Şimdi Ara

Anonymous Çeviri ve RDR 2 Türkçe Yama Tartışma Konusu (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.557
Cevap
11
Favori
76.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
134 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar daha makul seviyelere çekilmesi için kendileriyle görüştüm. Bu konunun sorumluları discord da bulunan fanboylarıdır. Kendileri donanımhabere sorma gereği görmedikleri için bu konu bu hale geldi. Yapılan muhabbetler 50 TL olsun, emek var emek diye tutturulduğu için bu kadar şakşakçılık donanımhaber'de bulunanlar tarafından hoş karşılanmayacağını kestirememişler. İlerleyen günlerde yeni bir konu açılarak revizyon edileceğini düşünüyorum.

GamePass sistemi internet bağlantısı gerektiren (Aynı XBOX GAME PASS)bir yazılıma sahip olduğu için oyunun dosyalarını kopyalamanız/dağıtmanız/değiştirmeniz mümkün değil. Bunu getirmeleri hoş ama fiyat politikası olarak aylık 10 tl ye inmesini talep ettim. 20 TL çok, en az 10 tl olsun herkes yararlansın dedim. RDR2 fiyatı ise 50 tl yerine 20-35 tl arasına tekli satış fiyatına inmelidir dedim.

Tekrar söylüyorum, adamların tek suçu discord'da bulunan bazı şahısların söylemlerine kulak asmalarıdır. Kendilerine sormanıza bile gerek yok discord'a gelerek ortamın nasıl 50 tl, 100 tl şeklinde gazlandığını görebilirsiniz.

Fiyat da alta çekilecek ve güzel bir açıklama yapılacaktır. Herkesi olgunluğa davet ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: XBlades

Arkadaşlar daha makul seviyelere çekilmesi için kendileriyle görüştüm. Bu konunun sorumluları discord da bulunan fanboylarıdır. Kendileri donanımhabere sorma gereği görmedikleri için bu konu bu hale geldi. Yapılan muhabbetler 50 TL olsun, emek var emek diye tutturulduğu için bu kadar şakşakçılık donanımhaber'de bulunanlar tarafından hoş karşılanmayacağını kestirememişler. İlerleyen günlerde yeni bir konu açılarak revizyon edileceğini düşünüyorum.

GamePass sistemi internet bağlantısı gerektiren (Aynı XBOX GAME PASS)bir yazılıma sahip olduğu için oyunun dosyalarını kopyalamanız/dağıtmanız/değiştirmeniz mümkün değil. Bunu getirmeleri hoş ama fiyat politikası olarak aylık 10 tl ye inmesini talep ettim. 20 TL çok, en az 10 tl olsun herkes yararlansın dedim. RDR2 fiyatı ise 50 tl yerine 20-35 tl arasına tekli satış fiyatına inmelidir dedim.

Tekrar söylüyorum, adamların tek suçu discord'da bulunan bazı şahısların söylemlerine kulak asmalarıdır. Kendilerine sormanıza bile gerek yok discord'a gelerek ortamın nasıl 50 tl, 100 tl şeklinde gazlandığını görebilirsiniz.

Fiyat da alta çekilecek ve güzel bir açıklama yapılacaktır. Herkesi olgunluğa davet ediyorum.
    Umarım herkes için en hayırlısı olur hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: KarapathiaN

O kadar boş beleş işlerden ise bi dal inquisition alalım diyorum senden tezini kanıtlamanı istiyorum. Oyunu indir dosyaları çıkar text çevirisini yap oyuna geri göm (gömebilirsen) türkçe karakterleri ekle. Text çevirisi dediğin kadar kolay mı kanıtla. Sen bırak ondan bir yama çıkarmayı daha o textleri anlamli bir bütün halinde çeviremezsin. Yemiyor diyemiyorsun boş beleş işler bunlar diyorsun. Klavyen kadar delikanlı değilsin.

Konuştuğunun yarısı kadar bilgin olaydı onları yazarken yerin dibine girerdin.

Olsun buna da eyvallah... Nasılsa siz kudurdukça biz büyüyoruz, varlığınıza minnettarız. Sağ olun var olun. Şikayette bulunmanızı da canı gönülden istiyoruz, hani olur da bir işe yarar ilgilenen çıkarsa sayenizde işin erbabları ve makamlar işin ardına düşecek, bizi ayak altından çekip bu işi adil bir zemine oturtup gerçek sahiplerine verecekler inşallah. Ne derseniz deyin ne yaparsanız yapın, siz istemeden de olsa hep istemediğinize hizmet edeceksiniz. Siz kudurdukca biz çoğalıyoruz projeler çoğalıyor kaynak çoğalıyor. İşin öncüsü kardeşim boşa demiyor: "Bunlara para verip ortalığı karıştırsak bundan iyi reklam olmaz." diye... Şükür sizi yaradana...
    karapatyan müdürüm boşver milleti de şu phantom pain i salmayacak mısın 15 bin dolar nasıl toplayalım

• asertyu kullanıcısına yanıt
    Fanboy olmak zor ama matematik daha mı zor bilemedim. Birkaç dakikalık arama ile 500.000 satır diyalog olduğunu buluyorsun 50 kişi çevirmişler her sayfa 12 puntoda 1.5 aralıklı 40-50 satır yazı alır. Sonra hemen çeviri sitelerine girip ararsan görürsün ki 24 saatlik çeviri miktarları 20 sayfa ile sınırlıdır bir çevirmenin daha fazlası için iki çevirmen olduğu için ek ücret talep ederler. Hesabı şimdi sen yapabilirsin bunları savunmaya devam ederken
  • quote:

Orijinalden alıntı: JRache

Ben burada eleştirenlerin hiç birisine bir laf etmedim genelde hedef aldığım kişiler hakaret eden kişiler oldu.

Alıntıları Göster
    Salla gitsin kendi topuklarına sıktılar hakaret edenlerin büyük bölümü bizim gibi eleştirenler değil beklediği gibi fiyatını yüksek bulanlar. Gerçi kim(ler) 50 tl olsun dedi bulamadım ama bulacam oglim :)) Gamepass olayı yerine direk 20 tl çıkarsalardı kral olmuşlardı :) kimsenin gıkı çıkmaz paşa paşa alır oynardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugrpkr

Salla gitsin kendi topuklarına sıktılar hakaret edenlerin büyük bölümü bizim gibi eleştirenler değil beklediği gibi fiyatını yüksek bulanlar. Gerçi kim(ler) 50 tl olsun dedi bulamadım ama bulacam oglim :)) Gamepass olayı yerine direk 20 tl çıkarsalardı kral olmuşlardı :) kimsenin gıkı çıkmaz paşa paşa alır oynardı.

Alıntıları Göster
    Öyle maalesef bakalım düzelecek elbet bu olaylar da ekipte muhtemelen bu kadar tepki beklemiyordu. Elbet bu olaylardan sonra her şeyi tekrar gözden geçiriyorlar dır bence.

• Siz şu gamepass'e sallayarak neleri kaçırdığınızı bi' bilseniz... ama olsun bu yargısız infaz sayesinde çığ gibi bir kaynak yaratacak bu çocuk. belki bana ve benim gibilere minnet etmenize gerek de bırakmayacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: JRache

Öyle maalesef bakalım düzelecek elbet bu olaylar da ekipte muhtemelen bu kadar tepki beklemiyordu. Elbet bu olaylardan sonra her şeyi tekrar gözden geçiriyorlar dır bence.

Alıntıları Göster
    Pek sanmıyorum egoist tavırlar sergiliyordu yama konusunda. Testi mi bekleyeceğiz diyenlerdeniz üstüne gelip "evet bekleyeceksiniz" diye cümleye başlayan bir şahsiyetten beklenmeyecek haraket olur.

• technopattan geliyorum, burada üyeliğim yoktu. kimsenin şak şakçısı değilim boş konuşmanın alemi yok. başından beridir konuyu takip ediyorum, bugün olan biteni görünce üyelik açtım olay bundan ibaret.

AktifProje nickli arkadaş olmayan ingilizcesiyle, artık vahiy mi geldi en oldu bilmiyorum, openiv 4.0.1 ile rdr2 ye dosya gömebileceğini sanıyor.
    bi git doğru düzgün oku, EXPORT var sadece. IMPORT YOK! adamlar hala stringleri çıkartıyorlar.

gamepass, o pass, bu pass ne yaptılarsa beni ilgilendirmiyor. tekli satış var sonuçta, alır oynarım. ama adamlar kendi toollarını kendileri yaptılar.

eleştireceğim derken iftira atıyorsunuz. az bir insan olmayı öğrenin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugrpkr

Pek sanmıyorum egoist tavırlar sergiliyordu yama konusunda. Testi mi bekleyeceğiz diyenlerdeniz üstüne gelip "evet bekleyeceksiniz" diye cümleye başlayan bir şahsiyetten beklenmeyecek haraket olur.

Alıntıları Göster
    Burada sadece kendini düşünerek maalesef o kararı veremeyeceğini kendisi de biliyor onca kişinin emeğinin hakkını nasıl ödeyecek yoksa. Sonuçta onca çevirmen babasının hayrına çevirmedi o metinleri.
  • İçimizden biri 50 tl ye alsın. Sonra 5 liraya herkese dağıtsın dosyaları . 😉😂🤣

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • şak şakçıları bedava yama vericez diyerek mi topladınız
    yanlışını görememek bu olsa gerek. o kadar tepkiden sonra açıklama yapmışlar bide discorda sorduk evet 50 liradan çıkacak diye
    tiplere bak ya yok dh girmeyeceklermiş zartmış zurtmuş
    YALLAH

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96B6D01A8 -- 11 Temmuz 2020; 10:47:52 >
  • Cimere şikayet eden var mı? Ya da toplu şikayet edelim. Madem o kadar para kazanıyorlar vergilerini de ödeyecekler. Akılları başlarına gelsin
  • antizero kullanıcısına yanıt
    sadece muhalefet olarak yazdığınız ortada. Öfkeniz kime bilmiyorum belki de siz çevirisini yapamadığınız içindir. 1.notepad++ gibi sığ uygulamalar kullanmıyoruz. Büyük bir takımın aynı anda çalışacağı bir ortam olması lazım. 2.si işin tekniğinde değiliz. çevirilen textler i love you mommy tarzında cümleler değil. bu işi daha önce yapmadığınız belli. yeri geliyor oyunda bir silahın açıklama sayfası 3 sayfa oluyor, ince nüanslar ve espriler içeren, batı kültürüne ait olan cümleler oluyor. Önemli olan kelime kelime cümleyi çevirmek değil, içerdiği anlamla beraber yerelleştirme. Zeka olması gerekiyor insanda. yeri geliyor contexti olmayan bir paragrafla karşı karşıya geliyorsunuz, çevirildiği zaman oyundaki anlamıyla alakası olmuyor. contexi bulmanız gerekiyor, anlamanız gerekiyor. daha çok detay verebilirim ama yazdığınız yorumlara bakılırsa bu detayları okuyup anlama ihtimaliniz çok düşük.

Yorumumun hiçbir yerinde biz oyunu baştan yazıyoruz en büyük emek bizde acı çekiyoruz tarzı bir cümle kullanmadım. dediğim gibi şirketin içinde değilim, ayrı bir çevirmenim. Çoğumuz bu işi gönüllü yapıyor, tek istediğimiz oyunların yerelleştirilmiş olarak, ülkemize katılması. Ama şirket tarafında ne döner ne hesaplar yapılır bilmiyorum, ilgilenmiyorum.

Forumlarda klavye başında bilmediğiniz konularda ahkam kesip like peşinde koşmaktansa, ülkemiz için, hiç olmazsa oyunlara aşık olan biz oyuncular için gerçekten bir faydası olan şeyler yapmaya çalışın. Dünyada yeriniz olsun. Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: zaomss

sadece muhalefet olarak yazdığınız ortada. Öfkeniz kime bilmiyorum belki de siz çevirisini yapamadığınız içindir. 1.notepad++ gibi sığ uygulamalar kullanmıyoruz. Büyük bir takımın aynı anda çalışacağı bir ortam olması lazım. 2.si işin tekniğinde değiliz. çevirilen textler i love you mommy tarzında cümleler değil. bu işi daha önce yapmadığınız belli. yeri geliyor oyunda bir silahın açıklama sayfası 3 sayfa oluyor, ince nüanslar ve espriler içeren, batı kültürüne ait olan cümleler oluyor. Önemli olan kelime kelime cümleyi çevirmek değil, içerdiği anlamla beraber yerelleştirme. Zeka olması gerekiyor insanda. yeri geliyor contexti olmayan bir paragrafla karşı karşıya geliyorsunuz, çevirildiği zaman oyundaki anlamıyla alakası olmuyor. contexi bulmanız gerekiyor, anlamanız gerekiyor. daha çok detay verebilirim ama yazdığınız yorumlara bakılırsa bu detayları okuyup anlama ihtimaliniz çok düşük.

Yorumumun hiçbir yerinde biz oyunu baştan yazıyoruz en büyük emek bizde acı çekiyoruz tarzı bir cümle kullanmadım. dediğim gibi şirketin içinde değilim, ayrı bir çevirmenim. Çoğumuz bu işi gönüllü yapıyor, tek istediğimiz oyunların yerelleştirilmiş olarak, ülkemize katılması. Ama şirket tarafında ne döner ne hesaplar yapılır bilmiyorum, ilgilenmiyorum.

Forumlarda klavye başında bilmediğiniz konularda ahkam kesip like peşinde koşmaktansa, ülkemiz için, hiç olmazsa oyunlara aşık olan biz oyuncular için gerçekten bir faydası olan şeyler yapmaya çalışın. Dünyada yeriniz olsun. Saygılar.
    "Forumlarda klavye başında bilmediğiniz konularda ahkam kesip like peşinde koşmaktansa, ülkemiz için, hiç olmazsa oyunlara aşık olan biz oyuncular için gerçekten bir faydası olan şeyler yapmaya çalışın. Dünyada yeriniz olsun."

ne içiyorsunuz bize de söyleyin güzel kafa yapıyor

ama o içtiğiniz şeyde pahalıdır sizin bize gelmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96B6D01A8 -- 11 Temmuz 2020; 10:52:7 >

• Ülkede eğitim ileri gideceğine geriye gidiyor resmen bizim zamanımızda yamamı vardı bu oyunlar sayesinde ingilizceyi öğrendim oyuncu dediğin adam iyi kötü ingilizce bilen kişi diye kabul edilirdi şimdi bakıyorum herkes yama bekler olmuş.
  • Haderslev kullanıcısına yanıt
    Nasıl olsa bir sigara parası kafasıyla her aboneliği alalım o zaman? Netflix, Spotify, Youtube Premium, PS Plus, Origin (EA) Access, Xbox Gamepass. Bir de sırf dil paketi için abonelik çıktı. Hepsi bir sigara parası istiyor, toplayınca kaç paket sigara ediyor?

Türkçe yamasını beklediğim üç oyun vardı ve üçünü de Anonymous çevirdi ve çevirmeye devam ediyor. Deus Ex Mankind Divided yıllardır çevrilmeyen ve muhtemelen çevrilmeyecek bir oyundu. Horizon ve RDR2 de ancak paralı çeviri gruplarının çevirebileceği büyüklükte oyunlar. Başından beri bu grubu desteklerim, Metro Exodus için farklı bir Türkçe yama daha çıkınca oyunu halen oynamamama rağmen bağış yapmıştım ama bu yaptıkları desteklenecek gibi değil, lamı cimi yok. Bu forumda Animus'un her lafı geçtiğinde paragöz, milleti her ay yoluyorlar gibi ithamlarla anılırlar ama onların bile bir aylık 15TL seviyesindeki aboneliğini bir kez alınca tüm yamalarına indirdiğin takdirde sınırsız ulaşabiliyorsun. Anonymous'un uyguladığı bu sistem tutarsa diğer tüm ücretli yama çıkaran gruplar "Lan!" diyip bir düşünecekler ve onlar da böyle sistemlere dönecekler. Böyle söğüşleyici sistemlerin devam etmemesi için insanların bu sisteme destek vermemeleri gerekiyor.

• Saksakcikar toplanmis.yav bi gidin dc ye mi gidiyorsinuz nereye giderseniz gidin.
    Biz yamayi kirip dagitacaz burda😁😁😁😁😁😁

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.