Şimdi Ara

Anonymous Çeviri ve RDR 2 Türkçe Yama Tartışma Konusu (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.557
Cevap
11
Favori
76.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
134 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda belli bir kesimin cümleleri cımbızla çekme, beğenmediklerini anlamama gibi bir huyu var. siz de onlardansınız sanırım. Aşağıya tekrardan, kalın fontla yorumumdan bir kısmı son kere alıntılayayım, sonra da anlamazsanız artık uğraşmaya gerek yok demektir;

" dediğim gibi şirketin içinde değilim, ayrı bir çevirmenim. Çoğumuz bu işi gönüllü yapıyor, tek istediğimiz oyunların yerelleştirilmiş olarak, ülkemize katılması. Ama şirket tarafında ne döner ne hesaplar yapılır bilmiyorum, ilgilenmiyorum."
  • Discord grubu evlere şenlik. Düne kadar buradan çıkmayanlar şimdi forum üyelerine küfrediyor. En küçük eleştiriye donanımhaber kesmedi mi diyorlar. Bunlardan yama satın almayı kendime hakaret sayarım bu saatten sonra.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün walkare açıklama yaptığından beri sürekli yorumları okuyorum ve hiçbir şey yazmadım. İlk olarak asıl konuda proje yöneticisine dm yoluyla küfür edilmesi çok yanlış. Toplum olarak nerede duracağımızı bilemiyoruz. İkinci gözüme çarpan, nickler tam aklımda değil ama ''erol'' olması lazım arkadaşın adının konu açıldığından beri herşeye mualifti ses etmedim. Bugün arkadaşa hak verdim ve doğru olduğunu gördüm. Sen yama konusu çıkarıyorsun bir sitede ve aylarca bu kişilere ''uygun fiyat'' söylemlerinde bulunuyorsun sonrası mı 50 tl.. ve aylık 20 tl gamepass eee ? misal ben çalışan bir insanım günde max 2 saatimi verebilirim. Ne yapıcaz 50 tl mi verelim yamaya ? Sıkıntı değil benim açımdan 100de veririm ama mesele benim için para değil. Geçen gün serzenişte bulundum proje yöneticisine fiyat kavgalarının ana sebebi sizsiniz dedim. Birde buranın ekmeğini aylarca yiyip ''biz buradan çekiliyoruz'' demesi muazzam bir nankörlüktür. Sonuçta benim gibi birçok insan var küfür etmeden argo ithamlarda bulunmayan sadece projeyi takip eden. Arkadaşların yolu açık olsun ne diyelim ve o proje yöneticisinin arkadaşı olan admin bir zahmet konuyu silersin. Gelelim varan ikiye üzülerek söylüyorum arada bir konuya gelip yamanın hakkı büyük 300 tl olsun 500 tl olsun ben ne isterlerse veririm deyip 30/40 tl olsun diyen insanlarla akşama kadar kavga eden arkadaşların hepsi malum gruptan ve gerçekten nabız yoklamışlar. Fiyatın açıklanmamasının sebebi client değil zannımca tepkilerin geri dönüşüdür. Benim gibi diğer çevirecekleri oyunları takip etmeyecek çok fazla kişi var. Tek isteğim rdr2 yamasının tek seferlik 30tl olmasıdır tabi ürünün sahibi onlar beğenen alır beğenmeyen almaz. Tekrar söylüyorum küfür etmek hiçbir şeyi çözmeyecektir hayatınızda. Bu kadar saçmalığada gerek yoktu. Yamayı ucuza satıp diğer projelere destek verecek insanları gruba küstürmenin anlamı yoktu. Herkesin hakkında hayırlısı...

• STENSTEN kullanıcısına yanıt
    Biz kendimiz çeviri işine giriyoruz(bizi teşvik edip aracı olmanızı hep görmezden gelin zaten, kendinize laf kondurmayın hiç) ANCAK bu yamayı sizinle paylaştığımız anda bunun sorumluluğunu üzerinize alıyorsunuz. Kıymet bilmezseniz böyle başınıza vuran çok olur.

2.5 yıl oldu sizlerle yeni bir çalışmamı paylaşmayalı zaten elimi çekmişim, bırak git falan bana reçete sunmak haddin değil ama farkında olmanı istedim. Hâlâ farkında değilsen ben yokum...

Ama geçmişimi silemem, üzerinizde pul kadar emeğim varsa bu yüzden bana bir ömür borçlu kalacaksınız, o da kader. Hakkımı almadan da iki elimi boğazınızdan çekmem. Benim kimsede alacağım kalmaz. Benden helallik almadan cennete giremezsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala game pass savunuyorlar. nasıl bir halüsinasyonda yaşıyorlarsa
  • Winter Is Coming kullanıcısına yanıt
    "Merhaba. Biz falanca çeviri ekibiyiz. Oyunlara Türkçe çeviriler yapıyoruz. Şu tarihte kurulduk. Şimdiye kabar x,y,z,a,b,c oyunlarını çevirdik. Size ait olan K oyununu çevirmek istiyoruz. Dil dosyaları konusunda bize yardımcı olur musunuz?"

"Öncelikle ilginiz için teşekkürler. Biraz araştırdığımızda kurumsal kimliğinizin olmadığını gördük. Bizim için kurumsal kimlik oldukça önemlidir."

"Haklısınız. Şu an amatör bir oluşumuz ama kısa sürede sirketlesip kurumsallaşmayı hedefliyoruz."

"Öyleyse bu konuyu kurumsallaşmanızı tamamladıktan sonra konuşalım. Çünkü biz firma olarak amatör değil kurumsal şirketlerle çalışmak isteriz."

"Elbette bu en tabi hakkınız. Peki biz kendimiz çevirsek, bitince size atsak siz ekleseniz?"

"Olur ya da olmaz diyemem ama bunun için ayrı kaynak ayırmamız gerekli ve bu kaynağı ayıramayabiliriz. Siz yapmak istiyorsanız yine de yapın."

Bir firmadan oyununu çevirmek amacıyla izin almak için mesaj atsanız yaşanacak diyalog yüzde 99 budur. Forumdaki oyun çevirilerinin hiçbirinde firmalardan izin alınmadı. Dolayısıyla hepsi kaldırılmalı. Bundan sonraki çeviri konuları da şöyle açılmalı;

Başlık:
    "Bilmemne Oyunu Türkçe Yama Çalışması - Firmadan İzin Bekleniyor"

Konu içeriği: " Arkadaşlar biz oyunu açtık, dil dosyalarını çıkarttık. Tabloyu da hazırladık. Ama henüz firmadan bir cevap gelmediği için çeviriye başlayamıyoruz. Gelen cevap olumsuz olursa tablolar başta olmak üzere dil dosyalarını çıkartmak için yazdığımız tool dahil herşeyi sileceğiz."

• Ahh ahh elemanlar siziii... 7 aydır çıksın şu rdr2, hadi aslan anonymous çıkarırsınız siz diye totosunu yırtan kişiler şimdi 50 lira diye şikayet edelim Rockstar'a diyen elemanlar. Rdr 2 ye verecek paranız o oyunu oynatacak sisteminiz var ama 50 lira çok demeniz ironik. Adamlar şirket şirket bu işi meslek gibi görmeye başladılar artık siz hâlâ neyin kafasindasiniz. Merak etmeyin ilerde bu grup plus çeviri gibi sadece resmi çevirilerle el atacak o zaman görücez 7 ayda 2 milyon kelimelik oyunu bitirebilen başka bir grup var mı yok mu diye :)

Bazı arkadaşlar openiv atmış bak cahil kardeşim ingilizcen yok ve hayatında hiç çeviri yapmamışsın grubu eleştiriyorsun. Openiv ile sadece metinlere erişirsin, metini çıkarırsın Türkçeye çevirirsin oyuna gömemezsin elinde kalır çevirdiğin satırlar. Bu oyunun entegre toolunu Anonymous'un programcıları yaptı.

Ac odyysey gibi bir oyunun yamasına 40 lira dendi. Bu rdr2 50 küsur çevirmen çalıştı toolu yoktu tool yazıldı :)

• Bu kadar mesajı Rockstar Games e atmış olsayınız , adamlar tr için günccelleme yapardı :D
  • Ölümüne savunduğunuz kişiler ölümüne savunduğu kişilerin kaçının adını biliyor veya tanıyor. Sizlerde kraldan çok kralcılık oldukça bu yama fiyatları yakında 100 tl bile olsa yetmez bunlara daha fazlasını isterler.

Burda mesele 50-100 tl fiyatlar değil yalakaların sürekli bunu dillendirip algı yaratmasına aldanmayın. Bu iş önce bir teşekkürle başladı sonra bağış işine döndü sonra 5 tl gibi sembolik rakamlar oldu sonra 10 tl-20-25 tl derken şimdi 50 ye çıktı bu gidişle 100 hatta 200 gibi rakamları çok yakında konuşuruz.

Mesele para değil mesele gidişat ve hiç iyiye gitmiyor.

Son olarak konu sahibi çıkıpta donanım haber üyelerini takmıyoruz biz fiyatı dis. te belirledik dediği halde çıkıp bunu halen don. haberde savunanlar ya yalakadır ya paralı askerdir net!
  • kuklacini kullanıcısına yanıt
    Ortsdoğuya kurban ol, şsrk kurnszı, çevirinin nesi illegal

• Benim anlamadığım bir diğer şey ise her ay AAA bi oyunun çevirisi geleceği lafı. Her ay AAA oyun mu çıkıyor ki bir ayda çevirecekler üstüne onu? Mantıken eskiden çıkmış bir oyunun çevirisi olacak ki ona çoktan başlamışlardır anca yetişir çünkü. Hem abone olacağım hem de bir sonraki çeviri hangi oyuna olacak onu seçemeyeceğim.. Çok kötü düşünülmüş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zaomss kullanıcısına yanıt
    Hala text yazmayı alıp arşta dolaştırmaya çalışıyorsunuz helal olsun. Çevirirken yerel dilinde ki anlamına tabi ki bakacaksın. Belki o dilde bir deyim çeviriyorsun ve türkçesi anlamsız oluyor. Biz gerizekalımıyız anlamayacak kadar bunları. Hemşerim hadi yolunuz açık olsun. Tek bilgili sizsiniz. En büyük sizsiniz. En kral sizsiniz. Tüm enler sizsiniz.

Ben 10 yılı aşkın üyeyim ve mesaj sayıma bakarsan ne like ne post ne mesaj peşinde olduğu mu görürsün. Nice üyeler var aylar için de benim mesaj sayımı geçen. Daha bu yönden bile bakmaktan acizsiniz. Boş yazacak olsam en az sizin kadar mesaj sayım olurdu.
  • KarapathiaN kullanıcısına yanıt
    Siz tecrübelisiniz sizce nasıl olmalı yamalar önceden fiyat mı açıklanmalı yoksa hiçbir sey duyurmadan bitince mi yayınlanmalı yoksa aylık mı olmalı yada farklı olarak akınızda başka bir şey var mı? Nasıl olursa tartışma çıkmaz her şey yolunda gider sadece bilgi almak için soruyorum
  • Fiyatlar yarı yarıya düşürülse hiçbir sorun kalmaz gibi. Neden ücretsiz değil demek haksızlık olur insanlar emeklerinin karşılığını almak istiyor ama şuan ki fiyatlar işin iyice ticarete döndüğünü gösteriyor. Oyunculardan para kazanmak zor, oyuncuları arkana alıp firmalarla anlaşarak para kazanırsan daha büyük paralar kazanabilirsin. Tabii bu ihtimal zor olduğundan ücretsiz yapmayabilirsin.

Bende gta 5 için mod yapıp paylaşıyordum, orada da aynı mevzular vardı. Bağış sistemi, parayla mod satan vs. Bende kazandım para ama oradan gelen paraya hep pc parçası, başka oyun alırım gözüyle bakıyordum. Şimdi arasıra büyük firmalarin gta 5 için reklam işlerini yapar hale geldim çünkü oyuncular yaptığım işleri seviyordu, buda firmalarin istediği en büyük şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zQrba -- 11 Temmuz 2020; 11:28:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frasiyav

Benim anlamadığım bir diğer şey ise her ay AAA bi oyunun çevirisi geleceği lafı. Her ay AAA oyun mu çıkıyor ki bir ayda çevirecekler üstüne onu? Mantıken eskiden çıkmış bir oyunun çevirisi olacak ki ona çoktan başlamışlardır anca yetişir çünkü. Hem abone olacağım hem de bir sonraki çeviri hangi oyuna olacak onu seçemeyeceğim.. Çok kötü düşünülmüş
    Her ay oyun çevrilirse zaten senin isteyeceğin oyunun çevrilmeme şansı yok. Zaten her ay en fazla 2-3 AAA oyun çıkıyor.

• İşte diyorum ki onun bir anketi olmalı, aboneler oy kullanabilmeli hangi oyun çevirilsin diye. Ben abone olacağım ama 4 ay hiç benim oynamayacağım oyunlar çevirilecek ne anladım ondan? Mesela bir ay horizon bir ay borderlands 3 çevirilse işime bile gelir ama muhtemelen öyle bir sistem olmayacak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C99111CD4

Bu mesaj silindi.
    Burdaki arkadaşın dediği gibi herkes mesaj gönderebilir rockstar'a.

Şikayet edin şikayet edin ki bir daha milleti yolunacak kaz gibi göremesinler.

"copyright@take2games.com" adresine durumu basit ingilizce ile mail gönderin.

"https://www.anonymousceviri.com/2019/10/red-dead-redemption-2-turkce-yama.html" bu bağlantı adresini maile ekleyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zQrba

Fiyatlar yarı yarıya düşürülse hiçbir sorun kalmaz gibi. Neden ücretsiz değil demek haksızlık olur insanlar emeklerinin karşılığını almak istiyor ama şuan ki fiyatlar işin iyice ticarete döndüğünü gösteriyor. Oyunculardan para kazanmak zor, oyuncuları arkana alıp firmalarla anlaşarak para kazanırsan daha büyük paralar kazanabilirsin. Tabii bu ihtimal zor olduğundan ücretsiz yapmayabilirsin.

Bende gta 5 için mod yapıp paylaşıyordum, orada da aynı mevzular vardı. Bağış sistemi, parayla mod satan vs. Bende kazandım para ama oradan gelen paraya hep pc parçası, başka oyun alırım gözüyle bakıyordum. Şimdi arasıra büyük firmalarin gta 5 için reklam işlerini yapar hale geldim çünkü oyuncular yaptığım işleri seviyordu, buda firmalarin istediği en büyük şey.
    Hala yaptığınız araba modları listede en üst sıralarda orda teşekkür ettim bu vesileyle bir kere daha teşekkür edeyim emeğinize sağlık.

• quote:

Orijinalden alıntı: KarapathiaN

O kadar boş beleş işlerden ise bi dal inquisition alalım diyorum senden tezini kanıtlamanı istiyorum. Oyunu indir dosyaları çıkar text çevirisini yap oyuna geri göm (gömebilirsen) türkçe karakterleri ekle. Text çevirisi dediğin kadar kolay mı kanıtla. Sen bırak ondan bir yama çıkarmayı daha o textleri anlamli bir bütün halinde çeviremezsin. Yemiyor diyemiyorsun boş beleş işler bunlar diyorsun. Klavyen kadar delikanlı değilsin.

Konuştuğunun yarısı kadar bilgin olaydı onları yazarken yerin dibine girerdin.

Olsun buna da eyvallah... Nasılsa siz kudurdukça biz büyüyoruz, varlığınıza minnettarız. Sağ olun var olun. Şikayette bulunmanızı da canı gönülden istiyoruz, hani olur da bir işe yarar ilgilenen çıkarsa sayenizde işin erbabları ve makamlar işin ardına düşecek, bizi ayak altından çekip bu işi adil bir zemine oturtup gerçek sahiplerine verecekler inşallah. Ne derseniz deyin ne yaparsanız yapın, siz istemeden de olsa hep istemediğinize hizmet edeceksiniz. Siz kudurdukca biz çoğalıyoruz projeler çoğalıyor kaynak çoğalıyor. İşin öncüsü kardeşim boşa demiyor: "Bunlara para verip ortalığı karıştırsak bundan iyi reklam olmaz." diye... Şükür sizi yaradana...
    80 kişi çeviriyoruz diye belirtip artistlik yapanlar gelmiş bana ahkam kesiyor. Tek başına çevir arkadaş görelim bir tarafını ?

Ben niye kudurayım ne b.k yiyorsanız yiyin. Daha ilk defa görüyorum seni ne yaparsan yap banane arkadaş ? Şikayet felan umrumda değil. Birinin yazdığını nasıl bana yorumlarsın. Ne sığ adamsınız siz.

Ek olarak yazdıklarına dikkat et. Asla forumda bunları yapmam düzgün yazsan sukünetli olurum ama delikanlılık oyunu oynamaya kalkma benimle. Nerede çoğalıyorsanız çoğalın. Ne yapıyorsanız yapın ama bu foruma yazıyorsanız eleştirileri de mecbur okuyacaksınız. Babanızın çiftliği değil burası.

Çeviri ekibine bak. Sanarsınız kıbrısa çıkarma yapıyorlar hizmet lafları ediyorlar.

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.