Şimdi Ara

Anonymous Çeviri ve RDR 2 Türkçe Yama Tartışma Konusu (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.557
Cevap
11
Favori
76.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
134 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KarapathiaN

Biz kendimiz çeviri işine giriyoruz(bizi teşvik edip aracı olmanızı hep görmezden gelin zaten, kendinize laf kondurmayın hiç) ANCAK bu yamayı sizinle paylaştığımız anda bunun sorumluluğunu üzerinize alıyorsunuz. Kıymet bilmezseniz böyle başınıza vuran çok olur.

2.5 yıl oldu sizlerle yeni bir çalışmamı paylaşmayalı zaten elimi çekmişim, bırak git falan bana reçete sunmak haddin değil ama farkında olmanı istedim. Hâlâ farkında değilsen ben yokum...

Ama geçmişimi silemem, üzerinizde pul kadar emeğim varsa bu yüzden bana bir ömür borçlu kalacaksınız, o da kader. Hakkımı almadan da iki elimi boğazınızdan çekmem. Benim kimsede alacağım kalmaz. Benden helallik almadan cennete giremezsiniz.
    Dünkü konuya yazamadım meşguliyetten. Şimdi ise konu galiba yoruma kapatılmış. Açıkçası dünkü tepkileri okuyunca şahsen üzüldüm. Kişilerin haklı oldukları konular olsa da bu kadar sert, verilen emeği hiçe sayan yorumlar yazmaları bence bu ise 7 ayını veren arkadaşlara çok büyük haksızlık.

Şimdi ise 50 lira ile satılacak. Fiyat olarak verilen emeği bilen birisi olarak bence az bile. Ama karar öyle alınmış sorun değil. Yalnız sorun surda o yama satıldığı ilk gün internette korsan olarak yayımlanacak. Ve şundan eminim ki bunca emeği hiçe sayıp tonla laf eden tayfa gidip korsanını indirip oynayacak. Bu net bir durum.

Esas mesele de bu zaten. Rdr2 gibi böylesi cok cok fazla çeviri yükü olan bir oyunu 7 ayını fedakarca harcayıp hazırlayan insanların emeğine çok büyük haksızlık olacak. Ve benim korkum bundan sonra bu işlere kimse el atmayacak. Yarın 50 liraya satilip çok komik rakamlar elde edilir ise korkarım ki bu işi ileride yapmaya gönüllü kimseleri bulmak imkansız olacak.

Ileride yeni Mass Effect serileri , yeni AC serileri , yeni Rdr serileri v.b geldikçe de ancak bu forumda "yama istek " konuları görürüz. Gün geçtikçe büyüyen ve her seferinde bir öncekinden daha fazla çeviri yükü olan oyunlar çıktıkça bunları çevirecek olan insanlara daha çok ihtiyaç olacaktır bunu unutmamak gerek.

Onun için bu çeviri bence herkes için bir örnek olacak. Çünkü bu vakte kadar yapılmış, en çok çevirmenin bir arada bulunduğu ve çalışma/saat olarak en büyük emeğin verildiği proje bu. Bu projenin akıbeti gelecek projelerin de kaderini belirleyecek.

Burda tabi diğer taraftan ödeme kısmında insanların verdikleri tepkiye de haksızca demek yanlış olur. Onların da endişeleri yersiz diyemeyiz ama ilk günden internete düşeceği ve insanların da para verme yerine beles indirip oynama seçeneğini değerlendireceği de aşikar. Şimdi buna bir çözüm olmalı. Herkes için uygun ve kabul edilebilir bir çözüm.

Nacizane benim aklıma bir fikir geldi. Tabi bunu değerlendirmek veya değerlendirmemek bu işi yapanlara kalmış bir durum. Ben her halükarda bu emeğe saygımi gösterip parasını verip alacağım.

Şimdi bu yamayı ilk günden satıp internete düşmesini önlemek hem de bu oyunu aylara yayıp oynayacaklarin endişelerini gidermek amacıyla şöyle bir sistem yapılabilir.

Yine uyelik şart olur ama 3 ay sonrasında isteyenlerin yamayı indirmelerine ve üye olmadan oynamalarına olanak sunulabilir. Isteyen 3 ay sonra üyeliğini sonlandırıp indirir isteyen başka oyunlar ile ilgileniyor ise devam eder. Böylelikle hem en az 3 aya kadar bu yamayı internetteki korsancilardan korumuş olursunuz. 3 ay kimse sabredemeyecginden illaki üye olup oynarlar diye düşünüyorum. En azından gelirler bir noktaya gider. Yoksa şu haliyle emeklerinizin karşılığı tam olarak verilmiş olmayacak.

Başka bir seçenek ise . 3 ay sonrasında da yama indirilmesine izin verilmez ama üyelik parası ödenmeden sisteme girip oynayabilme olanağı da verilebilir. Hem.boylece yama 3 ay sonra da belki korsancilarin eline düşmez. Siz zaten belli bir süre geçince 1 - 1.5 yıl sonra yamayı herkese bedava yapıyorsunuz.

Tabi bu nacizane bir fikirdir ve ileride böylesi projelerin devam etmesinin önemli olduğunu düşündüğümden ve rdr2 projesinde oluşabilecek sorunların ileride yapılacak projeler için kötü örnek olmasının böylesi projelerden mahsum kalmamız gibi bir sonuca ulaşması korkumdan ortaya çıkmış bir fikirdir.

Şunu unutmayın 50 60 70 değil 100 dense şu rpoje için bana göre hak eder. Ha herkesin bunu ödeme durumu olmayabilir. Ama ayda 20 lira ve 3 ayda toplam 60 lira bence hiç kimse için sorun olmaz. Bu sistem herkes için daha uygun bence. Tabi ayrıca belki ordaki üyeliğini çoğu insan bitirmeyecek devam edecek. Böyle olur ise bu yama olayı daha da büyüyerek gider ve biz daha çok oyunu , daha büyük oyunları daha hızlı şekilde Türkçe oynama fırsatına kavusuruz.

Inşallah bu projeler devam eder. Yapanların ellerine sağlık

Şöyle bir öneri sundum ben. Konusunu da açtım. Walküre u ekledim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Türkçe yama dünden bugüne yapanların bildiğim kadarıyla hepsi gönüllülük esaslı yapıyordu.Ücret alırsın almazsın bu yama yapımcıların tercih konusu sonuçta ortada bir emek var.Ama arkadaş 50 lirada ciddi bir rakam herkesin bütçesi onu vermeye yeterli olmayabilir.

Yama fiyatını 5-10 veya 20 25 lira civarında tutarsın gene makul rakamlar sonuçta bu oyunun ülkede yüzlerce seveni var.Rdr2'yi oynatacak sistemi var diye o parayı verecek gücü olduğu anlamına da gelmiyor.Kim bilir o adam sistemi ne zaman dizdi.Belki şu durumda adam işsiz o parayı verecek bütçesi yok.50 lirada çok büyük bir para değil ama şimdi 5 kişiye 50 liradan satmak var.20 liradan 100 kişiye satmak var.Bu şekilde de düşünmek gerek bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adol125

"Merhaba. Biz falanca çeviri ekibiyiz. Oyunlara Türkçe çeviriler yapıyoruz. Şu tarihte kurulduk. Şimdiye kabar x,y,z,a,b,c oyunlarını çevirdik. Size ait olan K oyununu çevirmek istiyoruz. Dil dosyaları konusunda bize yardımcı olur musunuz?"

"Öncelikle ilginiz için teşekkürler. Biraz araştırdığımızda kurumsal kimliğinizin olmadığını gördük. Bizim için kurumsal kimlik oldukça önemlidir."

"Haklısınız. Şu an amatör bir oluşumuz ama kısa sürede sirketlesip kurumsallaşmayı hedefliyoruz."

"Öyleyse bu konuyu kurumsallaşmanızı tamamladıktan sonra konuşalım. Çünkü biz firma olarak amatör değil kurumsal şirketlerle çalışmak isteriz."

"Elbette bu en tabi hakkınız. Peki biz kendimiz çevirsek, bitince size atsak siz ekleseniz?"

"Olur ya da olmaz diyemem ama bunun için ayrı kaynak ayırmamız gerekli ve bu kaynağı ayıramayabiliriz. Siz yapmak istiyorsanız yine de yapın."

Bir firmadan oyununu çevirmek amacıyla izin almak için mesaj atsanız yaşanacak diyalog yüzde 99 budur. Forumdaki oyun çevirilerinin hiçbirinde firmalardan izin alınmadı. Dolayısıyla hepsi kaldırılmalı. Bundan sonraki çeviri konuları da şöyle açılmalı;

Başlık:
    "Bilmemne Oyunu Türkçe Yama Çalışması - Firmadan İzin Bekleniyor"

Konu içeriği: " Arkadaşlar biz oyunu açtık, dil dosyalarını çıkarttık. Tabloyu da hazırladık. Ama henüz firmadan bir cevap gelmediği için çeviriye başlayamıyoruz. Gelen cevap olumsuz olursa tablolar başta olmak üzere dil dosyalarını çıkartmak için yazdığımız tool dahil herşeyi sileceğiz."
    doğrusu bu ben bir yanlış göremiyorum ? eğer çevirmek istiyorlarsa hiç bir yasal hakları olmadığı için ücretsiz çevirebilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: John Sheppard

Hepsine buradan selam olsun, güzel insanlar.

Championship Manager 01/02 , 03/04 ve sonrasında Football Manager serilerini ücretsiz çevirenler..

GTA Vice City, San Andreas ve IV'ü ücretsiz çevirenler..

Pro Evolution Soccer serisini ücretsiz çevirenler.. Hatta çevirmekle kalmayıp, Türkçe Spiker çıkaranlar..

Belki isimlerinizi hatırlamıyoruz ama bir kez daha bu konu aracılığı ile anmış olalım efsaneleri..

Alıntıları Göster
    san andreas ve gta 4 yamaları çöptü kimse kusura bakmasın, hiç bir şey anlamadım ikisinin de hikayesinden.

• Allah oyun firmalarının özellikle rockstar gamesin belasını versin kimlerle muhatap olmak zorunda kalıyoruz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Winter Is Coming

doğrusu bu ben bir yanlış göremiyorum ? eğer çevirmek istiyorlarsa hiç bir yasal hakları olmadığı için ücretsiz çevirebilirler.

Alıntıları Göster
    Ücretsiz de çeviremezler, bunun tartışması zaten yapıldı önceden de. Devlet olaya el atıp Türkçe olmayan oyunlar ülkemde satılamaz demedikçe bu işler zaten baştan sıkıntılı.

• Arkadaşlar mantıklı bir karar verildi, walküre açıklayacak. Hepiniz sevineceksiniz diye düşünüyorum.

Yanlıştan an itibariyle dönüldü, herkese iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XBlades -- 11 Temmuz 2020; 11:52:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaomss

Forumda belli bir kesimin cümleleri cımbızla çekme, beğenmediklerini anlamama gibi bir huyu var. siz de onlardansınız sanırım. Aşağıya tekrardan, kalın fontla yorumumdan bir kısmı son kere alıntılayayım, sonra da anlamazsanız artık uğraşmaya gerek yok demektir;

" dediğim gibi şirketin içinde değilim, ayrı bir çevirmenim. Çoğumuz bu işi gönüllü yapıyor, tek istediğimiz oyunların yerelleştirilmiş olarak, ülkemize katılması. Ama şirket tarafında ne döner ne hesaplar yapılır bilmiyorum, ilgilenmiyorum."
    kalın font ok
  • bu ülkede nice ücretsiz ceviriler dublajlar yapıldı, kıytırık bir oyunu mu çeviremeyecekler
  • quote:

Orijinalden alıntı: rcpyksl

Neden bu kadar büyütüldü bu adamlar bu kadar aşağılandı anlamış değilim.50 tl ye bu ülkede 2 öğün yemek yiyemezsin.
    Yemek ile oyun yamasını kıyaslamak?
    Kendi kulvarında karşılaştırman gerekiyor, mesela koskoca yapılan oyunların fiyatı ile karşılaştırabilirsin.
  • Bu işin sonu ücretsiz yamaya dönebilir.

2 gündür millet birbirini yemeye başladı.
    Ücret konusu önceden de sayfalarca tartışıldı, küfürler, hakaretler, tehditler havada uçuştu sonuç ne peki ?
    Tabi ki hiçbir şey.

Şu anda bu düzeyde tepkinin olması da çeviri grubunun eseridir orası ayrı bir mesele tabi.
  • alex59 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Buralardan bilenlerin olması çok güzel.

Yaptığım modlar en iyisi değildi ama eleştiri yada öneri gelince görmezden gelmiyordum, bir çok şeyi kimse yapmadan ilk kez yaptım. Bu yüzden o sitede sevdiler insanlar beni. Türk modçulara bakış açımı değiştirdin, saygımı kazandın gibi bir yorum gelmişti. Paradan daha çok mutlu etmişti beni bu yorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zQrba -- 11 Temmuz 2020; 11:58:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Winter Is Coming

bu ülkede nice ücretsiz ceviriler dublajlar yapıldı, kıytırık bir oyunu mu çeviremeyecekler
    Olay yasal olmaması, ayrıca şu anda 1.5 2 yıl içinde bu oyunu çevirecek bir grup yok. Tool bile yok ortada. Grup kendi tool yaptığını söylüyor ve nice oyunlar toolu olmadığından dolayı ingilizce olarak duruyor. Bu işi genelde ya ruslar ya çekler yapıyor ki şu anda onlarda bile tool yok. Yani yapılan olay büyük aslında.
  • dh de şakşakçılık yapana discordda 1 ay enayi pass dağıtıyorlarmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Residentevil8

Burada ki üyelere müstahak az bile 50 lira. Gerçekten kendinizden utanmalısınız diyeceğim ama nasıl olsa utanmayacaksınız. Milyar dolarlık şirketin yapmadığını yapıp kendi dilinizde böyle sinematik bir oyunu oynamanızı sağlamışlar. Adamlar zaten ing biliyor siz de anlayın diye 6 aydır uğraşıyorlar. Siz keyif yaparken adamlar çeviri yapıyor tabi 3-5 bir şey kazanacaklar ki bu yamaların devamı gelsin. Anlamsız eleştirileri yapanlar hem kötü niyetlisiniz hem de gamer değilsiniz..

Bu arada Rdr 2 çalıştırabilecek sisteme sahip olup da 50 liraya laf etmek gerçekten karakter yoksunluğunun göstergesidir bunu da böyle bilin..Gerçi ben çeviri grubunada söyledim keşke 100 lira yapsalardı da hiç alamasaydınız yamayı

Hater lar bu mesajı da boşuna alıntılamayın çünkü yorumlarınızın çöp kadar değeri yok gözümde..
    https://forum.donanimhaber.com/alternatif-yamalarin-onu-kesiliyor--144487770

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C99111CD4

Bu mesaj silindi.
    Burdaki arkadaşın dediği gibi herkes mesaj gönderebilir rockstar'a.

Şikayet edin şikayet edin ki bir daha milleti yolunacak kaz gibi göremesinler.

"copyright@take2games.com" adresine durumu basit ingilizce ile mail gönderin.

"https://www.anonymousceviri.com/2019/10/red-dead-redemption-2-turkce-yama.html" bu bağlantı adresini maile ekleyin.
  • Modality kullanıcısına yanıt
    Birincisi yeni oyunlar çok büyük. Hele de bu oyun çok çok büyük. Öyle kolay değil. Hem çevirmen sayısı çok oluyor hem de çevirme işi çalışma/saat olarak çok oluyor.

Gönüllü olarak bu kadar kısa sürede imkansız yapilamaz. Kimse yapamaz.

2.si siz acaba bu işte nasıl çalışma yapıldığını düşünüyorsunuz. Bir kaç kişi günde 1 2 saat çalışarak mi yapıyor zannediyorsunuz? Ozellikle çevirmenler günde 5 saatten az zaman harcamamışlardır ortalama olarak. Bir de ilk sayfadaki kişileri Ben saymadım ama 40 50 kişi var galiba bu işte. Bazıları programcı. Bu insanlar bu 7 ay için belki de normalde bir ayda kazandığı parayı dahi kazanamayacak.

Biraz insaf ve vicdan

• Bazıları 50 tl nin para olmadığını söylemiş tamam kardeşim orada sorun yok yani kimine göre rahat ödenecek miktar kimine göreyse ödenmesi zor.

He şimdi diyeceksiniz ücretli oyun birde sistemde var kardeşim adam taksitle almıştır öyle ödüyordur sanki herkesin cebinde peşin para varmış gibi konuşmuşsunuz

Ayrıca türkiyede oyuncuların çoğunluğu genç kesimden oluşuyor ve bazıları bu miktarı karşılamakta da zorlanabilir he benim için sıkıntı yok ama yamayı alırken ülkenin şartları da ele alınmış olması lazım

Bence birde şu kaygı var insanlarda ilerde ac valhala gibi v.b oyunların yaması 70 tl mi satılacak yoksa bu gidişle 100 tl mi çıkacak insanlarda bunun kaygısı var

Bu yama işi ilk başladığında ücretsizdi daha sonra 5 - 10 tlden 25 tl 50 tl çıktı olay o yüzden bazıları kaygılı daha ne kadar fiyatlar çıkar diye iller ki yamalarda o yüzden tepkilerini dile getiriyor insanlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harce74 -- 11 Temmuz 2020; 12:8:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zQrba

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Buralardan bilenlerin olması çok güzel.

Yaptığım modlar en iyisi değildi ama eleştiri yada öneri gelince görmezden gelmiyordum, bir çok şeyi kimse yapmadan ilk kez yaptım. Bu yüzden o sitede sevdiler insanlar beni. Türk modçulara bakış açımı değiştirdin, saygımı kazandın gibi bir yorum gelmişti. Paradan daha çok mutlu etmişti beni bu yorum :)
    İyi olsun kötü olsun kim olursa olsun emek veren herkesin kıymetini bilirim yaptıklarını asla unutmam.
  • Coimbra kullanıcısına yanıt
    Güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim.

Benim mesleğim de çevirmenlik olduğu için bir süre sonra gönüllü projelerden çekilmem gerekti; ancak benden çok daha uzun süreler uğraşan ve hatta sırf gönüllü olarak bir şeyler yapabilmek için kendini aktif olarak geliştirmeye çalışan insanlar tanıdım. Hiçbirinin hakkı yenmez. Hiçbiri de böyle para derdine girmemişti.

Dediğim gibi işin içine para girince büyüsü bozuluyor. Şunu da belirteyim ne bu arkadaşların, ne de başka abonelik veya tekli satış sistemi ile yama satan arkadaşların talep ettiği miktarlar, yaptıkları işin (hakkını vererek yapıyorlarsa) karşılığı olacak kadar çok paralar değil. Ama kesinlikle tasvip etmiyorum. Para kazanılacaksa daha doğru ve yasal yolları var. Böyle gayeleri olan arkadaşların bu kanallara başvurmasını tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.