrahi ile ilgili doktorlarin kan-idrar-gaita, usg gibi tetkikleri istemesi gayet dogal. Bir işlemden ornek vermek gerekirse, Genel cerrah'larin yaptigi endoskopi-kolonoskopi işlemini Gastroenterolog'lar, Gastro'nun yaptigi endoskopi-kolonoskopi işlemlerini birbirlerinin yetersiz buldugu durumlar oluyor :) Bunlari çevremde yaşayan insanlar oldu. Bu basit bir ornek sadece ve hala cogu Devlet hastanesinde endoskopi ve kolonoskopi gibi tanı işlemlerini anestezi olmadan, bagirta bagirta, bögürte bögürte yapiyorlar. Ayriyeten tecrubeli hekimlerin farkli tanı, muayene, tedavi yontemleri oluyor. Kimi doktor Tomografi yeterli derken, bir diger doktor Tomografi yeterli olmaz, MR şarttır diyebiliyor. Aynı bölüm doktorlari bunlar.. Benim hekimlere herhangi birşey söyledigim yok. Bir coguna saygsi sonsuz. Ben sadece dalında uzman bir DR'un aciklamasini SS olarak paylastim mesajimda, aslinda gerekli cevabi da vermiş oluyor kendisi.
    Saygilarimla.

• Multiple myeloma mı ön tanısı ? Konu da csb muhtemelen adam hala bir test atmamış ki bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Millete laf yetistirmeye calisip bos islerle ugrasan canli, duzgun oku yazilani once

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CECCBCE5F

İlk sevindirici haber geldi arkadaşlar. Çok şükür bişey yok denildi. Teyid amacıyla kardeşimiz hastaneye gidebilir.

Çok geçmiş olsun, Allah şifa versin. Şişli hamidiye etfal eğitim ve araştırma hastanesinde anestezist tanıdık var. Ona sorayım istersen sonuçlara baktırma şansı varsa baktırırım.

Edit: testi at yarın doktor arkadaşıma sorayım dedi. Eğer gelme şansın varsa Şişli'ye gidin, doktora gösterin. Bana özelden bilgileri yazın.

Edit2: arkadaşlar özelden bilgi ve test gönderilmedi. Umarım csb dir ve böyle bir hasta yoktur. Ancak eğer csb ise gerçekten yazıklar olsun, çünkü ben ve arkadaşım seferber olduk.

Edit3: Arkadaşlar telefon ile görüştük, yarın inşallah testlere bakılacak. Umarım test sonuçları temiz çıkar. Tüm anneler bizim annemizdir, kahrımızı onca senedir çeken ayakları öpülesi annelerimize ne yapsak azdır. Tekrar geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin.
    Eyvallah senin gibi duyarli inlanlarin olmasi cok guzel

• Up

• hocam ailenize sağlık ve mutluluklar diliyorum şifa bulmanız dileğiyle
  • hayrına up
  • Kimse hastanın öyküsünü sormamış. Gecmis olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modifiye.jones -- 19 Haziran 2019; 15:1:29 >
  • modifiye.jones M kullanıcısına yanıt
    İşgüzarlık heveslisi var yeterince.
    Saygıdeğer arkadaşımız daha ne sunsun?

• Konuyu açan arkadaş konunun altına atsaydın keşke raporun örneğini... Bilgilerden çekiniyorsan sadece tahlil kısmı yeterli isim tc ye gerek yok
  • Atma, seni kandırıyor.
    Şu tanıyı koyamayacak olan varsa bizzat şikayet edeceğim.

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Ben siyasetten bahsetmedim, ben yönetimden ve bu yönetime halkın verdiği tepkiden bahsettim.
    Yazdığım cevap hekimleri konu içinde haksız yere suçlamaktan doğan cevap hakkını kullanmaktı.
    Siyaset umrumda değil, taş kalpli olayına değinmek ve tanımadığı bir kişiye ithamda bulunma seviyesizliğine inmek istemiyorum.
    Konuyu yeterince baltaladım sanırım kusura bakmayın.

• kayihani K kullanıcısına yanıt
    Sağlık hizmetine erişemeyen insana 'tepki verme' demek taş kalpliliktir. Sen git bir halk sağlığı konusu aç, hadi bakayım.

• Rodimus01 kullanıcısına yanıt
    Emin ol çoğu hasta mr ı kendi talep ediyor. Hiç yakınlarından duymadınızmı “sadece baktı muayene ettti bi film istemedi bile”
    Hem günde 40-60 hasta bakan doktor her hastaya oturup 20dk sını verebilirmi sizce.
    Yurt dışı ile karşılaştırmayı ben de yapıyorum, örneğin ingilterede toplam mr sayısının, istanbuldakiyle eşit olduğunu biliyormusunuz. İşte bahsettiğim bu. O MR parasını nasıl çıkaracaklar. Hasta sayısını arttırıp, hastalara “aman haa ihmal etmeyin” diyerek.
    Diğer bi konu, Tomografi Mr dan daha masum bir cihaz değil. Eğer mra ulaşım imkanın varsa, başvurabileceğin en masum tanı yöntemidir. Sizin gönderdiğiniz fotoya istinaden yazdım. Tomografi gibi radyasyon da yaymıyor üstelik. Zaten devlet hastanesi dahil tüm hastanelerin yönetimleri de teşvik ediyor, doktor kendini niye riske atsınki kapıda 60 hasta beklerken.
    Hem ne güzel söylemişsiniz, hastalık hastası. İşte onların yeri psikiyatri iken doktor doktor dolaşıyorlar. Bahsettiğim diğer problem bu zaten. Aile hekimine gitse önce, bi danışsa. Yok ama noroloji olmadı ftr olmadı dahiliye dolaşıyorlar. Niye, yok aile hekimi bilmezmiş. Ukalalığa bak. Gidip komşu teyzeye sorar ama aile hekimine sormazz.
    Vel hasıl problem ne olursa olsun, sistem bozuk ve bizim çarpık bilince sahip insanlarmız bu bozuk sistem içinde, ordan oraya savruluyor. Bazen problemleri oluyor, bazen de problemin kaynağı kendileri oluyor.

• Geçmiş olsun, Allah şifalar versin değerli annenize.
  • Allah aşkına şu koca forumda tam anlamıyla bir ''insan'' ben doktorum gönder yorumlarım sana deyipte yardımcı olmamış. yazıklar olsun. herkes kendine müslüman.

Ben doktor değilim sanatçıyım benim yapabileceğim bir şey varsa yolla hocam elimden geleni yapayım. Çok samimi olduğum kalp doktoru dostum var en kötü ona gösteririm.

Bu forumda bulunan insanları gerçekten anlayamıyorum..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.