Şimdi Ara

Anonymous Çeviri ve RDR 2 Türkçe Yama Tartışma Konusu (34. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.557
Cevap
11
Favori
76.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
134 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rektangular

Ben hala rockstardan aldıkları izinleri bekliyorum.
    Hocam ben kimseyi savunmuyorum ama hiçbir yama yapımcısı %99 en azından şirketlerden izin almıyor, sizinde en az 1 yamayı ücretsiz indirip kullandığınızı varsayarak lütfen boş tartışma yaratmayalım.
  • Elektronik sigara var ama alternatifi var turkce yamanin su an baska alternatifi var mi ayni sey mi?
    Ps turkiye basvurdu turkce olmadi burda 3-5 kisinin attigi mail ile mi Turkce olacak?
    Gta5 Turkiye de deli gibi satti Rockstar Turkce mi yapti?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • emrecan12bjk E kullanıcısına yanıt
    Yalnız oradaki sayfa yöneticileri de ses etmiyor bu kadar küfre rağmen. Hatta kendilerine yapıcı da olsa eleştiride bulunanları bu küfreden tayfaya hedef gösteriyorlar.
  • ByAktif kullanıcısına yanıt
    ücretsiz için izin almasına gerek yok, legal olarak varsa da kimsenin umrunda olmaz bu bi nevi modlama sayılır. firmadan habersiz bunun üzerinden para kazanamazlar ama.
  • Konu bence 50TL olması değil. Tamam bir yamaya göre çok fazla bir fiyat. Ama bir çeviri 50TL olursa ileride bunun 200TL seviyesine gelmeyeceğinin kim garantisini verir? İleride GTA 6, Elder Scrolls 6 gibi daha nice oyunlar çıkacak ve herkesin bildiği üzere Türkçe olmayacak. E bu sefer çeviren gruplar ne diyecek? ''Ya eskiden RDR2 yaması 50TL'ye satılmıştı bizde 75TL yazalım emek var sonuçta.'' Yahu tamam emek varda önceki çevirmenlerin hiçmi emeği yoktu. Eğer bu işten para kazanmak isteniyorsa resmi çevirmenlik yapılmalı yama işlerine falan hiç girişilmemeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Herkes hırsız diye buna durun demeyecek miyiz? copyright@take2games.com'e mail attım cevap bekliyorum bu konuyla ilgili. Oyun içeriklerinden para kazananlara her bir konu hakkında 150bin dolardan başlayan cezalar uygulanması mahkemeye tavsiye edilir diyor. Burada hem izinsiz kullanım hem izinsiz dağıtım ve para kazanma var. Bakalım cevap bekliyorum bir şey çıkacağını sanmıyorum ama kafasına göre iş yapılmasından bıktım artık.
  • Ekip hakkında fikrim sabit yamayı ister bedava yapsınlar ister 10 tl ye satsınlar gözümde pul kadar değerleri yok artık.

Diğer yandan Görkem'in ailesine edilen küfürler hiç hoş olmamış umarım bu terbiyesizler bu forumda ve toplumda en ağır cezayı alırlar. Ekip sırf bu yüzden forumu terk ettiyse onlara hak veririm ama sudan sebeblerle mazaret gösterip gittilerse sadece güle güle derim.
  • Makarnacı321 M kullanıcısına yanıt
    Gönüllü olarak yaparlar demedim zaten eskiden böyleydi dedim.

Nasıl çalıştıkları benim düşüneceğim konu değil.300 400 lira olan oyunun yamasına 50 lira istiyorsan biraz insaf ve vicdanı başka yerlerde aramak lazım.Oyunlara gelen vergiler mesela ben 40 50 kişinin aldığı kazandığı kazanamadığı parada değilim.Biraz daha makul rakamlarda tutarsan 5 kişi alacağına 100 kişi alır.Ayrıca görüldüğü kadarı ile konuda 40 lira ve üstünü geçmeyecek gibi vaatler verilmiş.Ticari olarak bir iş yapıp vaat veriyorsan tepki de toplaman gayet doğal.

Birde unutmamak lazım hala ülkemizde orijinal oyunun bu kadar az yayın olduğu yerde bu kadar tepki topluyorsan sorunu tepki verende değil başka noktalarda araman gerekli.

Ayrıca 2.si şirket olduğuna dair bu arkadaşların bir belgesi var mı ? Şunu da diyenler olmuş çevirinin nesi legal o zaman tercümanlık büroları dünyadan bi haber ki büro açıp vergiye tabi olup meslek haline getirmişler.Her dil bilen ekip kurup çeviri yapsın forumlarda yayınlasın ücret talep etsin.Burada tek doğru olan bağış sistemidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Modality -- 11 Temmuz 2020; 13:6:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rektangular

Herkes hırsız diye buna durun demeyecek miyiz? copyright@take2games.com'e mail attım cevap bekliyorum bu konuyla ilgili. Oyun içeriklerinden para kazananlara her bir konu hakkında 150bin dolardan başlayan cezalar uygulanması mahkemeye tavsiye edilir diyor. Burada hem izinsiz kullanım hem izinsiz dağıtım ve para kazanma var. Bakalım cevap bekliyorum bir şey çıkacağını sanmıyorum ama kafasına göre iş yapılmasından bıktım artık.
    Bir türkçe yama sektörü vardı onuda siz katledin bir tarafınıza kına yakarsınız
    Hangi firma oyununun çevrilip yeni bir dile kazandırılmasına hayır der. Ücretli olsa bile en fazla tekli satışı iptal ettirirler. Aylık abonelik denilen sistem=patreon yani bağış sistemi. Onu da hiçbir firma kaldirtmaz. Adam salak mı aylık 8-9 oyun parası için kendi ayağına sıksın. Bunlar kraldan çok kralcı. Sorsan hakim bunlar kadar kanun bilmiyordur. Tutturmuşlar bir kanun aşağı kanun yukarı. O kadar kanuna bagliysan yol boşken sana yeşil yanmadikca karşıya geçmeyeceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adol125 -- 11 Temmuz 2020; 13:9:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9BF23F064

Hala savunan milleti kandirmaya calisan bu saksakcikara ne dersiniz.bunlari para ile mi tutuyorlar.yoksa bedava yamami aliyorlar.
    Gelin size 50 tl nizi vereyim bi susun yeterki😂😂😂😂😂😂
    Ben sizin ne demek istediğinizi anlamıyorum. Yama çıkmadan önce ana konusunda yama 1000TL olmalı diyordunuz ama bu sefer de 50TL olmalı diyen beleşciler ağlar diyordunuz şimdi noldu? 50TL'yi vermeyip korsan indireceğim diyorsunuz. Nere ağır basarsa orayamı iniyosunuz? Bunun dediklerini dikkate almayın arkadaşlar birde yorumlarını beğenenler varmış. Yama bunlar yüzünden 50TL oldu zaten.

• Spanw422 S kullanıcısına yanıt
    Türkçe yama sektörü senelerdir var bu paragözler başlatmadı sektörü rahat ol

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DURUMUN ÖZETİ

Anonymous Çeviri ve RDR 2 Türkçe Yama Tartışma Konusu
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeTeRPaNN

Türkçe yama sektörü senelerdir var bu paragözler başlatmadı sektörü rahat ol
    he he bende yedim yamayı beleşe alamadınız diye bir salya sümük ağlamadığınız kaldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spanw422 -- 11 Temmuz 2020; 13:12:38 >
  • Spanw422 S kullanıcısına yanıt
    Şimdi asıl hesabını açıp artı ver yorumuna hadi bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spanw422

DURUMUN ÖZETİ

Alakası yok, oyunun kendisini pre-order olarak 200 tl ye aldım 4 de 1 fiyatını içindeki yazıya mı vereyim ? Bir tarafta iyi derecede ingilizce bilen insanların boş zamanında oturup çevirebileceği yazılar var diğer tarafta milyonlarca dolar harcanan binlerce kişinin çalıştığı bir yapım var. Kusura bakmayın da ekranın altındaki yazılar farklı bir dilde geçsin diye ekstra 50 tl verilmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: SLOWDIVE

Şimdi asıl hesabını açıp artı ver yorumuna hadi bakalım.
    daha çooooook ağlarsınız aslaaan ağla hadi ağlaaaaaa bla bla bla bla
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.